Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af Gran Camiño

Optakt: 4. etape af Gran Camiño

27. februar 2022 13:22Foto: Movistar Team

Michael Woods lykkedes md at forsvare førertrøjen på kongeetapen, men canadieren måtte se Alejandro Valverde næsten halvere forspringet i kraft af bonussekunder. Dermed er der lagt op til et brag af en duel mellem de to, når løbet søndag skal afgøres på 15,8 km lang og ganske kuperet enkeltstart i et løb, der er præget af et felt nærmest uden specialister.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Ruten

Det har været en tradition, at de fleste spanske etapeløb byder på en enkeltstart, og sådan bliver det også i den første udgave af Galiciens nye cykelstolthed. Det vil dog ikke være rigtigt galicisk, hvis man havde designet en flad rute, og det har man bestemt heller ikke. Over de 15,8 km skal der således klatres 208 højdemeter, som først og fremmest findes på tre korte, men relativt stejle bakker, og dermed er det de mere alsidige blandt de tempostærke, der skal slås om den sidste etapesejr, samtidig med at det endelige slag om den samlede sejr skal slås.

 

I alt skal der tilbagelægges 15,8 km, som består af en næsten kvadratisk rundstrækning i det kuperede område øst for start- og målbyen Sarria. Starten er den nemmeste, da man kører fladt mod sydøst, tager et hurtigt sving og derefter kører mod nordøst ad en helt flad hovedvej frem til en rundkørsel.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Her ændrer etapen karakter, når man efter 3,5 km drejer mod øst for at køre ind i terrænet. I starten er det fortsat fladt, men hurtigt går det op ad en bakke (600 m, 6,7%) med top efter ca. 6 km. Herfra fortsætter man igennem småkuperet terræn mod øst, inden man drejer mod syd for at køre op ad et let stigende stykke, der slutter med dagens anden bakke (600 m, 6,1%), hvis top nås efter ca. 9 km.

 

Efter toppen bliver det igen let. Her drejer man nemlig mod vest for at følge en næsten helt lige og let faldende vej hele vejen ned til udkanten af målbyen. Her drejer man med 2200 m igen mod syd, hvorefter man kører igennem den flade byzone igennem to rundkørsler med hhv. 2100 m og 2000 m igen, inden man drejer blødt med 1800 m igen. Ved den røde flamme drejer man skarpt til højre, inden man med 500 m og 400 m igen tager to hurtige venstresving, der leder ind på en 400 m lang målbakke, som stiger med 7,7% og byder på en skarp kurve med 300 m igen, hvorefter det går lige ind til stregen.

 

Etapen byder på 208 højdemeter.

 

Sarria har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

Vejret

Det velkendte galiciske regnvejr melder sig i næste uge, men rytterne har en herlig uge. Søndagen byder kun på få skyet og en temperatur på 14 grader, og der vil bare være en let og helt konstant vind (7-8 km/t) fra sydvest. Det giver med- og sidemedvind på etapens første halvdel og dernæst uafbrudt sidemodvind, kun afbrudt af et kort sidemedvindsstykke lige efter den røde flamme.

 

Favoritterne

Som de foregående dage bliver det en mere skitseagtig gennemgang af favoritterne end vanligt.

 

Dagens udfald kunne ikke have skabt et meget bedre udgangspunkt for en medrivende afslutning, når uhyre temposvage Michael Woods skal udkæmpe et opgør mod Alejandro Valverde, hvis engang så fine enkeltstart de seneste år har været en stor akilleshæl. De skal dog næppe køre med om etapesejren, når man ser på deres temporesultater de seneste år, men generelt er det en spøjs enkeltstart at spå om. Feltet er nemlig næsten renset for specialister, og det bliver ikke nemmere, når min forhåndsfavorit, Magnus Cort, ikke stillede til start i dag.

 

Det er en ganske varieret enkeltstart, der både byder på et fladt og et faldende powerstykke og tre korte og stejle bakker, hvoraf den sidste kommer i en ganske teknisk finale. Det er derfor ikke nogen ringe enkeltstart for en klatrer at forsvare sig på, men der er også plads til, at specialisterne kan træde til. Dermed er det alsidige specialister, der vil dominere, når løbets sidste etapevinder skal findes. Man kommer ikke langt, hvis ikke man har power, men helt tunge folk kommer formentlig til kort på denne rute. Heldigvis bliver vejrbetingelserne ensartede og flotte for alle, og vi bør få et rent opgør.

 

Med Cort ude af billedet må jeg pege på Nelson Oliveira . Portugiseren ville i gamle dage have været storfavorit, men i 2021 var det sløjt på enkeltstarterne. Han har heller aldrig været god over korte distancer, men i Valencia sidste år, hvor han var i et tilsvarende felt på en kortere enkeltstart, blev han nr. 2 med en overraskende lille afstand til Stefan Küng. Han har vist skræmmende god form i først Andalusien, hvor han imponerede mig enormt, og senest i dag, og han vil derfor kun have glæde af bakkerne, selvom de er lidt for eksplosive for ham. I dette felt burde han kunne vinde, og derfor er han min favorit.

 

I virkeligheden er det vel Ion Izagirre , der ville være storfavorit i gamle dage. I hvert fald var han uhyre svær at bide skeer med på kuperede enkeltstarter, og denne passer ham faktisk næsten helt ideelt. Desværre er hans tempoevner næsten forsvundet, og de seneste år har det næsten været en akilleshæl. Han viste dog med 2. pladsen i Dauphiné, at han stadig kan overraske på en kuperet rute. Spørgsmålet er bare, om det kan ske uden Astanas cykel og efter et skifte til temposvage Cofidis. Selvom han så bedre ud i dag, er han heller ikke på 100% efter sit styrt i Algarve.

 

En anden rytter, der har skuffet på enkeltstarter på det sidste, er Chad Haga, men han rejste sig pludselig i Vueltaen sidste år. Denne type rute er helt ideel for ham, og den er også lang nok til, at han har en chance. Han virkede meget formsvag i optakten, men hans kørsel de seneste dage har været langt bedre, end jeg troede. Han plejer dog at skulle bruge mange løb, inden han for alvor kommer i gang, og jeg er usikker på, om det har gavnet ham at være skiftet væk fra DSMs materiel.

 

Jeg vil blive overrasket, hvis ikke vinderen er en af de tre ovennævnte, men jeg nævner også Alessandro de Marchi. Hans enkeltstarter er svingende, og han er ikke specialist, men i dette felt vil han være solid. Terrænet passer ham, men distancen er desværre for kort, og da han har virket formsvag i sit første løb i år, ser jeg ham ikke vinde.

 

Israel-PTs rigtige specialist er Matthias Brändle. Distancen passer ham, selvom den nok er lidt for lang, men desværre er han faldet meget af på den. Jeg vil tro, at denne er for kuperet, men der er powerstykker nok til, at han i dette felt bør gøre det fint.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

Som sagt har Alejandro Valverde fuldstændig mistet sin gode enkeltstart, men jeg har en tro på, at han måske kan rejse sig lidt. I hvert fald har han alt og køre for, og både terræn og distance burde passe ham. Hans form er åbenlyst ganske fremragende, og i dette felt er der jo ingen specialister. Derfor føre klatreevner på korte bakker til et topresultat, og dem har Valverde i hvert fald.

 

I gamle dage var Gorka Izagirre en god temporytter, men jeg kan næsten ikke huske, hvornår han sidst har vist sig frem. Han er dog i god form, som vi så i dag, hvor han var meget bedre end ventet, og dette terræn burde passe ham næsten ideelt. Måske er det nu, han genfinder lidt af fordums styrke.

 

En spændende kandidat er Diego Lopez. Han kørte en fin enkeltstart i Valencia sidste år, og han var også med fremme på begge enkeltstarter i Portugal. Her var niveauet dog endnu lavere end her, og derfor skal vi nok ikke regne med at se ham helt fremme. Han viste dog overraskende god klatreform i Andalusien, og det giver mig håb.

 

Man skal vel også nævne Hugh Carthy. Det er åbenlyst, at han er langt fra formen, men han kørte trods alt nogle af dette felts bedste enkeltstarter i 2020. Det gjorde han dog ikke i 2021, og i lyset af hans nuværende form skal vi nok ikke regne med det helt store.

 

I dette felt er Jakob Fuglsang også en af dem, der på et tidspunkt har kørt de bedste enkeltstarter. Det ahr han bestemt ikke gjort de seneste år, og selvom han kom igen til sidst på etapen, har han også skuffet i dette løb, hvor det i dag var temmelig kritisk undervejs. På denne rute bør han som en af de bedre klatrere og en engang også hæderlig temporytter dog ende relativt langt fremme.

 

Generelt er ruten så kuperet, at jeg regner med at se de fleste klatrere gøre det fornuftigt. Jesus Herrada kørte engang gode enkeltstarter, og det bør komme til udtryk her, ligesom Ruben Fernandez med sin nuværende form bør forsvare. Selv Michael Woods bør trods tempoevnerne ende ganske fornuftigt på denne rute og i dette felt. Diego Camargo kører ganske gode enkeltstarter, og det bør komme til udtryk, da han med sit store arbejde de første dage har lignet en mand i fornuftig form. Han blev for nylig nr. 3 ved de nationale mesterskaber. Jose Neves, Alejandro Marque, Amaro Antunes, Joni Brandao, Erik Fetter og Jose Goncalves har før kørt gode enkeltstarter på nationalt niveau, men traditionelt har det ikke kunnet omsættes til gode resultater i et felt som dette. Gonzalo Serrano overraskede på en enkeltstart i Schweiz sidste år og kan måske gøre det igen, mens formsvage Savva Novikov kørte en fin enkeltstart i Valencia sidste år.

 

OPDATERING: Ved en stor fejl har jeg glemt Mads Würtz Schmidt, der i dette felt, naturligvis hører til blandt favoritterne. Han er derfor tilføjet.

 

Feltet.dks vinderbud: Nelson Oliveira

Øvrige vinderkandidater: Ion Izagirre, Chad Haga

Outsidere: Alessandro de Marchi, Mads Würtz Schmidt, Matthias Brändle, Alejandro Valverde, Gorka Izagirre

Jokers: Diego Lopez, Hugh Carthy, Jakob Fuglsang, Gonzalo Serrano, Jesus Herrada, Michael Woods, Ruben Fernandez, Diego Camargo

 

Starttider

Starttiderne kan findes her.

 

 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (MED KAPTAJNER)
 DELTAG I SÆSONSPILLET 2022 (UDEN KAPTAJNER)

 FÅ DISCOVERY+ TIL HALV PRIS MED FELTET.DK

Nelson Oliveira
Ion Izagirre, Chad Haga
Alessandro de Marchi, Mads Würtz Schmidt, Matthias Brändle, Alejandro Valverde, Gorka Izagirre
Diego Lopez, Hugh Carthy, Jakob Fuglsang, Gonzalo Serrano, Jesus Herrada, Michael Woods, Ruben Fernandez, Diego Camargo
Seimon Geschke, Eduardo Sepulveda, Jose Neves, Alejandro Marque, Amaro Antunes, Joni Brandao, Erik Fetter, Jose Goncalves, Savva Novikov
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Gran Camiño
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?