Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Tour de l’Ain
24. maj 2019 21:22Foto: Unipublic / Luis Angel Gomez

Efter dagens højst overraskende sejr til Stefan Bissegger er det nu tid til det, Tour de l’Ain egentlig handler om, nemlig klatring. Lørdag venter de første alvorlige stigninger på en kort, intens etape, men en relativt let målbakke betyder dog, at det kan ende med en spurt i en lille favoritgruppe, men favoritterne holder krudtet tørt i søndagens slag på Grand Colombier.

Ruten

Det har som regel været traditionen, at løbet er blevet afsluttet med to svære etaper, hvoraf den første ofte har været for klassikerryttere og den sidste været mere for klatrere. Den model er fastholdt i det nye tre dage lange format, og derfor melder de første stigninger sig allerede på lørdagens etape. Her venter en ganske svær dag med hele 3000 højdemeter på bare knap 125 km, men selvom det hele ender på toppen af den lange stigning, Col de la Faucille, er målbjerget så let, at det mere er en dag for hurtige puncheurtyper end rigtige klatrere.

 

I alt skal der tilbagelægges bare 123,9 km, der fører feltet fra Bellignat til toppen af Col de la Faucille. Allerede starten er hård, idet man kører mod syd op ad en lille bakke, inden man snor sig mod nordøst via et faldende stykke, endnu en bakke og en flad strækning. Kort efter drejer man mod syd for at bestige kategori 3-stigningen Cote d’Arbent (4,8 km, 4,6%), der har top efter 34,9 km, og som leder næsten direkte ind på kategori 3-stigningen Cote de Viry (4,3 km, 5,9%), der bestiges fra vest og har top efter 41,8 km. En kort nedkørsel fører videre mod øst og syd, inden man tager hul på kategori 1-stigningen Cote de Giron (4,0 km, 6,5%), hvis top er placeret efter 60,5 km.

 

Efter de tre første stigninger bliver det lidt lettere, når en relativt teknisk nedkørsel fører mod syd ned i dalen, hvor man drejer rundt for at køre mod nord op ad kategori 1-stigningen Col de Menthieres (9,1 km, 6,3%), hvis top passeres med 37,2 km. De indledes med en nedkørsel, der fører mod nordøst, inden man fortsætter videre i samme retning via en lang, lige og let stigende vej. Langsomt bliver det stejlere, når man rammer den afsluttende kategori 1-stigning Col de la Faucille, der stiger med 3,9% over 7,7 km. der formelt er mål på toppen, er de sidste 3 km stort set helt flade og kommer, efter at man er vendt rundt for at køre mod sydvest via en lang lige vej. Der er et skarpt sving med 200 m igen, inden vejen buer ind på den 100 m lange, 3 m brede opløbsstrækning.

 

Etapen byder på i alt 3007 højdemeter.

 

Col de la Faucille var også mål for sidste etape sidste år, hvor Arthur Vichot efter hårdt arbejde fra David Gaudu på toppen kunne spurtbesejre Nans Peters og derved tage den samlede sejr, men dengang blev bjerget besteget fra en anden og vanskeligere side.

 

 

 

 

 

 

 

Vejret

Efter en flot start på løbet venter der en trist lørdag. Her ventes det nemlig at regne uafbrudt fra start til mål. Heldigvis vil temperaturen i bunden af sidste stigning ikke være lavere end 16 grader. Der vil være en let vind fra nord, hvilket efter en indledning med modvind og et efterfølgende medvindsstykke giver sidemodvind fra bunden af Menthieres, indtil man med få km igen drejer ind i sidemedvind, der varer ved helt frem til stregen.

 

Favoritterne

Efter dagens lille sprinteropgør er det nu slut for de hurtige folk. I stedet indledes klatreslaget, men det er nu ikke en oplagt etape for løbets favoritter. Den sidste stigning er for let til at kunne bruges til meget, og da der ovenikøbet vil være modvind næsten hele vejen op, virker det stærkt usandsynligt, at etapen kan gøre forskelle.

 

Til gengæld er resten af ruten ganske udfordrende, og det bliver bestemt ikke en dag, der er let at kontrollere. Det schweiziske landshold skal ikke forsvare Bissegers trøje, men vi tror, at FDJ vil påtage sig ansvaret. Holdet har en interesse i, at Pinot ikke smider klassementet til et dumt udbrud, og derfor forventer vi, at de vil kontrollere fra start til mål. I et felt uden mange stærke klatrere burde det være muligt, ikke mindst fordi det er tænkeligt, at også Ag2r og Cofidis, der har nogle stærke puncheurs vil give en hånd med.

 

Derfor forventer vi, at de toneangivende franske hold med god hjælp fra modvinden vil sikre, at det skal afgøres i en spurt blandt de folk, der kan klare målbakken og derefter er hurtige i den flade finale. Det får os til at pege på Alexandre Geniez som vores favorit. Franskmanden har for vane at vinde spurter i små grupper i dette løb, og han vil utvivlsomt elske denne afslutning. Han form er altid meget svingende, men han melder om gode ben efter en træningslejr i Sierra Nevada. Med den spurtstyrke, han også viste, da han vandt en etape i Vueltanen og GP Marseillaise sidste år, tror vi, at han kan tage endnu en sejr i et løb, hvor han altid har stor succes.

 

Hans værste rival kunne være Julien Simon. På papiret er Cofidis-rytteren vel egentlig hurtigere, men han har ikke helt haft samme hurtighed som tidligere på flad vej. I det hele taget har det knebet lidt med niveauet på det seneste, men sejren i Tour du Finistere gav håb om fremgang. Hvor han står efter en pause, er usikkert, og da han ikke er klatrer, kan denne etape blive for hård. Sidder han der til sidst, burde han dog være en af de oplagte favoritter.

 

Det samme er Xandro Meurisse. Belgieren har i blandt andet Tour de Romandie og Dauphiné vist en vis spurtstyrke også på flad vej, og dette burde derfor være en god finale for ham. Han har ikke haft den bedste form i år, men dette burde dog være stigninger, han kan klare. Han har stadig til gode at vinde en spurt som denne, men i dette felt er det realistisk.

 

En anden relativt hurtig herre er Lilian Calmejane. Franskmanden vil formentlig angribe i et væk, men også i en spurt efter et hårdt løb har han en chance. Også han har endnu til gode faktisk at vinde en spurt som denne, men i et felt uden mange puncheurs har han en chance, ikke mindst hvis det bliver hårdt.

 

En anden rytter med en god afslutning er Elie Gesbert, der blandt andet i Tour du Limousin har vist sine puncheuregenskaber. I år har det til gengæld knebet lidt med spurterne på flad vej i blandt andet Oman og Coppi e Bartali. Derfor kan man tvivle på, om han vitterligt har farten til at vinde. Arkea har også den endnu hurtigere Kevin Ledanois, men han får formentlig for svært ved at sidde med hjem.

 

Kan Thibaut Pinot vinde? Målet med etapen er helt sikkert at holde mulighederne åbne inden kongeetapen, men man skal aldrig sige aldrig. Pinot har nemlig i blandt andet Giroen og Tour of the Alps vist, at han er hurtig efter et hårdt løb. Spørgsmålet er bare, om denne etape er hård nok til, at han kan vinde, ikke mindst fordi vi så hans begrænsninger i tekniske finaler i Provence tidligere i år.

 

FDJ har også Anthony Roux, der i lyset af modvinden burde have en chance for at klare stigningerne. Desværre skal FDJ formentlig kontrollere etapen, og det vil formentlig betyde, at han skal ofre egen chance. Kommer han med op, vil han til gengæld formentlig være den hurtigste afslutter.

 

Andre hurtige klatrere er Ruben Guerreiro, Quentin Pacher, Simon Pellaud, Georg Zimmermann, Felix Gall, Javier Moreno og Julien El Fares, men de får nok alligevel svært ved at vinde. En dark horse kunne være store Nils Politt, der i lyset af modvinden kan have en lille chance for at klare stigningen. Det samme kan Kevin Le Cunff og Anthony Maldonado måske også, men de to hurtige folk kommer alligevel formentlig til kort.

 

Feltet.dks vinderbud: Alexandre Geniez

Øvrige vinderkandidater: Julien Simon, Xandro Meurisse

Outsidere: Lilian Calmejane, Elie Gesbert, Thibaut Pinot, Anthony Roux, Quentin Pacher

Jokers: Kevin Ledanois, Nils Politt, Julien El Fares, Javier Moreno, Ruben Guerreiro, Simon Pellaud, Felix Gall

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Primus Classic(1.HC ) 21/09

Coppa Sabatini - Gran Pre...(1.1) 19/09

Kampioenschap van Vlaanderen(1.1) 20/09

Memorial Marco Pantani(1.1) 21/09

Kampioenschap van Vlaanderen(1.1) 20/09

Primus Classic(1.HC ) 21/09

Memorial Marco Pantani(1.1) 21/09

VM - Holdtidskørsel (Mix)(CM) 22/09

Gooikse Pijl(1.1) 22/09

Grand Prix d'Isbergues - ...(1.1) 22/09

Trofeo Matteotti(1.1) 22/09

VM - Herre Junior (Enkelt...(CM) 23/09

VM - Dame Junior (Enkelts...(CMW) 23/09

VM - U23 Herrer (Enkeltst...(CM) 24/09

VM - Kvinder (Enkeltstart)(CMW) 24/09

VM - Herrer (Enkeltstart)(CM) 25/09

Omloop van het Houtland L...(1.1) 25/09

VM - Herre Junior(CM) 26/09

VM - U23 Herrer(CM) 27/09

VM - Dame Junior(CMW) 27/09

VM - Kvinder(CMW) 28/09

VM - Herrer(CM) 29/09

Paris-Chauny(1.1) 29/09

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

NY MTB? SPAR MERE END 30% PÅ EN SPECIALIZED EPIC COMP