Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Test: Stortest af vinterhandsker - del 1

Test: Stortest af vinterhandsker - del 1

Hvilke vinterhandsker har de egenskaber, man vægter højest, når man skal ud i det danske vintervejr.  Vinterhandsker fås i mange forskellige udgaver - både hvad angår pris, design og egenskaber. Feltet.dk har testet otte vinterhandsker, så her kan du finde inspiration til dit næste vinterhandske køb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Introduktion:

Vejrudsigten melder igen om frostvejr, og det kræver, at man er klædt ordentlig på. Hænderne er et udsat sted, og mange oplever, at de fryser fingere - især på de længere ture. Det er ganske ubehageligt, så en varm vinterhandske vil være en god investering.

 

I dag kan del 1 af stortesten af vinterhandsker læses, hvor del 2 og del 3 vil komme de to efterfølgende lørdage. På Feltet.dk har vi skrevet en introduktion til stortesten, hvor man kan læse, hvordan vi har testet vinterhandskerne samt forklaring til nogle af punkterne. 

 

Introduktion til stortest af vinterhandsker

Stortest af vinterhandsker - del 1

Stortest af vinterhandsker - del 2

Stortest af vinterhandsker - del 3

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

SealSkinz Extra Cold Weather Cycle Gloves

 

Produktet er stillet til rådighed af:

Erki

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Normal

Næsevenlig: Nej

Lukning: Velcro

Vindafvisende: 5

Vandtest: 5

Vask: Maskinvask ved 30 grader - tåler ikke tørretumbler

Vejl. pris: Kr. 549

 

Bedømmelse: 

 

Test:

SealSkinz Extra Cold Weather Cycle Gloves er en komfortabel handske. De tre gel-puder giver en god støtte, og især den store gel-pude øverst ved håndfladen giver en del støtte. Håndfladen af handsken er lavet i et blødt og slidstærkt syntetisk materiale, der giver et godt og skridsikkert greb om styret.

 

Vinterhandsken er godt polstret med Primaloft® isolering, der skal sikre, at man kan holde varmen selv under de koldeste forhold. Selv skriver SealSkinz, at det er deres varmest fingerhandske, og vi kan kun give dem ret. 5 graders frost og en stærk vind, der får temperaturen til at føles meget koldere, kan ikke mærkes med denne vinterhandske på. Den modstår både kulde og vind med stor tilfredsstillelse.

 

Kendetegnet for produkterne fra SealSkinz er deres vandtæthed. Selv på de mest regnfulde dage, trængte vandet ikke igennem handsken, så man kunne færdiggøre sin træning med tørre og varme hænder. En god egenskab der gør cykeloplevelsen betydelig bedre.

 

Den nedsætter, som ved de fleste vinterhandsker, bevægelsesfriheden betydeligt, og det er derfor vanskeligt at åbne for eksempel en energibar. Gearskift og håndtering af vandflaske er der ingen problemer med, men skal man have fat i noget fra ryglommen, kan det være en udfordring.

 

Handsken fra SealSkinz er den dyreste i testen. For nogle vil det være mange penge for en vinterhandske, men man er sikret, at man hverken får kolde eller våde hænder, uanset hvad de danske vejrforhold byder.

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Varme, vandtest, vindafvisende, komfort

-  Pris

 

Køb hvis:

Du vil sikre varme og tørre hænder uanset vejrforhold.

 

 

Giordana TriSeason

 

Produktet er stillet til rådighed af:

Bikers Best

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Normal

Næsevenlig: Nej

Lukning: Velcro

Vindafvisende: 4

Vandtest: 1

Vask: Maskinvask ved 30 grader - tåler ikke tørretumbler

Vejl. pris: Kr. 399

 

Bedømmelse: 

 

Test:

Giordana TriSeason er en handske, der er udviklet til at passe til flere forskellige temperaturer og vejrforhold. Det vil sige, at det nærmere er en all-round handske end en decideret vinterhandske.

 

Det er en behagelig handske at have på. Gel-puderne giver en fin støtte, men er man typen, der har brug for meget støtte, vil man nok finde gel-puderne på Giordana handsken for tynde. Mellem pege- og tommelfinger er materialet ekstra slidstærkt, da der ofte kan oplever slid i det område. Handsken er også forsynet med silikone anti-slip, så handsken ikke glider rundt på styret. Det fungerer ganske fint, og vi havde ikke nogle problemer på det område.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Overraskelsernes schweiziske holdeplads

 

Handsken er forholdsvis tynd, og det gør, at sidder tæt til hånden, og bevægeligheden er stor. I modsætning til tykke vinterhandsker har man her nemt ved at få fat i ting fra ryglommen. Også mere finmotoriske ting som at åbne en energibar er forholdsvis nemt med disse handsker.

 

På trods af det tynde materiale er den overraskende vindafvisende. Ved temperaturer omkring frysepunktet kan man sagtens holde varmen, men bliver det meget koldere end det, begynder det at knibe. Handsken har det også bedst i tørvejr, da den bliver gennemblødt, når det begynder at regne. Så siger vejrudsigten regn, er det ikke denne handske, man skal vælge.

 

Prismæssigt ligger den midt i feltet af de vinterhandsker, vi har testet. Er man på udkig efter en vinterhandske, der kan klare de danske frostgrader, skal man have en decideret vinterhandsker og ikke et all-round produkt. Karakteren er baseret på, at handsken skal være en vinterhandske. Skulle vi bedømme den som værende forårs- eller efterårshandske, ville karakteren være højere.
 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Bevægelighed, komfort

-  Vandtest, varme ved grader under frysepunktet

 

Køb hvis:

Du vil have god komfort og meget bevægelighed.

 

 

GripGrab Polaris

 

Produktet er stillet til rådighed af:

GripGrab

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Normal (+)

Næsevenlig: Ja

Lukning: Velcro-flap

Vindafvisende: 5

Vandtest: 5

Vask: Maskinvask ved 30 grader - tåler ikke tørretumbler

Vejl. pris: Kr. 449

 

Bedømmelse: 

 

Læs også
Formstærk franskmand sejrer efter dansk fremstød - Ineos-profil vinder samlet

 

Test:

GripGrabs Polaris handske er en fingerhandske, der anbefales når temperaturen ligger lige omkring frysepunktet. Ifølge GripGrab spænder komforttemperaturen mellem -5 og + 5 grader. Denne tester oplevede dog, at selv når temperaturen lå på den positive side af frysepunktet, så var fingrene kolde selv efter en time i skoven.

 

Det er opfattelsen, at der i forsøget på at lave en handske, hvor bevægeligheden søges bevaret, er givet afkald på isolation (for lidt luft mellem fingre og yderside). Dette er på ingen måde kun et problem for GripGrab - problematikken er én, som alle står med. 

 

Handsken er relativt bevægelig i brug. Det kan godt lade sig gøre at fiske en mobiltelefon op af baglommen med handskerne på. Lidt sværere er det med åbning af en energibar. Handskerne minder meget om et par skihandsker, og bevægeligheden bliver altså nedsat, når fingrene er pakket ind. Gearskifte på både racer og mtb er dog uden problemer. Handskerne er rigtigt behagelige at have på, og gel-puden på handskens underside aflaster rigtigt godt.

 

Til vandtætheden skal der knyttes den bemærkning, at handskens membran holder vandet 100% ude. Det oplevedes dog, at vandet bredte sig fra manchetten og ned i handsken på indersiden - ikke med stor hastighed, men handsken var våd på indersiden af manchetten efter brug. Dette kan imødegås ved at vride jakken ud over manchetten, der er halvlang, og derfor fungerer fint til dette. Det er dog ikke alle, der bryder sig om at være lukket inde på denne måde, hvorfor det er et problem, at stoffet i manchetten suger vandet til sig.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Materialevalg, bevægelighed

-  Manchetten suger vand, de er ikke så varme, som det påstås

 

Køb hvis:

Du har tendens til varme fingre og søger et par handsker, der fungerer, når temperaturen rammer frysepunktet.

 

 

DeFeet DuraGlove Wool

 

Produktet er stillet til rådighed af:

DeFeet Danmark

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

Særlige features ved produktet:
Skaft: Normal

Næsevenlig: Nej

Lukning: Elastik

Vindafvisende: 2

Vandtest: 2

Vask: -

Vejl. pris: Kr. 219

 

Bedømmelse: 

 

Test:

DeFeet DuraGlove Wool er lidt af en outsider, da den mest er beregnet til forårs- og efterårsvejr. Dog er den blevet testet efter samme vilkår som de øvrige handsker. Det vil sige, at handsken er blevet testet i snevejr og minusgrader og ikke efter forårs- og efterårsvejr.

 

Handsken er lavet af 40% bomuld, 40% nylon og 20% lycra og er ikke den varmeste i stortesten, men så længe temperaturen holder sig over 5-6 grader, og det er tørvejr, er det en overraskende god handske. Ved snevejr og minusgrader i over et kvarter kan handsken ikke holde sig tilstrækkelig varm og tør.

 

Bevægeligheden er rigtig god, da den sidder helt tæt og ikke er særlig tyk. Det gør, man lettere kan nå ting i lommerne, lettere kan skifte gear osv. Men kan eventuelt også bruge den som inderhandske.

 

Handsken har nogle små gummi-dupper, så man ikke mister grebet om styret, men den mangler dog noget komfort i form af en pude.

 

Karakteren er givet ud fra de kriterier, der gør sig gældende om vinteren. Det vil blandt andet sige, at handsken skal kunne holde hænderne varme i frostgrader. Havde den været testet i forårs- eller efterårsperioden, ville karakteren være en anden - især til den skarpe pris.

 

Det bed vi særligt mærke i:

+ Bevægelighed, god til mildt vintervejr og især forårs- og efterårsvejr.

-  Vandafvisende, komfort, pris

 

Køb hvis:

Hvis du ønsker en handske med god bevægelighed og der passer til det milde vintervejr.

DEL
INFO
Materiale og udstyr
Nyheder
Arkiv: Beklædning og beskyttelse
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?