Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
BinckBank-analyse: Knuste den nye Cancellara Kraghs store drøm?

BinckBank-analyse: Knuste den nye Cancellara Kraghs store drøm?

14. august 2018 17:32Foto: Sirotti

I disse dage køres BinckBank Tour, som vi dækker intenst. Hver dag skriver vores ekspert, Emil Axelgaard, optakter til etaperne, og som led heri analyserer han den foregående dags begivenheder. Vi bringer her hans analyse af 2. etape.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Da han første gang begyndte at levere resultater på ungdsomsscenen, varede det ikke længe, inden Stefan Küng fik tilnavnet ”Den nye Cancellara”. Sammenligningen var da også ganske oplagt. Ikke blot har de begge schweizisk pas, begge er de også sande tempomonstre med kolossale motorer, der gør dem skalbt til de lange brostensklassikere.

 

Det var særligt andenpladsen bag netop Cancellara ved de schweiziske mesterskaber og EM-titlen i 2014 , der for alvor gjorde Küng kendt i den bredere offentlighed, men det har taget lidt tid for ham at nærme sig de resultater, den berømte landsmand har opnået. Der er han da også langtfra endnu, men i de seneste to år er han for alvor braget ind på temposcenen som en af verdens førende enkeltstartsryttere, og da han sidste år i Tour de Suisse og i Tour de France opnåede hele tre store WorldTour-andenpladser bag sin suveræne holdkammerat Rohan Dennis (to gange) og Geraint Thomas blev det klart, at han nu havde taget springet ind i den absolutte elite.

 

Den første helt store enkeltstartssejr på højeste niveau kom bare en måneds tid senere, da han på en regnvåd dag i Holland slog flere af verdens førende specialister på den korte, flade rute i BinckBank Tour. Desværre betød først en punktering og siden en alt for hård etape i de vallonske Ardenner, at den store schweizer ikke kunne køre med om den samlede sejr, men oplevelsen gav ham en fornemmelse af, at en sejr i det hollandsk-belgiske etapeløb var mulig.

 

Læs også
Carapaz sniger sig til etapesejr - Ayuso knækker

 

Da årets rute blev præsenteret, blev den kritiseret sønder og sammen af snart sagt gud og hver mand. Alle de førende klassikerspecialister fandt det uforståeligt, at man kunne erstatte løbets ikoniske kongeetape i Ardennerne med en flad sprinteretape, men der var i hvert fald én mand, der slikkede sig om munden. Netop de hårde stigninger i den sydlige del af Belgien har nemlig været det, der i første omgang har stået i vejen for en samlet sejr til Küng, og derfor lignede det en foræring til den schweiziske maskine, der kunne rejse til Benelux-landene med sit måske livs største chance for at vinde et af sportens store etapeløb.

 

For at kunne realisere den ambition var første krav, at han ligesom sidste år kunne vinde løbets flade enkeltstart, der trods en ellers lidt for kort distance lå perfekt til et kraftmonster som ham. Problemet var blot, at hurtigere og mere eksplosive folk som Søren Kragh, Yves Lampaert, Maximilan Schachmann og Michal Matthews alle også ventedes at blande sig i toppen, og med deres chancer for at vinde sekunder og tidsbonus på især weekendens hårdere etaper, krævede det ikke blot en sejr, men også et solidt forspring, hvis Küng for alvor skulle tro på en samlet sejr.

 

Küng lignede da også på papiret forhåndsfavoritten til dagens enkeltstart i Venray, men det var dog nok alligevel de færreste, der havde ventet en magtdemonstration som den, han i dag leverede på de flade hollandske veje. Küng ikke blot gentog sidste års sejr, han knuste rivalerne i et omfang, som man kun sjældent ser det over bare 12,7 km, og hans sejrsmargin var af en sådan karakter, at selv holdkammeraten Dennis, der i de senere år ellers har været i særklasse på netop denne type korte, flade enkeltstarter må have været en smule misundelig.

 

At Küng på toppen af sin ydeevne er i stand til at levere et ridt som dette, vidste de fleste, men denne gang herskede der alligevel en del usikkerhed. Schweizeren skuffede nemlig stort ved EM i sidste uge, og det havde fået mange til at spørge, om han alligevel var lidt træt efter et hårdt Tour de France. Efter dagens sønderknusende magtdemonstration kan vi imidlertid glemme alt om den frygt, for med et for dette løb, der altid afgøres med små marginer, sjældent stort forspring har han fået det perfekt udgangspunkt på en historisk let rute, hvor det selv på weekendens etaper kan blive svært at gøre de store forskelle.

 

Allermest grund til at begræde den cancellaraske magtdemonstration har Søren Kragh. Den unge dansker havde fået en stor chance foræret af sit hold, da han blev tildelt kaptajnrollen i det WorldTour-etapeløb, der på papiret passer ham allerbedst. Sunweb, der er kendt for altid at give de fleste ryttere personlige chancer undervejs, havde endda givet ham Michael Matthews, der på papiret selv er en af forhåndsfavoritterne, som dedikeret hjælper, og den australske stjerne viste med sit store arbejde i gårsdagens finale sig hel loyal over for sin hjælper, der altså her er holdets kaptajn.

