Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Jens Nielsen / Danmarks Cykle Union

Stærkeste DM-felt nogensinde

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

06.01.2016 kl. 23:33 af Lasse Wedege Penning.

På søndag køres årets første danske mesterskaber, når DM i cykel cross står for døren i sportens danske hjemby, Kalundborg. Og felterne er nogle af de stærkeste længe, mener DCU.

På søndag er det 46. gang, at de danske mesterskaber i cykel cross afvikles. Ruten er ikke ulig den, som i 1992 udgjorde scenen for legendariske Henrik Djernis' ottende danmarksmesterskab - i træk! - på hjemmebanen på Møllebakken midt i Kalundborg. Kalundborg CC arrangører igen årets DM, og formand Mikkel Pagh glæder sig til at se rytterne imponere på den varierede rute.

 

”Ruten vil udfordre dem både fysisk og teknisk. Der er er lagt op til, at den bedste cykel cross-rytter vinder. Jeg glæder mig til at se, hvor dygtige vores bedste ryttere i virkeligheden er. For her får de lov til at vise det,” siger Mikkel Pagh i en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union. Landstræner Kim Petersen stemmer i og kalder ruten "klassisk cross".

 

”Det lyder i manges ører lidt kedeligt, men det betyder her, at DM-ruten har alt det, som man skal kunne mestre for at blive dansk mester i cykel cross," lyder det fra landstræneren, der har et meget overordnet bud på vinderen.

 

”Ham som mestrer rigtig crossteknik og både kan køre langsider, levere korte antrit, kan løbe og har et taktisk overblik, kombineret med viljen til at ville vinde. Jeg er spændt på at se, hvem denne rytter er," mener Kim Petersen.

 

Hjemmebanehelten Henrik Djernis deltager i H50-kategorien, og han kunne ikke være mere tilfreds med ruten.

 

"Der er ikke så mange af rytterne, som kører i dag, der kender Møllebakken. Det er kun dem, som har kørt i mange år. Alligevel kan man godt fornemme, at de på grund af historien er lidt spændte på at køre deroppe. Og det er altså også et fantastisk sted til cykel cross," siger Henrik Djernis, der har 16 DM-titler og fire VM-titler på sin palmarès.

 

På startlisterne er de fleste af Danmarks bedste crossryttere. I herre eliten er alle de bedste til start, heriblandt Kenneth Hansen, Joachim Parbo, Benjamin Justesen, Søren Nissen, Tommy Moberg og helt særligt Simon Andreassen. Et felt, DCU selv kalder et af de stærkeste DM-felter længe, "måske nogensinde".

 

Hos U23-rækken er 13 ryttere til start med folk som Sebastian Fini, Niels Rasmussen, Anders Bregnhøj og Jonas Lindberg. Kvindernes løb er også utroligt stærkt med den tidligere danske mester Margriet Kloppenburg i spidsen mod ryttere som Cecilie Uttrup Ludwig, Lisette Rosenbeck, Betina Cramer, Caroline Bohé, Cathrine Grage, Camilla Søgaard, Amalie Winther Olsen og Malene Degn, som alle har været godt kørende i de danske løb denne sæson. DCU skriver, at MTB-stjernen Annika Langvad også deltager, men hun skriver selv på Twitter, at hun ikke vil være til stede ved DM i år. Der forventes op mod 200 ryttere til start i alt.

 

 

SENESTE

Vis valgte

TORSDAG

Vis valgte

ONSDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk