Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Van Aert: Jeg bliver nødt til at tage initiativet
29. January 2016 af Lasse Wedege Penning

På søndag går det løs med verdensmesterskaberne i cykel cross for herre elite, og Wout Van Aert hører til blandt de absolutte medaljefavoritter. Men han ved godt, at en hvis hollænder skal slås, hvis guldet skal hjem til Belgien igen.

Det er tre år siden, at Belgien sidst vandt VM i cykel cross. Den ellers så dominerende nation af blevet overrumplet af tjekkiske Zdenek Stybar og hollandske Mathieu van der Poel de sidste to år.

 

Igen i år er det van der Poel, som belgierne skal få ned med nakken, hvis de have en chance for at kunne trække regnbuetrikoten over hovedet, for hollænder igen i år den store favorit. Den største udfordrer, Wout Van Aert, vil dog ikke sådan give op.

 

"Ser man tilbage på de sidste par uger, burde ingen af os starte," siger Van Aert til Sporza med henvisning til hollænderens fire World Cup-sejre i træk. "Men det ville være en skam for fansene."

 

"Jeg går bare derud med den positive følelse, jeg har haft siden de belgiske mesterskaber. Til World Cup-løbene i Lignière og Hoogerheide var sejren ikke målet, så vi fik et andet løb. Jeg tror bestemt på, at jeg kan nå mit højeste niveau søndag, og så bliver det et anderledes løb," lover belgieren.

 

Van Aert har kørt en formidabel sæson, men er blevet overskygget, siden van der Poel vendte tilbage for fuld styrke efter sin knæskade. På lørdag skal det billede vendes, og belgieren har en klar og simpel plan.

 

"Jeg skal helt sikkert tage kontrol over løbet. Hvis jeg har det godt, behøver jeg ikke køre rundt med Mathieu. Han kører altid en stærk finale og kan gøre spektakulære ting. Hvis jeg vil vinde, bliver jeg nødt til at tage initiativet," vurderer Van Aert.

 

Løbet starter klokken 15.00 på søndag. Du kan læse Feltet.dks optakt til alle VM-løbene her.

 

Lampaert: Det er helt vildt
Landevej
20.08 2017
Dennis: Ruten testede alt
Landevej
19.08 2017
BMC vinder Vuelta-åbning
Landevej
19.08 2017

Bretagne Classic - Ouest-FranceWTD 27/08-27/08

Brussels Cycling Classic1.HC 02/09-02/09

Tour de DMZ 20172.NCUP 02/09-05/09

GP de Fourmies / La Voix du Nord1.HC 03/09-03/09

Tour of Britain2.HC 03/09-10/09