Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 2. etape af Tour de Wallonie
22. juli 2017 20:13Foto: Unipublic / Graham Watson

Med en veltimet angreb i finalen viste Benjamin Thomas igen, at han er et af fransk cykelsports meget lovende talenter, men allerede med det samme kommer den unge Armee de Terre-rytter under pres. Ganske vist byder 2. etape ikke på en stigende afslutning som på dagens etape, men en yderst kuperet rute og en stribe sultne WorldTour-hold betyder, at det ikke bliver nemt for det Thomas’ lille franske mandskab at kontrollere løbet.

Ruten

Den hårde finale betød, at sprinterne ikke spillede en rolle på 1. etape, og de håber derfor i stedet at komme til fadet dagen efter, hvor der venter en flad afslutning i Seraing. Det bliver imidlertid ingen let sag for de hurtige afsluttere at komme i spil, da der forinden bydes på ikke færre end 8 kategoriserede stigninger i yderst kuperet terræn samt to omgange på en alt andet end flad rundstrækning.

 

I alt skal der tilbagelægges 189,4 km mellem Chaudfontaine og Seraing i det bakkede område syd for Liege. Begge byer kan betragtes som forstæder til storbyen og ligger meget tæt på hinanden, og etapen består derfor af en stor sløjfe mod øst, inden man snor sig igennem bakkerne tilbage mod Seraing. Allerede fra start går det løs, da de første 30 km hovedsageligt er stigende og byder på kategori 2-stigningene Cote de Rafhay (4,5 km, 3,4%) og Cote de Thimister (2,4 km, 3.9%) med top efter hhv. 11,1 og 23,9 km. Dernæst kører man ned til første pointspurt efter 37,6 km og etapens østligstepunkt , inden et let stigende stykke leder mod syd frem til bunden af den lange kategori 1 -stigning Cote de Spitzberg (11 km, 3,1%), der har top efter 67 km.

 

Efter stigningen får det igen mod vest og til sidst mod nord tilbage mod Seraing, først via en lang nedkørsel og siden via et yderst kuperet stykke, der byder på kategori 2-stigningene Cote de Becco (3,4 km, 4.9%), Cote de Playe (2,9 km, 4,3%), Cote du Ry d’Oneux (4,1 km, 4,3%) og Cote du Petit Beheu (2,2 km, 4,7%) efter hhv. 91,8, 104,9, 122 og 131,4 km. Bare 500 m efter sidste stigning rammer man den afsluttende rundstrækning, og stregen krydses 9,1 km senere. Etapen afsluttes nu med to omgange på den 24,2 km rundstrækning, der er alt andet end flad. Således byder den umiddelbar efter passagen af målstregen på et langt stigende stykke, der efter en nedkørsel kulminerer på toppen af kategori 2-stigningen Col de Bonsignèe (2,9 km, 4,3%), hvis top nås med 12,1 km igen. Herefter venter et par småbakker, inden en lang nedkørsel leder ned til de sidste 1500 m, der er hovedsageligt flade. Der er ingen sving i de sidste 5 km.

 

Seraing husede etaper i 2008, hvor Gianni Meersman tog en solosejr fra et udbrud, i 2001, hvor Paolo Bettini kørte alene hjem med et forspring på et sekund, og i 2000, hvor Jo Planckaert slog Thor Hushovd i en spurt. Tour de France lagde vejen forbi i 2012, hvor Peter Sagan tog karrierens første etapesejr på sin allerførste linjeløbsetape ved at slå Fabian Cancellara i en spurt efter en hård finale, og i 2001, hvor Erik Zabel vandt en massespurt. I 2006 startede Giroen i byen, og her vandt Paolo Savoldelli prologen foran Bradley McGee.

 

 

 

Vejret

Efter en dag med blæsende forhold venter en søndag med meget blandet vejr. Det vil hovedsageligt være solrigt, men gennem hele etapen vil der være 25% risiko for en byge. Igen vil det være meget blæsende med en frisk til hård vind fra sydvest, hvilket giver medvind først på etapen og dernæst hovedsageligt sidemodvind. På rundstrækningen vil der være sidemodvind fra til toppen af stigningen og dernæst sidemedvind.

 

Favoritterne

I årets 4 Dage ved Dunkerque viste banerytteren Benjamin Thomas, at hans potentiale på landevejen er stort, da han med et smart angreb i finalen på den kuperede 3. etape snød alle favoritterne. I dag gentog han så den bedrift i Vallonien og viste dermed, at det kun er et spørgsmål om tid, inden han skriver kontrakt med et større hold.

 

Bag Thomas, der akkurat holdt feltet stangen, kæmpede forhåndsfavoritterne om sekunder, og ikke overraskende var Xandro Meurisse, Jelle Vanendert og Dylan Teuns blandt de stærkeste på bakken op til mål. Mere overraskende var det, at sprinterne Jonas Van Genechten og Tosh van der Sande kunne være med blandt de fem bedste i spurten, og det vidner om, at de to hurtige afsluttere er i storform.

 

Sejren betyder, at Thomas og Armee de Terre nu er i pole position og dermed skal forsvare sig på 2. etape, der måske er løbets mest kuperede. Der er ingen tvivl om, at de vil komme under massivt pres fra specielt BMC og Lotto Soudal, der helt sikkert vil angribe som besatte. Holdet kan imidlertid blive reddet af, at der vil blæse en hård sidemodvind på det meste af anden halvdel af etapen, at de vil få hjælp af nogle sprinterhold - BMC og Lotto Soudal kan sågar selv blive allierede, hvis de kan se, at der ikke kan gøres en forskel - og at der vil være modvind på den stigende del af rundstrækningen. Det vil gøre det meget sværere at skabe den nødvendige splittelse. I dag så vi på en meget lignende rute, at det er svært at skabe store afstande, og da der er mange hold med interesse i en spurt, tror vi, at det vil ende i en reduceret massespurt. Det vil dog langt fra været et fuldt felt, der ender med at skulle afgøre det i Seraing.

 

Det får os til at pege på Jonas Van Genechten som vores favorit. Vi er nærmest chokerede over, at det lykkedes belgieren at sidde så langt fremme på stigningen i dagens finale. Det vidner om, at han er i sit livs form, og når han kan begå sig på sådan en stigning, bør han ikke få problemer med bakkerne her. Tværtimod vil de være til hans fordel, da de vil rydde kraftigt ud i rivalerne, og han kan meget vel vise sig at være både hurtigste og friskeste mand i finalen. Han er god til at positionere sig, og har gode folk til at køre sig frem. Sidste år viste han med sejren i Vueltaen, at han er blandt de allerhurtigste i dette felt, og det får os til at pege på ham som vinder.

 

Feltets store topsprinter er naturligvis Bryan Coquard. Han kunne imidlertid ikke sidde med helt fremme i dag, og da han normalt er meget holdbar, viser det, at han endnu ikke er i topform. Han var dog ikke meget langt tilbage, og han burde have gode muligheder for at overleve stigningerne på en etape præget af modvind. På papiret er han feltets hurtigste mand, og kan han få sig placeret ordentligt, bør han vinde en spurt, hvis han er med hjem til stregen.

 

Efter en svær sæsonstart har Timothy Dupont endelig fundet formen. Belgieren vandt spurten om femtepladsen i onsdagens GP Cerami, der har en hård finale, og i dag sad han næsten med de bedste. Det indikerer, at han har gode chancer for at komme med hjem på morgendagens etape, og i så fald er han livsfarlig, specielt efter et hårdt løb. Sidste år slog han folk som Gaviria, og det viser, at han kan slå alle i dette felt.

 

Det samme kan Jempy Drucker, der sammen med Coquard og Dupont er feltets hurtigste mand. I dag endte han langt tilbage, men det skyldes, at han arbejdede for Teuns. Det kan han blive tvunget til igen, men med en flad finale burde han være beskyttet. I GP Cerami viste han storform, så han burde kunne overleve stigningerne. Er han med hjem, kan han slå dem alle, specielt fordi han er god til at positionere sig. Den store udfordring bliver at få en beskyttet rolle på holdet.

 

Lotto Soudal har Moreno Hofland, men da Tosh van der Sande nu kan lugte den samlede sejr, må man formode, at de kører for belgieren. Han viste i dag fremragende form og burde let overleve stigningerne. Ganske vist er der hurtigere folk end ham, men han viste sidste år i Tour de l’Ain, at han kan vinde spurter som disse. Han skal håbe på så hårdt et løb som muligt. Har man Hofland med hjem, kan det ikke udelukkes, at man satser på hollænderen, der har bedre chance for at slå de hurtigste.

 

Juan Jose Lobato har haft en svær sæson for LottoNL, men i dag viste han god form. Det må give selvtillid forud for denne etape, hvor han burde overleve stigningerne. Han er hurtig nok til at slå alle på en etape som denne, men det afhænger af, om han kan positionere sig ordentligt, hvilket altid har været en udfordring. Et mindre felt gør dog positionskampen mindre hektisk.

 

Baptiste Planckaert er ikke hurtig nok til at vinde de rene massespurter, men i en mindre gruppe vil han være en af de hurtigste. I dag viste han, at formen er god, og han bør derfor være med hjem. Er folk som Coquard, Dupont og Drucker der også, kan det blive svært, men er de væk, vil han være en af de hurtigste.

 

Justin Jules har allerede vundet flere store løb i år, og derfor har han vist, at han er hurtig nok til at slå de fleste, der er til start her. I dag klatrede han fremragende, og han bør derfor let kunne sidde med til mål. Desværre havde han håbet på en mere teknisk finale.

 

Yannick Martinez viste endelig form på dagens etape. Det sker efterhånden sjældent, men når han rammer formen, klatrer han fremragende. Han bør derfor være med i finalen denne gang. Normalt er han ikke hurtig nok til at vinde, men efter et hårdt løb er han ikke uden chance. Det samme kan siges om Ivan Savitskiy, der dog sad længere tilbage på dagens etape.

 

Pim Ligthart viste god form i dag, og da hans sprintere næppe kommer med til mål, vil han sikkert forsøge at spurte sig til et par bonussekunder - eller måske angribe i finalen. En anden outsider er Yannis Yssaad, der i teorien er lidt for tung, men klatrer bedre og bedre og derfor måske kan overleve. Han har i hvert fad farten til at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Jonas Van Genechten

Øvrige vinderkandidater: Bryan Coquard, Timothy Dupont

Outsidere: Jempy Drucker, Tosh van der Sande, Juan Jose Lobato, Baptiste Planckaert

Jokers: Justin Jules, Moreno Hofland, Yannick Martinez, Pim Ligthart, Ivan Savitskiy. Yannis Yssaad

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour of Fuzhou(2.1) 17/11-23/11

World Cup Koksijde(CDM) 24/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

SPAR 30.000 KRONER PÅ SPECIALIZED EPIC MTB