Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Feltet.dk

Rasmussen: Vi skal ikke tage ansvar i klassikerne

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

15.02.2012 kl. 09:50 af Philip Tarning-Andersen.

Mens Alex Rasmussen i Tour of Oman kører sit første landevejsløb siden midten af september, så er fokus rettet længere frem mod klassikerne og Giro d'Italia.

Efter Oman skal den danske rytter i aktion i Paris-Nice, hvor dte naturligt nok er de flade start på løbet, som han satser på.

 

Det handler om prologen til at starte med, og så satser jeg bare på at få en god oplevelse og få noget god træning ud af det. Der er altid nogle flade etaper i starten, og til sidst er det bare overlevelse,” fortæller Alex Rasmussen til Feltet.dk.

 

Første store fokus i sæsonen bliver på forårklassikerne, hvor danskeren forventer at køre de fleste af semiklassikerne samt Paris-Roubaix, men ikke Flandern Rundt. “Det er jo Roubaix, jeg satser stort på, at kunne gøre en god figur i. Det bliver forårets højdepunkt,” lyder det.

 

Garmin-Barracuda rytteren mener, at alle kan få en chance på holdet, der tæller blandt andre sidste års Paris-Roubaix vinder, Johan Van Summeren, Tyler Farar, Heinrich Haussler og David Millar.

 

Jeg tror, at det er åbent for alle. Vi har sidste års vinder, men det betyder ikke, at vi skal køre for ham. Vi har ikke en åbenlys favorit, selvom vi har sidste års vinder. Vi har en masse outsidere, så jeg tror, at der bliver spillet på alle,” vurderer danskeren.

 

Vores fordel er vel, at vi skal ikke tage ansvar, men til gengæld har vi en masse, der kan være med i finalen,” tilføjer han.

 

Giro d'Italia

 

Efter dette kommer det nok største mål i år. Giro d'Italia. Hvor drømmen og målet er at vinde enkeltstarten i Herning på første løbsdag.

 

Jeg regner med at holde den kørende efter klassikerne og have prologen som mit store mål. Resten af løbet tager jeg, som det kommer. Jeg vil selvfølgelig også gøre det godt, men det vigtigste er, at jeg rammer topformen den første dag til prologen. Man kan håbe, at mange af rytterne tænket, at de lige skal i gang, og at vi starter i Danmark med noget sidevind og så videre. Der er selvfølgelig omkring 20 ryttere, der satser stort på den prolog, fordi den kunne være fed at vinde, men jeg tror ikke, at det er alle,” forklarer Rasmussen.

 

Sidste etape af sidste års Giro d'Italia var en enkeltstart, hvor den danske rytter endte på andenpladsen, efter en punktering på sidste kilometer måske kostede ham sejren. Nu er det tid til revanche.

 

Det er osgå den motivation, som jeg vil bruge. Jeg synes, at jeg havde fortjent den sejr sidste år. Der var jeg uheldig, og så kan det være, at heldet er på min side i år,” siger han.

 

Efter første dag vil fokus være på at hjælpe Tyler Farrar i spurterne: et gennemgående tema for danskerens sæson.

 

Jeg kommer jo helt sikkert til at køre for Tyler, så det er jo bare perfekt at kunne være med til det på hjemmebane. Forhåbentlig kan jeg holde ham godt fremme, inden vi flyver til Italien, og så har vi en holdtidskørsel, som også er rigtig vigtig,” fortæller Alex Rasmussen.

SENESTE

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk