Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Twitter Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Baloise Belgium Tour
12. juni 2019 19:17 af Emil AxelgaardFoto: Amgen ToC - Chris Graythen/Getty Images

Jan-Willem Van Schip snød totalt sprinterne på den klassiske sprinteretape til Knokke-Heist og kan dermed se frem til at bære gult på morgendagens 2. etape. Her får han imidlertid kam til sit hår på en rute, der er som et lille Flandern Rundt, og hvor stærk vind vil bidrage til at sende tankerne tilbage til forårets klassikere.

Ruten

Sidste år var en undtagelse, men som regel har løbet budt på en etape, der gør brug af nogle af bakkerne og brostenene fra de flamske klassikere. Det gælder også for årets udgave, hvor etapen kommer på løbets anden dag. Her skal rytterne over fem af de mest kendte hellingen og i finalen to af de mest kendte pavéer, men alt sammen kommer det så langt fra mål, at sprinterne vil øjne en chance for igen at komme til fadet.

 

I alt skal der tilbagelægges 179,9 km, der fører feltet fra Knokke-Heist til Zottegem, som ligger midt i De Flamske Ardenner. Det første stykke har imidlertid karakter af transport og fører feltet mod syd væk fra kysten. I udkanten af storbyen Brugge skal man over to pavéer, nemlig Kerkstraat (500 m) og Brieversweg (2000 m) efter hhv. 7,5 og 12,3 km, men derudover er der ikke mange udfordringer på den lange rejse mod syd og sydøst. I udkanten af Oudenaarde, målbyen for Flandern Rundt, venter den kendte pavé Lange Astraat (300 m) efter 70,4 km, inden man når frem til den endnu mere berømte Haaghoek (2000 m), der er placeret efter 86,2 km.

 

Ved ankomsten til De Flamske Ardenner begynder stigningerne også at melde sig. Først skal man over Leberg (700 m, 6,1%) efter 89,1 km og derefter Tenbosse (500 m, 7,0%) efter 96,5 km. Kort efter rammer man Denderoordberg (700 m, 8,0%), hvorpå den første Checkpoint-spurt er placeret efter 108,2 km, og umiddelbart derefter er det tid til den frygtede Muur van Geraardsbergen (1100 m, 8,7%), der er brostensbelagt og passeres efter 113,8 km. Næste udfordring er Eikenmolen (700 m, 5,4%) efter 123,8 km, og efter 125,7 km venter så en 300 m lang pavé. Valkenberg (750 m, 6,0%) kommer efter 129,7 km, inden Berendries (900 m, 7,0%) er dagens sidste stigning efter 134,0 km, hvor der stadig resterer 45,9 km.

 

Efter 136,7 km rammer man den afsluttende rundstrækning, og 5,4 km krydser man stregen for første gang. Etapen afsluttes nu med to omgange på den 18,9 km lange runde, der er relativt flad. Den første del er let faldende, den anden del let stigende og dem sidste del igen let faldende, men den væsentligste udfordring er de kendte pavéer, Lippenhovestraat (1300 m) og Paddestraat (1900 m), der altså begge skal passeres to gange, sidste gang med hhv. 16,2 og 14,6 km til mål. Til slut venter en kringlet finale med sving med hhv. 3000, 1700, 1500, 700 og 400 m igen, og de sidste 5 km er let faldende. På begge omgange er der en Checkpoint-spurt med hhv. 35,4 og 16,5 km igen, mens Den Gyldne Kilometer kommer i den absolutte finale med bare 4,5 km til stregen.

 

Etapen byder på i alt 1121 højdemeter.

 

Zottegem var i mange år næsten fast målby for den indledende kongeetape i 3 Dage ved Panne. De seneste vindere er hhv. Philippe Gilbert (2017), Alexander Kristoff (2016 og 2015), Peter Sagan (2014 og 2013), André Greipel (2011), Filippo Pozzato (2009), Enrico Gasparotto (2008), Luca Paolini (2007), Leif Hoste (2006), Alessandro Ballan (2005), Danilo Hondo (2004 og 2001), Gianluca Bortolami (2003), Stefano Zanini (2002), Jeroen Blijlevens (2000) og Tom Steels (1999).

 

 

 

 

Vejret

Efter en drivvåd onsdag venter der mere af det samme. Det vil være tørt ved starten, men derefter vil det formentlig regne let gennem det meste af etapen, hvor temperaturen vil nå 19 grader. Det vil være betydeligt mere blæsende med en hård vind fra syd. Det giver sidemodvind på det lange stykke ned mod De Flamske Ardenner, hvor vinden på den kringlede rute vil komme fra alle retninger. På rundstrækningen vil der først være medvind, dernæst sidevind på pavéerne og derefter modvind. På de sidste knap 5 km vil der være med- og sidemedvind.

