Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

VALGREN VINDER AMSTEL GOLD RACE

15. april 2018 17:12Foto: Sirotti

Den 26-årige dansker tog en kæmpesejr, da han vandt den første af de tre Ardennerklassikere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det blev en kæmpestor dansk dag, da Ardennerugen blev skudt i gang med Amstel Gold Race. Efter 263 kilometer fra Maastricht til Berg en Terblijt var det nemlig Michael Valgren, der krydsede målstregen som første mand, efter han slog Roman Kreuziger i en spurt.

 

Forinden havde Valgren udnyttet sin danske holdkammerat, Jakob Fuglsangs forarbejde, og kørt væk fra en favoritgruppe med flere af verdens allerbedste ryttere, heriblandt Peter Sagan og Alejandro Valverde. Fuglsang sluttede selv som nummer otte.

 

Løbsreferat

Efter et minuts stilhed til minde om Michael Goolaerts rullede feltet ud på en smuk forårsmorgen. Som altid i klassikerne var indledningen en festival af angreb, og undervejs måtte Philippe Gilbert endda bruge værdifulde kræfter på at komme tilbage efter en punktering. Efter fem kilometer kom en gruppe med blandt andre danske Casper Pedersen (Aqua Blue Sport) fri, men de fik dog aldrig mere end ti sekunder. De blev hentet i bunden af dagens første stigning, Slingerberg, hvor feltet splittedes i to. Efter 13 kilometer var der dog samling igen.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Efter toppen kom to mand fri, og hurtigt blev der etableret en nimandsgruppe med Bram Tankink (LottoNL-Jumbo), Tsgabu Grmay (Trek-Segafredo), Willie Smit (Katusha-Alpecin), Matteo Bono (UAE Team Emirates), Lawson Craddock (EF Education First), Oscar Riesebeek (Roompot), Edward Dunbar (Aqua Blue Sport), Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen) og Marco Tizza (Nippo-Vini Fantini). Feltet gik herefter helt i stå, og efter 24 kilometer var udbruddet allerede 4.05 foran hovedgruppen.

 

Forspringet voksede dramatisk, og efter en time med en gennemsnitsfart på 43 km/t havde de forreste hele 15.30 ned til feltet. Det fik Bora-hansgrohe til at påtage sig ansvaret og trække feltet ud i jagten. Ved første passage af målstregen kort efter Cauberg-stigningen var afstanden dog fortsat 15.15.

 

Alejandro Valverde sendte sit Movistar-hold frem for at give Sagans tropper en hånd, og hurtigt havde spanierne det fulde ansvar. Efter den anden time, der blev tilbagelagt med 39 km/t, var afstanden faldet til 14.25, men her stabiliseredes situationen. Mens Tim Wellens havde en punktering, kom Bora atter frem for at hjælpe Movistar.

 

Da Gilbert kort før den 14. stigning blev ramt af sin anden punktering, var afstanden faldet til 13 minutter, og det var nede på 11.45, da Astana med 135 kilometer kom frem for at hjælpe de to mandskaber i front. 15 kilometer senere faldt forspringet til under ti minutter, og nu blev der virkelig lagt pres på. Da de forreste gik ind på de sidste 100 kilometer var afstanden nede på otte minutter.

 

Udskilningen starter

Team Sky og Quick-Step Floors sendte også en mand hver frem for at arbejde, hvilket hurtigt kunne mærkes på tidsforskellen, der kraftigt blev mindsket. Da positionskampen for alvor gik i gang blev forspringet barberet yderligere ned, og med 55 kilometer til mål var feltet blot fire minutter efter de forreste.

 

Frem mod Gulperberg tog Bahrain Merida total kontrol i feltet, hvor flere og flere så meget pressede ud nede bagved. Blandt de lidende var blandt andre Wout Poels, der kørte sit første løb efter en skade samt Michael Albasini. Der skete dog ikke noget på stigningen, og derfor var der lagt op til angreb på Kruisberg.

 

I bunden styrtede Rigoberto Uran, mens Lotto Soudal satte pres på i front. Igen udeblev angrebene , men på Eyserbrosweg kort efter spillede Bahrain Merida ud. Der var dog ingen, som kom væk, men til gengæld var der stor udskilning bagerst i feltet, hvor blandt andre Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) og Sep Vanmarcke (EF Education First) måtte slippe. Samtidig faldt udbrydernes forspring, der var nede på 1.40 med 33 kilometer til mål.

