Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT

Kasper Asgreen – Hvad kan vi forvente i 2022?

Kasper Asgreen – Hvad kan vi forvente i 2022?

21. januar 2022 17:00Foto: Sirotti

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Kasper Asgreen.

Annonce

Siden sit indtog på WorldTouren har Kasper Asgreen begået sig på Patrick Lefeveres mandskab under forskellige navne. Det samme er tilfældet i 2022, hvor holdet hedder Quick-Step Alpha Vinyl.

 

Mandskabet har været hans hjem siden 2018, og den rytter, der tog turen op på mandskabet dengang, har taget skridt af en størrelse, der hvert år vækker opsigt.

 

Som om han ikke allerede inden 2021-sæsonen var en toprytter, var netop 2021-sæsonen i særklasse.

 

Det mener Feltet.dks ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Egentlig burde han allerede være blevet regnet som en del af den absolutte klassikerelite efter sin vilde 2019-sæson, men alligevel træder Kasper Asgreen i 2022 ind i en ny dimension,” mener eksperten.

 

”Fremover skal han vænne sig til, at han i de fleste af de store brostensklassikere tilhører de allertungeste favoritter,” siger han.

 

Holdånden er stor og fylder en del på holdet, men prioriteringer hos en anden af holdets helt store profiler lægger et stort pres på danskerens skuldre.

 

”Quick-Step-mandskabet gør meget ud af at fremhæve kollektivet, og i de store brostensendagsløb har de for vane at stille op med flere kaptajner og ikke en klar nr. 1, men nu hvor Julian Alaphilippe i 2022 skipper brostensløbene, kan der ikke være tvivl om, at det er Asgreen, der har forrang, hvis de alligevel skulle få behov for at udpege en nr. 1,” siger Axelgaard.

 

De sidste fem kilometer af Flandern Rundt 2021.

 

Og skulle han blive udpeget som nummer 1, er det næsten unødvendigt at begrunde hvorfor. Meritterne taler ganske enkelt for sig selv.

 

”Det er naturligvis velbegrundet. Det er ganske få, der er lykkedes med at vinde Flandern Rundt. Det er imidlertid endnu færre, der gjorde det efter også at have vundet generalprøven i E3,” påpeger eksperten og fortsætter:

 

”Og i moderne cykelsport er det meget få, der lykkes med at slå både Mathieu van der Poel og Wout van Aert i et helt regulært opgør på styrke, power og hurtighed, som den enorme danske motor gjorde på danskernes bedste cykelsøndag i 2021,” siger han.

 

Vinder han noget stort i 2022?
Med så store sejre fra 2021 i ryggen er det nærliggende at spørge, om Asgreen kan opretholde sit høje niveau og vende tilbage på toppen af skamlen i et stort løb i 2022.

 

”Kan han gøre det igen i 2022? Det er bestemt ikke udelukket. Hvis man i skrivende stund skal pege på en rytter, der kan slå de to crossfænomener i de flamske klassikere, må det være Asgreens navn, der kommer op først,” fortæller Axelgaard.

 

”I 2020 var han tydeligvis træt efter Touren og derfor aldrig på sit bedste, da klassikerne blev afviklet sidst på sæsonen, men derudover har han en fremragende track record i Flandern, hvor han i to forsøg er blevet nr. 1 og 2 - og i begge tilfælde efter at have imponeret stort,” påpeger han.

 

Og der er sågar også grund til at kigge udover de klassikerløb, der er i netop Flandern, siger Axelgaard.

 

”Det siger lidt om hans evner i de længste og hårdeste endagsløb, og hans klasse understreges yderligere af de vilde soloridt, der også gav sejre i E3 og Kuurne,” siger han.

 

”Indtil nu er det ikke lykkedes i Roubaix, men al logik siger, at det er også et løb, Asgreens enorme motor kan vinde.”

 

I Radio Tour blev Kasper Asgreen spurgt om netop Paris-Roubaix.

 

Faktisk er listen over monumenter, som ryttere med Asgreens repertoire kan vinde, næsten utømmelig, når det kommer til forårsklassikerne.

 

”Grundet distancen ligner de to monumenter den bedste chance, men også E3 og Omloop ligger også glimrende til hans højreben,” siger Axelgaard.

 

”Det samme gælder ikke for Kuurne, Gent-Wevelgem og Dwars door Vlaanderen, men som han allerede har vist i førstnævnte, kan alt lade sig gøre, når han rammer dagen. Han kører næppe det fulde program, men der er al mulig grund til at tro på, at Asgreen kan vinde et stort brostensløb igen i 2022,” mener han.

 

Kigges der endvidere på de løb, som Asgreen kan forventes at dele med Julian Alaphilippe, er der muligvis også danske chancer.

 

”Det kunne også være spændende at se ham køre sin egen chance i Milano-Sanremo, hvor han med en Søren Kragh-manøvre i målbyen kunne være en farlig, men det vil kræve, at Alaphilippe giver ham lov,” siger han.

 

”Og man kan vel heller ikke helt udelukke, at han kunne gøre det pænt i Strade Bianche, selvom mere klatrestærke ryttere i det løb nok vil have en lille overhånd. Det er dog et løb, han næppe vil køre. Til gengæld gør han en med spænding imødeset debut i Amstel Gold Race. Her vil Alaphilippe naturligvis være kaptajnen, men det er et løb, hvor det kunne give mening at lade Asgreen angribe fra distancen. Det er en strategi, der sagtens kan være frugt i den hollandske klassiker, og Asgreen har om nogen motoren til at gøre det færdigt.”

 

Kan han vinde i København?
Klassikerevnerne er dog som bekendt ikke det eneste, den stærke rytter fra Kolding kan. Han er ligeledes mester udi disciplinen enkeltstart, og da der er Tour-enkeltstart på dansk jord, er det oplagt at vurdere hans chancer i Danmark.

 

”Hans andet mål vil være Touren i Danmark, hvor han vil satse stort på enkeltstarten i København.”

 

”Desværre er den nok for kort og teknisk til, at han kan slå de helt store favoritter, men med et godt resultat kan han bringe sig i spil til at erobre den gule trøje,” påpeger eksperten.

 

Netop det med den gule trøje skal komme i den første uge, hvor Quick-Step-holdet bør have en god mulighed for at bringe sig i spil.

 

”Der venter muligvis sidevind og i hvert fald brosten i den første uge, og da Quick-Step ikke ventes at skulle beskytte en klassementsrytter, har han alle muligheder for at udnytte klassikerbetingelserne til at erobre løbets prestigiøse trikot, inden bjergene melder sig,” siger han.

 

Foto: Sirotti

 

Og når først klassementsrytterne har taget over i det gule førertrøjeregnskab, er der stadig rigeligt at se til for Asgreen i årets største etapeløb.

 

”Derefter vil det handle om etapesejre, og som han viste i Gap i 2019, vil også en sådan være inden for rækkevidde - også selvom der skal klatres relativt meget.”

 

”Endelig burde den sidste enkeltstart være en oplagt chance til i hvert fald at lave et topresultat, ikke mindst efter at han ved VM og på den sidste Tour-tidskørsel i 2021 viste, at han over længere distancer er meget tæt på verdenseliten,” mener han.

 

Kampen om VM
For en rytter med Asgreens evner på enkeltstarten vil det være naturligt at kigge mod Australien og 2022-udgaven af VM. Det understreger Feltet.dks ekspert.

 

”Det betyder også, at VM i enkeltstart bør blive et stort mål. Ruten er flad og ser ganske teknisk ud, og den kunne derfor nok have passet ham en anelse bedre, men som vi så i år, er han bestemt medaljekandidat, også selvom selve regnbuetrøjen nok kan blive svær.”

 

”Også linjeløbet ser ganske fornuftigt ud for Asgreen, også selvom den sidste stigning er så stejl, at balancen kan tippes lidt mere i retning af ardennertyper,” siger han.

 

Som om klassikerne, VM og Tour de France ikke er nok, så kan Asgreen muligvis se ind i at prøve sig af i mindre etapeløb ligeså.

 

”Endelig kunne det være interessant at se ham udfolde sig lidt som etapeløbsrytter. Det har han tidligere gjort i Tour of California og Algarve, men det vil kræve, at ruterne ikke er alt for bjergrige,” mener Axelgaard.

 

”Det intensive program gør dog, at det nok er tvivlsomt, om vi vil se en sådan satsning i 2022, men som minimum kan han gå efter sejren i Benelux Tour, hvis profil passer ham som fod i hose, og hvor han altid vil stille til start som en af de tungeste favoritter.”

 

Kasper Asgreen vandt E3 Saxo Bank Classic i den forgangne sæson.

 

Det er dog ikke etapeløbene, der bliver sæsondefinerende i denne omgang. Asgreen skal ganske enkelt måles på, hvordan han klarer sig i forårssæsonen, konkluderer eksperten til slut.

 

”En WorldTour-etapeløbssejr vil være et fantastisk resultat, men Asgreens sæson står og falder først og fremmest med klassikerne - og her er der al mulig grund til at tro, at han atter beviser, hvorfor han tog hele verden med storm i 2021,” mener eksperten.

DEL
INFO
Quick-Step - Alpha Vinyl
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

RideLondon Classique(2.WWT) 27/05-29/05

Circuit de Wallonie(1.1) 26/05

Tour of Estonia(2.1) 26/05-28/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 26/05-29/05

Circuit de Wallonie(1.1) 26/05

Tour of Estonia(2.1) 26/05-28/05

Tour du Pays de Vaud(2.NCUP) 26/05-29/05

RideLondon Classique(2.WWT) 27/05-29/05

Orlen Nations Grand Prix(2.NCUP) 28/05-29/05

Marcel Kint Classic(1.1) 29/05

Mercan'Tour Classic Alpes...(1.1) 31/05

Giro dell'Appennino(1.1) 02/06

Course de la Paix Juniors(2.NCUP) 02/06-05/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 04/06

La Classique des Alpes Ju...(1.1) 04/06

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Quick-Step Alpha Vinyl

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange Jayco

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIND JACQUES ANQUETILS CYKEL!