Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Tinkoff-Saxo/BettiniPhoto

Uenighed om fremtidens Milano-Sanremo

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

22.03.2016 kl. 19:17 af Christopher Roth.

Italienerne har ikke vundet Milano-Sanremo siden 2006, hvor det lykkedes Filippo Pozzato at køre først over stregen. Det har endnu en gang åbnet op for diskussionen om, hvordan løbet skal afvikles. 

Arnaud Démare spurtede sig i søndags til årets første monument, da han krydsede stregen først i Milano-Sanremo. Det er bare én af de mange ikke-italienske ryttere, der har vundet løbet i de senere år. Ikke siden 2006, hvor Filippo Pozzato vandt, har en italiensk rytter vundet den italienske klassiker.

 

Nu rejser tre tidligere vindere ifølge Cyclingnews endnu en gang debatten i dagens udgave af La Gazzetta Dello Sport, hvor blandt andet en ekstra stigning og et reduceret felt bliver nævnt som en mulig løsning på at ændre løbet til italiensk fordel.

 

”Jeg tror ikke, at vi skal lege med tanken, om at tilføje en ekstra stigning i Milano-Sanremo. Det er det første store løb i sæsonen, og jeg tror, at det er godt, at det er et åbent løb for mange ryttere,” siger den tidligere vinder Francesco Moser og tilføjer.

 

”For at gøre det mindre uforudsigeligt behøver de ikke at ændre ruten, men i stedet ændre størrelsen på holdene til seks ryttere. Med seks ryttere vil de stærkeste hold ikke være i stand til at kontrollere løbet, og dermed bliver det mere spændende. Et mindre felt vil også reducere antallet af styrt. Der var mange styrt i lørdags.”

 

En ekstra stigning for at komme af med sprinterne

Vinderen af det italienske enddagsløb i 1993, Maurizio Fondriest, har en anden opfattelse end sin landsmand. Fondriest mener, at man bør tilføje en ekstra stigning og placere den mellem Cipressa og Poggio.  

 

”Milan-Sanremo skal fortsat være det mindst krævende monument, men vi kan ikke se bort fra, at cykling har ændret sig. Lad os tilføje en ekstra stigning mellem Cipressa og Poggio for at komme af med de rene sprintere, men ikke dem, der kan klatre en smule,” siger Fondriest til Gazzetta Dello Sport.

 

Paolo Bettini vandt løbet i 2003, og han blev for nyligt en del af en kommission, der skal være med til at modernisere professionel italiensk cykelsport. Han er uenig med Fondriest i, at en ekstra stigning er vejen frem.

 

”Man kan ikke sammenligne med fortiden, for cykling har ændret sig så meget - udstyret, træningen og konditionen. At tilføje en ekstra stigning behøver vi ikke. Det vil kun følge den generelle udvikling om at gøre løbet hårdere. Det bedste ved Milano-Sanremo er, at man aldrig ved, hvem der vinder,” lyder det fra Bettini.

 

SENESTE

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk