Komet overkommer forskrækkelse

29. januar 2023 14:27Foto: UEC

Puck Pieterse lukkede World Cup-sæsonen med nok en sejr.

Puck Pieterse lod ikke en tabt kæde på første omgang stoppe hende, da den unge hollænder vandt sæsonens sidste World Cup-afdeling i franske Besançon.

Defekten satte Alpecin-rytteren 25 sekunder tilbage, men allerede på den følgende omgang ramte hun fronten, og derfra så hun sig ikke tilbage. I sidste ende vandt hun med 40 sekunder til nummer to, Annemarie Worst.

Inge van der Heijden rundede podiet af foran de to stortalenter Zoe Backstedt og Blanka Kata Vas.

Stjerner som Fem van Empel, Shirin van Anrooij, Lucinda Brand og Marianne Vos var ikke til start.

Resultatet betyder, at van Empel vinder den samlede World Cup med fem point til Pieterse. Van Anrooij slutter treer.

Løbsreferat

Marie Schreiber, Puck Pieterse, Blanka Kata Vas, Helene Clauzel og Annemarie Worst udgjorde frontgruppen fra start. Zoe Backstedt, Inge van der Heijden og Denise Betsema var blandt rytterne tæt derefter.

Pieterse kom imidlertid i problemer. Hun blev ramt af en defekt, hvilket kostede favoritten omkring 25 sekunder. Det forsøgte Worst at udnytte ved at sætte hårdt tempo i front.

Løbet var tæt fra start. 18 ryttere var fortsat indenfor 20 sekunder efter de første 10 minutters kørsel. Ingen kunne splitte frontgruppen, og så var Pieterse tilbage allerede på anden omgang.

10 ryttere var fortsat stort set samlet, men på tredje af de seks omgange trykkede Pieterse til. Van der Heijden, Worst, Backstedt og Kata Vas var nærmeste forfølgere, men slap langsomt hollænderen.

Ved halvvejspunktet var Pieterse omkring otte sekunder foran holdkammeraterne Van Heijden og Worst. Backstedt og dernæst Betsema og Kata Vas var de næste.

Derfra var der ikke meget spænding om førstepladsen. Pieterse øgede stille og roligt sit forspring, som nåede 25 sekunder før den sidste omgang. Backstedt var alene på fjerdepladsen. Kata Vas var femmer.

Pieterse var urørlig. Med den næsthurtigste omgang lukkede hun løbet. Bagved tog Worst andenpladsen foran van der Heijden, mens Backstedt og Vas akkurat holdt fast i deres placeringer tæt foran en håndfuld jagtende ryttere.