Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

Barguil fik endelig sin sejr på højdramatisk etape

14. juli 2017 17:42Foto: Sirotti

Det blev en kort, men eksplosiv etape, der ventede Tour-rytterne på en etape, som også viste, at Astana ikke har et hold, som kan dominere i samme grad, som Team Sky.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Bastille-dag er lig med franske angreb og allerede fra starten af etapen kom der som ventet også fransk angreb fra Warren Barguil og Thomas Voeckler. Det mest spektakulære kom dog fra Alberto Contador, som sammen med Mikel Landa viste offensiv kørsel på højt plan. I det hele taget kunne tilskuerne overvære en etape med angrebslyst fra alle sider, og hvor Astana tidligt var under voldsomt pres.

 

Det var desværre også dagen, hvor Jakob Fuglsang måtte give efter for smerterne i armen og udgå. Til gengæld fik Barguil sin sejr, Contador kørte sig tilbage i top-10 og Mikel Landa kørte sig op på samlet en 5. plads.

 

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Etapereferat

Bare 101 kilometer ventede der de 179 tilbageværende ryttere på Tourens 13. etape, der havde start i Saint-Girons og mål i Foix. Den korte etape betød dog langt fra, at der var lagt op til en afslappende trilletur. Allerede fra starten gik det opad mod syd og sydøvst frem mod tinderne, og det var ikke kun bjergene, der rejste sig, det gjorde også flere af de kaptajner, som i løbet af de 12 første etaper havde sat både tid og placeringer i klassementet til.

 

Ruten

Kort efter dagens indlagte spurt, efter 13,5 kilometers kørsel, blev kursen sat sydøst og direkte ind i bjergene, hvor der efter 25,5 kilometer blev taget hul på kategori 1-stigningen Col de Latrape (5,6 km, 7,3%), der har top efter 31 km. En kort, teknisk nedkørsel førte ned til bunden af kategori 1-stigningen Col d’Agnes, der skulle køres fra sydvest. Her ventede der en gennemsnitlig stigning på 8,2% over 10 km med stigningsprocenter på mellem 8 og 10 det meste af vejen, inden de sidste tre kilometer, hvor det var knap så stejlt og ’kun’ omkring 6,5% på hovedparten det sidste stykke.

 

Etapens anden del, 54,5 kilometer, førte mod nord ned ad en teknisk nedkørsel, hvorefter et let faldende dalstykke ventede inden dagens sidste udfordring, kategori 1-stigningen Mur de Péguère, der også blev kørt fra sydvest med en stigning på 7,9% i gennemsnit over 9,3 kilometer, hvor de første 6 kilometer bød på stigningsprocenter under 7, mens det på de sidste 3,3 kilometer var konstant mere end 11%, og endda helt op på 18%, der ventede.

 

Toppen af dagens sidste stigning blev nået med 27 kilometer igen, og herefter fulgte en relativt let nedkørsel mod nordøst og siden let faldende dalveje, der førte mod øst ad en let bugtende, svagt faldende vej frem til målet i Foix.

 

Løbet og Bastille-dagen flages igang

Den franske Bastille-dag fejres traditionelt med en masse angreb, og der var da heller ikke gået mange sekunder fra etapens start, før Warren Barguil (Team Sunweb) i løbets bjergtrøje, og Thomas Voeckler (Direct Energie) satte gang i løjerne.

 

Efter gårsdagens tab af førertrøjen var Team Sky også yderst aktive i flere af de tidlige udbrudsforsøg. Det opskruede tempo betød desværre, at den sårede Jakob Fuglsang med det samme kom i problemer, og at han måtte kæmpe for blot at sidde med i feltet. Duoen bestående af Barguil og Voeckler blev hurtigt hentet og erstattet af en trio bestående af Alessandro De Marchi (BMC Racing), Philippe Gilbert (Quick Step-Floors) og Sylvain Chavanel (Direct Enerige).

 

Trioen nåede den indlagte spurt først, og her var Chavanel hurtigst og vanddt foran Gilbert og De Marchi, og da feltet passerede kort efter var Michael Matthews (Team Sunweb) den, der krydsede stregen først foran Marcel Kittel (Quick-Step floors), som dog stadig har et solidt forspring i pointkonkurrencen. Colbrelli og Greipel fulgte på de efterfølgende pladser.

