Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Mads Pedersen vinder Gent-Wevelgem!

Mads Pedersen vinder Gent-Wevelgem!

Mads Pedersen vinder Gent-Wevelgem efter en flot spurt fra danskeren i den forreste gruppe. Mads Pedersen vandt, efter han tidligt i løbet kørte afsted med flere af løbets favoritter. I finalen var danskeren snedig, sparede på kræfterne og slog til, da det virkelig galdt.

Annonce

I et fantastisk brostensdrama viste Mads Pedersen sig som den snedigste.

 

Den danske tidligere verdensmester sparede på kræfterne, indtil han i det rigtige øjeblik lukkede hullet op til tre andre favoritter for til sidst at baske dem i spurten.

 

Florian Senechal (deceuninck-Quick Step) blev toer, mens Pedersens evige offer Matteo Trentin (CCC) blev treer.

 

Løbsreferat

Der har ikke været kørt en fuldblods brostensklassiker siden Omloop Het Nieuwsblaad blev afviklet i det tidlige forår.

 

De stærke brostenstonsere var derfor som væddeløbsheste, der ikke kunne vente med at komme i gang i startområdet, ved starten af Gent-Wevelgem i dag.

 

Til start var berømte brostens-betvingere som Wout Van Aert (Jumbo-Visma), Mathieu Van der Poel (Alpecin-Fenix), Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Alexander Kristoff (UAE), Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) og Oliver Naesen (AG2R).

 

Sunwebs Tiesj Benoot var dog ikke at finde i startområdet, da belgieren havde været i kontakt med Corona-positive Jan Bakelants (Circus-Wanty Gobert).

 

Da løbet blev givet frit, blev det dog den mere traditionelle opskrift, der blev fulgt, da et syv-mandsgruppe kørte afsted.

 

Gruppen bestod af Alexis Gougeard (AG2R), Alexander Konychev (Mitchelton-Scott), Leondardo Basso (INEOS), Julien Morice (B&B), Kenny Molly (Wallonie-Bruxelles), Gilles de Wilde (Sport-Vlaanderen) og den forhenværende sprinterstjerne Mark Cavendish.

 

De syv fik et ganske stort forspring på op imod syv minutter, hvilket dels skyldtes, at den hårde del af ruten var at finde på den sidste halvdel, hvorfor favoritterne tog den med ro i starten.

 

Det næste stykke tid, var der klassisk tovtrækkeri mellem udbrud og felt. Undervejs udgik flere ryttere såsom Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe) og Kenneth Van Rooy (Sport-Vlaanderen Baloise)

 

Feltet skruede farten op, og barberede forspringet ned. Det var Jumbo-Visma, der svingede taktstokken, og blandt andet splittede feltet op, hvilket blandt andet satte Caleb Ewan (Lotto-Soudal) midlertidigt til vægs, indtil der blev samling igen.

 

Med lidt over hundrede kilometer til mål var der punktering til Van der Poel, og i samme tidsrum angreb schweiziske Johan Jacobs (Movistar) fra feltet for at komme op til udbruddet, der nu kun havde knap tre minutters forspring.

 

Inde på den første brostens-stigning, Kemmelberg, holdt udbruddet sig samlet med en Mark Cavendish nær fronten, der så ganske frisk ud.

 

INEOS tage fronten ind på stigningen

I feltet tog INEOS-Grenadiers fronten ind på Kemmelberg, de satte et solidt tempo med Van der Poel og Dries de Bondt (Alpecin-Fenix) i hjulet.

 

Henover toppen sad Mads Pedersen i en fin position, mens Kasper Asgreen sad et godt stykke nede.

 

Der blev gjort nok skade på stigningen, til at INEOS og Alpecin-Fenix fortsatte forceringen på det efterfølgende stykke. Trek-Segafredo hjalp også til, men Asgreen var ingen steder at se.

 

Matteo Trentin (CCC) forsøgte at komme væk fra den reducerede favorit-gruppe med 78 kilometer til mål. En mærkværdig aktion da farten stadig var høj.

 

Han blev kørt ind igen, og der kom lidt mere samling på favorit-gruppen, hvor både Sep Vanmarcke (EF Pro Cycling) og Van Aert også var at se.

 

På den flade landevej væltede flere ryttere. En UAE-rytter blev fanget af den famøse belgiske asfalt-revne i midten af vejen, og i forsøget på at undgå ham væltede Owain Doull (INEOS) og Daniel OSS (Bora-Hansgrohe).

 

Foran fortsatte favoritterne ind på de små markveje, hvor Alpecin-Fenix var meget aktive i front. Med 69 kilometer igen satte Mathieu Van der Poel pres på, hvilket fik Stefan Küng (Groupama-FDJ) og de andre til at reagere.

 

Hollænderens forcering blev afløst af Mike Teunissen (Jumbo-Visma), der satte et højt tempo for Wout Van Aert.


I gruppen, der bestod af cirka 35 mand, sad blandt andre Zdenek Stybar (Deceuninck-Quick Step), Trentin, Vanmarcke, Van der Poel, Van Aert, Küng og Mads Pedersen.

 

Der var totalt anarki i favorit-gruppen, der havde hentet udbruddet.

 

Cross-stjerner misser eksprestoget

Med 61 kilometer til mål var der udspil fra flere, og Mads Pedersen kørte væk sammen med omkring otte andre.

 

I gruppen sad Teunissen, Trentin, Vanmarcke, Küng, Pedersen, Florian Vermeersch (Lotto-Soudal), Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix), Luke Rowe (INEOS) og morgenudbryderen Alexis Gougeard.

 

Bemærkelsesværdigt nok var hverken Van Aert eller Van der Poel med. De to konkurrenter havde låst hinanden fuldstændig, og var nu under pres, da konkurrenterne kørte væk.

 

På vej imod Kemmelberg for anden gang, sad feltet op i jagten på de angribende favoritter. Forspringet voksede til over et minut, og det lignede dermed en knock-out til Van der Poel og Van Aert, der ikke nåede med.

 

Jasper Phillipsen (UAE) havde dog ikke givet op, da han var kørt væk fra feltet for at jagte de ni forreste.

 

Han blev hentet opad Kemmelberg, hvor Van der Poel og Van Aert skabte udskilning i feltet, og hvor Asgreen kæmpede for at hænge på.

 

De to cross-stjerner kørte væk sammen med Alberto Bettiol (EF Pro Cycling) og Florian Senechal (Deceuninck-Quick Step), men Asgreen og et par andre kom også op. De var efter Kemmelberg kun 29 sekunder efter de ni forreste.

 

Med 47 kilometer igen havde gruppen med blandt andre Van der Poel, Van Aert og Asgreen ædt sig tættere på de førende, og de var kun 20 sekunder efter.

 

Inde på Kemmelberg kom Van Aert-gruppen op, men samtidig accelererede Trentin i front med Küng for at gøre det hårdt for dem at komme frem til fronten.

 

De to cross-stjerner var dog flyvende og kom op i raketfart med forbavsende lethed.

 

Küng havde dog fortsat accelerationen, og var kørt en smule væk.

 

Med de to favorit-grupper smeltet sammen, var der nu to danskere i front med både Asgreen og Pedersen.

Ylves Lampaert åbnede ballet med et angreb i finalenen, men blev kort efter neutraliseret. Derfor forsøgte Alberto Bettiol at køre kontra på angrebet, hvilket skabte en splittelse i den store frontgruppe.

 

Derfor jagede Luke Rowe, Mike Teunissen, Sep Vanmarcke, Dylan Teuns, Florian Vermeersch og Kasper Asgreen nu en stærk frontgruppe, som hurtigt havde opnået et forspring på 20 sekunder.  

 

Finalen indledes - Mads P spiller kold

Samarbejdet i frontgruppen fungerede fremragende, hvor alle ryttere bidrog til føringsarbejdet. Bagved forsøgte Dylan Teuns at komme tilbage frontgruppen.

 

Efter et kikset angrebsforsøg af Ylves Lampaert og Alberto Bettiol begyndte Wout van Aert at holde et højt tempo. Derfor kørte en firemandsgruppe afsted, hvilket betød, at Mathieu van der Poel på egen hånd skulle lukke hullet til gruppen på egen hånd.

 

Derefter fulgte angreb på angreb, hvor alle nærmest var i angreb på skift undtagen Mads Pedersen, der lå bagerst i gruppen, og kun fulgte rykkene.

 

Til sidst kom Bettiol, Senechal og Trentin væk, i hvad der lignede det afgørende udspil med 1,5 kilometer til mål.

 

Mads Pedersen rykkede væk fra de øvrige i sidste sekund, og det lykkedes danskeren at komme op til trioen under kilometer-banneret.

 

I spurten kom danskeren blæsende bag fra, og henviste Senechal, Trentin og Bettiol til de sekundære placeringer.

 

Danskeren havde forholdt sig kølige i kaosset, og det kunne ses i spurten, hvor han var stærkest.

 

Annonce

DEL
INFO
Gent-Wevelgem
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour du Gévaudan Occitan...(2.NCUPJW) 08/05-09/05

Giro d'Italia(2.UWT) 08/05-30/05

Vuelta a la Comunidad de ...(2.1) 06/05-09/05

Course de la Paix Juniors(2.NCUP) 06/05-09/05

Tour du Gévaudan Occitan...(2.NCUPJW) 08/05-09/05

Giro d'Italia(2.UWT) 08/05-30/05

Grand Prix Bob Jungels(1.1) 09/05

Tour of Thailand(2.1) 11/05-16/05

Tour de Hongrie(2.1) 12/05-16/05

Circuit de Wallonie(1.1) 13/05

Trofeo Ses Salines(1.1) 13/05

Trofeo Serra de Tramuntana(1.1) 14/05

Trofeo Andratx - Mirador ...(1.1) 15/05

Tour de Gironde Internati...(2.1) 15/05-16/05

G.P. Sportivi Sovilla(1.1) 16/05

Trofeo Palma(1.1) 16/05

Annonce

Annonce

AG2R Citroen Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana - Premier Tech

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - Nippo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty - Gobert

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Israel Start-Up Nation

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team BikeExchange

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Qhubeka Assos

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

DELTAG I GIRO-SPILLET - PRÆMIER FOR OVER 50.000 KRONER