Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Test: Rapha Cross Jersey og Thermal Bib Shorts

15. december 2013 19:30Foto: A.S.O.

Eksklusivt tøj i britisk design og topkvalitet. Raphas langærmede trøje til cykel cross og korte, vinter-isolerede bukser, velegnede til cross, men ikke kun, gør sig virkelig godt ved temperaturer som dem, vi har netop nu: Over frysepunktet og til et par grader op i de tocifrede tal. Dyrt, men lækker og godt. Rigtig godt!

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

Stillet til rådighed af:

Rapha

 

Særlige features ved Rapha Cross Jersey:
- 21 % merino uld - ’kradsefrit’ og anti-bakterielt - og 79 % polyester

- Indsyet skulderpude på højre skulder

- Lomme med lynlås til værdisager

- Størrelser: XS-XXL
- Farver: Navy blå

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Vejl. pris: Kr. 1.200 (160 euro)


Særlige features ved Pro Team Thermal Bib Shorts (Winter):
- Lycra med isoleret Thermoroubaix fleece inderside

- Ny top Cytech siddepude

- Raffineret pasform med flere paneler for bedre fit og mere aggressiv position
- Blød, børstet fleece-inderside

- Længere ben til kolde forhold
- ’Flatlock’ syninger på ydersiden, ’overlocked’ syninger ved skridtet
- Størrelser: XS-XXL

- Farver: Sort/Hi Viz Pink, sort/chartreuse (gul), sort/hvid

 

Vejl. pris: Kr. 1.425 (190 euro)

 

Introduktion:

Det er ikke mange år siden, at det London-baserede cykeltøjmærke, Rapha, dukkede op og i bedste, klassisk britiske luksusstil introducerede anderledes gennemdesignet, halvpebret cykeltøj med et snit af både eksklusivt look og feel. Siden er mærket vokset, har fået mange tilhængere - og sikkert ligeså mange gange rynken på næsen - og i 2013 kom et form for gennembrud, da mærket lagde tøj til superholdet Team Sky og fik meget ros for det simple, elegante design.

Tøjet fås i Danmark, hvor butikken Soigneur i København importerer og for tiden er eneforhandler af mærket, som ligeledes kan købes på mærkets egen hjemmeside. For at finde de danske priser skal man blot gange europrisen med 7,5.

I denne omgang, hvor vi i Feltet.dk udstyrssektion en stund endnu koncentrerer os om cykel cross udstyr, skal vi naturligvis se på noget af Raphas tøj specifikt udviklet til netop cross.  Rapha har nemlig, som de måske første på markedet, lavet en hel cross-kollektion, og her har vi testet deres Cross Jersey med lange ærmer samt de mere alsidige Thermal Bib Shorts, der dog er særdeles velegnede til cykel cross og også anbefales hertil.


Første indtryk:

Det skal straks indrømmes, at denne tester er en af de sikkert mange, der har holdt en vis skeptisk, 'sund' kritisk distance til Rapha. Lidt for meget ’hipster’ og lyserødt - for ikke at sige bekosteligt - og lidt for lidt klassisk cykeltøj, i den traditionelle forstand altså. Undertegnede havde med andre ord nok følt og kigget på Rapha-tøjet og studeret hjemmesiden, men aldrig prøvet, endsige kørt i noget af det eksklusive tøj.

Endnu en indrømmelse: Der er ikke tale om, at denne tester blev omvendt, da pakken med cross cykeltøjet blev modtaget, pakket ud og tøjet prøvet på, men om en slags overbevisning - om at kvalitet, design og pris faktisk går op i en højere enhed end på forhånd formodet.

Materialerne, der er brugt til de to stykker tøj, er virkelig lækre - virkelig! - og det er en fornøjelse både at gå ’kludenes’ mange detaljer efter og ikke mindst at få tøjet på.

Trøjen er, som navnet mere end antyder, designet til cykel cross, og derfor har man først og fremmest anvendt det varme, men godt temperaturregulerende og særdeles åndbare merino uld, der ikke kommer til at ligte, og man har indsyet en tynd, fast pude på højre skuldre, hvor de fleste bærer deres cykel ved løb. Bib Shortsene er af en ekstra kraftig, isoleret og blød, fleece-agtig kvalitet (på indersiden), som altså skal give lidt mere varme end deres almindelige bib shorts.

Så nu var det bare med at kaste sig ud i det, i det 3-4 og op til omkring 10 grader varme aktuelle danske vintervejr, på både tørre og våde dage og med og uden windbreaker-undertrøje og lange knæ til at give lidt en smule ekstra beskyttelse - eller netop ikke.    
 