 

Med en fremragende enkeltstart gjorde Kragh da også alt for at leve op til tilliden, og en tredjeplads i et felt, der tæller de fleste af verdens førende specialister på netop denne type ruter, var mere end godkendt af den unge dansker, der endda kortvarigt så ud til måske at kunne vinde etapen. Dermed har han efter de flotte enkeltstarter i Schweiz og Touren atter konfirmeret, at han nu skal regnes til den absolutte elite af tempospecialister, og at han endda kan begå sig i stort set ethvert terræn og over alle distancer.

 

Havde det ikke været for Küngs magtdemonstration, havde det da også set fremragende ud for Kragh, for han vandt ganske meget tid på alle de klassikerspecialister, der i forvejen på den lette rute er i bekneb for at finde terræn, hvor de kan gøre en forskel. Tidligere vindere som Niki Terpstra, Zdenek Stybar og Tim Wellens samt Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Oliver Naesen og Sep Vanmarcke, der får meget svært ved at køre fra Kragh på de kun moderat hårde etaper i weekenden, har alle så stort et handicap, at det bliver ordentlig svært for dem at vinde samlet, ikke mindst fordi Kragh og Küng begge er bakket op af stærke hold.

 

Derfor er det i høj grad Küng, der lige nu står i vejen for en stor sejr til Kragh, men slaget er heldigvis ikke tabt endnu. Selvom der er mange topspecialister til de to etaper i weekenden, er Kragh med sit punch, sin hurtighed og sin gode form en af favoritterne til at vinde dem begge, og kan han køre med om sejren, kan der være ret mange bonussekunder at hente.

 

Bonussekunder er imidlertid også hans store chance, for han kan ikke regne med bare at sætte Küng til våhs på bakkerne. Sidste år kom schweizeren ganske vist ikke med de bedste på Amstel-etapen, men det skyldtes alene en sen punktering, Normalt har han ikke de store problemer på bakker som disse, og derfor er det især søndagens Flandern-etape, der er en chance. Her vil der nemlig i den vanlige spurt på Muren i Geraardsbergen kunne opstå huller, og Kragh har med sit punch gode chancer for at vinde sekunder på Küng. Schweizeren er imidlertid også selv brostensspecialist med en top 10 i årets E3, og selvom hans manglende eksplosivitet kan koste et par sekunder, skal Kragh ikke regne med en stor tidsgevinst til sin største rival.

 

Læs også
Tobias Lund laver fænomenalt hattrick

 

Derfor er det først og fremmest bonussekunder, der skal være Kraghs nøgle til sejr, og heldigvis er der gode muligheder for at hente mange af dem. Der er nemlig hele fem gyldne kilometer de kommende fem dag, og hver af dem byder på i alt 9 sekunder, der kan hentes. Det er klart, at Kragh ingenlunde får frit spil, for alle de nævnte klassikerspecialister er hurtige og ligeledes på desperat tidsjagt, men om ikke andet er chancerne fortsat til stede for den formstærke dansker, hvis han kan udnytte sin hurtighed.

 

I den sammenhæng kan Michael Matthews blive vigtig. Egentlig vil det være oplagt for Sunweb at skifte hest og satse på australieren, der på papiret er den hurtigste af de to, og i dag bekræftede, at han er blevet en fabelagtig temporytter med en fornem 4. plads i samme tid som Kragh. Det vil dog ligne holdet meget dårligt ikke at være tro på en hjælper, der her har fået sin store chance, og kan man overtale Matthews til at betale lidt tilbage til Kragh, får han ikke en bedre mand til at støtte sig de kommende dage.

 

Støtte kan der imidlertid også blive behov for både for Kragh og Küng, for der er i den grad lagt op til en sand angrebsfest på de sidste to etaper. Som sagt er alle feltets førende klassikerspecialister sat så langt tilbage, at de ikke har meget at miste ved offensiv kørsel. Særligt Quick-Step med deres fire esser, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Yves Lampaert og Maximilan Schachmann, kan ventes at sætte verden i brand i weekenden, og da det lige nu ligner alles kamp mod Küng, bliver det ikke let at holde styr på den sæk lopper, der er klar til at kaste sig ud på de belgiske og hollandske stigninger. Schweizeren har imidlertid i Van Avermaet, der nu ligner en stærk hjælper, den bedst mulige støtte og endda også en god mand til at hjælpe med at tage bonussekunder væk fra konkurrenterne - en opgave, Küng med sin begrænsede hurtighed ikke selv kan løfte.

 

Det er særligt Quick-Step, der kan ventes at sætte gang i løjerne, for belgierne har som ventet to ryttere i top 10 efter dagens etape. Efter bronzemedaljen ved EM bekræftede Schachmann igen sit kolossale tempospeciale, og selvom holdet af uransagelige årsager konsekvent har undladt at nævne ham som klassementsrytter, burde han kunne gøre det godt også i weekenden. Han er måske uprøvet på brosten, men en ret eksplosiv fyr som ham er så alsidig, at han synes at mestre alle terræner.

