EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Tronskifte i U23-klassen: Oliver Sølvhøj vinder DM trods punkteringer

10. januar 2021 16:40Foto: Danmarks Cykle Union

Oliver Vedersø Sølvhøj startede 2021 ud på bedst mulig vis, da han i dag vandt U23-DM i cross i Aarhus foran Gustav Dahl og Joshua Gudnitz.

Der var spænding til den helt store guldmedalje, da dagens DM i U23-cross skulle afgøres i Aarhus. Den forsvarende mester Joshua Gudnitz stillede op for at vinde sin fjerde DM-titel i streg, men måtte se sig slået.

Den nye danmarksmester i U23-klassen bliver til gengæld MTB-europamesteren Oliver Sølvhøj, som overkom hele to punkteringer på ruten og vandt efter en tæt spurt.

”Jeg gik ind med tankerne om ikke at blive danmarksmester, og så bliver jeg det, det er meget fint,” siger en tydeligt glad Oliver Vedersø Sølvhøj til Feltet.dk.

Løbet startede særdeles fint for den forsvarende mester Gudnitz fra BHS-PL Beton Bornholm, som tog spidsen af løbet fra start med et hårdt tempo.

Efter ham kom Simon Bak fra Cykling Odense, Gustav Frederik Dahl fra Team Give Elementer og altså Oliver Sølvhøj fra Torpado-Ursus op efter første omgang.

Det er et tæt løb herefter i et godt stykke tid, men efter lidt småfejl på en hård rute med tung mudder, distancerer de tre sidstnævnte Joshua Gudnitz.

Herefter skruer Sølvhøj og Dahl på tempoet, hvilket ender med at sætte Bak af. Dermed skulle finalen i løbet køres med en duo i front.

”Gustav og jeg kører et ret fedt mand-mod-mand-cykelløb,” siger Sølvhøj om den situation.

Sølvhøj punkterer to gange
Det blev dog ikke en let sag for den nykårede DM-vinder Sølvhøj, for han nåede at punktere hele to gange undervejs, herunder på det ellers tiltrængte mudderdæk, som han startede dagen med.

”Jeg har to punkteringer undervejs på mit mudderdæk, så jeg mister grebet til sidst i løbet. På sidste omgang er min anden punktering, så jeg skal ind og skifte dæk,” siger han.

Da han punkterer anden gang, er der kun en halv omgang tilbage af de i alt syv omgange på den 2,8 kilometer lange rute, og det var ikke en ideel situation.

”Dengang jeg punkterede første gang, var det træls, for det var det gode dæk. Da jeg punkterer anden gang, var jeg skeptisk, for der var kun en halv omgang tilbage,” fortæller den nykårede DM-mester.

Han ender dog med at komme tilbage til Dahl, og sammen kører de to til målstregen, hvor de kæmper hårdt om sejren i en spurt, som var usandsynlig tæt.

”Gustav og jeg kører sammen til mål, og så vinder jeg den med fire centimeter eller noget til sidst mod Gustav,” siger Sølvhøj.

”Gustav kørte en meget fin spurt. Han får mig ud på et område af banen, hvor jeg ikke kan angribe. Han åbner spurten, og jeg kommer lige forbi ham på de sidste 10 meter, så jeg når ham på stregen,” uddyber han.

Perfekt start på 2021
På forhånd var Oliver Sølvhøj ikke sikker på, at han kunne trække sig sejrrigt ud af dagens løb, og derfor er han også begejstret for dagens titel.

Den markerer en god start på 2021 for rytteren, som havde sit hidtidige højdepunkt i karrieren i 2020. Nu håber han, at han kan udnytte den gode form, og at coronavirus ikke kommer til at aflyse for mange løb.

”Man kan ikke bede om en bedre start. Jeg er bare glad. Jeg er i god form, og jeg håber, at jeg kommer til at køre cykelløb, også selvom corona er her,” siger han.

Oprindeligt skulle Oliver Sølvhøj have været med det danske mountainbikelandshold på træningslejr i Spanien efter løbet, men den er desværre aflyst som følge af de nye rejseanbefalinger.

Derfor bliver den kommende tid dedikeret til hjemmetræning i stedet, og her er den ventende Dannebrogstrikot et plaster på såret.

De fulde resultater fra løbet kan ses på Sportstiming ved at klikke på linket her.