Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

"Stor kapacitet og skarp hjælperytter" - Landstræneren forklarer de sidste fire pladser i VM-truppen

"Stor kapacitet og skarp hjælperytter" - Landstræneren forklarer de sidste fire pladser i VM-truppen

19. juli 2023 10:50Foto: Dorte Adelfred

Landstræner Anders Lund udtog mandag den sidste halvdel af VM-truppen. Til Feltet.dk forklarer han tankerne bag udtagelsen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den 6. august skal de danske ryttere forsøge at vinde de eftertragtede regnbuestriber, når de skal køre VM i linjeløb i skotske Glasgow.

 

Dagen efter DM i Aalborg udtog landstræner Anders Lund de første fire danskere, der skal være med til at sikre succes for Danmark i Skotland.

 

Mads Pedersen (Lidl-Trek), Mattias Skjelmose (Lidl-Trek), Søren Kragh Andersen (Alpecin-Deceuninck) og Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step) var de første, der blev udtaget.

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Mandag satte landstræneren så navn på de sidste fire. Det blev Magnus Cort (EF Education-EasyPost), Mikkel Honoré (EF Education-EasyPost), Michael Mørkøv (Soudal Quick-Step) og Mikkel Bjerg (UAE).

 

Feltet.dk har taget en snak med Lund, der forklarer udtagelsen af de sidste fire danskere til VM-truppen.

 

De lyserøde EF-drenge

Cort og Honoré, der begge kører for EF Education-EasyPost, har begge kørt VM flere gange. Cort skal køre sit sjette VM, mens Honoré skal til sit fjerde verdensmesterskab.

 

Cort har haft en god sæson, hvor han blandt andet vandt en etape i Giro d’Italia, mens Honorés sæson desværre har været plaget af styrt. Senest måtte han udgå af Liége-Bastogne-Liége, hvor han styrtede sammen med Tadej Pogacar (UAE).

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Magnus Cort i aktion under årets Tour - Foto: A.S.O. / Pauline Ballet

 

Det bliver lidt forskellige ting, som de to EF-ryttere skal bidrage med i Glasgow. Ruten er 273 kilometer lang og har en profil, der godt kunne minde om en klassiker.

 

De har faktisk en lidt forskellig profil i forhold til, at Mikkels store kompetence er at komme godt igennem på hårde ruter og spare kræfter. Cort - uden at fornærme ham - så har vi set før, at han kan have det sværere, lide lidt og bruge mange kræfter på de rigtig tekniske ruter.”

 

”Til gengæld så er han også en kæmpe stor kapacitet og motor, der kan bruges i alle mulige dele af cykelløbet, og derfor så synes jeg også, at han er en spændende rytter at have med på det hold,” forklarer landstræneren til Feltet.dk.

 

Det specielle ved Honorés udtagelse er, at han er den eneste i truppen, der ikke kører Tour de France i år. Danskerens seneste løb var DM, hvor han forinden havde kørt Schweiz Rundt, men der er en helt speciel grund til, at Honoré er med.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

At han er i formfremgang og har været på højdetræningslejr. Han forbereder sig supergodt og har ligesom en tradition med at komme skudt ud som en kanon i anden del af sæsonen. Men han er en virkelig dygtig mesterskabsrytter. Det viste han sidste år i Australien og (er det også, red.) på svære tekniske ruter. Der bliver han et vigtigt kort.”

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Mikkel Honoré i aktion under årets Dwars door Vlaanderen - Foto: Sirotti

 

Udtagelsen af erfarne Mørkøv

38-årige Mørkøv skal til sit niende VM. Hans første gang var i Australien tilbage i 2010, hvor han var med til at hjælpe Matti Breschel til en sølvmedalje.

 

Han var også med, da Mads P. vandt i 2019, og det er netop på grund af hans erfaring som hjælperytter, at han skal med til Glasgow.

 

”Mørkøv er en ekstremt erfaren rytter - også i mesterskabssammenhæng - og han er vanvittig dygtig til at passe på sine kaptajner. Han er en af de skarpeste hjælperyttere inde i feltet, som vi har i Danmark, og det er en af de kompetencer, som kan blive rigtig vigtigt på en meget vanskelig, teknisk rute i Glasgow.”

 

I 2018 blev der kørt EM i den skotske by, hvor Mørkøv levererede Danmarks bedste resultat med en 18. plads.

 

”Det er klart, han kommer jo ikke dertil som kaptajn, der kører sin egen chance. Det er helt oplagt. Men i sin tid ved EM tilbage i 2018 var han bedste dansker på en lignende rute og kørte et godt løb. Altså af VM-ruter er det en, der passer godt til Mørkøv,” forklarer Lund til Feltet.dk.

 

Bjergs udvikling og rolle

Mikkel Bjerg har været gennem en udvikling i år, hvor han har vist sig flot frem i forårets klassikere, mens han også viste sig frem i Criterium du Dauphiné, hvor han vandt enkeltstarten foran Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma). Bjergs rolle bliver dog som den hjælper, han også er under årets Tour.

 

Jamen altså, uden at definere rollerne for skarpt, for det har jeg prøvet at skyde til efter Touren, hvor man samler de sidste indikationer op i forhold til de respektive rytteres formkurve."

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

”Men det er klart, at hans store kompetence i sådan et cykelløb er at være en superstærk hjælper. Og det bliver også hans rolle. Selvom han selvfølgelig er i gang med at udvikle en evne til også at lave sine egne resultater,” siger Lund til Feltet.dk.

 

Læs også: Oversigt: Her er de danske VM-pladser 2023

 

Bjerg viste sin udvikling i forårets klassikere, hvor han blandt andet blev nummer seks i Gent-Wevelgem. Han hentede sin første professionelle sejr i juni under Criterium de Dauphiné.

 

”Og det er klart, det viste han i foråret, og han har i det hele taget haft en forrygende sæson. Han har vundet sin enkeltstatssejr i Dauphiné og alt det der. Så han er jo klart i bevægelse. Men jo, ligesom han er i Touren, er han tiltænkt en rolle som stærk hjælper.

 

Christopher Juul-Jensen (Team Jayco-AlUla) har kørt VM seks gange siden 2014, men han skal altså ikke med til Glasgow i år. Landstræneren gør det klart, at valget ikke stod mellem Bjerg og Juul-Jensen.

 

Nej, jeg har haft nogle snakke med Christopher, og han har givet udtryk for, at han var ved at være flad og havde brug for at komme hjem og slappe af. Han har først løb igen engang i september. Så på den baggrund har jeg så disponeret anderledes.”

 

Artiklen fortsætter under billedet

image

Michael Mørkøv (tv.) og Mikkel Bjerg under årets Tour - Foto: Sirotti

 

En trup, der er udtaget tidligt?

Landstræneren har valgt at udtage den danske VM-trup relativt tidligt. Det er nemlig først den 28. juli, at der er deadline for udtagelsen af holdene til VM, altså fem dage efter Touren slutter.

 

Det er dog ikke en tidlig udtagelse, hvis man spørger landstræneren.

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

”Det er for at give rytterne mulighed for at forberede sig allerede nu sammen med deres hold. Jeg tror på, at i afslutningen af en Grand Tour, der skal man vide, hvad man skal bagefter, ellers har man lyst til at holde en pause,” forklarer Lund og fortsætter:

 

”Så hvis man bliver ringet op sådan lidt tilfældigt et par dage efter Touren, ikke? Og så skal jeg mobilisere hele logistikken og alt det der, ikke? Så det er derfor, at jeg har valgt at gøre sådan her, så folk kan forberede sig på, hvad de skal direkte efter, og logistikken kan være på plads med holdene også. Der er meget bag det der. Og jeg noterer mig altså også, at de fleste landshold efterhånden er udtaget. Så jeg synes egentlig, at jeg har trukket dem med de sidste fire relativt langt.”

 

Han har selvfølgelig også udtaget reserver til VM, men det bliver ikke noget, som landstræneren kommer til at sætte navne på, før det eventuelt bliver relevant.

 

”Der må være et antal reserver, og dem sætter jeg ikke navn på i offentligheden, men de bliver selvfølgelig besat, det gør de. Traditionelt er det faktisk ikke noget vi går ud med, for det er en meget stor sjældenhed, at det bliver aktuelt, og det er svært rigtigt at bruge den mulighed til noget. Det kan være sådan lidt en trøstepræmie.”

 

”Men reelt set så tror jeg, at folk hellere vil koncentrere sig om, hvad de ved, de skal. Og så kan jeg tage fat i folk alt efter, hvad der kan være brug for. Hvis der er nogen, der kommer galt af sted eller andet. Men nu er det ottende gang, at jeg udtager på den her måde. Det er ikke et tema, hvem der venter og står helt i første række,” afslutter landstræneren.

 

VM for herrer bliver kørt den 6. august i Glasgow. Enkeltstarten skal køres fem dage efter linjeløbet. Her skal Bjerg og Asgreen repræsentere de rød-hvide farver.

DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?