Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Stortest af svedtrøjer - del 2

Test: Stortest af svedtrøjer - del 2

27. oktober 2013 10:00Foto: A.S.O.

Fysisk aktivitet medfører svedproduktion - der er ingen vej udenom det. Som cykelrytter køler vinden ofte, men alligevel er det vigtigt med et godt inderlag, der kan fjerne sveden fra kroppen og holde dig tør. 

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der findes et utal af svedtrøjer. Fælles for de fleste er, at de indeholder et antal tekniske elementer, stofsammensætninger og differencer i snit og pasform, for at give rytteren bedst mulighed for at forblive komfortabel, når kroppen er på overarbejde.

 

Feltet har testet syv svedtrøjer, hvoraf de sidste tre præsenteres i dag, der alle gør sig godt under varme forhold, under en varm efterårsjakke eller sågar på hjemmetræneren eller spinningslokalet, nu hvor vinteren banker på.
 

Læs også Stortest af svedtrøjer - del 1 

 

Castelli Seamless Short Sleeve

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Stillet til rådighed af:

Bikebuster

 

Vejl. pris:

Kr. 307

 

Feltet.dk's samlede vurdering:    3,9 logo(er)

Første indtryk:                        

Design:                                  

Funktionalitet:                         

Kvalitet:                                 

Pris:                                      

 

Introduktion:
Castelli er en sværvægter indenfor produktion af cykeltøj. Med rødder tilbage til 1876 har firmaet produceret cykeltøj siden 1910 og har som mål at være forrest i feltet, når det kommer til at kreere det mest innovative tøj til de ryttere, som søger maksimal komfort.
 

Vi har testet modellen ’Seamless Short Sleeve’, som er en trøje udført i den klassiske perforerede kvalitet. Trøjen er lavet til at klare sig i stort set alle forhold og kan klare temperaturer fra 16-30 grader. En trøje der kan bruges stort set hver gang i det danske sommerhalvår.

 

Første indtryk:
Trøjen føles utrolig lækker ved første øjekast. Kvaliteten er gedigen og selv om det perforerede stof fylder stort set hele trøjen, så er trøjen fyldig og blød. Den virker tilpas i elasticiteten, så den kan give det rette forhold mellem at sidde tæt uden at genere. 

 

Test:
Trøjen klarer sig godt i test. Den er god under varme forhold og gør sig også godt på kolde dage med et kraftigere yderlag.


Pasformen er god, den sidder stramt, og for nogle skal den måske ’køres til’, før det synes behageligt. Når det er sagt, så er funktionen utrolig god. Trøjen slutter til de rette steder, og det er tydeligt at mærke, at kroppen holdes tør disse kritiske steder. Den tætte pasform sikrer således god ventilation.

 

Ærmerne sidder godt og eneste reelle minus er en lidt stram hals, som kan være generende for nogle. Hvis man føler sig trængt ved en stram halsudskæring, så kræver trøjen igen lidt tilvænning og ’tilkørsel’. Snittet er perfekt til cykling og trøjen er ret lang, så man slipper for at den stumper omkring livet.

 

Konklusion:
En sand favorit til de varme dage hvis man kan lide en rigtig stramtsiddende trøje, som arbejder optimalt med at fjerne sveden.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Funktion, kvalitet, længde
-  Stram og høj hals

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

 

Craft Cool Mesh Superlight

 

Stillet til rådighed af:

New Wave Sports

 

Vejl. pris:

Kr. 250

 

Feltet.dk's samlede vurdering:    3,7 logo(er)

Første indtryk:                        

Design:                                  

Funktionalitet:                         

Kvalitet:                                 

Pris:                                      

 

Introduktion:
Craft er kendt som en alsidig leverandør af teknisk tøj til alle former for fysisk aktivitet. Firmaet er desuden kendt for at lave inderlag af høj kvalitet og i Danmark har Craft især vundet indpas som producent af varme inderlag til både, cykling, løb og skiløb. Den ærmeløse trøje som er testet her, er en del af firmaets ’Cool-serie’.
 

Undertøjet er lavet til at give en kølende effekt ved aktivitet i varme omgivelser. Craft benytter sig af en såkaldt ’ergonomisk 3D-konstruktion’ som skal sikre brugere maksimal bevægelsesfrihed og og perfekt pasform. Undertøjet benytter sig af en teknologi der fjerne sved fra kroppen for at holde den afkølet.