 

Etapen var heller ikke mange kilometer gammel, før Arthur Vichot (FDJ), der styrtede for to dage siden stod af cyklen og udgik. Det bragte FDJ ned på bare fire mand.

 

Angrebslysten var med 18 kilometer i benene stadig ikke stillet, og nede fra feltet var der flere, der forsøgte sig med angreb. De fleste blev kørt ind igen, på nær Alberto Contador og Mikel Landa, som uden de store problemer kørte op til de forreste.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Til gengæld var bagdøren i feltet vid åben allerede efter kort tid på den første stigning.  Danske Michael Valgren, som fra starten sørgede for at holde en smule ro på for sin kaptajn, måtte slippe og lade sig opsluge af den store gruppetto, hvor også Jakob Fuglsang sad, inden han også måtte slippe taget her.

 

Anarki på stigningen

Det var tydeligt, at Fabio Aru ikke havde samme hold bag sig, som Chris Froome. Der var ingen til at kontrollere tingene for ham, så angrebene fortsatte. Manden i gult sad i stedet isoleret efter blot 35 kilometers kørsel. Det samme gjorde de øvrige kaptajner, som også tidligt sad uden deres hjælperyttere.

 

Alberto Contador og Mikel Landa fortsatte deres ridt oppe foran. Barguil havde opgivet at følge med. Men ligesom Contador havde Nairo Quintana vejret morgenluft og iværksat et angreb fra det stærkt reducerede felt for at tage noget af den tid tilbage, han tidligere havde sat til. Han fik følgeskab af Michal Kwiatkowski og Romain Sicard, ligesom Warren Barguil havde hægtet sig på, da de kom op til ham. Da Sicard på et tidspunkt måtte slippe

 

Hos Alberto Contador og Mikel Landa så det til gengæld ud som om der var noget, der lignede et samarbejde. Hvor Contador indledningsvist var den, der tog føringsansvaret, satte Landa sig også for en kort overgang frem for at tage en føring.

 

Contador og Landa forcerer

Efter 42 kilometer havde de udbygget deres forspring til 1.25 ned til det felt, som kun bestod af omkring 25 ryttere, og hvor blandt andet Chris Froome, Mikel Nieve, Romain Bardet, Pierre Latour, Ben Gastauer, Carlos Betancur, Alessandro De Marchi, Damiano Caruso, Fabio Aru, Diego Ulissi, Louis Meintjes, Simon Yates, Serge Pauwels, Dan Martin, Tony Gallopin, Primoz Roglic, George Bennett, Romain Sicard, Alberto Bettiol, Rigoberto Uran og Pierre-Luc Perichon sad. Der var stadig adskillige andre på mellemhånd

 

I feltet var det Alberto Bettiol (Cannondale) og Diego Ulissi (UAE), der satte tempoet. Det var dog ikke stort nok til at forhindre Landa og Contador i fortsat at øge deres forspring. Men Landa forrest på ned ned ad stigningen øgede de til 2.30 ned til Aru og Froome i feltet. Dermed nærmede Landa sig også den virtuelle førertrøje.

 

Froome angriber

I feltet vågnede Froome til dåd på nedkørslen og iværksatte en kraftig forcering sammen med Bardet. Det lykkedes dem imidlertid ikke at få sat Aru, som stædigt hang på. Trioen med Quintana, Kwiatkowski og Barguil havde fortsat omkring 40 sekunder op til frontduoen. Her var det Quintana, der satte tempo. På nedkørslen kørte Kwiatkowski dog en overgang fra de to anddre. Han blev dog hentet igen kort efter.

 

Froomes forcering fik kappet en smule af forspringet, som dog stadig var 2.20, da de forreste nåede ned.

 

Jakob Fuglsang ude af Touren

Et helt andet drama, som med danske øjne var mindst lige så vigtigt, udspillede sig i den anden del af kortegen. Her måtte Jakob Fuglsang efter en hård kamp give efter for smerterne i sin beskadigede hånd.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Den danske Astana-rytter, som pådrog sig to brud i håndled og albue, da han forleden var involveret i et styrt, måtte kaste håndklædet i ringen og sætte sig ind i en af ledsagebilerne på starten af nedkørslen, med omkring 40 kilometer til mål.

 

Landa og Contador øger

Oppe foran havde Mikel Landa og Alberto Contador igen øget til 2.40, inden de gav sig i kast med de stejle stigningsprocenter.

 

Da forfølgerne med Quintana og Barguil i spidsen nåede det stejle stykke med den meget smalle vej, måtte Kwiatkowski opgive at følge med. Det blev for stejlt for Sky-rytteren. I feltet satte Dan Martin sig frem og øgede tempoet, hvilket sammen med stigningsprocenterne fik flere i problemer, herunder Vuillermoz og Latour, som sammen med Nieve, Ulissi og Pauwels måtte slippe taget. Fabio Aru sad stadig godt med i gruppen med Chris Froome lige efter. Til gengæld sad både Meintjes og Yates stadig med sammen med Uran i den favoritgruppe, der nu var reduceret til bare syv-otte mand.

 

Oppe foran havde Barguil og Quintana de to forreste inden for synsvidde, mens stadig omkring 20 sekunder. Afstanden fra Landa og Contador og ned til Aru-gruppen var på det tidspunkt stadig omkring 2.20. Her var det også stadig Dan Martin, der førte an.

 

Froome mod Landa?

Med Kwiatkowski tilbage i favoritgruppen blev fundamentet til en Froome-forcering lagt. Kort før toppen satte Froome et angreb i gang, som fik sat Dan Martin. Det lykkedes dog ikke Froome at sætte de andre, og med Kwiatkoski foran sig nåede gruppen toppen af stigningen. Oppe foran satte Landa til gengæld stadig tempo, hvilket viste et potentielt internt drama på Sky-holdet.

 

På nedkørslen fortsatte angrebene. Først var det Bardet, hvorefter Froome kørte kontra. Aru var tydeligt ikke tilfreds med den manglende organisering. Det taktiske spil gjorde også, at Dan Martin og Simon Yates kunne lukke hullet, hvorefter Chris Froome endnu engang angreb. Fabio Aru reagerede promte, og det samme gjorde Dan Martin og Romain Bardet. Bagved lukkede Rigoberto Uran hullet, og der var igen samling.

 

Forceringen betød, at der blev taget en god bid af forspringet til frontgruppen, som med 19 kilometer igen var nede på 1.50, dog kun for en kort bemærkning, inden det igen lykkes gruppen at udbygge til to minutter.

 

Ned, ned, ned og angreb, angreb, angreb

Mens det stadig var så som så med samarbejdet i favoritgruppen, hvor Uran var kørt fra de andre, var der til gengæld ingen problemer i frontgruppen. De var øjensynligt helt enige om at give den gas på nedkørslen.

 

Med 12 kilometer igen blev det meddelt, at Alberto Contador blev tildelt angrebsprisen på etapen. Den spanske kaptajn var den, der indledte dagens udbrud, og som i høj grad sørgede for eksplosivt og spændende cykelløb.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Urans angreb nede bagved blev neutraliseret, hvorefter Dan Martin tog over, og QuickStep-rytteren fik også slået en godt hul til de andre, som ikke kunne blive enige om, hvem der skulle svare.

 

Kort efter angreb Chris Froome så igen, men Aru reagerede igen med det samme. Så kørte Simon Yates kontra, og også han fik lov at køre. Orica-Scott-rytteren lukkede op til Dan Martin, og de to fortsatte sammen. Med fire kilometer igen havde de imidlertid stadig to minutter op til kvartetten i front.

 

De sidste to kilometer

Med Landa, Contador, Barguil og Quintana omkring to minutter fra favoritgruppen var det her, at sejren skulle afgøres, og det blev det i en spurt, hvor franskmanden i den prikkede bjergtrøje, Warren Barguil, sikrede sig sejren på Bastille-dagen foran Nairo Quintana og med Alberto Contador på tredjepladsen. Mikel Landa blev firer, mens hans kaptajn, Chris Froome, Fabio Aru og de øvrige favoritter krydsede målstregen 1.48 efter. Dan Martin og Simon Yates blev henholdsvis seks og fem.

 

Det var Contador, som åbnede spurten, men Barguil kørte en flot finale. Han passerede spanieren i det sidste sving og holdt uden de store problemer Quintana og Contador bag sig til en klar sejr.

 

I den samlede stilling skabte 13. etape ingen ændringer i top 3, men Mikel Landa avancerede til en 5. plads, og Alberto Contador avancerede en enkelt plads, så han nu er samlet 10’er.

KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?