Test:

De første indtryk blev hurtigt bekræftet: Det er rigtig lækkert cykeltøj, Rapha her har produceret, i materialer med mange gode egenskaber. Og naturligvis kan det ikke kun bruges til cykel cross, om end det egner sig godt hertil.

Trøjen er med sit lidt løse fit ikke umiddelbart produceret til konkurrencebrug, men til træning. Og det giver fin mening, så længde der er tale om cross-træning, hvor pulsen kommer lidt op, og kroppen selv producerer varme. Det lækre materiale med uld giver og holder fortrinligt på varme, men kører man i vind på landevejen, kommer man hurtigt til at savne noget til at tage vinden, også selvom der køres med undertrøje med windbreaker-front. I rigtigt cross-terræn og med intensitet leverer trøjen til gengæld både god fornemmelse og varme til overkroppen.

Den indsyede pude på skulderen er nok lidt en gimmick, og ikke alle vil kunne mærke forskel. Men er man som denne tester af lidt spinkel kropsbygning og med en naturlig halv-lav fedtprocent, var det faktisk behageligt med noget til at tage imod, når cyklen blev kastet op på skulderen. Den var mindre øm efter en gang træning med masser af og lange trapper. (Det var benene så til gengæld ikke.)

Trøjen har tradition tro tre lommer bagpå samt andre på indersiden og i siden af trøjen, og egentlig kan man undre sig over de mange lommer på en trøje til cykel cross. Men tømmer man dem inden den intense del af træningen, generer de ikke - og er på mange måder også rare at have.

De kraftige Thermal Bib Shorts er umådeligt behagelige at have på - af to grunde: Indlægspuden er ganske fremragende. Så afgjort på højde med, hvis ikke bedre, end andet, denne tester har prøvet. Meget kraftig og fast og sætter sig meget komfortabelt ved kontakt med sadlen. For det andet det meget bløde og varmeisolerende stof, som er på indersiden af shortsene. Selv efter at have kørt i ganske koldt og vådt vejr, føltes lår og hele hoftepartiet ikke koldt, og den kløen, som ofte opstår i badet efter kørsel i koldt vejr, var der ikke noget af.

Sammenlignet med Raphas øvrige Bib Shorts - og med flere andre mærker - går disse længere ned på lårene. Af den grund; fordi de er lavet til koldt vejr. Det fungerer godt, og shortsene bliver i det hele taget siddende, hvor de skal på benene.

Når det kommer til pasform, er der om både Cross Jerseyen og Bib Shotsene kun positivt at sige. Begge dele sidder godt, og heller ikke her er der meget at komme efter. Dog skal det noteres, at det er lidt stort i størrelsen - small var faktisk lige en smule for stort til denne tester. Ikke at trøjen føltes for stor, men en smule løst sad den og var for lang, og også bukserne var lidt for lange i selen og kunne muligvis have siddet en kende tættere ved skridtet.

Alt i alt altså en særdeles positiv oplevelse, og denne tester havde, trods instinktiv modstand, en god oplevelse med begge de to Rapha-produkter. Nej, det er ikke billigt, men prisen synes nu, efter at have prøvet tøjet i funktion, på ingen måde urimelig. Det bliver i hvert fald ikke nemt for denne tester fremover at finde sig alle slags bukseindlæg.
 

Konklusion:

Eksklusivt, britisk design og kvalitet når det er bedst. Kort og godt. Raphas langærmede trøje til cykel cross og korte vinterbukser, velegnede til cross, men ikke kun, gør sig virkelig godt ved temperaturer, som dem vi har netop nu: Over frysepunktet og til et par grader op i de tocifrede tal. At køre med tøjet føles virkelig lækkert og overbevisende, detaljerne er i orden og set med denne testers øjne ser det mere end pænt ud (selvom min mor altid har fortalt mig, at man ikke kan sætter sort og mørkeblåt sammen). Med andre ord: Dyrt, men lækkert og godt. Rigtig godt!
 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Kvalitet, design og materialer, siddepude (Bib Shorts), skulderpude (Jersey)

- Lidt store i størrelserne, windbreaker i Jersey havde været prikken over i’et
 

Feltet.dk's samlede vurdering:

Første indtryk:

Design:

Funktionalitet:

Kvalitet:

Pris:

DEL
INFO
Udstyrstema: Cykel cross
Nyheder
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?