Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Eksperten udpeger: Her skifter Cavendish til

Eksperten udpeger: Her skifter Cavendish til

08. december 2022 19:48Foto: Sirotti

Emil Axelgaard analyserer her, hvilke hold der kan have interesse i at hente Mark Cavendish i 11. time.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Lukningen af B&B Hotels-KTM har efter al sandsynlighed sendt Mark Cavendish tilbage på holdjagt.

 

Men hvor ender den 37-årige brite? Og kan han på et tidspunkt, hvor adskillige af WorldTour-holdene har udfyldt de 30 mulige pladser, overhovedet finde en arbejdsgiver, der kan tilbyde ham chancen for at sætte sig alene på Tour-tronen med den rekordsættende 35. etapesejr?

 

Feltet.dk´s ekspert, Emil Axelgaard, analyserer her sprinterens muligheder.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

”Det er noget rod for dem alle sammen. Men han er jo så stort et navn, så det skulle være mærkeligt, at han ikke kan finde et eller andet hold,” indleder eksperten, før han resolut giver sit bud på Cavendishs hold for 2023.

 

”Der har længe gået et rygte på, at han har israelerne som en backup-plan. Det ville også være et logisk skifte.”

 

”De har mange penge. De er ikke bange for at hente ryttere, der er over 35 år. Det har de en imponerende historik for at gøre.”

 

”For holdet er det en klar fordel at få ham. Det er ikke, fordi jeg har bange for, at de ikke kommer med til Touren, men det styrker i hvert fald deres position yderligere, at de har en mand, der kan skrive historie. Det er en historie, som Christian Prudhomme gerne vil have.”

 

Netop Israel - Premier Techs formodede nedrykning og dermed afhængighed af et wildcard til Tour de France udgør for Emil Axelgaard den eneste negative side af et Cavendish-skifte dertil.

 

”Han risikerer at få et kæmpe chok. A.S.O. har før leveret kæmpe choks med wildcards. Det er dog mange år siden, at de senest har gjort det, og jeg tror heller ikke, at Israel bliver snydt. Men risikoen er der jo.”

 

Derudover ser Emil Axelgaard ingen ulemper ved selve den sportslige side af Jakob Fuglsang og Mads Würtz Schmidts mandskab.

 

”Der står ikke noget i vejen for, at han kan få en fremtræden plads og god støtte til Touren. De har (Giacomo) Nizzolo, men han har aldrig været specielt tæt på Touren. Han satser mest på klassikerne i 2023, og de får sikkert også et wildcard til Giroen, som plejer at være den, han kører.”

 

”De har ikke de store klassementsambitioner, så det bliver et hold, der skal jagte etaper. De har noget leadout-værk, som i forvejen er der for Nizzolo. Så på den måde er det et godt match. Det vil være det logiske valg,” konkluderer eksperten.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Og hvordan vil et eventuelt Cavendish-skifte så kunne påvirke Fuglsang?

 

”Jeg tror ikke, det får så stor en konsekvens. Det skulle være under Tour de France, at der skulle være en konflikt, hvis de virkelig bygger hele holdet op om Cavendish,” siger Emil Axelgaard, som dog har svært ved at se den model blive valgt.

 

Til gengæld kan en erhvervelse af Cavendish sætte Fuglsang under et større pres i en stigende konkurrence om pladserne til de kuperede etaper.

 

”Fuglsang står jo langt fremme i hierarkiet sammen med (Michael) Woods. Dylan Teuns er der også næste år, og så har de (Chris) Froome også. Så begynder vi at være oppe på fire. Hvis de alle sammen skal med, så kunne der selvfølgelig godt komme en konflikt.”

 

”Men jeg tror, at Fuglsang har så stort et navn på holdet, at det ville undre mig, hvis det at de skulle have et tog med til Cavendish vil skubbe ham ud af truppen.”

 

Alt i alt vil Emil Axelgaard dog ikke udelukke, at Fuglsang er fraværende ved Touren i 2023. Dels, fordi Nicki Sørensen ikke længere er en del af holdet, dels fordi han vurderer, at et skidt forår potentielt kan bringe Fuglsangs plads i fare, og dels fordi den 37-årige stjerne selv har sagt, at han muligvis kørte sit sidste Tour de France i sommer.

 

Hvad ellers?

Hvis Cavendish ikke kan eller ønsker at tilvælge Israel - Premier Tech, er hans muligheder ifølge Emil Axelgaard ”mere begrænsede”.

 

Ét hold bør stå foran de andre i køen bag israelerne.

 

”Jeg synes, at der er et hold, der rimer meget på ham, som kan være en nødløsning, nemlig Arkéa-Samsic,” mener Emil Axelgaard og forklarer:

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

”Fordi de mistede (Nairo) Quintana sidst i august. Der var i hvert fald bundet nogle penge i ham, fordi de havde regnet med at forlænge, som de i hvert fald ikke har brugt efterfølgende, når man ser på, hvem de har hentet. Så de må have nogle penge.”

 

”Og de er også i den situation, at deres trup uden Quintana er lidt mere diffus. De har ikke nogen klar klassementsambition til Touren næste år. Så det ville på mange måder være et godt match.”

 

”De har også en tradition for at satse på lidt ældre stjerner, som er ved at falde af på den. De har prøvet med (André) Greipel og Quintana. Quintana var jo ikke gammel, men han var en rytter, som var faldet lidt af på den, som de så kunne genrejse.”

 

Franskmændenes styrke i leadoutet og garanti for at køre Tour de France er andre faktorer, der ifølge Emil Axelgaard kan tiltrække Cavendish. Og så vil franske sponsorer formentlig være ekstra ivrige efter at få fat i en mand, der kan skrive sportshistorie i hjemlandets Grand Tour.

 

Feltet.dk´s ekspert bemærker, at der kan være en mulig interessekonflikt med Nacer Bouhanni, der også satser på at spurte sig til en etapesejr i Tour de France, hvilken vil fuldende hans samling af Grand Tour-etapesejre.

 

Ikke desto mindre ser Emil Axelgaard Arkéa-Samsic som Cavendishs eneste reelle alternativ til Israel - Premier Tech. De øvrige hold, som fortsat har plads i truppen, er ifølge eksperten ikke oplagte match for briten, men skal Emil Axelgaard nævne yderligere, falder valget på Intermarché, TotalEnergies og sprinterens tidligere mandskab Bahrain Victorious.

 

I sidste ende er der naturligvis også den mulighed, at Cavendish vælger at sige tak for denne gang. Sandsynligheden for et karrierestop nu ser Emil Axelgaard dog som lille.

 

”Som sagt, så lyder det, at han har en plan B med Israel. Han vil det der med den 35. Tour-etape.

Det har man kunnet se på hele hans mønster og den måde, han har ageret på, efter at han skulle væk fra Quick-Step. Og det havde været meget naturligt for ham at stoppe karrieren nu her, hvis ikke det var noget, han ville.”

 

”Hvis jeg har en fornemmelse af, hvordan han er som person, så tror jeg, det ville smerte ham, hvis han skulle stoppe sin karriere sådan lige pludselig - uden at han vidste, at han kørte sit sidste løb, da han kørte Memorial-Rik van Steenbergen her i oktober.”

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

”Jeg tror, han gerne vil slutte på en ordentlig måde. Og det var jo det, han var tæt på ikke at gøre,” siger Emil Axelgaard med henvisning til minutterne efter Gent-Wevelgem 2020, hvor en grådkvalt Cavendish gav interview efter en katastrofal sæson hos Bahrain Victorious.

 

”Han er jo en rytter, som af gode grunde ville skulle have noget hjælp. Og hvis hans mål er, at han vil køre Tour de France, så kan han jo i teorien havne i en situation, hvor der ikke er nogen hold, der siger, at det kan vi tilbyde dig.”

 

”Så kunne han måske godt blive fristet (til at stoppe, red.). Men det tror jeg ikke, for hvis man kan stole på de rygter, så lyder det til, at han står godt i forhold til israelerne.”

 

Mark Cavendish indledte sin professionelle karriere på T-Mobile Team i 2007 og har siden vundet 161 gange. I 2021 fik han livline af Quick-Step, for hvem han i fjor vandt fire Tour-etaper og dermed udlignede Eddy Merckx.

 

I år måtte briten imidlertid nøjes med Giroen, da Fabio Jakobsen snuppede Tour-pladsen. Derefter kom det frem, at Cavendish skulle have ny arbejdsgiver til 2023. Som alt ellers tydede på, bliver det altså ikke B&B Hotels KTM.

DEL
INFO
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?