Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Mads P vinder i Sønderborg efter hård finale

Mads P vinder i Sønderborg efter hård finale

11. august 2021 17:30Foto: Feltet.dk | Mathias Høj

Efter utrolig hård kørsel på finaleomgangene i Sønderborg var det Mads Pedersen, der tog dagens sejr i Sønderborg, som er danskerens tredje etapesejr i løbet, på en dag, hvor vinden gjorde etapen hård for en del ryttere.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der blev kørt utroligt stærkt inde på finaleomgangene i Sønderborg, hvor især Deceuninck-QuickStep og Jumbo-Visma rev feltet i småstykker og efterlod spurten til en lille skare af feltets stærkeste ryttere.

 

I spurten blev det en anelse for langt for leadout-rytterne, og det tog Trek-Segafredo-rytterne beskik af, da Mads Pedersen med et veltimet og stærkt angreb kunne køre sejren hjem.

 

Et seksmandsudbrud kom afsted med fire danske ryttere fra starten, men da først feltet kom ud i det åbne terræn, blev feltet splittet i sidevinden af de store WorldTour-hold, og hullet op til frontgruppen blev lukket af et stærkt decimeret felt.

 

Læs også
Kragh skal forsvare titel: Her er startlisten til WorldTour-løb

 

Efter Skærbæk og på vej ud af Højer jagtede et større felt med Rally Cycling i feltet den frontgruppe, hvor mange af favoritterne, herunder en del danske profiler på både WorldTour- og konti-niveau var at finde.

 

Der blev dog sammensmeltning mellem felterne, da først vinden stilnede af, og herfra kunne et nyt udbrud, igen med danske ryttere, stikke afsted, mens der faldt ro over feltet.

 

Rasmus Bøgh Wallin tog sig af bakkespurterne frem mod mål og fravristede Frederik Irgens sin bjergtrøje, mens feltets sprintermandskaber holdt udbruddet i kort snor. De blev hentet på første omgang inde på finaleomgangene. 

 

Herefter overtog sprintermandskaberne fuldstændig dagens finale, og Remco Evenepoel lagde på de sidste to omgange et drabeligt tempo an, der tømte tanken hos en stor del af feltet, der måtte opgive at følge med. Finalebakken blev dermed et show for en særligt udvalgt kerne af ryttere.

 

Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) sluttede desuden også i dagens top-10.

 

Etapereferat:
Der var angrebslyst fra starten, hvor nærmest alle fire danske kontinentalhold og landsholdet fra starten forsøgte at komme med i angreb. Blandt andre Rasmus Quaade (Riwal Cycling Team), der i går meddelte, at karrieren er slut næste år, forsøgte at komme med.

 

Feltet startede i dag uden Niklas Larsen (Uno-X), der udgik med hjernerystelse, Tobias Lund (DSM) og Yves Lampaert (Deceuninck), der er blevet far.

 

Seks ryttere slog et hul til resten af feltet: Tobias Kongstad (Riwal), Daniel Strampe (Landsholdet), Mads Andersen (ColoQuick), Emil Toudal (BHS PL Beton Bornholm) og Nobert Banaszek (HRE Mazowsze Serce Polski).

 

De seks ryttere slog et hul til feltet, inden rytterne for alvor kom ud i det åbne landskab nede langs den dansk-tyske grænse. Deceuninck-QuickStep tog fronten nede i feltet.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

Sidevinden ændrer etapen
Jumbo-Visma, Deceuninck-QuickStep og Qhubeka-NextHash tog ansvaret i fronten af feltet, da først rytterne kom ud af Skærbæk, mens en slagen Rasmus Hestbek Lund (Restaurant Suri-Carl Ras) udgik efter et hårdt styrt i går.

 

Rooy vandt den første bonusspurt ude på ruten, hvor ingen af danskerne umiddelbart var med til at spurte i fronten, da en stor sprinterfavorit i løbet, Kristoffer Halvorsen (Uno-X) også måtte udgå. Herefter tog fanden ved feltet, hvor Team DSM, Trek-Segafredo, Deceuninck-QuickStep og Jumbo-Visma splittede feltet i et stort angreb.

 

40 ryttere fik et hul til resten af feltet, mens Martin Toft Madsen (BHS-PL Beton Bornholm) blev revet ned i et styrt, hvor det lignede, at han slog sig rimelig heftigt. Han udgik efterfølgende. I mellemtiden hentede 40-mandsgruppen udbruddet, og mange af favoritterne var repræsenterede i front.

 

I feltet bagved var det Rally Cycling, der blandt andet trak feltet, mens også Jakob Egholm (Trek-Segafredo) var synlig i jagten på frontgruppen på vej ud af Højer. Det danske landshold og Vini Zabu kom ligeledes til fronten for at hjælpe.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

Deceuninck-QuickStep prøver igen
Ligesom roen var faldet over frontgruppen, stak Michael Mørkøv (Deceuninck-QuickStep) et tempo i front, der lignede endnu et angreb, da Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) lå nede bagerst i gruppen.

 

Angrebet blev dog neutraliseret, og tempoet faldt i en sådan grad, at de to frontgrupper smeltede sammen. Her blev der atter stilstand, og nye angrebforsøg kunne finde sted.

 

Et nyt udbrud med fem ryttere kom afsted, og her var det Rasmus Bøgh Wallin (Danmark), Rasmus Quaade (Riwal), Emil Toudal (BHS-PL Beton Bornholm), Mads Østergaard Kristensen (coloQuick) og Jakub Kaczmarek (HRE Mazowsze Serce Polski), og de fem fik hurtigt et hul.

 

Læs også
Giro d’Italia: Ruten, etaper og etapeprofiler

 

Samuele Zoccarato (Bardiani) kom ikke med i første omgang, og italieneren forsøgte at lukke hullet op til udbruddet på egen hånd.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

Dynamikken ændres - Kontrollen etableres
Det var tydeligt herefter, at etapen var på vej mod en klassisk sprinterafslutning, da rytterne nåede frem mod Padborg. På den næste mellemliggende spurt, vandt Rasmus Quaade spurten foran Bøgh Wallin og Kaczmarek, mens Zoccarato stille og roligt opgav sit forsøg på at hente rytterne.

 

Kort tid efter blev dagens første bakkespurt afgjort, og her var det Rasmus Bøgh Wallin, der tog førstepladsen, og dermed udlignede han Frederik Irgens’ pointantal.

 

I feltet var det blandt andet Team DSM, Qhubeka-NextHash, Deceuninck-QuickStep og Jumbo-Visma, der alle ikke overraskende tog føringer for deres sprinterkort, og da først rytterne kom ud af Gråsten, var forspringet nede på kun ét minut. Det var tydeligt, at der ingen panik var i fronten af feltet.

 

På dagens sidste bakkespurt blev det til et hårdt opgør mellem Kaczmarek og Bøgh Wallin, men danskeren kun ekøre først over stregen og dermed cementere den trøje, han tidligere på dagen erobrede i den virtuelle stilling. Samtidig med det begyndte den brede front og positionskampen at melde sig i fronten af feltet, som nærmede sig de fem i front med stor hast.

 

Udbruddet fik den første passage over målstregen af tre i front, men kun med 10 sekunder ned til feltet, der hentede dem kort herefter. Quaade og Østergaard Kristensen var de sidste, der holdt det i live.

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

Evenepoel river feltet fra hinanden

Jumbo-Visma faldt herefter tilbage i den rolle, vi også så dem fuldføre i går, hvor de tog fronten i feltet for at holde løbet under kontrol. Remco Evenepoel (Deceuninck-QuickStep) kom med en skarp føring på næstsidste omgang, der satte feltet under et voldsomt pres, og der opstod sågar huller i feltet i en kort periode.

 

Læs også
21 års forskel på hjemmebaneholds to Giro-spydspidser

 

Dem der ikke røg af i hullerne, røg til gengæld af helt regulært nede bagved, hvor Evenepoels modbydelige tempo i front gjorde ondt på langt de fleste af dem, der fortsat sad med i det felt, der blev fortsat mere og mere decimeret i takt med, at løbet udfoldede sig.

 

Da Evenepoel var færdig i fronten, tog Jumbo-Visma over og fortsatte tempoet endnu engang, da rytterne for sidste gang skulle over Christian den X's Bro i Sønderborg. I finalen sad Mads Pedersen (Trek-Segafredo) rigtig godt placeret, dog alene, på vej ind mod spurten,  hvor sprintermandskaberne fandt deres ryttere.

 

Søren Kragh Andersen (DSM) kørte sammen med Casper Pedersen (DSM) deres hollandske sprinter Cees Bol frem i spurten. Han tog hjulet på Nizzolo (Qhubeka-NextHash), mens Mads Pedersen ligeledes sad godt i gruppen.

 

Mens sprintermandskaberne lå og havde en slåskamp i front, var det Mads Pedersen, der med et hidsigt antrit kunne køre først over stregen efter et stærkt angreb, der sikrede ham sejren foran Giacomo Nizzolo og Dylan Groenewegen, mens Mattias Skjelmose også viste gode takter med en stærk placering. 

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

DEL
INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
Dylan Groenewegen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Team Jumbo-Visma
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Team Qhubeka NextHash
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?