 

Samtidig har man også Yves Lampaert, der måske ikke helt kunne leve op til sin flotte EM-enkeltstart, men dog fik rettet op på de mange svage tidskørsler, han ellers har leveret i år. Som bekendt har han i år været flyvende på brostenene, og han bør derfor med sikkerhed kunne gøre det godt på søndagens etape. Terpstra er ligeledes stadig farlig, for har han nogenlunde samme form som i foråret, er der ikke mange, der kan matche ham på bakkerne i Geraardsbergen. Til gengæld blev dagens enkeltstart endnu en skuffelse for den tidligere vinder Stybar, der efter en generelt skuffende tid nok nu må indstille sig på en rolle som hjælper.

 

Schachmann, Lampaert, Matthews og Kragh er da også umiddelbart de eneste i top 10, der kan blande sig i klassementet på sigt. Alle de øvrige er nemlig ikke-eksplosive tempospecialister, hvis eneste sejrschance var en triumf på dagens etape. Ingen af dem kan gøre andet end at forsvare sig i weekenden, hvor bonussekunder heller ikke er en reel mulighed, og derfor får de meget svært ved at lukke det store hul op til Küng.

 

Tættest på kom Victor Campenaerts, der efter EM-titlen igen bekræftede, at han er kommet flyvende ned fra sin højdetræningslejr. Selvom det kan ligne et stort nederlag til rivalen Küng, kan han faktisk være ganske godt tilfreds, for med dagens præstation viste han efter Giroen og Dauphiné igen, at han også bliver bedre og bedre over korte distancer. Det er en vigtig erkendelse, for antallet af lange enkeltstarter er så begrænset, at han kun for alvor kan blive en vindermaskine, hvis han kan klare etaper som denne. Nu skal de kommende dage så vise, om han også på sigt kan køre med om sejren i et løb som dette. Det kræver, at han kan holde sig til i klassikerterrænet, hvor han endnu har til gode at vise sig selv frem. Dermed har Lotto to kort at spille med en defensivt kørende Campenaerts og en Wellens, der skal ud over stepperne, og som efter en lidt skuffende enkeltstart drømmer om at kunne genfinde den superform, han næsten altid har i dette løb.

 

Andre positive oplevelser var særligt Luke Durbridge og Alex Dowsett. Australieren, der tidligere lignede fremtidens tempokonge, er som bekendt fuldstændigt forsvundet fra temposcenen, men af og til hiver han en kanin op af hatten. Det gjorde han, da han vandt i De Panne sidste år, og i dag kørte han en langt bedre enkeltstart end vanligt, da han med en 7. plads gav sig selv et fint udgangspunkt for et samlet topresultat. Durbridge har nemlig udviklet sig en glimrende rytter i brostensklassikerne, og selvom hans manglende spurt gør det svært at vinde løbet, kan han holde sig til i det svære terræn i weekenden

 

Det bliver til gengæld svært for Dowsett, men det var næppe heller det store mål for briten. For ham handlede det første og fremmest om igen at rejse sig som temporytter, og efter et lovende EM viste han igen i dag, at hans tid endnu ikke er ovre. Det kan godt være, at der er ret langt mellem snapsene, men efter en sæson, der også byder på to gode enkeltstarter i Giroen, skal Dowsett fortsat regnes som en af verdens førende specialister.

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

Det skal Jos Van Emden også, men det er nu ikke på baggrund af dagens præstation. Faktisk endte hollænderen vel som dagens største skuffelse, for normalt er han en af de absolut bedste på korte, flade ruter. Som bekendt har han da også tidligere vundet i dette løb, hvor det sidste år kun var et styrt, der forhindrede ham i at slå Küng, men i dag var der ikke skud i stængerne. Det er desværre et mønster for Van Emden, der efter pauser som regel skal bruge lidt tid på at komme i gang.

 

For Maciej Bodnar var etapen godkendt, for selvom en 9. plads kan synes skuffende for en Tour-etapevinder, er det faktisk ganske pænt efter en hel serie af skuffelser i år, ikke mindst fordi han er bedst over længere distancer. Til gengæld blev etapen endnu en nedtur for Matthias Brändle, der fortsætter med at gå fra skuffelse til skuffelse og stadig er en skygge af den rytter, der tidligere var blandt de allerbedst på præcis denne type enkeltstarter.

 

Formentlig kan de fleste af specialisterne imidlertid leve med skuffelsen, for uanset hvor godt de havde gjort det, var de aldrig kommet nærheden af den schweiziske tempomaskine, der i dag var på en helt anden planet. Set med danske briller var det kedeligt, at det blev til en så knusende magtdemonstration, for en samlet sejr til Kragh er nu længere væk, end den var i morges. For alverdens cykelfans er det imidlertid ikke nødvendigvis dårligt, for nu er der reelt kun ét hold, der ikke skal ud over stepperne de kommende dage. Det kan godt være, at den kedelige rute ikke giver de helt store muligheder for at angribe, men ingen mister noget ved at forsøge.

 

Den danske drøm lever stadig!

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?