Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Angreb fra Fuglsang, etapesejr til Wellens

12. maj 2016 17:32Foto: Sirotti

Giroens første bjergetape stod på programmet, og selvom det ikke blev noget festfyrværkeri fra bjergrytterne, blev Dannebrog hejst og luftet, da Jakob Fuglsang angreb på den sidste stigning før mål.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tim Wellens fik belønningen for sit og holdkammeraten Pim Lightharts arbejde og initiativ, da han sikrede sig sejren på Giroens 6. etape. De to Lotto-Soudal-ryttere kørte sammen med Laurent Didier (Trek) op til dagens udbrud, og da Wellens angreb, var der ingen af de andre, der havde kræfter til at svare igen.

 

Danske Jakob Fuglsang viste også, at han har gode ben og er klar til at køre et godt resultat hjem. Han angreb på dagens sidste stigning, og selvom det ikke lykkedes ham at få lukket hullet til de forreste, og han i stedet blev hentet  igen af favoritgruppen, så blev der vist lovende takter fra den danske Astana-rytter, som med en flot andenplads også avancerede til samme placering i klassementet. Tom Dumoulin kan i morgen igen iføre sig løbets førertrøje, da han med en fjerdeplads på etapen på forbilledlig vis forsvarede sin trøje.

 

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Etapereferat

 

6. etape var også Giroens første bjergetape på bare 157 kilometer, der førte rytterne Ponte til Roccaraso. Efter en flad start gjaldt det Bocca della Selva-stigningen (18 km, 5,6%), hvorefter rytterne bevægede sig gennem det småkuperede terræn til bunden af dagens sidste stigning, som havde en gennemsnitlig stigning på 5,8% over 16,8 kilometer. De sidste fire kilometer var dog med en stigning på bare 3,5% ikke på papiret så hård, at vinderen ikke forventedes at skulle findes blandt de spurtstærke puncheurs fremfor de rigtige bjergryttere.

 

Allerede fra første kiloemter var der angreb fra højre og venstre, og flere grupper forsøgte sig, uden at det dog lykkedes dem for alvor at komme fri af feltet. Først efter omkring 25 kilometer blev et udbrud bestående af Eugert Zhupa (Southeast), Alessandro Bisolti (Nippo-Vini Fantini) og Alexandr Kolobnev (Gaprom) etableret.

 

Ingen spildte kræfter i feltet

Nede i feltet virkede det til, at man var godt tilfreds med tingenes tilstand, og udbrydergruppen havde derfor oparbejdet et forspring på seks minutter efter 35 kilometers kørsel.

 

Nede i feltet var det Giant-Alpecin, der med Tom Dumoulin måtte tage ansvar, men de brugte ikke voldsomt mange kræfter, og forspringet voksede fortsat.

 

Først næsten på toppen af dagens første stigning blev der taget af forspringet, som med to kilometer til toppen stadig var næsten syv minutter. Herefter fik Giant-Alpecin dog hurtigt taget et minut af den tid. Kraftig regn på toppen medvirkede også til at gøre etapen hård, trods den forholdsvis korte strækning.

 

Efter 67 kilometer var der taget yderligere tid på udbryderne, som nu havde 4.12 ned til feltet. Det var Movistar, der havde taget initiativet på nedkørslen. Det spanske hold har en håndfuld virkelig gode nedkørere, og det blev udnyttet i det dårlige vejr, selvom arrangørerne havde bedt om, at der blev kørt med forsigtighed, og Valverdes tropper fik da også splittet feltet på vejen ned.

 

Nedkørsel i flere tempi

Oppe hos de forreste blev der til gengæld kørt meget forsigtigt, og det betød, at udbrydernes forspring på det nærmeste blev helt spist op. Kolobnev blev hentet, og i stedet kørte Pim Ligthart og Tim Wellens (begge Lotto Soudal) sammen med Laurent Didier (Trek-Segafredo) væk i et forsøg på at komme op til de to tilbageværende fra det oprindelige udbrud.

 

Nede i feltet var alt gået i stå. Der blev trådt af på naturens vegne og tanket op. De to store grupper, der var blevet etableret efter nedkørslen blev samlet igen, og de to forrest havde udbygget deres forspring til næsten tre minutter.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Forspringet oppe på ni minutter

Med et forspring som voksede yderligere var der for en tid vagtskifte forrest i feltet, hvor Lampre-Merida tog tøjlerne. Det hjalp dog ikke synderligt, og med godt 52 kilometer til mål og slog Lampre ud og overlod arbejdet til Giant-Alpecin igen. Forspringet var på det tidspunkt vokset til 5.25 og øgedes stadig i frontgruppen, hvor de tre forfølgere havde hentet de to forreste.

 

Med kun 45 kilometer igen havde udbryderne 6.15 ned til feltet, hvor der stadig ikke virkede som om Giant-Alpecin var vildt interesserede i at jagte, og udbryderne fortsatte med at øge deres forspring, så det med 34 kilometer til mål var helt oppe på ni minutter.

 

Så tog Orica-GreenEDGE over nede i feltets chafførsæde. Tuft og Bewley jagtede hårdt, og det betød, at der på et par kilometer blev taget et minut af forspringet. Et indædt arbejde fra det australske hold fik skåret yderligere af afstanden, og med 20 kilometer igen og omkring tre kilometer hen til foden af stigningen havde kvintetten i front 6.45 ned til feltet, hvor Orica-GreenEDGE igen overlod føringen til Lampre-Merida.

 

Slut med samarbejdet

Med stigningen var det også slut med samarbejdet i femmandsgruppen. Didier angreb som den første, mens Bisolti og Wellens indledte en jagt. Indlednngsvist så det ud som om Zhupa havde tabt pusten, men faktisk var det ham, der fik lukket hullet op til Didier. Kort efter forsøgte Tim Wellens sig, og Lotto-Soudal-rytteren havde virkelig noget at skyde med og fik hurtigt etableret et pænt forspring

 

Nede i feltet gjorde Astana alvor af deres udtalelser om at ville sætte Landa på den sidste stigning. De satte med Agnoli og Malacarne et hårdt tempo på stigningen, som fik feltet til at eksplodere. Blandt andet blev den nye Movistar-rytter, Carlos Betancur, sat, og det samme gjorde manden i løbets bjergtrøje, Damiano Cunego.

 

Angreb fra Fuglsang

Med 13 kilometer til mål kom var der fest set med danske øjne, for her angreb Jakob Fuglsang, og det lykkedes da også indledningsvist den danske Astana-rytter at få slået et pænt hul til resten af feltet, og selvom Giant-Alpecin nu satte tempo nede bagved, så fortsatte Fuglsang oppe foran, hvor han hurtigt hentede og passerede Lighthart. Der var dog fortsat over fire et halvt minut op til Tim Wellens og med Bisolti og Didier på mellemhånd, 1.40 efter Wellens.

 

Kanstantin Siutsou var den næste til at køre fra feltet, og han fik også lukket hullet op til danskeren, men afstanden ned til feltet var ikke mere end lidt over et halvt minut, og bagved var det især Movistar, der jagtede for at hente Fuglsang og Siutsou. Ingen synes at være interesseret i etapesejren. Dertil var afstanden op til Wellens for stor.

 

Med fem kiloemter til mål havde Tim Wellens stadig næsten fire minutter ned til feltet, mens Fuglsang og Siutsou hentede og passerede Didier. I feltet var Mikel Landa (Sky) igen synlig blandt de forreste, han havde ellers i et godt stykke tid ligget langt nede i det reducerede felt på omkring 40 ryttere.

 

Nibali træder an, Dumoulin kører kontra

Selvom Fuglsang og Siutsou begyndte at tabe terræn til forfølgerne var der stadig nok fart i stængerne til ,at de to også passserede Bisolti og Zhupa, så der med tre kilometer til mål nu ikke lægere var nogen imellem dem og Tim Wellens i front. Til gengæld var feltet kun omkring tyve sekunder væk.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Mens der ikke havde været den store aktivitet fra favoritterne indtil da, ville Nibali øjensynligt også lige vise, at hans ben skam også er kampklar, og med to kilometer igen iværsatte han sit angreb netop som Bisolti var hentet. Nibali blev dog hentet igen, og i stedet kørte Tom Dumoulin kontra.

 

Sejr til Lotto-Soudal, andenplads til Fuglsang

Giant-Alpecin-kaptajnen i løbets førertrøje fik følgeskab af Domenico Pozzovivo og Ilnur Zakarin, og de tre fik da også lukket hullet til Fuglsang og Siutsou, mens Tim Wellens fik belønningen for sit initiativ på et tidspunkt, hvor feltet på det nærmeste var gået i stå.

 

Hos de fem forfølgere var det Jakob Fuglsang, der førte an, mens Rafal Majka, Steven Kruijswijk, Johan Esteban Chaves og Rigoberto Uran angreb nede i feltet. Hverken Nibali, Valverde eller Landa reagerede. På stregen afviste Fuglsang et angreb fra Zakarin, og med en flot andenplads på etapen avancerede Jakob Fuglsang også til den samlede andenplads, mens Tom Dumoulin i morgen kan tage endnu en dag i maglia rosa.

KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?