 

Første indtryk:
Trøjen leveres i en fin kasse og kvaliteten er ved første øjekast rigtig fin. Trøjen er tynd og opbygget i små paneler af skiftevis stof og små ultratynde perforeringer, for maksimal ventilation. Det bemærkes også hurtigt hvor let trøjen er - og man får hurtigt fornemmelsen af, at der er en trøje der kan holde en tør på selv de varmeste dage.

 

Test:
Trøjen har en rigtig behagelig pasform. Den sidder ikke så tæt som andre af de testede trøjer, men i praksis har det vist sig ubetydeligt, da funktionen er i top. Den kan altså være et godt valg, hvis du ikke bryder dig om de trøjer som sidder som malet på.


Trøjen fjerner effektivt sveden fra kroppen, og har i stort set alle forhold fungeret tilfredsstillende. Trøjen er som nævnt utrolig let og man bemærker aldrig at man har den på, hvilket er et plus. Den har en tilpas længde og da trøjen ikke er ultratæt, så oplever man aldrig at den har tendens til at kravle op.


Hvis trøjen benyttes under rigtig varme forhold, så kan den have tendens til at forblive ret våd og have svært ved at komme af med fugten. Et par gange under test er trøjen blevet ret våd, men det er kun på de rigtig lange og rigtig varme ture at det kan blive et problem.

 

Konklusion:
Et let og funktionel trøje fra Craft. Fjerner effektivt sveden fra kroppen og er behagelig i brug. Et super valg, hvis man ikke nødvendigvis ønsker en helt slimfit-pasform. 

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Det bed vi særligt mærke i:
+ Lethed, pasform, komfort
-  Tendens til at blive meget våd

 

 

Marcello Bergamo Dryarn Windstop

 

Stillet til rådighed af:

Marcello Bergamo Denmark

 

Vejl. pris:

Kr. 299

 

Feltet.dk's samlede vurdering:    3,5 logo(er)

Første indtryk:                        

Design:                                  

Funktionalitet:                         

Kvalitet:                                 

Pris:                                      

 

Introduktion:
Marcello Bergamo har i 35 år specialiseret sig i custom-løsninger for klubber og teams. Firmaet har i de foregående sæsoner gjort sit helt store indtog på markedet for netop teamtøj i Danmark. Men firmaet byder på mere end det - heriblandt en række spændende svedtrøjer. Fælles for alle produkter er hvad Marcello Bergamo kalder for markedets bedste ’value-for-money”-produkter.

 

Første indtryk:
Den ærmeløse trøje føles god og gedigen. Den er blød og kvaliteten synes fin ved første øjekast. Den mest spændende feature ved trøjen er frontarealet, som er forsynet med et stofpanel med vindstop, som skal beskytte rytteren mod vinden. Stoffet sidder ovenpå det net som udgør resten af trøjen og løsningen virker gennemtænkt og holdbar.

 

Test:
Trøjen sidder for det første utroligt godt. Det dobbelte frontpanel giver god elasticitet og trøjen sidder til, uden at være for stram - præcis som man ønsker sit inderlag.


Under arme og i halsen er pasformen god og det strækbare stof i ryggen giver en helt igennem behagelig siddeposition. Det er dog tydeligt, at trøjen er lavet efter italienske standarder og hvis man enten har lidt på sidebenene eller har været flittigt i træningscenteret, så skal man overveje at gå en størrelse op, for at undgå at den strammer over brystet.


I brug er trøjen god. Den holder effektivt overkroppen tør og den vindtætte front giver god beskyttelse mod vinden. Kombinationen af et lidt tykkere frontstykke og en ventileret ryg har været et godt bekendtskab. Faktisk har testen fastslået at trøjen er effektiv i sommervarmen, såvel som på de dage hvor en kølig vind kan gøre det svært at afgøre om man skal køre med eller uden vindvest. 


Pasform og egenskaber forbliver intakte i takt med at slid fra brug og vaks sætter ind og der er intet at udsætte på kvaliteten her.

 

Konklusion:
Som Marcello Bergamo lover, så er trøjen en oplagt mulighed, hvis du er på jagt efter et produkt der giver dig maksimal kvalitet til en særdeles fornuftig pris.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Vindstop, pasform, alsidighed
-  Kan blive en smule tæt, hvis man ikke har Pro-Tour-statur

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?