Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Bryton Rider 60E

18. december 2013 10:00Foto: A.S.O.

Bryton leverer med deres nye topmodel, Rider 60, en prisstærk, brugervenlig og meget funktionel enhed, der fremstår som et særdeles stærkt alternativ til de andre modeller på markedet. Særligt prisniveauet fremstår som den helt klare ”battle-winner” i forhold til konkurrenterne, men også i forhold til de mange funktioner Rider 60 tilbyder.  

Artiklen fortsætter efter videoen.

Stillet til rådighed af:

JB Sport International

 

Særlige features ved produktet:

- 3" Berøringsskærm med skarpt billede og nem betjening

- Forudindlæste "Road Explorer Map", landekort, herunder sving-for-sving-kort i realtid fra Navteq, OSM-cykelruter og konturlinjer

- Let at skifte mellem de tilgængelige kort

- Trådløs dataoverførsel til brytonsport.com via Bluetooth

- Tydelig sving-for-sving-vejledning med Bluetooth-hovedtelefoner

- Højdeskema i real-tid der hjælper dig til at træne på en smartere måde

- 8 Definerbare dataskærme med maksimalt 10 data pr. side

- Forudindlæste Bryton-tests og træningsprogrammer, som afprøver dine grænser og giver en systematisk træning

- Kompatibel med energimåler til avancerede træningsprogrammer

- Let at uploade og downloade numre og træningsprogrammer til/fra brytonsport.com

 

Vægt opgivet/ vægt målt:

106 gram / 108 gram

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

Vejl. Pris:

Bryton Rider 60E (uden kadence- og pulsmåler): Kr. 2.099. (den testede version)

Bryton Rider 60T (med kadence- og pulsmåler): Kr. 2.699.

 

Introduktion:

Markedet for GPS-baserede cykelcomputere er for tiden i rivende udvikling, og konkurrencen mellem de forskellige producenter er benhård. Andre producenter har hen over den seneste tid lanceret deres nye topmodeller, og nu følger Bryton trop med lanceringen af deres nye topmodel, Rider 60.  Til trods for at Bryton stadig må betegnes som en mindre spiller på markedet, har de med deres samarbejde med protourholdet AG2R og lanceringen af denne prisstærke topmodel vist, at de mener det seriøst. 

 

Rider 60 er Brytons nye topmodel og efterfølger til Rider 50. Rider 60 leveres i to varianter, en E og en T model, og kommer med pre-installerede kort. Alle Rider 60 i Skandinavien kommer med pre-installeret vesteuropæisk kort Selve computeren er den samme, og forskellen består alene i det medfølgende udstyr. Rider 60E leveres, til forskel fra Rider 60T, uden pulsmåler og kadencemåler, men med mulighed for at benytte ANT+ kompatibelt pulsbælte og wattmåler.

 

Computeren er blevet testet hen over efteråret, fra oktober til december, og har kørt omkring 1.000 km på landevej og cirka 100 km på MTB. Den er blevet anvendt i temperaturer fra -2 til +18°C og i alt slags vejr.


Første indtryk:

Bryton Rider 60 bliver leveret i en lille kasse, der inkluder en oplader, USB-kabel, en kort opstartsmanual og et monteringsbeslag med o-ring og silikoneplatform. Umiddelbart et lækkert og let produkt, når man får det i hænderne første gang. Den minder i udformning en del om andre modeller på markedet, men kendetegnes ved en forholdsvis stor skærm og fire knapper placeret på siden af enheden.

 

Ved første øjekast virker skærmteknologien en anelse forældet i forhold til nyere touchskærme, som man kender fra smartphones, tablets eller lignende. Dette til trods fremstår det samlede produkt meget indbydende og lækkert.

 

Test:

Når enheden tændes første gang bliver man guidet igennem en nem og hurtig opsætning, som gør enheden klar til brug, hvorefter man faktisk er klar til at hoppe på cyklen.

 

Tilslutning til PC/Mac, oprettelse af bruger konto på Brytonsport.com samt installation af BrytonBridge2 foregår ligeledes meget nemt, ligesom det medfølgende monteringsbeslag gør montering af computeren, enten på frempinden eller på styret, meget let.

 

Skærmteknologien virker som nævnt en anelse forældet i forhold til nyere touchskærme. Særligt fremstår skarpheden på skærmen ikke videre imponerende, men er dog tilfredsstillende, og generer ikke overskueligheden eller selve aflæsningen af data. Valget af skærmteknologi sikrer dog, at enheden problemfrit kan betjenes med handsker, og såfremt dette heller ikke fungerer, kan de fire fysiske knapper bruges. 

