Manon Bakker slår træt landsmand i sneen

10. december 2023 14:25Foto: BettiniPhoto

Det blev den 24-årige hollænder, Manon Bakker, der kunne juble efter en stærk præstation til dagens World Cup-løb i Val di Sole.

Det var en hollandsk duel mellem Manon Bakker og Ceylin del Carmen Alvaradi, der skulle afgøre dagens World Cup i Val di Sole. Et slag, der blev vundet af Manon Bakker, der så ud til at have flere kræfter i sidste ende. Det var et teknisk løb, der var præget af en masse sne.

Alvarado startede eller bedst ud og havde et stabilt forspring gennem det meste af første omgang. Dog blev hun indhentet helt i slutningen af omgangen af Kristyna Zemanova, og de krydsede stregen i samme tid efterfulgt af Bakker, som kom ind to sekunder efter.

På anden omgang fik Alvarado igen et forspring, da Zemanova styrtede og tabte sekunder. Dette mønster fortsatte, og inden anden omgang var overstået, kunne Bakker overhale tjekken, der også senere blev hentet af Puck Pieterse. Alvarados forspring var 15 sekunder ned til Bakker efter anden omgang.

På tredje omgang halede Bakker ind på Alvarado, der begyndte at se træt ud hen mod slutningen af omgangen. Hendes forspring var nede på blot to sekunder inden sidste omgang. Pierterse krydsede stregen 44 sekunder efter og Zemanova på fjerdepladsen var 1:02 efter.

Kort inde på sidste omgang kunne Bakker endelig overhale Alvarado, der dog nægtede at give op. De to hollændere fulgtes ad i noget tid, men Bakker fik sidenhen skabt et hul på fem sekunder. Dette forspring blev kun større, og hun kunne krydse stregen som vinder. 23 sekunder foran en træt Alvarado.

Tredjepladsen gik til Pieterse, der vandt i Val di Sole sidste år. Hun sluttede 1:35 efter. 12 sekunder foran Zemanova, der sluttede 1:47 efter. Sidste plads i top fem gik til Sidney McGill, der kom ind 2:14 efter.