Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Feltet Femme: De kan tage tronen tilbage

Feltet Femme: De kan tage tronen tilbage

02. februar 2023 10:26Foto: A.S.O./Pauline Ballet

Feltet Femme er tilbage til den nye sæson 2023. I denne artikelserie sætter vores skribent Benjamin Blirup Cilleborg lys på de største ryttere på hvert af de 15 hold - denne gang på Trek-Segafredo, der besidder et hav af stjerner.

Se alle vores Feltet Femme-artikler

 

Holdranglisten i 2022: Nr. 2

Sejre i 2022: 33

Bedste ryttere på ranglisten i 2022: Elisa Longo Borghini (3.), Elisa Balsamo (6.) & Ellen van Dijk (20.)

 

Tilgange:

- Amanda Spratt

- Lisa Klein

- Brodie Chapman

- Ilaria Sanguineti

- Gaia Realini

 

Afgange:

- Chloe Hosking

- Amalie Dideriksen

- Audrey Cordon-Ragot

- Letizia Paternoster

- Leah Thomas

 

2021-verdensmesteren og evigt stabile Borghini

Kommer Trek-Segafredo til at tage tronen tilbage som verdens bedste cykelhold? Holdet er det eneste andet hold end SD Worx til at have vundet UCI’s rangliste de seneste syv år og vil i år igen være førsteudfordreren med den vanligt stærke trup, som holdet har.

 

Sidste år gjorde holdet sig nærmest et kup, da de skrev under med Elisa Balsamo, der indtil da havde kørt for kontinentalholdet Valcar - Travel & Services. Italieneren var begyndt at vise sig på sprinterscenen, og i 2021 scorede hun adskillige top 10-placeringer i forårsklassikerne. I efteråret skrev hun sit navn direkte i historiebøgerne, da hun besejrede Marianne Vos i kampen om regnbuetrøjen, og senere slog hun den uslåelige Lorena Wiebes i et direkte spurtopgør i Women’s Tour.

 

Skiftet til Trek-Segafredo havde altså enormt potentiale, og allerede på første løbsdag tikkede den første sejr ind efter en spurt i Setmana Valenciana. I foråret var regnbuetrøjen slet ingen forbandelse, men nærmere en velsignelse, idet Balsamo efter sin andenplads i Ronde van Drenthe tog tre store klassikersejre i form af Trofeo Binda Classic, Brugge-De Panne og Gent-Wevelgem - indenfor samme uge! 

 

Det blev en knusende sejr i førstnævnte løb, som er i en helt anden grøft end det pandekageflade område i De Panne, hvor Balsamo gav Wiebes vel nok sit eneste 2022-nederlag i et spurtopgør. Og i Gent var det Marianne Vos og Lotte Kopecky, der måtte vige pladsen, akkurat som det var tilfældet i de to Giro Donne-etaper, som Balsamo vandt. På Madrid-etapen i Challenge by La Vuelta besejrede Balsamo endnu et topfelt.

 

I løbet af sæsonen var Balsamo ofte den, som var tættest på Wiebes - for eksempel til europamesterskaberne, hvor hun ikke var meget mere end et cykelkast fra sejren - og hvem ved, om Balsamo havde stået med en sejr i Tour de France foran netop Wiebes, hvis ikke Elisa Longo Borghini var kørt forkert med 500 meter igen på 5. etape.

 

Balsamo (tv) tabte EM-guldet med et mulehår til Lorena Wiebes. Foto: UEC.

 

En sprængfarlig duo genforenes

Det var vel den eneste svipser i sæsonen for Longo Borghinis vedkommende. Hun var garanti for en topplacering hele året. Den tidligere vinder af blandt andet Flandern Rundt, Strade Bianche og Trofeo Binda kørte sidste år næsten en top 10-placering hjem på alle etaperne i både Giro Donne, Tour de France Femmes, Challenge by La Vuelta og for den sags skyld også Romandiet Rundt og VM.

 

Longo Borghini kunne give Balsamo et smil på læben, efter at verdensmesteren var blevet disket fra Paris-Roubaix for en ‘sticky bottle’. Ingen kunne nemlig køre Longo Borghini ind, da hun rykkede på et pavéstykke godt 35 kilometer fra mål. Den italienske mester i enkeltstart har ikke kun evner i bjergene, for hendes store motor har givet hende flere klassikersejre end den i Roubaix. Og nå ja, så kan hun også begå sig i puncheur-afslutninger, hvilket bevidnes med blandt andet en podieplads i Flèche Wallonne i 2021.

 

I Women’s Tour leverede Longo Borghini en genistreg på sidste etape. Trods sin spurtsejr på kongeetapen var hun nemlig spinkle sekunder bag Grace Brown i klassementet, men italieneren forcerede hårdt i finalen, strakte feltet ud og kunne med en tredjeplads køre de afgørende bonussekunder hjem. Læg dertil, at hun vandt Giro dell’Emilia for tredje gang. Alt i alt har Longo Borghini leveret sine to bedste sæsoner nogensinde, og det endda selvom hendes ene makker manglede sidste år.

 

For når Lizzie Deignan kommer tilbage fra barsel, kommer holdet nemlig igen til at være ved fuld styrke. Verdensmesteren fra 2015 fødte sit første barn i 2018, og året efter stod hun som vinder af Women’s Tour. Atter et år senere vandt Deignan GP Plouay for tredje gang, La Course samt Liège-Bastogne-Liège, og i 2021 tog hun den samlede sejr i Schweiz Rundt, inden hun snuppede den historiske sejr i Paris-Roubaix´ efterårsudgave, hvor hun kørte solo fra første pavé med cirka 100 kilometer til mål.

 

Det er så god, som Deignan er på sine bedste dage. Når hun og Longo Borghini kan køre ping-pong som i La Course i 2020, vil konkurrenterne være i knibe. Desværre kommer holdet næppe til at få gavn af hende i forårsklassikerne, idet briten først forventer at være tilbage i maj - med det i mente, at cykelsporten har set det ene hurtige comeback efter det andet. 

 

Trek-Segafredos kvinder er i holdets fireårige eksistens aldrig sluttet dårligere end nummer fem på UCI´s holdrangliste.

 

Feltets største motor

Mange af sidste års sejre kan holdet takke Ellen van Dijk for. Feltets største motor kontrollerede det ene løb efter det andet i klassikerne, Tour de France og ikke mindst til VM. Holdet kunne trods en punktering i Vårgårda-holdtidskørslen kalde sig vindere, og mon ikke Van Dijk også var en vigtig brik i den sejr?

 

Verdensmesteren i enkeltstart glippede europamestertrøjen med få sekunder, men ved de seks andre enkeltstarter, hun stillede op i, var hun i en liga for sig, ligesom hun tog timerekorden med 49.254 meter. Ethvert udbrudsforsøg må således være farligt fra feltets største motor. På 2. etape af Setmana Valenciana holdt hollænderen akkurat feltet bag sig efter sit udbrudsforsøg, og glem ikke at Van Dijk erobrede EM-titlen i 2021 fra et morgenudbrud. Tempomonsteret bliver altså igen i år farlig, eksempelvis i forårsklassikerne.

 

Van Dijk og Lucinda Brand var nøglefaktorer i Longo Borghinis Paris-Roubaix-sejr, da de sikrede overtallet i forfølgergruppen. Brand selv blev nummer tre, og cyklecross-stjernen kunne meget vel fuldende holdets hattrick. Hun har flair for opadgående spurter som vist i Thüringen Rundfahrt i 2021, hvor hun kørte op med Emma Norsgaard. Hun har også teknikken og løbsnæse, hvilket sikrede hende den samlede sejr i Schweiz Rundt. Her tog hun en udbrudssejr på åbnings- og kongeetapen ved henholdsvis at køre op til udbruddet og stikke af på en våd nedkørsel.

 

Shirin van Anrooij er en anden cross-stjerne på vej frem. Hun er noteret for U23-enkeltstartstitlen i Holland, hvor det i eliten kun var Van Dijk, der var hurtigere. I det hårdt kørte linjeløb, hvor U23 og eliten var samlet, betalte hendes offensive indsats, da hun holdt hjem med Riejanne Markus, som dog slog hende på stregen. Til EM blev hun ikke blot U23-mester i enkeltstart, men også i linjeløb, hvor hun kørte væk fra en yderst selektiv gruppe. Den 20-årige fik endvidere sølv i U23-VM i enkeltstart og hentede ungdomstrøjen i Tour de France.

 

Amanda Spratt har søgt nyt hold efter 11 år. Klatreren skulle tilbage efter klemte arterier i benene, og da hun nærmede sig fordums styrke i Giro Donne, fik hun corona, men var igen på vej tilbage i efteråret. Man bør ikke udelukke VM-sølvvinderen fra 2018, der også har topplaceringer i Liège-Bastogne-Liège og Trofeo Binda. 

 

Så ja, SD Worx bør i den grad kigge sig over skulderen efter Trek-Segafredo. For når Deignan og Longo Borghini genforenes, med Van Dijk som feltets største motor og med Balsamo som den stærke sprinter, vil holdet have mulighed for at tilbageerobre tronen som verdens bedste cykelhold.

DEL
INFO
Feltet Femme
Nyheder
Trek-Segafredo (Women)
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Dwars door Vlaanderen(1.UWT) 29/03

Dwars door Vlaanderen(1.UWT) 29/03

La Route Adélie de VItré(1.1) 31/03

Volta Limburg Classic(1.1) 01/04

Tour of Thailand(2.1) 01/04-06/04

Ronde van Vlaanderen(1.WWT) 02/04

Ronde van Vlaanderen(1.UWT) 02/04

Itzulia Basque Country(2.UWT) 03/04-08/04

Région Pays de la Loire ...(2.1) 04/04-07/04

Pan-amerikanske mesterskaber(CC) 06/04

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkea Samsic

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Circus - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger