Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Eksperten analyserer: Sådan genvinder Asgreen Flandern Rundt

Eksperten analyserer: Sådan genvinder Asgreen Flandern Rundt

01. april 2022 17:30Foto: Sirotti

Skal Kasper Asgreen blive den første dansker nogensinde til at vinde Flandern Rundt to år i træk? Emil Axelgaard vurderer her, hvordan Quick-Step-rytteren står forud for sit titelforsvar.

Artiklen fortsætter efter videoen.

*Artiklen er skrevet, inden Wout Van Aert endegyldigt meldte afbud fredag aften.

12, 10, 32 og 14 - bag tallene gemmer sig den bedst placerede Quick-Step-rytter i marts´ fire belgiske WorldTour-klassikere.

 

For mens Fabio Jakobsen, Mark Cavendish og Remco Evenepoel har høvlet sejre hjem til belgierne andre steder på kloden, har den ellers normalt så dominerende klassikertrup været en skygge af sig selv.

 

Væk har været hæren af blå trøjer tromlende over brostenene, og ind i stedet er kommet et gult eksprestog med blot en enkelt blåklædt passager, der konstant har skullet hoppe fra vogn til vogn uden assistance.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

”I år har verden været helt forandret i klassikerne. Sygdom har forvandlet Quick-Step fra at være det hold, der altid har dikteret slagets gang, og som har vundet et hav af klassikere på deres forrygende overtal, til reelt at være en enmandshær,” siger Emil Axelgaard, naturligvis med henvisning til Kasper Asgreen.

 

”Yves Lampaert og Zdenek Stybar mangler masser af form efter den sygdom, der sendte dem ud af Paris-Nice, og Davide Ballerini er nu helt ude af billedet. Normalt er det rivalerne, der har én entydig kaptajn, og Quick-Step, der kan lege med deres kollektiv, men denne gang er det helt omvendt. Nu satser Quick-Step hele butikken på Kasper Asgreen, der skal gøre arbejdet færdigt stort set på egen hånd.”

 

Og arbejdet, det skal gøres på søndag, når den 106. udgave af Flandern Rundt står for døren. 272,5 kilometer, hvis forløb i høj grad vil afgøres, før løbet overhovedet er skudt i gang i Antwerpen.

 

”Lige nu er det desværre uklart, om Wout van Aert kommer til start, og hans fravær vil betyde, at Jumbo-Visma slet ikke vil påtage sig den kontrollerende rolle, der var lagt op til. Det lå ellers i kortene, at de i Flandern Rundt ville køre mere målrettet for kaptajnen, end de har gjort hidtil, og at de stærke hollændere kunne låse løbet mere inden finalen,” forklarer Axelgaard.

 

Kampen mellem de isolerede stjerner?

I fjor var et Quick-Step-overtal medvirkende til, at Asgreen triumferede i E3 Saxo Bank Classic, inden han på ren råstyrke knækkede først Van Aert og siden Mathieu van der Poel til sejr i Flandern Rundt.

 

Spol tiden 12 måneder frem, og brostensbilledet er vendt på hovedet. Både i E3 og Gent-Wevelgem viste Asgreen ganske vist sig at være blandt de stærkeste, men i begge tilfælde måtte han se sig isoleret stirrende ind i pokerfjæsene hos Van Aert, Christophe Laporte og Tiesj Benoot.

 

Ikke desto mindre ser Axelgaard flere gode grunde til at tro på, at Asgreen søndag forbedrer den 10. plads fra E3, som fortsat er danskerens bedste brostensresultat i indeværende sæson.    

 

”Asgreen fandt i E3 ud af, hvor svært det er at være alene mod Jumbo-overmagten, men i Flandern Rundt står han betydeligt bedre. Én ting er, at det længere og mere opslidende løb passer ham bedre. Noget andet er, at Mathieu van der Poel og Tadej Pogacar nu også er inde i billedet, og at Tom Pidcock synes at have fundet sig selv.”

 

”Der tegner sig pludselig et billede, hvor fire mand synes at være i stand til at tage kampen op med hollænderne, også hvis Van Aert er til start i sin bedste forfatning, og det vil gøre det langt vanskeligere for dem at lægge løbet i det jerngreb, de havde ønsket sig,” siger Axelgaard og fortsætter:

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Lige nu tyder det på, at i hvert fald Van Aert og formentlig også et par stykker af de øvrige topkandidater måske har lidt flere procenter end Asgreen, der ikke synes på samme tårnhøje niveau som sidste år, og i det lys er det en fordel, at løbet kan udvikle sig mere taktisk og ikke nødvendigvis vil kræve, at Asgreen slår Van Aert mand mod mand.”

 


Kasper Asgreen på Paterberg på vej mod sin 2021-sejr. Foto: Sirotti.

 

Og hvad vil det så betyde for løbet, hvis Van Aert IKKE møder op på startstregen søndag formiddag?

 

”Kommer Van Aert ikke til start, kan vi forvente et løb, hvor Jumbo pludselig vil forsøge at bruge den stærke duo med Christophe Laporte og Tiesj Benoot, der begge er reelle vinderkandidater, meget mere offensivt, og de må sammen med Ineos stadig regnes som det hold, der i finalen har størst chance for at kunne lukrere på et overtal,” mener Axelgaard og uddyber på Asgreens vegne.

 

”Det er klart, at løbet bliver lettere, når han slipper for at skulle slås med den rytter, der har lignet den klart stærkeste i alle brostensløbene i år, men også på et taktisk plan åbner det nogle perspektiver,” fortæller Axelgaard og forklarer:

 

”Pogacar har et ganske svagt hold, og i år har Van der Poels løjtnant Gianni Vermeersch ikke fundet formen efter den sygdom, der kostede ham Sanremo.”

 

”Det kunne skabe en situation, hvor det efter de 20 svære kilometer, der indledes ved anden passage af Kwaremont med 55 kilometer igen, vil føre til en gruppe med flere isolerede favoritter, og hvor det formentlig kun vil være Ineos og Jumbo, der blandt de mest oplagte vinderhold kan ventes fortsat at have flere kort at spille.”

 

”I en sådan situation kan løbet blive mere taktisk, end der med det stærke Jumbo-hold oprindeligt blev lagt op til, og det er bestemt kun til Asgreens fordel, hvis han ikke skulle vise sig helt på niveau med Pogacar, Van der Poel og Pidcock, der i fravær af Van Aert vil ligne hans værste rivaler.”

 

Læs også: Asgreen selv håber på en lang og opslidende finale

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

En hjælpende fransk hånd?

Ifølge Axelgaard er det dog ikke helt udelukket, at Asgreen vil få selskab af en holdkammerat i finalen. Eksperten nærer særligt forventninger til Florian Senechal, hvis forår snarere har været præget af styrt og sygdom end dårlig form.

 

”Undgår han uheld, og begynder han at nærme sig det niveau, han havde til sit fremragende VM, er det slet ikke umuligt, at Quick-Step kan sidde med to mand i finalen,” siger Axelgaard om franskmanden, der kan få vital betydning for Asgreens sejrsforhåbninger.

 

”Det vil åbenlyst kun øge chancerne for et dansk titelforsvar, hvis Jumbo må løsne grebet, enten fordi der er for mange rivaler at holde styr på, eller hvis fraværet af Van Aert betyder, at deres taktik bliver offensiv, og ikke defensiv.”

 

Så selvom Asgreen hverken har haft feltets stærkeste optaktsben, fornøjelsen af kammeratligt selskab i spidsen af løbene eller prøvet sine nuværende brostenskræfter med Pidcock, van der Poel og Pogacar, ser Axelgaard perspektiver for den 27-årige koldingenser.

 

Eksperten forventer ikke, at søndag bliver dagen, hvor Quick-Step genfinder fordums uhyggelige brede styrke, men det betyder ingenlunde, at Asgreen står uden chancer for at genvinde sin monumenttitel.

 

”Heldigvis beviste han sidste år, at han sagtens kan slå de bedste mand mod mand, når han er på toppen. Lige nu tyder det måske ikke på, at det helt gælder i år, men så kan han glæde sig over, at et bredere felt af isolerede kaptajner kan bidrage til at skabe det taktiske løb, der alligevel vil gøre det muligt at vinde - også hvis han er uden Senechal, og Kasper derfor er alene i verden i finalen.”

 

Foruden Senechal, Stybar og Lampaert får Asgreen de to belgiere Bert Van Lerberghe og Tim Declerq samt den unge tysker Jannik Steimle som holdkammerater ved Flandern Rundt.

 

Du kan her læse Emil Axelgaards fulde optakt til Flandern Rundt 2022, som du naturligvis vil kunne følge fra start til mål her på Feltet.dk.  

DEL
INFO
Quick-Step - Alpha Vinyl
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?