Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Eksperterne enige: Danmark kommer til at slå Tour-rekorden

Eksperterne enige: Danmark kommer til at slå Tour-rekorden

05. juni 2021 12:43Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

Frem til Tour de France vil Feltet.dks to eksperter, Emil Axelgaard og Jesper Johannesen, tage temperaturen på, hvor mange danske cykelryttere der kommer med til verdens største cykelløb. 

Annonce

Opdateret den 3. juni 2021


Hele 9 danskere kom med til Tour de France i 2019, men slår vi denne rekord? Eksperterne er enige. Det gør vi!

Emil Axelgaards bud er, at der kommer 11 antal danskere med til Tour de France, mens chefredaktøren på Feltet.dk, Jesper Johannesen, topper barometeret med et bud på 12 ryttere.

Feltet.dk vil opdatere barometeret frem til Tour de France.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE SUISSE - SPILLET STARTER SØNDAGASTANA- Jakob Fuglsang (36 år)
 

Emil Axelgaard vurderer: Jakob Fuglsangs plads er sikker. Hans store mål er OL, men Touren er både en vigtig forberedelse og et selvstændigt mål. Denne gang stiller han dog til start uden klassementsambitioner, og målet er etapesejre samt måske bjergtrøjen. Frihed får han masser af, da Astana som udgangspunkt ikke har planer om at køre klassement.

Jesper Johannesen vurderer: Sikker kaptajn for Astana. Han kommer til at kunne køre frit, og det er som udgangspunktet ikke planen, at han skal køre klassementet. Derimod er etapesejre og muligvis en bjergtrøje målet. Touren handler også om forberedelse til OL.- Jonas Gregaard Wilsly (24 år)


Emil Axelgaard vurderer: Jonas Gregaard er næppe i spil til en plads på holdet. Planen var, at han skulle køre Giro, men han forsvandt pludselig fra truppen efter Tour of the Alps, hvor noget tyder på, at han kørte sig af holdet. Han er stadig meget grøn og med kun én Grand Tour i benene virker det usandsynligt, at han allerede er en del af en Tour-trup, hvor grundstammen ventes at blive udgjort af Fuglsang, Alex Aranburu, Omar Fraile, Hugo Houle, Ion Izagirre og Alexey Lutsenko. Det efterlader to ledige pladser, hvortil Gregaard næppe står først i rækken, særligt når holdets ambitioner er etaper og ikke klassement. Hans kørsel i Andalusien var dog opløftende.

Jesper Johannesen vurderer: Usikker, men jeg tror faktisk, at han kommer med. Han var en vigtig og loyal hjælperytter under sidste års Giro d'Italia. Han var sat på Giro-holdet i år, men blev taget af. Jeg tror og håber på, at det er, fordi Jakob Fuglsang gerne vil have en loyal hjælper og en god værelseskammerat med til Tour de France. Jonas virkede også i fin form i Andalusien, hvor han sluttede som nummer 14 samlet og efterfølgende i Murcia, hvor det blev til en niendeplads.

 

BORA-HANSGROHE


- Frederik Wandahl (20 år)
 

Emil Axelgaard vurderer: Hans deltagelse er udelukket. Han er stadig for ung og uerfaren og er først ved at føle sig frem i den professionelle verden.

Jesper Johannesen vurderer: Kommer ikke med. Stadig meget ung og kører sit første år som professionel på WorldTouren. Kun lige blevet 20 år.

 

 

DECEUNINCK - QUICK-STEP


- Kasper Asgreen (26 år)

Emil Axelgaard vurderer: Hans deltagelse er sikker. Han får plads på enkeltstarterne og skal hjælpe Sam Bennetts tog tidligt på de flade etaper. Hvor meget plads han får til udbrud, bestemmes af de klassementsambitioner Julian Alaphilippe i stigende grad synes at have.

Jesper Johannesen vurderer: Sikker. Han er en nøglerytter og kan selv vinde etapesejre. Kasper Asgreen har i 2021 trådt sig helt ind i toppen af cykelhierarkiet.

 - Mikkel Frølich Honoré (24 år)

Emil Axelgaard vurderer: Han er ikke i spil til holdet. Hans store mål var Giroen, og holdet kører med to helt separate trupper til de to løb.

Jesper Johannesen vurderer: Kommer ikke med. Han har kørt et stort forårsprogram og Giro d'Italia. Når Giroen slutter, så venter der en velfortjent pause efter et fremragende forår.

 

 

- Michael Mørkøv (36 år)


Emil Axelgaard vurderer: Hans deltagelse er sikker. Sammen med Alaphilippe er Sam Bennett holdets kaptajn, og Michael Mørkøv er nøglekomponenten, der som sidste mand skal bidrage til flere etapesejre til ireren samt endnu en grøn trøje.

Jesper Johannesen vurderer: Sikker. Verdens bedste leadout-rytter må være selvskreven, og han har også flere gange selv udtalt, at han forbereder sig til Tour de France.

 

 

EF EDUCATION NIPPO


 

- Magnus Cort Nielsen (28 år)

Emil Axelgaard vurderer: Det skal gå galt, hvis ikke han får en plads. Han fortalte til Feltet.dk sidst i maj, at hans deltagelse ikke er garanteret, og sidste år oplevede han at blive valgt fra i sidste øjeblik. Denne gang synes EF dog at have knap så enøjet et klassementsfokus, hvilket er godt for Cort, der vil være et af holdets bedste bud på etapesejre. Et godt Tour de Suisse skal cementere pladsen.

Jesper Johannesen vurderer: Sikker. I forbindelse med kontraktforlængelse med EF Education Nippo udtalte Magnus Cort, at han gerne vil vinde en etapesejr igen i Tour de France. Senere udtalte han dog til Feltet.dk at udtagelsen ikke var helt sikker. Jeg vælger dog at tro, at det skyldes, at EF-rytterne har en pressechef i øret, som siger, at de ikke må betræfte deres deltagelse. Pressecheferne skal jo vise deres værd med en masse blinkegøgl på SOME, når trupperne udtaget. Cort har netop holdt løbspause og har brugt nogle af træningsdagene på at se Tour de France-ruterne an. Han kører Schweiz, hvor det drejer sig om ikke at køre sig af holdet - fremfpr at køre sig på.
- Michael Valgren Andersen (29 år)


Emil Axelgaard vurderer:  Også han bør være ret sikker på sin plads. Han er alsidig og kan både støtte de to colombianske kaptajner relativt sent i bjergene, men også jagte etaper, som bør være et større fokus. Som Cort erfarede sidste år, er intet på EF dog sikkert, og derfor skal han formentlig vise et fornuftigt i Dauphiné for at kunne vide sig sikker.


Jesper Johannesen vurderer: Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror på, at Michael Valgren kommer med. Han har genfundet formen, men han har ikke haft heldet i forårsklassikerne og fik en håndskade i det tidlige forår. Ligesom Magnus Cort har Michael Valgreen set flere Tour de France-etaper an. Han skal køre godt i Dauphine, og det er startet godt for danskeren.
 

ISRAEL-START UP NATION- Mads Würtz Schmidt (27 år)

Emil Axelgaard vurderer: Det kan gå begge veje. Det er formentlig godt for Würtz, at Chris Froomes klassementsambitioner ikke synes at være realistiske, og at holdet nu kommer til start med fokus på etapesejre. Et problem er det dog, at Froomes fiasko og André Greipels succes betyder, at holdet måske møder op med hele tyskerens tog, der skulle have kørt Giro, men i sidste øjeblik forsvandt fra holdet. Froome, Dan Martin og Michael Woods udfylder tre kaptajnroller, ligesom Daryl Impey bør være sikker, hvis han når at komme sig efter sit styrt. Sep Vanmarcke var tidligere på året udset til rollen som Froomes bodyguard på det flade, men måske slipper han nu for at køre et løb, han helst er fri for. Der skal også være plads til en israeler - formentlig Omer Goldstein - og hvis Greipels tog med Rick Zabel og formentlig enten Hugo Hofstetter eller Tom van Asbroeck skal med, bliver der næppe plads til Würtz. Hans chance er formentlig et afbud fra Impey, eller at holdet ikke møder op med sprintertoget. Den er svær, men skal jeg tage et valg, så jeg tror ikke, at han kommer med.

Jesper Johannesen vurderer: Igen er jeg lidt usikker, men jeg synes, at Mads Würtz har kørt flot i foråret. Han var utrolig stærk kørende i Tirreno-Adriatico, hvor han blandt andet vandt en etapesejr. Det var en af de tre store sejre, som Israel Start-up Nations har vundet i 2021. Det er kun 
Michael Woods og Dan Martin, som har vundet WorldTour-sejre udover Mads Würtz Schmidt i 2021 på det ambitiøse WorldTour-hold. Desuden ser jeg, at  Mads Würtz Schmidt både kan bidrage til sprintertoget og Greipel og måske også en sejr fra et udbrud, som han vandt i Tirreno-Adriatico. Udover Mads Würtz Schmidt vandt følgende ryttere etaperne i Tirreno-Adriatico: Wout van Aert (1. og 7. etape), Julian Alaphilippe (2. etape), Mathieu van der Poel (3. og 5. etape), Tadej Pogacar (4. etape og samlet)., såååå det...

 

LOTTO SOUDAL- Andreas Kron (23 år)

Emil Axelgaard vurderer: Han er ikke i spil til holdet. Han drømmer om en Grand Tour-debut i Vueltaen, men har selv udtalt, at Tour-deltagelse er for tidligt på dette stadium i karrieren.

Jesper Johannesen vurderer: Kommer ikke med. Andreas Kron har indtaget WorldTouren med stor succes og vandt blandt andet en etapesejr i Catalonien Rundt. Stortalent, men stadig meget ung.


 

MOVISTAR- Mathias Norsgaard Jørgensen (24 år)

Emil Axelgaard vurderer: Heller ikke han er i spil til holdet. Movistar kommer altid med en klatretung trup til Touren ledsaget af veteranen Imanol Erviti og måske også Jose Joaquin Rojas. Grundskelettet kører Dauphiné, og Norsgaard har aldrig været udset til en Grand Tour-debut i det største løb af dem alle.

Jesper Johannesen vurderer: Kommer ikke med. Norsgaard viste sig flot frem i klassikerne og er kommet flot tilbage efter sin karrieretruende skade sidste år. Norsgaard er stadig ung og han får chancen på et senere tidspunkt. Måske næste år i Danmark?

 


QHUBEKA ASSOS- Andreas Stokbro (24 år)

Emil Axelgaard vurderer: Han er heller ikke spil til holdet. Han har været ramt af megen uheld og har en relativt beskeden erfaringsbase. Det vil være halsløs gerning at kaste ham ud i en Grand Tour-debut i Touren på det grundlag.

Jesper Johannesen vurderer: Jeg tror ikke, han kommer med. Uheldige Andreas Stokbro kommer sandsynligvis ikke med, da han igen i år har været uheldig og impliceret i nogle trælse styrt. Han skal køre rigtigt stærk i juni, hvis han skal kommer i betragtning. Det er ikke helt umuligt.- Emil Vinjebo (27 år)

Emil Axelgaard vurderer: Heller ikke han kan være i spil. Ligesom Stokbro har han relativt få store løb i benene, og en Grand Tour-debut i Touren er generelt meget uhensigtsmæssig

Jesper Johannesen vurderer: Jeg tror ikke, at han kommer med. Han kører sin første år på WorldTouren. - Lasse Norman Hansen (29 år)


Emil Axelgaard vurderer: Han er ikke i spil. Hans fokus er på OL og banen, og i det billede passer Touren slet ikke.

Jesper Johannesen vurderer: 
Jeg tror ikke, at han kommer med. Lasse Norman Hansen skal forberede sig til OL med banelandsholdet. 

 

 

TEAM BIKEEXCHANGE- Christopher Juul-Jensen (31 år)

Emil Axelgaard vurderer: Jeg tror, at Juuls deltagelse afhænger af holdets planer. Det er stadig ikke meldt ud, om holdet kører klassement med Lucas Hamilton og/eller Esteban Chaves, eller om de alene jagter etaper. Det kan meget vel, at det første afgøres efter Tour de Suisse - i hvert fald i forhold til Chaves. Hvis holdet vælger alene at jagte etaper med særligt Simon Yates og Michael Matthews, er der bedre valg end Juul. Hvis til gengæld holdet vitterligt har klassementsambitioner, er Juul et ganske solidt valg, særligt i kraft af sin store erfaring og en i år ret profilfattig BikeExchange-trup. Han har i hvert fald før kørt Giro-Tour-doublen. Min konklusion er, at hans plads formentlig bestemmes af, om Chaves og/eller Hamilton udtages. Kommer de med, gør Juul med en vis sandsynlighed også. Ellers bliver der næppe plads til ham. Måske får vi svaret, når vi ser Chaves og Hamilton i Schweiz i næste uge. Jeg tror, at han kommer med. 

Jesper Johannesen vurderer: Av, den er svær. Jeg vil egentlig mene, at han skulle køre Tour de France, men han har netop kørt Giro d'Italia. Jeg ved det simpelthen ikke. Jeg tror, at det kommer an på, hvordan Christopher
restituerer oven på et hårdt Giro d'Italia. Hvad satser Team BikeExchange på i Touren? Jeg tror, at Team BikeExchange sparer Juul til Vueltaen.

 

 

TEAM DSM


 

- Søren Kragh Andersen (26 år)

Emil Axelgaard vurderer: Hans plads er sikker, hvis ikke han rammes af nogle af sine helbredsproblemer. Han får lige så meget plads som sidste år, da holdet stiller til start alene med etapesejre for øje.

Jesper Johannesen vurderer: Sikker! Med to etapesejre sidste år er man selvskreven til Tour de France de næste mange år.- Asbjørn Kragh Andersen (29 år)

Emil Axelgaard vurderer: Han er ikke inde i billedet. Han er slet ikke en del af den kerne, der udgør grundelementet i Tour-truppen og har mest fungeret som lead-out for holdets yngre sprintere..

Jesper Johannesen vurderer: Kommer ikke med. Asbjørn har haft utrolig få løbsstarter i 2021. Indtil videre har han kun kørt to løb: UAE Tour i februar og Tour de Hongrie i maj. Han mangler et stort resultat på CV'et. Det tikker forhåbentligt snart ind.- Casper Pedersen (25 år)

Emil Axelgaard vurderer: Hans deltagelse er sikker, hvis han undgår uheld. Han er blevet Cees Bols faste lead-out man, og spurterne bliver et stort fokusområde for DSM igen i år.

Jesper Johannesen vurderer: Sikker. Casper Pedersen viste sidste år, at han er en værdifuld rytter, når DSM-toget skal køres i stilling til massespurt for Cees Bol. 

 

 

TEAM JUMBO-VISMA- Jonas Vingegaard (24 år)


Emil Axelgaard vurderer: Tom Dumoulins afbud efterlod en plads på holdet, som Jonas Vingegaard med sit stærke forår sikrede sig. Jumbo udtager altid deres trupper tidligt, og det er derfor kun skader, der kan komme i vejen. Det bliver dog i en rolle som ren hjælper for Primoz Roglic.

Jesper Johannesen vurderer: Sikker. Han har haft et fantastisk forår, og han er udtaget. Han skal være hjælperytter for en af de største Tour-favoritter i form af Primoz Roglic. Team Jumbo-Visma har bekræftet udtagelsen. Spænd hjelmen, det kan blive stort for Jonas Vingegaard i Touren 2021.

 

TREK-SEGAFREDO


 

- Alexander Kamp (27 år)
 

Emil Axelgaard vurderer: Ganske vist har Alexander Kamp vist opløftende takter i år, men han er ikke en del af den A-trup, der udgør kernen i Tour-truppen.

Jesper Johannesen vurderer: Han kommer ikke med. Kamp har fået et par gode resultater på CV'et i 2021, hvor han blandt andet hentede to top 10-placeringer i Catalonien Rundt. Jeg tror dog ikke, at det er nok til Trek Segafredo udtager ham på et stjernespækket hold. - Mads Pedersen  (25 år)
 

Emil Axelgaard vurderer: Hans plads er sikker. Med hans overbevisende massespurter i år og holdets manglende klassementsfokus vil de flade etaper få stor prioritet, og her er Pedersen i år udset til rollen som holdets klare førstevalg.

Jesper Johannesen vurderer: Sikker. Mads Pedersen kommer helt sikkert med til årets Tour de France. Det er også meldt ud, at han bliver sprinteren i årets løb. Trek-Segafredo dropper dermed rotationsprincippet, fordi Mads Pedersen simpelthen har vist, at han er bedst. Mads Pedersen styrtede og udgik i Criterium du Dauphine, hvilket ikke var en god forberedelse forud for Touren. Heldigvis var der ikke noget brækket.- Niklas Eg (26 år)


Emil Axelgaard vurderer: Det bliver svært denne gang. Ganske vist har Bauke Mollema ikke entydigt afskrevet klassementet, men intet taler for, at holdet har det store fokus på klassementet. I rollen som etapejæger er der bedre valg end Eg. Der tegner sig konturerne af en trup med Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Edward Theuns, Alex Kirsch, Bauke Mollema, Vincenzo Nibali og sikkert også Kenny Elissonde. Den sidste plads synes ikke stensikker, og Eg må være en kandidat, men Toms Skujins eller Julien Bernard ligner mere oplagte valg.


Jesper Johannesen vurderer: Niklas var med i Touren sidste år, men jeg tror ikke, at han kommer med. Niklas har kæmpet med det i 2021. Han skal virkelig lave gode resultater i juni, hvis han skal komme i betragtning til at blive hjælperytter i bjergene. Og det er ikke engang sikkert, at Trek Segafredo kommer til Touren med klassementsforhåbninger.- Jakob Egholm (23 år)

 

Emil Axelgaard vurderer: Han kommer ikke med. Som nævnt ovenfor er en Grand Tour-debut i Touren på alle måder uhensigtsmæssig, og han indgår slet ikke i den trup, der tegner jf. kommentaren til Eg.

Jesper Johannesen vurderer: Jeg tror ikke, at han kommer med. Den tidligere juniorverdensmester kører sin første WorldTour-sæson, og det er bare svært at få plads på et stjernespækket Trek-Segafredo-hold.


- Mattias Skjelmose Jensen (20 år)


Emil Axelgaard vurderer: Selvom han har kørt et flot forår, er det for tidligt at køre Touren for den unge dansker. Også for ham gælder, at en Grand Tour-debut i en af de andre Grand Tours er bedre.

Jesper Johannesen vurderer: Han kommer ikke med. Mattias Skjelmose er stadig meget ung og har gjort det fantastisk, men måske vi får ham at se til Tour de France 2022 i Danmark.

 

UAE TEAM EMIRATES- Mikkel Bjerg (22 år)

Emil Axelgaard vurderer: 
Han satte sig fra start det mål at komme på holdet, og hans plads synes nu sikker. I hvert fald har sportsdirektør Allan Peiper reelt bekræftet det under årets Dauphiné. Det bliver dog naturligvis i en rolle som ren hjælper for Tadej Pogacar, og det er end ikke sikkert, at han kan få lov at gå efter et resultat på den første enkeltstart. Heldigvis burde han få lidt frihed på den sidste.

Jesper Johannesen vurderer: Jeg tror, han kommer med. Han skal hjælpe sidste års Tour de France-vinder Pogacar. De virker til at have et godt forhold. Mikkel Bjerg kan blive en vigtig hjælperytter, når UAE Emirates skal i arbejdstøjet. Mikkel Bjerg har desuden kørt nogle af Tour de France-ruterne med UAE Emirates' Tour-hold.

 

SÆT DIT MANAGERHOLD TIL TOUR DE SUISSE - SPILLET STARTER SØNDAG

Annonce

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Adriatica Ionica Race(2.1) 14/06-18/06

Paris - Camembert(1.1) 15/06

Halle-Ingooigem(1.1) 16/06

Gran Premio Eccellenze Va...(1.1) 19/06

TF GD Dorigo MO Biemmereti(1.1) 20/06

Giro dell'Appennino(1.1) 24/06

Giro di Basilicata(2.1) 24/06-27/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SÆT DIT TOUR-MANAGERSPIL - PRÆMIER FOR MINDST 80.000 KR