Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Eksperten analyserer Lopez-sagen: Løgn eller røgslør?

Eksperten analyserer Lopez-sagen: Løgn eller røgslør?

15. december 2022 08:54Foto: Sirotti

Emil Axelgaard analyserer her de mulige scenarier i sagen om Miguel Angel Lopez.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Mandag annoncerede Astana, at mandskabet havde fyret sin stjernerytter Miguel Angel Lopez.

 

WorldTour-holdet oplyste, at fyringen skyldtes nye oplysninger, der kædede colombianeren sammen med den kontroversielle læge Marcos Maynar Mariño.

 

Allerede tilbage i juli havde Astana kortvarigt suspenderet Lopez, da den 28-årige af spansk politi blev undersøgt for en mulig forbindelse til Maynar Mariño, der selv er blevet anklaget for handel med forbudte stoffer og efterforsket for hvidvaskning.  

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

I en pressemeddelelse skrev Astana mandag, at de nye oplysninger ikke efterlod dem med anden mulighed end at ophæve parternes kontrakt grundet ”brud på føromtalte aftale og interne regler på holdet”.

 

Siden har Lopez på Instagram afvist ethvert forhold til doping, omtalt fyringen som uberettiget og truet Astana med en tur i retten.

 

”Det er svært at blive klog på som udenforstående. Det er en sag, hvor den ene står og råber efter den anden, at vedkommende selv har ret,” siger Feltet.dk´s ekspert Emil Axelgaard og tilføjer:  

 

”Det eneste, man kan sige, er, at man må formode, at Astana har en grund til at gøre, som de gør. For de har suspenderet ham én gang, hvor de fik kolde fødder juridisk, fordi der ikke var nok, der belastede ham. Når de så gør det igen, må de denne gang føle sig på temmelig sikker grund, selvom Lopez siger, at der ikke er kommet nye oplysninger frem siden november.”

 

Historien om menotropin

Tirsdag skrev den spanske avis ABC en opsigtsvækkende artikel, hvori det fremgik, at spansk politi havde fundet dokumentation for, at Lopez før årets Giro-start i Ungarn havde fået en injektion med væksthormonet menotropin.

 

Stoffet skulle være blevet sendt til Ungarn af netop Maynar Mariño. Modtageren var Vicente Belda García, søn af Vicente Belda, som arbejder på Astana som massør. For tre uger siden skrev flere medier, at far og søn bliver efterforsket af spansk politi for at have leveret dopingpræparater til atleter.

 

Lopez udgik efter bare fire dage af Giroen, ifølge Astana grundet en hofteskade.

 

”Den historie, der har været i de spanske medier om hans injektion i Ungarn inden Giroen, har vi jo ikke nogen mulighed for at vide, om er rigtig.”

 

”Men der var i hvert fald noget meget mærkeligt ved hans exit. Der var ikke nogen, der snakkede om en hofteskade op til løbet. Lige pludselig stod han bare af. Det kom som et lyn fra en klar himmel for hele cykelverdenen.”

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

”Han vandt jo en etape i Tour of the Alps lige inden, og der var alt på sporet. Han havde haft et lidt skidt forår, men nu var han på vej tilbage.”

 

”Der var ikke noget som helst, der indikerede, at han skulle være skadet,” fortæller Emil Axelgaard og understreger, at han ikke har medicinsk kompetence til at vurdere, om en eventuel injektion kan have resulteret i en skade.

 

Foto: Sirotti.

 

Ikke desto mindre kan eksperten naturligvis kun spekulere i, om ABC´s historie holder vand. Ved historien bider han mærke i, at injektionen efter sigende skulle have givet en inflammation i benet - altså en anden type af skade, end den Astana fortalte tvang Lopez ud af Giroen.

 

”Man kan diskutere, hvor meget har Astana vidst, i og med at historien taler om én slags skade, og at Astana gik ud med en anden skade som forklaring. Så enten er historien forkert, eller også har Astana i hvert fald været med til at dække over et eller andet og givet ham en søforklaring, som måske også kan hænge sammen med, at han ikke kørte løb i så lang tid bagefter,” siger Emil Axelgaard.

 

Hvorfor fyres han først nu?

Med sidstnævnte mener eksperten, at Astana efter Giroen kan have holdt Lopez ude af løb for at undersøge, hvad stjernen præcis foretog sig før og under Giroen.

 

På rygtebasis blev colombianeren sendt til Tour de France, men Astana skulle forholde sig sportsligt fuldstændig tavse om Lopez, før de lod ham få comeback ved Vuelta a Burgos umiddelbart efter ophævelsen af suspenderingen, næsten tre måneder efter Giro-exitet.

 

”Det er svært at sige, for ellers så skulle man jo mene, at det nemmeste ville være at fyre ham med det samme, hvis de har et bevis på, at han har brudt deres regler. For det har de jo kontraktligt lov til at gøre.”

 

”Men det havde de tilsyneladende ikke noget klokkeklart bevis på. For så suspenderede de ham jo og så alligevel ikke. Nu fyrer de ham, så nu må de mene at have haft bevis.”

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Der er i hvert fald noget, der tyder på, at de dengang ikke havde noget konkret bevis på noget som helst. Om det så har været, fordi de har været ved at undersøge noget er ikke til at sige. Der er i hvert fald nogle brikker, der er lidt svære at få til at hænge sammen.”

 

Foto: Sirotti.

 

For Emil Axelgaard er troværdigheden af ABC´s historie således sagens kerne.

 

”Det kan jo ikke være rigtigt, at Astana har været uvidende om, hvilken form for skade han har. Det må man antage. Så de har vist et eller andet.”

 

”Men hvis ikke den der historie i de spanske medier er rigtig, så kan det jo også være, at den historie, vi kender, er rigtig nok,” siger eksperten og præciserer, hvad kendsgerningerne så er.

 

”At det var først i løbet af sommeren, at de fandt ud af, at der var noget (Lopez´ forbindelse til lægen, red.), som de blev gjort opmærksom på gennem medierne. At holdet så suspenderede ham og derefter fandt ud af, at de ikke havde juridisk belæg for at gøre det. Og at de nu så har fået nye oplysninger.”

 

”Det afhænger af, om vi skal tro på de spanske medier. Det er pokkers svært at vide.”

 

Forvirring om forlængelse og usikker fremtid

I Lopez´ forsvarstale på Instagram fremhæver colombianeren blandt andet i november at have forlænget sin kontrakt til og med 2023.

 

Det undrer dog Emil Axelgaard, der påpeger, at Astana offentliggjorde en toårig aftale, da Lopez blev præsenteret sidste år, og at mandskabet intet har oplyst om en eventuel forlængelse.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

”Det er mærkeligt, at Astana ikke kommenterer på det. Det kunne være interessant at høre, hvad de mener om den del af det, fordi det hænger ikke sammen.”

 

”Det er klart, hvad Lopez vil med det. Han vil sige, at de forlængede med mig. Vi havde kontraktforhandlinger i november, hvor alt var godt, og der er ikke kommet noget nyt frem i mellemtiden, så derfor er det uberettiget,” lyder det fra Emil Axelgaard, som finder det usandsynligt, at parterne har justeret vilkår i kontrakten uden også at have forlænget den.

 

Og udover en tur i retten, hvor efterlader den her sag så Lopez? Næppe på et professionelt hold i 2023, hvis man spørger Feltet.dk´s ekspert.

 

”Han står i hvert fald i en kedelig situation nu, for det er meget svært at se, at han skulle komme til at køre i den kommende sæson. Det har jeg i hvert fald svært at se,” mener Emil Axelgaard og uddyber:

 

”De fleste hold er fulde, og der er jo et hav af ryttere fra vores franske eventyr (B&B Hotels - KTM, red.), som desperat prøver at få plads. Sportsligt er han jo attraktiv for de få hold, der har plads. Men det er svært at se, at der er nogen, der vil røre ham med en ildtang, så længe han har den her historie hængende over sig.”

 

”Så før han er helt frikendt og ude af det, og det kan dokumenteres, at han ikke har været i forbindelse, så tror jeg ikke, at der er nogen, der vil røre ved ham. Og slet ikke på det her tidspunkt af året. For det er i forvejen meget få hold, der har pladsen. Og det er endnu færre hold, der har budgettet.”

 

Den bedste mulighed for et hold ser Emil Axelgaard i et af de hjemlige kontinentalhold, og så skal Lopez ellers bruge 2023 på at få sit navn renset for den seneste af en lang række af sager om den iltre og kontroversielle colombianer.

DEL
INFO
Miguel Angel Lopez
Nyheder Profil Resultater Statistik
Astana Qazaqstan Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?