Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Dansker kørte sit første løb i april – nu skal hun køre WorldTour-løb

Dansker kørte sit første løb i april – nu skal hun køre WorldTour-løb

26. december 2023 18:00Foto: Lucy Bowden

Amanda Poulsen har en ganske speciel historie i cykelsporten, idet hun faktisk kun har kørt løb i knap et år. Men nu har hun fået kontrakt på et kontinentalhold og skal køre løb på WorldTouren allerede i januar. Feltet.dk har talt med hende om den usædvanlige vej til løb på øverste hylde.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Få en kort opsummering af Amanda Poulsens ganske særlige historie i videoen herunder eller læs artiklen for at få den fulde fortælling.

 

 

I 2024 bliver det internationale felt en dansk kvinde rigere, da Amanda Poulsen skal køre for det australske kontinentalhold Team Bridgelane.

 

Hvis du ikke kender navnet Amanda Poulsen, er det ikke så underligt, for hun har aldrig kørt et cykelløb på dansk grund.


Faktisk havde hun aldrig kørt et løb før april i år, men nu har hun altså udsigt til at køre nogle af de allerstørste løb på kalenderen.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

Hvordan det lige kan lade sig gøre, har Feltet.dk talt med danskeren, der er bosiddende i Australien, om.

 

”For to og et halvt siden fik jeg min første cykel, og mere eller mindre lige efter, jeg fik cyklen, fik jeg faktisk et arbejde i en cykelforretning her i Sydney,” fortæller hun og tilføjer, at det faktisk var hendes partner, der gav hende blod på tanden til at cykle.

 

Herfra satte hun sig et mål for:

 

”Vi har en Grand Fondo i Australien kaldet Three Peaks, som er over 230 kilometer og 4000 højdemeter. Så jeg ville virkelig gerne være velforberedt til det, så det var derfor, jeg fik en træner og begyndte at tage min træning mere seriøst.”

 

Desværre for Poulsen og alle andre deltagende blev løbet aflyst grundet nogle slemme oversvømmelser.

 

Men selvom hendes store mål blev spoleret, opgav hun ikke cyklingen, og hun fortsatte derfor med at træne seriøst og fik sin partner som træner.

 

Et nyt mål var nu for øje: at køre løb.

 

Amanda Poulsen i løbsaktion. Foto: Lucy Bowden.

 

Netop dette lykkedes i april i år, da hun for første gang mærkede følelsen af at sidde i et felt med knap 100 andre ryttere. Og kort efter fik hun endda succes i løbssammenhæng.

 

Læs også
Giro d’Italia: Ruten, etaper og etapeprofiler

 

”Efter jeg havde kørt et par løb, deltog jeg i statsmesterskaberne her i Australien, og jeg endte med at vinde det. Det var det, der gav mig selvtilliden til, at jeg kunne gøre det. Det var et løb på 90 kilometer, og jeg angreb efter 30, og jeg blev ikke hentet og vandt med 5 minutter,” beretter hun om den første sejr.

 

”Det var lidt mit gennembrudsløb. Så tilmeldte jeg mig den nationale landevejsserie, hvor jeg kørte som individuel rytter,” uddyber Poulsen.

 

I landevejsserien imponerede hun så og blev endda også nummer seks i den samlede stilling ved at køre som enerytter i alle løb på nær det sidste. For hendes sidste løb blev anderledes end de foregående og samtidig skæbnesvangert for hendes fremtidige karriere.

 

”I Tour of Tasmania spurgte Team Bridgelane, om jeg ville køre for dem i det løb. Men de havde faktisk holdt øje med mig inden siden efter statsmesterskaberne, men kontakten opstod først par uger senere ved Tour of Gippsland, og da var det ret sikkert, at de ville have mig næste år,” forklarer hun om hvordan skiftet kom i stand.

 

Ved Tour of Gippsland kørte hun adskillige top 10-placeringer hjem på etaper, ligesom det gjorde sig gældende i Bridgelane-debuten i Tour of Tasmania.

 

Efterfølgende blev det en realitet, at danskeren skal køre på Bridgelane i 2024, og dét som den eneste ikke-australier på holdet.

 

Foto: Richard Scriven​.

 

Store løb på programmet

Status som kontinentalrytter gør også, at Poulsen nu er blandt de ti danske kvindelige ryttere, der kører på højest niveau. Og det er altså på papiret højere niveau end rytterne på de hjemlige danske hold som ABC, Team Rytger og Team Sydbank - Bach Advokater.

 

Samtidig har Bridgelane muligheden for at køre nogle af de største løb, hvilket de også gjorde i 2023, da de kørte de hjemlige WorldTour-løb Tour Down Under og Cadel Evans Ocean Road Race.

 

Læs også
Bora-profil langer hårdt ud efter sit eget hold: Jeg kan ikke beskrive min skuffelse

 

Også 2.Pro-løbet Lotto Ladies Tour var med Bridgelanes deltagelse. Løbet blev domineret af SD Worx med verdensmesteren Lotte Kopecky som vinder. Her blev Emiliy Watts bedste rytter fra det australske hold.

 

Netop Watts vandt også den nationale landevejsserie i Australien i 2023.

 

Om Lotto Ladies Tour er på programmet igen i 2024 er ikke sikret endnu, men det er deltagelsen til gengæld i både Tour Down Under og Cadel Evans Ocean Road Race.

 

Og faktisk kan Poulsen bekræfte over for Feltet.dk, at hun er blevet udtaget til Tour Down Under og dermed skal køre løb på cykelsportens øverste niveau.

 

”At være i stand til at køre den slags løb er super spændende. Holdet tog til Europa i år og tager også dertil næste år, og det er også bare spændende,” fortæller hun om muligheden for at vise sig frem på den største scene.

 

Foto: Jean-Pierre Ronco​.

 

Til trods for at Poulsen kun har kørt løb i Australien, har boet der i flere år og snakker engelsk mere end dansk, slår hun én ting helt fast:

 

”Jeg elsker Danmark og vil altid være dansker.”

 

Det betyder dermed også, at hun kan køre danmarksmesterskaberne imod de store danske stjerner som Cecilie Uttrup Ludwig og Amalie Dideriksen.

 

Læs også
Tidligere Tour de France-vinder vender tilbage

 

”Jeg håber også at komme til Danmark for at køre de nationale mesterskaber. Jeg har faktisk aldrig rigtig kørt på cykel i Danmark. Så jeg er bare spændt på at opleve alt det og se, hvad jeg kan lære af at komme til Europa. Og så er jeg også lidt tættere på mit hjemland,” reflekterer hun.

 

”Drømmen er at komme på WorldTouren”

At tage skridtet op på kontinentalniveau er naturligvis også et skridt i retning af at blive professionel rytter på WorldTouren.

 

Og det lægger hun ikke skjul på er ambitionen.

 

”Drømmen er at komme på et WorldTour hold på et tidspunkt. Det lyder skørt, når det kommer ud af min mund,” griner hun med stadig med en tro på, at det kan lykkes.

 

”Jeg har ikke sagt det til mange mennesker, men det vil helt klart være drømmen at komme tilbage til Europa og køre løb derovre i højere fart og på et højere niveau.”

 

I 2024 er seks danske kvinder professionelle på WorldTouren i form af Uttrup på FDJ Suez, Dideriksen, Rebbecca Koerner, Julie Norman Leth og Solbjørk Anderson på Uno-X, imens Emma Norsgaard er på Movistar.

 

Foto: Jean-Pierre Ronco.

 

Drømmen om WorldTouren er naturligvis på længere sigt, men på kort sigt i 2024 har Poulsen også ambitionen klar.

 

”Jeg ser meget frem til at få en masse eksponering både her i Australien, men også i Europa næste år. Fordi jeg ikke har cyklet så længe, føler jeg stadig, jeg har lang vej igen i min udvikling. Så jeg er bare spændt på at bruge mere tid på cyklen i år og at være en del af et hold og bare komme ud at udvikle mig og se, hvor langt jeg kan nå,” tænker hun om den kommende sæson.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Og så håber hun, at det bringer andre muligheder med sig:

 

”Så håber jeg, at jeg forhåbentlig får muligheden for at repræsentere Danmark ved nogle store løb. Det er der, jeg håber på at være,” runder hun af med stort mod på, hvad fremtiden bringer.

 

Du kan følge Amanda Poulsen i aktion i Tour Down Under allerede fra den 12. til den 14. januar, hvor hun skal krydse klinger med nogle af de største ryttere og hold i verden.

 

Blandt andre Visma - Lease a Bike, Liv AlUla Jayco, FDJ Suez og Lidl-Trek vil være at finde til start i løbet.

DEL
INFO
Team BridgeLane
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour Down Under
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?