 

Favoritterne spiller ud

Efter den næste stigning, Fromberg, angreb Ion Izagirre (Bahrain Merida), og han fik med det samme hul, mens hans holdkammerat Sonny Colbrelli blev sat. Frem mod Keutenberg blev Izagirre holdt på ti sekunder, men på stigningen satte Michal Kwiatkowski (Team Sky) pres på. Dermed blev baskeren hentet tilbage. På toppen prøvede Peter Sagan at køre væk, men de andre favoritter var vågne. Det udnyttede Jakob Fuglsang (Astana) til at køre kontra, men Alejandro Valverde lukkede til danskeren. Dernæst fulgte endnu et kontraangreb fra Roman Kreuziger (Mitchelton-Scott), der fik selskab af Enrico Gasparotto (Bahrain Merida). De fik hurtigt et hul på omkring ti sekunder, men Valverde satte holdkammerat Mikel Landa frem for at føre. Samtidig kom udbrydernes forspring ned under et minut, og det var kun Dunbar, Grmay, Craddock, Riesebeek, Bono og Van Hecke, der stadig var med i front.

 

Frem mod sidste passage af Cauberg, der startede med 18 kilometer til mål, var Gasparotto og Kreuziger oppe at have 30 sekunder ned til feltet. Michael Matthews blev i mellemtiden ramt af en defekt, der sendte ham ned til anden gruppe.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

De seks mand i front gik først ind på Cauberg, men blot femten sekunder senere fulgte de to ryttere på mellemhånd. Feltet med Michael Valgren i tredjeposition var yderligere 25 sekunder efter, og Floris de Tier tøvede ikke et øjeblik med at angribe. Sergio Henao (Team Sky) prøvede ligeledes at angribe, og han trak favoritterne med op til De Tier. Mens Gasparotto og Kreuziger fik kontakt til de forreste, opstod der stilstand i feltet, hvilket Fuglsang prøvede at udnytte med et angreb, men han blev lukket med det samme.

 

I stedet var det Greg Van Avermaet (BMC) og Rudy Molard (FDJ), der kørte væk fra favoritgruppen, der dog samarbejdede og hentede dem tilbage. På næste stigning angreb Valverde, og det var kun Sagan, Tim Wellens (Lotto Soudal), Michael Valgren (Astana) og Alaphilippe (Quick-Step Floors), der kunne følge ham. På toppen hentede femmandsgruppen frontgruppen, mens Jakob Fuglsang kom op bagfra. Dermed var der to danskere med i den absolutte finale.

 

Frem mod Geulhemmerberg, der var dagens næstsidste stigning, angreb Tim Wellens, men han kunne ikke komme væk. Fuglsang prøvede igen at køre kontra, men han stoppede hurtigt igen, da de andre var med på hjul.

 

Danskerne dominerer finalen

Da rytterne gik ind på de sidste ti kilometer, var det derfor en 12-mandsgruppe i front bestående af fire udbrydere og otte af favoritterne. Kort efter kom Fuglsang afsted sammen med Bono og Riesebeek, der begge var med i morgenudbruddet. Danskeren var dog den eneste, der ville føre, hvilket betød, at de andre favoritter, hvor Daryl Impey (Mitchelton-Scott) havde fået tilslutning, kom op.

 

På den sidste stigning, Bemelerberg, kom Fuglsang igen væk. Denne gang var det sammen med Van Hecke og Riesebeek, som Astana-profilen dog satte med det samme. Valverde lukkede dog hullet, og endnu en gang var der samling blandt de allerforreste.

 

Fuglsang prøvede gentagende gange at snige sig væk fra front, men det lykkedes ikke. I stedet var det Kreuziger, der prøvede, men han kom heller ikke væk. Med fem kilometer tilbage var det så Valgren, der prøvede, og han fik et lille hul. Først optog Wellens jagten, hvorefter Sagan tog over og lukkede hullet til danskeren. Samtidig blev de sidste fra morgenudbruddet sat af, og derfor var det kun de otte favoritter, der var tilbage.

 

Med to kilometer til mål angreb Valgren igen, og han kom væk sammen med Kreuziger. De fik med det samme hul, mens Gasparotto prøvede at lukke hullet på egen hånd. Da de gik under den røde flamme, var det stadig med danskeren og tjekken i front, mens Bahrain Merida-rytteren nærmede sig.

 

Med 200 meter til mål åbnede Valgren spurten, og han sejrede overlegent foran Kreuziger, mens Gasparotto kom ind på tredjepladsen få sekunder efter. Dermed kronede Valgren et fantastisk forår med en kæmpe sejr. Bagved vandt Sagan spurten, mens Fuglsang sluttede som nummer otte.

Foto: Sirotti

DEL
INFO
Astana Qazaqstan Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?