Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Team Skys Tour-trup

Rundt om Team Skys Tour-trup

01. juli 2016 20:00Foto: A.S.O.

Som altid handler det om en ting for Team Sky, og det er at få sikret Chris Froome sin tredje samlede sejr, hvilket han bliver hjulpet på vej til af historiens måske stærkeste Tour-trup.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I vores gennemgang af de 22 Tour-trupper er vi nået til de helt store hold, og i denne artikel sætter vi lup på Team Skys Tour-trup.

 

Det kan forekomme som et voldsomt statement, når der i denne artikel påstås, at vi måske har at gøre med Tour-historiens stærkeste hold, men det er et helt igennem frygtindgydende mandskab, Team Sky stiller op med.

 

I Chris Froome har man de seneste års mest vindende etapeløbsrytter som kaptajn, og han flankeres af fem ryttere, der ville være kandidater til i hvert fald top ti, hvis de havde mulighed for at køre egen chance. Mikel Landa og måske Geraint Thomas har endda begge potentiale til at sigte højere end det i fremtiden.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

På det flade skorter det heller ikke ligefrem på kvalitet, da man har verdensmesteren i enkeltstart i form af Vasil Kiryienka til at udføre et stort stykke arbejde her, hvilket også Luke Rowe og Ian Stannard, som er to af de større profiler i de brostensbelagte klassikere, kan være behjælpelige med.

 

Det er lidt ærgerligt, at et så ekstremt stærkt hold formentlig kommer til at køre defensivt i Touren, men som oftest er det den taktik, Sky-holdet er karakteriseret ved. Det afhænger dog af, at Froome tidligt kommer i førertrøjen, men det skal han klare i bjergene i år, da der ingen tidlig tidskørsel er - hverken for hold eller af den individuelle slags.

 

I denne sæson har Sky dog af og til kørt lidt mere offensivt, end de plejer, og hvis Nairo Quintana (eller en anden, selvfølgelig) kommer foran Froome i begyndelsen af løbet, kan det vanvittige Sky-mandskab gøre helvede hedt for den pågældende rytters hold, og omvendt kan de kvæle løbet, hvis Froome kommer bedst fra start. Men i sidste ende opnås sejren til den rytter, der er bedst, så Froome skal være så god som altid, hvis han vil forsvare sin sejr.

 

 

Chris Froome - løbets storfavorit

 

 

Land: Storbritannien

Alder: 31

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 5 (2008, 2012-2015)

Bedste Tour-præstation: Fem etapesejre (2012, tre i 2013, 2015), sejr i bjergkonkurrencen (2015), 30 dage i førertrøjen, to samlede sejre (2013, 2015)

Sejre som professionel/sejre i år: 33/5

Største sejr: To gange Tour de France (2013, 2015)

 

Der er ingen tvivl om, at der er færrest penge at hente, hvis man spiller på Chris Froome som sejrherre af Tour de France på nuværende tidspunkt. Som dobbelt vinder af løbet er det ikke overraskende, og i Critérium du Dauphiné viste han, hvor skabet skal stå, da han vandt det løb efter ellers at være blevet slået af Alberto Contador og Richie Porte på den indledende bjergprolog.

 

Der er da heller intet, der indikerer, at Froome ikke er på samme niveau i år, som i de to år, han vandt løbet. Når han alligevel ikke er løbets favorit i undertegnedes øjne, skyldes det, at Nairo Quintana sandsynligvis har hævet sit niveau en smule.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Derudover passer ruten Quintana bedre end Froome. Det er ingen hemmelighed, at Froome er bedre end colombianeren på flade enkeltstarter, men årets rutes enkeltstarter har en mere kuperet karakter, og Quintana har forbedret sig i disciplinen, så Froome kan næppe få skabt en stor buffer i tidskørslerne.

 

Normalt er Froome umulig at have med at gøre på den første bjergetape i løbet, men til gengæld har han traditionelt haft det sværere i slutningen af løbet (sidste år skyldtes det dog også en smule sygdom), og i år er den sidste uge med afstand løbets hårdeste.

 

Froome har sagt, at han håber at være bedre end sædvanligt til sidst i løbet, men han var allerede fremragende i Critérium du Dauphiné, så det ser ikke for alvor ud til, at han har timet sin form anderledes end tidligere. Men det er en på papiret meget lige duel med Quintana, og Froome har det stærkere hold, hvorfor det også er ganske sandsynligt, at den kenyanskfødte brite tager sin tredje Tour de France-sejr.

 

 

Mikel Landa - baskisk superklatrer

 

 

Land: Spanien

Alder: 26

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 9/3

Største sejr: To etapesejre i Giro d’Italia (2015), etapesejr i Vuelta a España (2015)

 

I sidste års Giro d’Italia var Mikel Landa løbets helt store oplevelse, da han med to etapesejre på bjergetaper lignede løbets stærkeste rytter. Til sidst gik der dog politik i den, og Landa måtte ofre sine egne chancer for at køre om den samlede sejr, da Fabio Aru tilsyneladende havde en større stjerne ved holdledelsen, og derfor blev Landa nummer tre i løbet.

 

Senere på året vandt han kongeetapen i Vuelta a España, hvor han lod være med at parere ordre, da han ellers var blevet bedt om at vente på Aru. Det var åbenlyst, at Landa måtte forlade Astana, og derfor tørner han i år ud for Team Sky.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Som sidste år var Landa syg i begyndelsen af sæsonen, og i Giroen, der var hans store sæsonmål, så han ud til at være fint kørende inden bjergene, men så blev han syg igen og måtte udgå af løbet, hvorfor han nu i stedet skal køre Tour de France.

 

Her får han næppe lov til at køre sin egen chance, og man skal nok ikke regne med, at han begår lydighedsnægtelse på det britiske storhold. Til gengæld ligner han den mest realistiske Plan B, hvis noget skulle gå galt for Froome, men som udgangspunkt er baskeren dedikeret hjælperytter, selvom ruten passer ham helt perfekt med de få enkeltstartskilometer.

 

 

Geraint Thomas - walisisk superløjtnant

 

 

Land: Storbritannien

Alder: 30

Professionel siden: 2007

Tidligere Tour-deltagelser: 6 (2007, 2010, 2011, 2013-2015)

Bedste Tour-præstation: Andenplads på etape, 15 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 11/2

Største sejr: Paris-Nice (2016) og E3 Harelbeke (2015)

 

Geraint Thomas er en af de bredest favnende ryttere i det internationale cykelfelt, men efter mange år som først bane- og siden klassikerrytter har han nu sat sigtet på de store Grand Tours. Allerede sidste år viste han, at han er kapabel til at begå sig i disse, da han lå i top fem helt indtil næstsidste bjergetape, hvor filmen knækkede for waliseren.

 

I år startede han sæsonen fremragende med sejre i Volta ao Algarve og Paris-Nice, men begge sejre kom i hus på baggrund af uspektakulær kørsel, hvor han var bedre end de bedste bjergryttere på enkeltstarterne og dårligere på stigningerne. Paris-Nice så ud til at være tabt til Alberto Contador på sidste etape, men et fantastisk comeback, godt hjulpet på vej af rugby-kammeraten Tony Gallopin, sikrede ham sejren på en af årets mest spændende løbsdage.

 

I det nyligt overståede Schweiz Rundt var han den største favorit til sejren, men han havde det slet ikke i sig på stigningerne, og det giver bekymringer forud for Touren. Det var hensigten og håbet, at han også skulle forsøge sig i klassementet og være en slags livline for holdet, men nu er det tvivlsomt, hvorvidt han vil være i stand til at nærme sig top fem.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

Den langsigtede plan for Thomas er at vinde en Grand Tour, og han har lagt op til at forlade Team Sky om et par år, hvis han ikke kan køre sig til chancen på holdet. Men foreløbig vil han blive på Sky for at færdiggøre sin klassementsrytteruddannelse, og i de kommende tre uger må han atter befinde sig i hjælperytterens rolle for Chris Froome.

 

 

Wout Poels - bjergstærk superhjælper

 

 

Land: Holland

Alder: 28

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2011-2013, 2015)

Bedste Tour-præstation: Syvendeplads på etape, 28 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 13/5

Største sejr: Liège-Bastogne-Liège (2016)

 

Da Wout Poels i forbindelse med det forfærdelige styrt på sjette etape af Tour de France i 2012 blandt andet sprængte sin milt, var der oprigtigt tvivl om, hvorvidt han ville kunne komme tilbage på topniveau.

 

Det må man dog sige, at han er kommet, og sidste år var han vital for Chris Froomes samlede Tour-sejr, da hollænderen var glimrende kørende på Alpe d’Huez-etapen, hvor han fik fragtet en syg Froome til mål hurtigt nok til, at han kunne forsvare sin førertrøje.

 

Senere på året blamerede han sig med at tabe Abu Dhabi Tour ved at styrte på opløbsstrækningen på toppen af et bjerg, mens han i år lagde ud med brask og bram ved at vinde Volta a la Comunitat Valenciana, hvor han endda også viste forbedringer i enkeltstartsdisciplinen. Karrierens højdepunkt kom senere på foråret, hvor han snuppede sejren i den iskolde og våde udgave af Liège-Bastogne-Liège.

 

Dermed blev han den første Sky-rytter til at vinde et monument, men i Touren er han blot en del af Froomes hær, og han får næppe chancer for at køre efter et personligt resultat, selvom han virker til at være en rytter, der har kapaciteten til at være en god klassementsrytter.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

 

Sergio Luis Henao - eksplosiv klatrer

 

Land: Colombia

Alder: 28

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 5/0

Største sejr: Etapesejr i Baskerlandet Rundt (2013) og i Polen Rundt (2015)

 

Alt var tilrettelagt til, at Sergio Henao skulle vinde årets Flèche Wallonne. I Baskerlandet Rundt havde han været uimodståelig på stigningerne, men måtte dog tage imod en gevaldig lussing af Alberto Contador på enkeltstarten, hvorfor han for tredje gang i karrieren endte med ikke at vinde løbet på trods af at have båret førertrøjen efter næstsidste etape.

 

Men lige netop på dagen, hvor Flèche Wallonne skulle afvikles, syntes UCI, at de skulle indlede en undersøgelse mod ham på baggrund af mistænkelige blodværdier. I sig selv virker det jo ganske rimeligt, men når man tager i betragtning, at Sky selv havde sat ham på sidelinjen for to år siden af samme grund og fundet ud af, at værdierne skyldtes hans colombianske opvækst i højderne, og at UCI selv kom til præcist samme konklusion efter en måneds tid, så er det svært ikke at irriteres lidt over UCI’s timing.

 

Det betød også, at han ikke kunne komme med til Giro d’Italia, hvorfor han i stedet står til rådighed for Froome i Touren. Her kommer han til at være hjælperytter, men med sin gode spurt op ad bakke har han sandsynligvis også muligheden for at køre med om etapesejre af og til. Men i denne sæson har han også både i Paris-Nice og i Critérium du Dauphiné vist sit værd i tjeneste for holdets kaptajner, og det bliver nok i den rolle, vi kommer til at se Henao mest.

 

 

Mikel Nieve - baskisk klatrer

 

Land: Spanien

Alder: 32

Professionel siden: 2009

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2013, 2014)

Bedste Tour-præstation: Tredjeplads på etape, 12 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 4/1

Største sejr: To etapesejre i Giro d’Italia (2011, 2016), etapesejr i Vuelta a España (2010)

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Mikel Nieve har gjort det til lidt af en specialitet at vinde etaper på vanvittige dage i bjergene, hvilket han gjorde i både Vueltaen i 2010, i Giroen i 2011 og i Dauphiné i 2014, men årets etapesejr i Giroen faldt på en lidt mere moderat bjergetape.

 

Det skal dog ikke tage noget fra baskerens Giro-præstation, hvor han med etapesejren og bjergtrøjen reddede Skys Giro efter, at Landa var udgået. Og det er ikke så overraskende, at det skulle komme fra Nieve, der er en ganske glimrende bjergrytter, der på grund af sine elendige enkeltstartsegenskaber aldrig har kunnet gå efter mere end top ti i de store Grand Tours.

 

Det kommer han ikke til i årets Tour, hvor han også er en del af Froomes bjergkorps, og vi får ham sikkert at se i fronten af feltet, når det går opad.

 

 

Vasil Kiryienka - langtidsholdbar tempomaskine

 

 

Land: Hviderusland

Alder: 35

Professionel siden: 2007

Tidligere Tour-deltagelser: 5 (2010-2014)

Bedste Tour-præstation: Andenplads på etape, 60 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 15/0

Største sejr: Verdensmester i enkeltstart (2015), tre etapesejre i Giro d’Italia (2008, 2011, 2015), etapesejr i Vuelta a España (2013)

 

Efter hele fem top ti-placeringer ved VM i enkeltstart lykkedes det endelig Vasil Kiryienka at erobre den regnbuefarvede trøje sidste år. Det var en smule overraskende, men et par uger senere viste han, at det ikke var tilfældigt, da han var ganske suveræn i det sæsonafsluttende enkeltstartsløb, Chrono des Nations.

 

I år har han ikke imponeret i disciplinen, men han har i stedet vist sig frem som den holdkammerat, han er. Time efter time kan han sidde og føre et felt an uden på nogen måde at indikere med sit kropssprog, at det er hårdt. Senest imponerede han i Schweiz Rundt, hvor han trak næsten hele vejen op ad Rettenbachferner, der er en af Europas hårdeste stigninger, og den præstation sikrede ham Tour-pladsen.

 

Læs også
UAE-komet vinder efter fænomenal nedkørsel

 

Men Kiryienka er ikke verdens mest teknisk behændige rytter, så han er ikke helt ideel til at hjælpe Froome i vindblæste og hektiske forhold, men når det bare bliver lidt kuperet, kan vi være helt sikre på at komme til at se hviderusseren som feltets kølerfigur.

 

 

Ian Stannard - brostensstærk fladbanerytter

 

Land: Storbritannien

Alder: 29

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 2 (2013, 2015)

Bedste Tour-præstation: 19.-plads på etape, 128 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: To gange Omloop Het Nieuwsblad (2014, 2015)

 

Der er trods alt ikke kun bjergryttere med på Skys Tour-hold, og Ian Stannard er med for at sikre Froome støtte på de fladere etaper. Det ser ud til at blive nødvendigt, da der er meldinger om hård sidevind på de første etaper, så Stannards værd skal allerede vise sig i weekenden.

 

I 2014 og 2015 startede Stannard sæsonen fantastisk ud ved at vinde Omloop Het Nieuwsblad, men denne sæsons klassikerkampagne endte uden, at Stannard fik poppet champagneflasker. Tættest på var han i Paris-Roubaix, hvor han på et tidspunkt lignede en vinder, men hans følgesvende fik bragt ham tilbage, og i spurten måtte han strække gevær over for Mathew Hayman og Tom Boonen.

 

 

Luke Rowe - walisisk brostensspecialist

 

Land: Storbritannien

Alder: 26

Professionel siden: 2012

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2015)

Bedste Tour-præstation: 78.-plads på etape, 136 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 1/0

Største sejr: Etapesejr i Tour of Britain (2012)

 

Selvom Geraint Thomas har vendt brostensklassikerne ryggen, er Team Sky stadig fint dækket ind, og en af deres største profiler i de løb, er Luke Rowe. I denne sæson viste han sig flot frem i Omloop Het Nieuwsblad, hvor han tog initiativ til det afgørende udbrud med Greg van Avermaet, Peter Sagan og Tiesj Benoot, og i Flandern Rundt og Paris-Roubaix, gjorde han også en flot figur, der resulterede i en femteplads i førstnævnte, mens et styrt reducerede ham til hjælperytter for Stannard i Helvedet i Nord.

 

I Tour de France må han forventes at få en rolle, der ligner Stannards, og på trods af sin unge alder har gode overbliks- og lederevner allerede medført, at Rowe har rollen som vejkaptajn på det britiske hold.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Team Sky
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?