Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

EKSKLUSIVT

'Hellerup': Jeg begræder det

'Hellerup': Jeg begræder det

21. maj 2020 16:00Foto: Henriette Brandt

Brian ’Hellerup’ Petersen er dybt ærgerlig over aflysningen af PostNord Danmark Rundt og uvisheden om DM. Det er en reel mavepuster, som de danske aktører fik i går.

Tirsdag aften så det lyst ud for dansk cykelsport. I den nye UCI-kalender var der en plads til PostNord Danmark Rundt i starten af september, og dermed var der en udsigt at sigte efter for de danske hold, som har været sat på pause ligesom resten af sporten.

 

Onsdag morgen kom meldingerne så: DM i Give udskydes til 2021 og PostNord Danmark Rundt aflyses i 2020. At det endte med at ske, er noget, som ’Hellerup’ er ked af, fortæller han til Feltet.dk.

 

”Jeg må sige, at jeg begræder det. Det er meget ærgerligt. Det er vores Tour de France og vores udstillingsvindue. Vi vandt det sidste år, og jeg er sikker på, at vi kunne have gjort det rigtig flot i år også,” siger Brian ’Hellerup’ Petersen til Feltet.dk.

 

Det hele var planlagt og klar
Siden den store nedlukning ramte for godt to måneder siden, har ColoQuick også været ramt af nedlukning. Det er dog klart, at mandskabet naturligvis har søgt efter udsigter at se frem til, og ’Danmarks Tour de France’ var netop den udsigt.

 

”Vi havde allerede planlagt rekognoscering og alt var lagt til rette i forhold til PostNord Danmark Rundt. Vi blev lukket ned i marts, og vi havde løbet som mål. Derfra havde vi lagt træningslejre, rekognoscering og alt andet i forhold til det,” siger han.

 

At mandskabet havde planlagt det hele skyldes, at mandskabet sidste år rendte med sejren til Niklas Larsen. Den imponerende sejr skulle efterfølges af et godt resultat i år, hvor mandskabet var klar til at komme med det store show.

 

”Vi kunne se os selv som en outsider i forhold til de hold, som kom. Derfor forberedt vi os optimalt i forhold til det. Det var en mavepuster at få,” siger han.

 

Man er nødt til at respektere situationen
Ærgrelsen er dog også akkompagneret af respekt for den nuværende situation. ’Hellerup’ sætter hele situationen i perspektiv, da han minder om, at det aldrig er en ufarlig situation, når et land lukker ned.

 

”Samtidig med det der sker i vores land, må man også have respekt for det, der sker. Folk bliver fyret, virksomheder lukker og folk dør. Der bliver man nødt til at respektere de restriktioner, som kommer fra regeringen,” siger han.

 

Det ændrer dog ikke på, at han alligevel blev noget overrasket over udmeldingen onsdag, når den holdes op mod udmeldingen fra tirsdag, hvor UCI-kalenderen altså indeholdt PostNord Danmark Rundt.

 

”Vi skal lige samle os lidt, og så skal vi finde nogle nye mål. Jeg var lidt overrasket over det. Tirsdag aften meldes datoen 1. til 5. september ud og onsdag morgen kommer der så en mavepuster. Vi glædede os tirsdag aften, og rytterne var helt opstemt,” siger han.

 

Dele af ColoQuick-holdet er samlet i dag, og ’Hellerup’ var da også i gang med samlingen, da Feltet.dk fangede ham. Dagens samling gjorde det oplagt at tage situationen op med rytterne, hvis moral skulle genrejses.

 

”Nu har vi samling i dag, hvor vi får samlet dem lidt op. Vi holdt et lille krisemøde til at starte med og så er de i godt humør igen nu. Nu må vi bare se fremad. Selvom jeg ikke ved, hvad løb vi skal køre og hvornår, så handler det om at blive ved med at motivere rytterne,” siger han.

 

Danske ryttere er heldigere stillet end andre
Samlingen finder sted nær Blue Hors, som skulle danne grundlag for en del af ruten til det DM i Give, som nu er blevet rykket til 2021. Samlingen kører dog videre for ColoQuick, mens ’Hellerup’ håber, at der findes andre klubber i Danmark, som vil forsøge at tage teten.

 

”Vi havde planlagt at lave rekognoscering på de omgange hernede i forhold til DM, så det har vi ikke ændret. Vi må se, om nogen andre klubber tager handsken op. Man har aflyst det i Give, og så må man se, om nogen andre klubber byder ind og holder DM. Det er ude af vores hænder,” siger han.

 

Her leder han desuden samtalen hen på de ryttere, som har boet i Italien og Frankrig, hvor et udgangsforbud har holdt dem indendørs. Set i det perspektiv er situationen i Danmark stadig ærgerlig, men omvendt har de på andre områder haft gode vilkår.

 

”Jeg har nogle gamle venner, som er sportsdirektører nede i Italien, og deres ryttere er jo ved at rive væggene ned i deres lejligheder, havde jeg nær sagt. Det var de i hvert fald for 14 dage siden. På den vis er vi heldigt stillede,” siger han.

 

Sportsdirektørerne trækker et stort læs
Coronatiden har gjort, at mandskabet har investeret meget i mandskabspleje. Normalvis motiveres et holds ryttere af de kommende løb og mål, som de måtte have for en sæson. At holde ryttere motiveret, som ikke længere har udsigt til sæsonens store mål, er dog en anden udfordring.

 

Derfor storroser ’Hellerup’ også de sportsdirektører, som er på mandskabet. De har gjort et stort stykke arbejde, fortæller han.

 

”Vi bruger mere tid på mandskabspleje. Hver sportsdirektør har deres rytter, mens jeg har det overordnede ansvar. Alle sportsdirektørerne gør en kæmpe indsats for at motivere de ryttere, de har. Det er det vigtigste,” siger han.

 

Mandskabet har kørt stort set hver anden weekend siden nedlukningen med mindre grupper af ryttere, mens sportsdirektørerne er i daglig kontakt med deres ryttere.

 

”De andre sportsdirektører på holdet gør et kæmpe stykke arbejde. Det er helt vanvittigt, hvordan de arbejder med rytterne også nu. De er i daglig kontakt med dem, og jeg får opsummering fra dem, men det er dem, der laver det kæmpe, daglige arbejde,” siger han.

 

”Det er måske det, der gør, at vi kan blive ved med at holde gejsten. Jeg har trukket store veksler på de her sportsdirektører på holdet, og jeg kan ikke takke dem nok for deres store indsats,” siger han desuden.

 

Udfordringen tages op
Det ændrer dog ikke på, at det er et slag for et dansk kontinentalmandskab med forhåbninger til hjemlandets største cykelløb, når PostNord Danmark Rundt ikke længere er på kalenderen. Konsekvenserne kendes ikke endnu.

 

”Hvis man mister 80 procent af sin eksponering i forhold til at lukke PostNord Danmark Rundt ned, så er det klart, at det får en eller anden konsekvens i forhold til vores sponsorer også. Vi har ikke nået at lave konsekvensanalyse endnu,” siger han.

 

Snakken med holdets sponsorer er naturligvis i gang løbende, og dialogen om den nye situation er også i gang. ’Hellerup’ fremhæver, at der sidder dedikerede mennesker rundt omkring, som bakker holdet op, selvom det endnu er for tidligt at kunne konkludere på de konkrete konsekvenser.

 

”Vi har skrevet rundt til vores sponsorer og spurgt, hvad kan vi gøre for dem? Vi håber på stor forståelse, og jeg ved, at der er stor opbakning oppe fra Skive-egnen til vores lokale hold. Det er meget tidligt at sige noget om endnu,” siger han.

 

Holdet tager dog udfordringen op og kigger på de udfordringer, som måtte opstå. På den anden side har de netop mødt stor opbakning, og det hjælper trods alt på situationen.

 

”Vi tager udfordringen op. Om en måned ved vi mere om konsekvenserne. Vi har haft nogle sponsorer, som gennem hele forløbet har bakket os op. Der er virkelig nogle ildsjæle, som har været på fra dag 1. Vi har ikke kunne nå at være hele vejen rundt,” siger han.

 

Ligeledes er der fortsat uklarhed om, hvordan den danske løbskalender kommer til at se ud for resten af året. Mens andre forbund fra andre lande har lagt planer ud offentligt, ved hverken hold eller fans endnu, hvordan det kommer til at se ud i Danmark, og den udmelding afventer ColoQuick også, før programmet kan lægges.

 

”Der er ikke kommet en kalender ud endnu. Vi ved intet om noget fra 1. september, når det hele bliver lukket op. Vi aner ikke, hvad vi skal køre, og hvornår vi skal køre det endnu, da vi afventer en udmelding fra DCU,” siger han.

DEL
INFO
Brian 'Hellerup' Petersen
Nyheder
Covid-19
Nyheder
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DCU
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 31/05-07/06

Course de la Paix Grand P...(2.NCUP) 04/06-07/06

Course de la Paix Grand P...(2.NCUP) 04/06-07/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 05/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 06/06

Tour de Suisse(2.UWT) 07/06-14/06

Elfstedenronde(1.1) 07/06

OVO Energy Women's Tour(2.WWT) 08/06-13/06

Mont Ventoux Dénivelé C...(1.1) 08/06

Tour de Korea(2.1) 10/06-14/06

La Route d'Occitanie(2.1) 11/06-14/06

Saarland Trofeo(2.NCUP) 11/06-14/06

Cycling Tour of Bihor - B...(2.1) 12/06-14/06

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-McLaren

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Pro Cycling

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

NTT Pro Cycling Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team INEOS

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY MOUNTAINBIKE? GUIDE, SAMMENLIGN OG FIND FORHANDLER