Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: Velon

Velon annoncerer ny aftale der skal bringe fansene tættere på

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

24.02.2016 kl. 17:23 af Anders Askholt.

Velon, der i 2014 blev stiftet af 11 WorldTour-hold, rykker med den nyligt offentliggjorte aftale med Infront Sports & Media organisationen et skridt nærmere dets mål om at bringe cykelsporten endnu tættere på fansene.

I 2014 gik holdene med de nuværende navne BMC, Etixx - Quick-Step, Lampre-Merida, Lotto-Soudal, Orica GreenEDGE, Cannondale, Team Giant-Alpecin, Team LottoNL - Jumbo, Team Sky, Tinkoff og Trek-Segafredo sammen om at lave “Velon”.

En kommerciel organisation der skulle bringe fansene tættere på rytterne og løbene, samtidig med at der skulle skabes en langvarig økonomisk stabilitet for cykelsporten og derigennem også personer med tilknytning til cykling.

 

I går kunne organisationen så offentliggøre, at de havde indgået en 10-årig aftale med ”Infront Sports & Media”. Sammen skal de to videreudvikle det teknologiske fremskridt der de senere år er gjort for at bringe cykelsporten tættere på fansene.

 

Live-video direkte fra cyklerne er et af de koncepter der skal videreudvikles og netop dette kan udfordre det monopol løbsorganisatorerne har haft på TV-pengene. TV-sendingen fra løbene er i øjeblikket en aftale mellem løbsledelsen og TV-selskaberne, hvorfor cykeholdene er afhængige af andre sponsorater, da de ikke får en bid af TV-penge-kagen.

 

En Velon-multimedie platform ville gå ind og være en direkte konkurrent til den traditionelle TV-udsendelse - og det er lige netop det Velon ønsker.

 

Løbsdækning med live-data

Tidligere er der gjort forsøg med GoPro-kameraer på spændt på cyklerne og dette har været med stor succes.

 

Med den nye aftale med Infront Sports & Media skal der udvikles på teknologien, således at man kan sende live-data fra cyklerne og direkte ud til fansene, så de kan følge med i rytternes præstationer.

 

Hvilket format det skal have skal dog først diskuteres med Velons samarbejdspartnere i form af UCI, Pro-cykelholdene, rytterne og løbsorganisationerne. Særlig fokus er der også på at de udsendte data jo ikke må give de forskellige hold en fordel eller ulempe i løbet af et cykelløb.

 

Glæden er total hos Velon

I forbindelse med Velons offentliggørelse af deres nye samarbejde udtalte deres egen chef Graham Bartlett sig meget positivt omkring udviklingen - og særligt fremtidsudsigterne.

 

”Vores nye partnerskab gør os i stand til at tage et kæmpe skridt frem mod at kunne udgive data der kan deles med fans. Bare forestil dig hvor fedt det vil være for fans at se rytternes data samtidig med at de følger løbet på TV eller ude på ruten. Det er noget der er muligt i andre sportsgrene, og nu bringer vi det til cyklingen og til fansene så de bedre kan følge rytterne og få en meget bedre oplevelse,” forklarer Bartlett i pressemeddelelsen.

 

”Næste skridt i udviklingen”

Sidste år forsøgtes der med det der blev kaldt ”on-board camera” i form af på spændte GoPro-kameraer der filmede direkte fra rytternes cykler og derefter gav en skarp video til de efterfølgende reportager - med det nye skridt skal disse videoer og data gøres tilgængelige live fra cyklerne og det glæder nogle af sportens store stjerner.

 

”Med den nye digitale platform kan fansene virkelig tage et kig ind hjertet af feltet og følge løbet som aldrig før. Vores sport vil blive mere tilgængelig og forståelig,” erklærer det tyske sprintfænomen Marcel Kittel til Velon, mens den forsvarende Tour de France-vinder Chris Froome kan supplere.

 

”Velon er fast besluttet på at give fansene den bedst mulige løbsoplevelse og succesen med at introducere ”on-board cameras” har været dejlig at følge. Det nye samarbejde vil give Velon muligheden for at åbne op for andre spændende og innovative måder at åbne cykelsporten op for publikum,” fastslår Team Sky-kaptajnen.

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: OPTAKTER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE KONTI-HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet
 

Der er pt. ingen aktive salgsannoncer i vores brugtmarked.

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk