Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Mathias Norsgaard - Hvad kan vi forvente i 2022?

Mathias Norsgaard - Hvad kan vi forvente i 2022?

01. februar 2022 13:00Foto: Movistar Team

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Mathias Norsgaard.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Næste dansker i rækken af vurderinger er en rytter, der ikke blot ligger på den gennemsnitlige del af skalaen, når det kommer til stædighed og udholdenhed.

 

Mathias Norsgaard får i 2022 det, der på papiret er den tredje sæson hos Movistar Team, men virkeligheden har været en anden for ham.

 

En stor skade i det ene ben gjorde starten på WorldTouren til et vaskeægte mareridt. Det skulle dog vise sig, at Norsgaard ikke er så let at slå ud.

 

Læs også
Fransk sprinter sagsøger løbsarrangør for tocifret millionbeløb

 

Det fortæller Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard.

 

”At skulle tage springet fra U23-klassen til WorldTouren, er hård kost for de fleste. At skulle starte sin WorldTour-karriere med et grimt benbrud, der reelt tager et helt år ud af karrieren, er derfor en helt urimelig ekstra udfordring, der nok kunne få de fleste til at give op,” fortæller Axelgaard.

 

”Heldigvis er Mathias Norsgaard ikke den sarte type, for selvom han fik lige netop en sådan mareridtsstart på sin professionelle karriere, holdet han modet oppe og kom stærkt igennem en 2021-sæson, der reelt blev hans første på højeste niveau,” siger han.

 

I det perspektiv var Norsgaards opstart på øverste niveau også en anelse forskudt, og det var derfor helt naturligt, at han i sidste sæson brugte mange kræfter på at være hjælper.

 

”Naturligvis væltede Norsgaard sig ikke i personlige resultater, men han leverede flotte præstationer, der tydeligt viser, at han har sin plads på højeste niveau,” påpeger eksperten.

 

I forårssæsonen fik han vist sig særdeles fint frem. Både som hjælper, men der var også muligheder for danskeren som taktisk brik i et udbrud.

 

”Han lagde stærkt ud med et fornemt udbrud i Milano-Sanremo, og han viste, at han har smag for udbrud i monumenter, da han gentog bedriften i Flandern Rundt.”

 

”Her imponerede han endda stort ved trods sine mange anstrengelser at komme i mål som nummer 45, bare 3.19 efter vinderen Kasper Asgreen og mindre end et minut efter forhåndsfavoritter som Julian Alaphilippe og Tom Pidcock,” fremhæver han.

 

Foto: Sirotti

 

Læs også
Lidl-Trek-stjerne mirakuløst Giro-klar: 21. april var en slags D-dag

 

De flotte præstationer byggede han desuden videre på, da sommeren meldte sin ankomst. Også på dansk grund var det muligt for ham at vise sig frem.

 

”De lovende takter tog han med sig videre til DM, hvor han sikrede sig en fornem tredjeplads i en historisk stærkt besat udgave af mesterskaberne.”

 

”Senere imponerede han som hjælperytter på stigninger i Circuito Getxo, og det hele kulminerede, da kun Taco van der Hoorn forhindrede ham i at tage en højst overraskende udbrudssejre på en udbrudsetape i WorldTour-løbet Benelux Tour,” siger eksperten.

 

De resultater får rosende ord med på vejen af Emil Axelgaard. Eksperten peger på en fremtid som stor motor for mange profiler i toppen af cykelsporten.

 

”Den resultatliste er ganske imponerende. Norsgaard er som type nemlig ikke nogen vinder, og det bliver ikke ham, der høster et hav af sejre”

 

”I første omgang har han kurs mod en karriere som en af den slags uopslidelige hjælperyttere, som kaptajnerne altid kan regne med i fladt terræn, men 2021-sæsonen viste tydeligt, at han også har råstyrken til at gribe de muligheder, han måtte få,” fortæller han.

 

Muligheder bør tilfalde Norsgaard
Movistar Team kan ikke mønstre den samme stjerneparade i toppen af hierarkiet, som de tidligere har kunne. Norsgaard er ligeledes hentet ind som en del af klassikersatsningen.

 

”Dem burde han faktisk nok kunne få nogle stykker af i 2022. Movistar er ikke det hold, de var engang, og faktisk har de i dag ganske få stjerner,” fortæller han.

 

”Det er klart, at han vil have en relativt låst rolle, hvis han skal køre et etapeløb med Alejandro Valverde eller Enric Mas, men kalenderen er fyldt med løb, hvor Movistar vil være outsidere, og hvor Norsgaard kan gribe nogle muligheder, som han gjorde det i Benelux sidste år,” siger Axelgaard.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

Netop klassikerne bliver igen et fokuspunkt. Movistar Team havde egentlig sat deres håb i kurven hos Ivan Garcia Cortina, der dog ikke kvitterede i 2021.

 

”I første omgang vil det være i brostensklassikerne. Norsgaard imponerede som sagt i Flandern Rundt sidste år, og han ligner en af de vigtigste hjælpere for Ivan Garcia Cortina, der er Movistars store kaptajn,” siger han.

 

Foto: Sirotti

 

”Spanieren har tidligere vist et stort potentiale, men havde et møgår i 2021. Det er klart, at Norsgaards muligheder vil afhænge af spanierens succes, men uanset hvad er Movistar i brostensløbene så ”lille” et hold, at de formentlig gerne vil køre offensivt,” siger Axelgaard.

 

”Her har Norsgaard vist, at han kan omsætte en dag i morgenudbruddet til gode resultater i de flamske løb.”

 

Det er dog ikke alle af de flamske løb, som danskeren vil nyde fordel af. Faktisk kan der ligefrem være synergieffekter mellem Garcia Cortina og Norsgaard.

 

”Norsgaard er dog nok en anelse for tung til for alvor at være med helt fremme i de flamske løb. Til gengæld synes Paris-Roubaix at passe ham som fod i hose, ikke mindst når han nu har vist, at han kan stå monumentdistancen,” fortæller eksperten.

 

”Igen vil Garcia Cortina være kaptajnen, men hvor spanieren har sine bedste muligheder i de flamske løb, er det omvendt for Norsgaard. Et godt resultat i Helvedet i Nord synes bestemt ikke at være uden for rækkevidde - heller ikke selvom vi naturligvis taler om hverken sejr eller podiet,” siger han.

 

Venter en tur til Italien?
Den abrupte start på WorldTouren betyder også, at Norsgaard endnu ikke har været med i et tre uger langt etapeløb.

 

Læs også
Emma Norsgaard udgår af Vueltaen

 

Det må derfor være et mål for ham i den kommende sæson at få et startnummer i enten Giroen, Touren eller Vueltaen.

 

”En anden væsentlig ambition for Norsgaard er at få Grand Tour-debut. Her ligner Giroen det mest sandsynlige løb, da Movistar som regel sender A-holdet til både Touren og Vueltaen, der er sæsonens to vigtigste løb for det spanske hold.”

 

”Til gengæld har de for vane at sende en ung trup til Italien, og det er næsten altid her, at deres unge ryttere får deres første chance,” fortæller han.

 

Det bliver dog ikke helt den samme model som de andre år, når det kommer til netop Giroen. En spansk superveteran har meldt sin ankomst.

 

”I år er det en anelse anderledes, fordi holdet kommer med Alejandro Valverde i dennes sidste sæson, men han ventes fortsat at blive omgivet af et knap så stærkt hold, som vi vil se det i Frankrig og Spanien,” siger eksperten.

 

”Norsgaard ligner et glimrende bud på en mand, der kan få til opgave at beskytte Valverde på de flade etaper. Uanset hvilken grand tour, han måtte få lov at køre, vil det være i en hjælperrolle,” fortæller han.

 

Foto: Sirotti

 

På sin egen personlige konto bliver det nok næppe i Giroen, han kommer til at jagte de største sejre. Missionen er en anden.

 

”Movistar kører ellers ofte aggressivt i bjergene i de lange etapeløb, men desværre er det ikke Norsgaard-terræn, og generelt er der i Grand Tours ret få muligheder for tungere folk som ham.”

 

Læs også
Giro d’Italia: Ruten, etaper og etapeprofiler

 

Det kan han omvendt opnå i andre former for etapeløb, de kortere af slagsen, og der kan Norsgaards glimrende motor snildt komme i spil.

 

”Til gengæld burde der være gode muligheder for at jagte noget personlig succes via udbrud i andre etapeløb. Det så vi allerede i Benelux Tour sidste år, og det er meget sandsynligt, at han vil kunne få den slags frihed i løb som netop den belgisk-hollandske begivenhed eller Tour de Pologne,” siger eksperten.

 

”Her passer terrænet også Norsgaard bedre, og vi har nu én gang set, at han med sin store motor kan være med til at snyde sprinterne på en af de fladere dage. Forhåbentlig kan det lykkes igen, enten i et WorldTour-løb eller et lidt mindre etapeløb,” fortæller han.

 

Klassikerne over enkeltstarten
Omvendt tyder det ikke på, at der bliver meget plads til enkeltstarten i den kommende sæson. Norsgaard arbejder på en stærk klassiker- og hjælperytter-profil, der skal bringe ham langt.

 

”Det tyder til gengæld ikke på, at vi skal vente os alt for meget på enkeltstarterne. Det var tidligere hans spidskompetence, men den disciplin synes han at have negligeret.”

 

”Han overraskede ellers sig selv ved at køre et fornemt DM, men lige nu synes han mest af alt satse på at udvikle sine evner i klassikerne, som udbryder og som hjælperytter,” fortæller Axelgaard.

 

Det betyder dog ikke et farvel til enkeltstarten på lang sigt. Det betyder dog ikke meget. Den forfærdelige start på WorldTouren er snart reduceret til et komma i historiebøgerne.

 

”Her ser det til gengæld også ganske lovende ud. Starten på karrieren kunne ikke have været værre, men efter et flot 2021 er den næsten allerede glemt,” siger Axelgaard.

 

”Forhåbentlig rækker motoren endnu længere i 2022, og så kan han forhåbentlig få den sejr, han var så tæt på i Benelux Tour, og levere en klassikerpræstation end den fornemme ridt, han allerede leverede i den seneste udgave af Flandern Rundt,” slutter eksperten.

DEL
INFO
Mathias Norsgaard Jørgensen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?