 

Favoritterne

For første gang i en menneskealder endte etapen til Knokke-Heist ikke i en massespurt, og i stedet viste brølstærke Jan-Willlem Van Schip, at han altså er en mester i at udnytte dårligt vejr til sin fordel. Dermed er det nu ham og Roompot, der står med førertrøjen, når det torsdag går løs med årets miniudgave af de flamske klassikere.

 

Etapen byder på en ganske svær fase i De Flamske Ardenner, hvor flere af de mest berømte stigninger, herunder Muren, kan bruges til angreb. De sidste næsten 50 km er dog så flade, at det næppe vil tjene det store formål. I stedet er det sidste passage af Lippenhovestraat og Paddestraat, der især kendes fra Omloop Het Nieuwsblad, som vil være farlige, men som udgangspunkt kunne meget tyde på, at etapen vil ende i en reduceret massespurt.

 

Det kan imidlertid meget vel blive ændret af det dårlige vejr. Igen vil det regne gennem det meste af etapen, og modsat i dag vil det også være blæsende. Særligt det forhold, at der vil være direkte sidevind på de to sidste pavéer, hvor vi ved, at det er helt åbent, kan gøre det hele langt mere selektivt end forventet.

 

Derfor tror vi heller ikke, at det bliver en nem dag. Vi forventer ikke, at feltet igen lader sig snyde af et udbrud, for vi regner med, at Deceuninck med hjælp fra Roompot og måske Lotto og Vital Concept vil tage kontrol. I den kuperede fase vil kombinationen af bakker, brosten og vind formentlig gøre det så hektisk, at udbruddet næsten vil komme tilbage af sig selv. Det er også meget nærliggende, at vi vil se angreb, måske endda fra en fyr som Tim Wellens, men stigningerne kommer nok for tidligt til, at et forspring kan holdes. Til gengæld regner vi med en vis udskilning allerede inden rundstrækningen.

 

Her tror vi, at vinden og brostenene vil splitte feltet yderligere, og vi vil slet ikke udelukke, at en lille gruppe kan køre væk på den sidste passage af pavéerne. Vi tror mest, at det vil ende i en spurt i et stærkt decimeret felt, der er blevet revet i stykker af brosten og sidevind, men det kan også ende i en spurt i en helt lille gruppe af klassikerspecialister eller måske endda med, at en rytter kører alene væk til slut, hvis gruppen er så lille, at det ikke kan holdes samlet.

 

Det får os til at pege på Fabio Jakobsen som vores favorit. Hollænderen er måske ikke specielt klatrestærk, men i dette terræn er han ganske holdbar. Det viste han blandt andet med den flotte kørsel i sidste års episke Bretagne Classic, og med den superform, han viste i Hammer Sprint, hvor han var i sin egen liga, tror vi, at han vil kunne klare strabadserne, ikke mindst fordi han er bakket op af det bedste hold. I en spurt er der ingen, der kan røre ham, og derfor tror vi, at Jakobsen tager den sejr, han burde have taget i dag.

 

Hans værste rival må være Jasper Philipsen. Det er ikke uden grund, at belgieren kaldes den nye Tom Boonen, for han elsker brostensløb som disse. Så sent som i mandags var han tæt på at snyde alle sprinterne i Ronde van Limburg, og han synes derfor at være i storform. Løbet her kan næppe blive for hårdt for ham, og han i år vist, at han formentlig er løbets næsthurtigste. Særligt hvis Jakobsen falder fra, bliver han derfor ikke nem at slå.

 

I dag kom Bryan Coquard aldrig frem til spurten, men det var ikke helt uventet i en teknisk finale, der ikke passede ham. I morgen står han langt bedre, for selvom han ikke er verdens bedste i sidevind og på brosten, burde han alligevel have glæde af et hårdt løb. Det har han udsigt til at få, og med den superform, han senest viste med sin offensive kørsel i Mayenne, ligner han en mand, der kan sidde med hjem, hvis ikke han svigtes af sit svage hold. Med den fine spurt, han har haft på det seneste, har han gode chancer for at gøre det færdigt.

 

Christophe Laporte viste fremragende form i Luxembourg, hvor han vandt to etaper, og som klassikerspecialist vil han elske denne rute. Desværre har han været syg, og da han heller ikke var fremme i dag, kan man frygte, at det har kostet for meget. Har han stadig benene fra Luxembourg, burde han dog have gode chancer for at være hurtigste mand i den gruppe, der måtte spurte om sejren.

 

En anden oplagt kandidat er den yderst formstærke Baptiste Planckaert. Belgieren er ikke konkurrencedygtig i klassiske spurter, men efter et hårdt løb står han stærkt. Med de ben, han har vist i Vallonien, Köln og Luxembourg, skal han håbe, at løbet bliver så hårdt som muligt, og herefter vil han kunne bruge sin gode spurt til at slå rivalerne, især hvis de mere klassiske sprintere falder fra. Holdet har også en formstærk Emils Liepins, der er endnu hurtigere, men som er knap så holdbar. Med den form, han har vist, er han dog ganske slidstærk og derfor ikke uden chance.

 

Det samme gælder for Tom Van Asbroeck. Også han har i Norge og Dunkerque vist god form, og han burde derfor kunne udnytte de barske betingelser til at slide de hurtigere folk ned. De mange top 10-placeringer i massespurter vidner om den gode form og stor stabilitet. Nu skal han bare håbe, at han undervejs kan komme af med de hurtigere folk.

 

Tim Merlier viste i dag, at han har passet sin træning, selvom det først er med skiftet til Corendon, at han igen har kunnet køre UCI-løb. Dette er lidt ukendt terræn for crossrytteren, men med de lovende takter, han har vist i belgiske endagsløb, burde han kunne gøre det godt her. I dag viste han, at det ikke var et tilfælde, at han sidste år vandt to massespurter i Danmark Rundt. Klarer han strabadserne, vil han være en af de helt tunge favoritter.

 

En anden god kandidater Timothy Dupont. Belgieren kan være ganske svingende, men når han er i form, er han ganske holdbar i denne slags terræn. Wanty har et ret godt hold, og selvom han ikke er den mest holdbare sprinter, giver det ham gode chancer for at overleve. Han viste i Dunkerque, at han stadig må være en af de hurtigste i dette felt.

 

Sidevind og brosten er ikke noget for Niccolo Bonifazio, men det er perfekt for Adrien Petit, der som bekendt er klassikerspecialist. Det er klart, at han slet ikke er så hurtig som i gamle dage, men i Gent-Wevelgem så vi, at han stadig kan afslutte efter et hårdt løb. Til gengæld synes han desværre ikke at være i sin allerbedste form.

 

Vi glæder os meget til at se vinderen af Fleche du Sud, Quinten Hermans. Belgieren viste sidste år i Tour de Wallonie, at han efter hårde løb kan vinde spurter på dette niveau. Det er klart, at hans hold er svagt, og at brosten, bakker og positionskamp er noget andet end Valloniens stigninger, men crosstalentet synes at have form og evner til at kunne blive en faktor.

 

Vi tror, at etapen bliver for hård for feltets øvrige sprintere, især fordi Matteo Moschetti formentlig ikke har formen efter sit styrt i Giroen, mens den eller stadig mere spændende Christophe Noppe nok alligevel mangler den sidste fart. I stedet vil vi også pege på en række klassikerspecialister, der måske kan slå til, hvis løbets splittes til atomer i sidevinden på de sidste brosten. Her vil vi særligt fremhæve Anthony Turgis, Niki Terpstra, Tim Wellens, Alex Kirsch og Lasse Norman Hansen, der endelig viste lidt form i Ronde van Limburg.

 

Feltet.dks vinderbud: Fabio Jakobsen

Øvrige vinderkandidater: Jasper Philipsen, Bryan Coquard

Outsidere: Christophe Laporte Baptiste Planckaert, Tom Van Asbroeck, Tim Merlier, Timothy Dupont

Jokers: Emils Liepins, Adrien Petit, Quinten Hermans, Anthony Turgis, Niki Terpstra, Tim Wellens, Alex Kirsch, Lasse Norman Hansen

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Ladies Tour of Norway - TTT(2.WWT) 22/08-25/08

Colorado Classic(2.HC) 22/08-25/08

PostNord Danmark Rundt(2.HC) 21/08-25/08

GP Stad Zottegem(1.1) 20/08

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 21/08

Tour de Indonesia(2.1) 19/08-23/08

Tour du Limousin(2.1) 21/08-24/08

PostNord Danmark Rundt(2.HC) 21/08-25/08

Veenendaal-Veenendaal Cla...(1.1) 21/08

Tour du Limousin(2.1) 21/08-24/08

Ladies Tour of Norway - TTT(2.WWT) 22/08-25/08

Colorado Classic(2.HC) 22/08-25/08

Vuelta a España(2.UWT) 24/08-15/09

Cyclassics Hamburg(1.UWT) 25/08

Schaal Sels(1.1) 25/08

Tour Poitou-Charentes(2.1) 27/08-30/08

Druivenkoers - Overijse(1.1) 28/08

Deutschland Tour(2.HC) 29/08-01/09

Great War Remembrance Race(1.1) 30/08

Tour de DMZ(2.NCUP) 30/08-03/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger