Emil Wang vandt første DM i denne banesæson

29. november 2012 19:55Foto: Team ABC Junior

Det første danmarksmesterskab i denne banesæson var juniorernes scratch, og her blev det til sejr til Emil Wang foran Andreas Holm Gylling og Elias Helleskov Busk.

Juniorherrerne skulle i dag køre de danske mesterskaber i scratch i Ballerup Super Arena. Grundet rigtig mange deltagere, hele 41 i alt, skulle der som noget nyt også køres kvalifikationsheat, hvilket var det første punkt på dagsordenen torsdag aften. 21 deltagere var med i første heat, hvor 12 gik videre til finalen.

16 omgange svarende til fire kilometer skulle køres i første heat. Første halvdel af løbet var uden den store aktion, men en flok ryttere, der i stedet kiggede på hinanden. Lidt over halvvejs i løbet angreb Mathias Krigbaum med Patrick Leth på hjul, og de fik hurtigt slået et hul til feltet, der skulle kæmpe om de øvrige pladser i finalen. Også de øvrige favoritter kom videre til finalen.

I det 20 mands store andet heat var der noget mere angrebsiver fra start, hvor flere forsøgte sig. En af dem var Oscar Bjørn Rosager, der kom rundt og tog en omgang på feltet. De øvrige finalepladser skulle der spurtes om. Heller ikke her skete der de helt store overraskesler, da blandt andre Jonas Poulsen og Elias Helleskov Busk kom videre.

24 mand var klar til finalen, og skulle køre 40 omgange. Daniel Hartvig kunne ikke holde sig i ro, og tidligt gik han i angreb alene, mens Mathias Krigbaum, en af favoritterne, satte farten i feltet, hvilket gjorde, at feltet blev trukket langt ud. Krigbaum slog dog op efter et par omgange, og så gik farten ned i feltet, hvilket gjorde at en håndfuld ryttere kom væk.

Elias Helleskov Busk, Emil Wang, Jonas Poulsen, Magnus Bak Klaris og Daniel Hartvig rev sig løs, men sidstnævnte blev sat med godt 30 omgange tilbage, hvor Mathias Krigbaum til gengæld satte fart på fra feltet og rev sig løs sammen med Emil Ravnsholt. Det blev dog samlet igen med 25 omgange tilbage.

Selvom ingen lå foran feltet var der dog sket splittelser grundet den høje fart - ni ryttere var under halvvejs i løbet sat. Feltet gik dog helt i stå igen, og med 20 omgange igen, præcis halvvejs, var der fuldstændig samling igen, mens de, der var sat, også var kommet op igen, dog med undtagelse af en enkelt, der var udgået.

Patrick Leth, Jonathan Sørensen og Casper Pedersen var de næste til at forsøge sig. Emil Wang forsøgte at lukke hullet alene op til de forreste, og også Elias Helleskov Busk, Jonas Poulsen og Mathis Johansson forsøgte sig. Igen viste Krigbaum overskud, da han kørte op til gruppen, og endnu engang blev det samlet. 13 omgange igen på dette tidspunkt.

Endnu engang gik det i stå i feltet, men der gik ikke mere end et par omgang før næste angreb kom - denne gang var det Andreas Holm Gylling, der kørte væk sammen med Emil Wang. De slog hurtigt et hul, men bagfra forsøgte en håndfuld ryttere, heriblandt Patrick Leth, at komme op. I feltet sad stadig Krigbaum, Poulsen og Busk.

To blev hentet, mens Jonathan Sørensen, Patrick Leth og Casper Pedersen fortsatte med at jagte Gylling og Wang, der dog øgede til fletet, hvor et gik i stå og hvor favoritterne ikke rigtig kunne blive enige om noget. Mathias Krigbaum sad en overgang helt sidst i feltet, selvom der kun manglede godt otte omgange.

Med fire omgange igen gik Mathias Krigbaum frem og satte et meget højt tempo i feltet, men på dette tidspunkt var Wang og Gylling ved at komme op. Wang satte Gylling fra hjul, og selvom han aldrig kom op, så var hans forspring rigeligt til at blive dansk juniormester i scratch 2012 efter et veltimet angreb. Flot kørt af Wang, der også var en del af favoritfeltet.

Andreas Holm Gylling snuppede en smule overraskende sølvmedaljen, mens Elias Helleskov Busk tog bronze.