Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Sirotti

Tidligere svømmer på WorldTouren på grund af Facebook

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

14.02.2017 kl. 19:08 af Tobias Munck Sørensen.

Jhonatan Restrepo er i færd med at etablere sig på WorldTouren, og den colombianske Katusha-rytter har haft en spøjs vej dertil.

Da Katusha forud for sidste sæson skrev kontrakt med den colombianske rytter, Jhonatan Restrepo, var det langt fra den mest opsigtsvækkende tilførsel til et hold på WorldTouren - det var nok i virkeligheden de færreste herhjemme, der tog notits af det.

 

Men Restrepo har efterhånden etableret sig som en solid rytter, der allerede fik Grand Tour-debut i sin debutsæson på WorldTouren, da han deltog i Vuelta a España sidste år, hvor han spurtede sig til tre top ti-placeringer. Og det er netop spurten, Restrepo har som en af sine forcer, men da han også klatrer ganske fornuftigt, håber han at kunne markere sig endnu mere i år.

 

Og det er allerede startet godt for 22-årige rytter, der i lørdags blev nummer to i Vuelta a Murcia - efter den bogstavelig talt flyvende Alejandro Valverde.

 

”Jeg ved faktisk ikke, i hvilken retning min karriere kommer til at gå. Jeg følte mig god på stigningerne i Tour Down Under, og i Murcia var jeg blandt de bedste på den lange Collado Bermejo-stigning. Og derudover kan jeg gøre det godt i en spurt,” lyder det i et interview med Cyclingnews.com fra colombianeren, der i lighed med sin jævnaldrende og mere profilerede landsmand, Fernando Gaviria, også har en fortid på cykelbanen.

 

Som det første store mål i år har Restrepo Ardenner-klassikerne. Han siger, at han også kører godt på brosten, men der blev ikke plads til ham i Katusha-Alpecins brostensklassikertrup.

 

Ardenner-aspirant med usædvanlige rødder

”Jeg skal køre Ardenner-klassikerne for første gang i år. Og hvis det går godt, vil jeg elske at fokusere min karriere mod dem. Jeg kommer ikke til at køre de nordlige klassikere, da vi i Tony Martin, Alexander Kristoff og Viacheslav Kuznetsov har nogle gode vinderbud, som holdet vil støtte på bedst mulige måde,” lyder det fra colombianeren, der har en ganske pudsig fortid.

 

Han var nemlig ganske proaktiv i sin søgen efter en professionel kontrakt, og sammen med sin agent tog han kontakt til stort set alle de professionelle hold via Facebook for at forhøre sig om muligheden for en kontrakt. Og det var da også sådan, at den indledende kontakt til Katusha blev skabt.

 

”Tilbage i december i 2014, begyndte min agent og jeg at kontakte WorldTeams på Facebook. Vi sendte beskeder til næsten alle og fik kontakt til Vyacheslav Ekimov, og da jeg nogle måneder senere vandt de panamerikanske U23-mesterskaber, tilbød de mig en tjans som stagiaire,” hvilket altså blev til en rigtig kontrakt året efter.

 

Det er ikke det eneste usædvanlige ved colombianerens fortid, for i sine unge dage var han en yderst talentfuld svømmer, hvilket han også fortalte om i interviewet, da intervieweren bemærkede, at hans overkrop var ukarakteristisk voluminøs for den ellers så spinkle cykelrytterpopulation.

 

”Ja, jeg er lidt større end gennemsnittet. Da jeg var barn, svømmede jeg en masse. Jeg var ret hurtig og blev national mester fire gange,” fortæller Restrepo, der dermed kan føjes til listen over ryttere, der for tiden brager ind på scenen efter succes i en anden sportsgren, ligesom den tidligere junioverdensmester i skihop, Primoz Roglic, og Michael Woods, der i mange år udmærkede sig som eliteløber.

SENESTE

Vis valgte

LØRDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk