Alexander Kamp vinder sidste etape i Norge

20. maj 2018 14:59Foto: Mario Stiehl

Alexander Kamp formåede på imponerede vis at vinde etapen og slutte som nummer to i det samlede klassement i det 5 dage lange løb i Norge. Hjemmebanefavoritten Edvald Boasson Hagen kunne ikke følge op på sidste års succes og måtte se sig slået af den danske profil.  Spanieren Eduard Prades vandt Tour of Norway samlet.

Et udbrud på 14 med blandt løbets førende rytter Edvald Boasson Hagen stak af fra feltet efter 25 kilometer, da feltet passerede målstregen i Lillehammer første gang. Udbruddet blev dog fanget efter 46 kilometer og Jonathan Dibben (Team Sky), Nicholas Schultz (Caja Rural) og Hector Saez (Euskadi - Murias) var det næste til at angribe, og Amund Grondahl Jansen (Team Lotto- NL-Jumbo) fik held til at lukke hullet op til de tre i front.

Men heller ikke dette udbrud fik held til at holde og de blev også hentet af feltet. Imens blev den kupperede rute på omgangene omkring Lillehammer for meget for løbets førende rytter Dylan Groenewegen, der blev sat fra feltet.

Angrebene blev dog ved i fronten af feltet, som blev splittet i flere grupper. Alexander Kamp hold kæden stram og overlevede den hårde udskilning.

Med 33 kilometer til mål angreb han sammen med Eduard Prades (Euskadi - Murias) og Carl Frederik Hagen (Team Joker Icopal) og de holdt helt til mål.

Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

Alexander Kamp slog Eduard Preades i spurten om etapen, men Eduard Prades tog den samlede sejr i det norske løb. Carl Frederik Hagen kom ind ni sekunder senere og blev nummer tre på etapen. Efter 26 sekunder kom en større gruppe med blandt andre Edvald Boasson Hagen, som måtte nøjes med det sidste trin på podiet i den samlede stilling.

Team Virtu havde dermed en særdeles fremragende dag, da Jesper Schultz vandt ungdomskonkurrencen, hvor også Niklas Larsen blev toer.