Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Mægtige Evenepoel sætter alle på plads ved junior-VM i enkeltstart

25. september 2018 12:45Sirotti

Det belgiske stortalent Remco Evenepoel vandt i overlegen stil junior-VM i enkeltstart, hvor belgieren henviste den australske mester Lucas Plapp og italienske Andrea Piccolo til de sekundære placeringer. Danske Jacob Hindsgaul blev nummer ni.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Efter gårsdagens VM-sejr til danske Mikkel Bjerg ved U23-rytternes enkeltstart, skulle yderligere to danskere i aktion tirsdag formiddag i herrejuniorernes VM-enkeltstart. Jacob Hindsgaul og William Blume Levy kunne dog ikke stille noget op mod den stærke Remco Evenepoel, der med over ét minuts afstand til nummer to vandt VM-titlen i suveræn stil.

Løbsreferat:

Modsat damejuniorernes regnvåde start i går fik de mandelige juniorryttere glæde af højt solskin på de østrigske landevej, da der tirsdag skulle findes en ny verdensmester i enkeltstart. Syrien var det første land repræsenteret på startrampen, der med deres eneste rytter Mohammed Rayes skød tirsdagens VM-enkeltstart i gang.

Kasahkstanske Gleb Brussenskiy var første iøjenfaldne rytter, da han satte klart bedste mellemtid efter 18 kilometer. Mellemtiden holdte et stykke tid før engelske Joseph Laverick passerede i ny bedste mellemtid 33 sekunder bedre end kasakhstaneren. Laverick holdte farten hele vejen til mål, hvor briten passerede målstregen i klart ny bedste tid.

Det danske juniorlandshold havde to ryttere til start ved VM-enkeltstarten. William Blume Levy og Jacob Hindsgaul skulle forsøge at hive endnu en medalje hjem til Danmark, hvoraf Levy var den først startende af de danske ryttere. 17-årige Levy havde også god fart i enkeltstartscyklen, da danskeren passerede mellemtiden i foreløbig tredje bedste tid 23 sekunder efter Laverick. Den unge Børkop Roskilde-rytter skulle derfor sætte farten op på den sidste lidt mere kuperet del af ruten ind til målet i Innsbruck.

Niendepladsen fra dette års junior-EM i enkeltstart, hollandske Manuel Michielsen, var på mellemtiden kun ét sekund efter Laverick. Hollænderen kørte dog stærk hjemad, hvilket resulterede i ny bedste tid i mål for Michielsen 11 sekunder bedre end Laverick. Kort efter kom danske Levy også i mål på en foreløbig sjetteplads over ét minut langsommere end hollænderen, hvorfor den unge dansker ikke har kunnet holde farten på den sidste halvdel af ruten.

Ilan van Wilder blev treer ved junior-EM i Tjekkiet i år, og den 18-årige belgier viste sig endnu en gang at være tempostærk. Van Willder satte fra starten allerede bedste mellemtid, og på den sidste kuperet halvdel af ruten blev kæden holdt stram nok til at indtage det velkendte hotseat i mål, før de absolutte favoritter begyndte at sætte de første tider.

Sidste dansker, Jacob Hindsgaul, blev senere sendt ud på ruten, og den 18-årige dansker var det bedste bud på endnu en dansk medalje i rækken. Inden det danske medalje håb havde sat sin bedste tid, bragede den australske mester Lucas Plapp ind i ny bedste mellemtid 20 sekunder bedre end Van Wilder.  Plapp fortsatte tendensen ind mod målet i Innsbruck, hvor australieren satte en fænomenal bedste tid hele 38 sekunder bedre end belgieren.

Hindsgaul kunne ikke helt følge det australske kraftværk, hvorfor den unge dansker kørte ind i fjerde bedste tid på mellemtiden 26 sekunder efter Plapp.  Den altoverskyggende favorit Remco Evenepoel var dog en mundfuld for stor for både Plapp og Hindsgaul, da det belgiske stortalent allerede på mellemtiden var 50 sekunder bedre end den australske mester.

Ind mod målet i Innsbruck rakte Evenepoel kraftfuldt den ene arm i vejret og passerede målstregen hele ét minut og 24 sekunder bedre end Plapp, der tager sølvmedaljen, mens italienske Andrea Piccolo tog sig af bronzemedaljen.

Danske Hindsgaul blev nier to minutter og 27 sekunder efter Evenepoel, mens Blume Levy endte på en 21. plads.