 

Navigationsdelen fungerer overordnet set rigtig godt, og skærmopbygningen skaber et godt overblik over ruten. Ruteplanlægning kan gøres ganske enkelt, enten på selve enheden hvor man kan indtaste adresse, eller på Brytonsport som i høj grad giver mulighed for at skræddersy dine ruter. Overførsel til enheden sker nemt ved hjælp af programmet, eller kan ske trådløst ved hjælp af Bluetooth.

 

Læs også
Tidligere Tour de France-vinder vender tilbage

 

Overordnet set leverer navigationsdelen et hav af smarte og enkle funktioner, funktioner som man også må forvente af en topmodel. Eksempelvis visning af aktuel stigningsprocent og højdeskema er der ikke mange GPS-baserede cykelcomputere på markedet, der kan levere. Derudover er der nogle enkelte features, som er værd at fremhæve yderligere.

 

Den første er muligheden for, via Bluetooth, at connecte med en smartphone eller et Bluetooth headset, hvilket giver brugeren en række features, som gør enheden ekstra brugervenlig, og minimerer brugen af kabler eller PC/Mac. Via Bluetooth forbindelsen til en smartphone kan ruter og træningspas overføres direkte fra selve enheden til ens konto på Brytonsport.

 

Den anden er muligheden for at benytte et trådløst Bluetooth headset, og her igennem at benytte stemmenavigation. Stemmenavigationen giver en højere grad af sikkerhed, da man slipper for at kigge på enheden under kørsel. Denne mulighed ses i høj grad at være gavnlig og højne sikkerheden ved kørsel ad ukendte ruter, samt når man samtidig kører i større grupper.

 

Overordnet set fungerer navigationsdelen upåklageligt, dog løb vi ind i enkelte problemer. Testeren oplevede ofte, både ved pre-definereret rute og hurtig indtastning af adresse, at enheden valgte veje som ikke muliggjorde cykling. Dette i sig selv kan skyldes, at data vedrørende danske veje ikke findes eller ikke er integreret i Rider enheden. Men omdirigering når disse ’motorveje’ ikke blev benyttet, fungerede heller ikke optimalt. Enheden ville ofte have testeren i en helt anden retning eller tilbage på den tidligere valgte rute, hvilket med tiden gør, at man mister tiltroen til navigationen.

 

Eftersom den testede version ikke indeholder puls- eller kadencemåler, har det, til stor ærgrelse for denne tester, ikke været muligt at teste de mange træningsfunktioner, som enheden byder på. At købe en enhed som denne, for kun at bruge den til navigation virker en anelse ’overkill’.

 

Hen mod slutningen af testperioden skaffede testeren sig da også et pulsbælte, for bare at kunne snuse en lille smule til nogen af de ’dejlige’ træningsfunktioner, som ikke er tilgængelige uden. Der har ikke været tid til at teste disse funktioner, men denne enhed giver bare mere mening, når træningsfunktionerne også anvendes.

 

Såfremt man overvejer om man skal købe E eller T modellen, synes vi, at det virker uhensigtsmæssigt at spare 600 kr. i forhold til T modellen, medmindre man allerede har ANT+ kompatible målere, da man i den testede model, ikke får udnyttet alle funktioner og træningsmuligheder, og står tilbage med en følelse af, at man mangler noget data.

 

Konklusion:

Bryton Rider 60 fungerer, på nær nogle enkelte tekniske udfordringer, fremragende. Enheden indeholder funktioner nok til selv den mest krævende træningsentusiast, men formår samtidig at have brugervenlighed, intuition og enkelthed i højsædet, når disse funktioner skal benyttes.

 

Denne enkelthed sammenholdt med de utallige muligheder for at personalisere enhedens gittervisning og opsætning, gør at ryttere på alle niveauer, kan give sig i kast med den uden problemer.  

 

Læs også
Giro d’Italia: Favoritten (*****)

 

Cykelcomputeren henvender sig til den ambitiøse cykelrytter eller motionist, som gerne vil have en prisstærk, funktionel og brugervenlig GPS baseret cykelcomputer. Den testede model henvender sig til rytteren, som alene har behov for navigationsdelen, eller allerede har et ANT+ kompatibelt pulsbælte eller wattmåler. 

 

Så er der selvfølgelig prisen, og selvom Rider 60 er billig i forhold til konkurrenterne, er det stadig mange penge at investere, for at erhverve sig en cykelcomputer.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Pris, funktionsmuligheder og brugervenlighed

- Skærmen, valg af veje ved navigation

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Andet udstyr
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?