Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 5. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Optakt: 5. etape af Settimana Internazionale Coppi e Bartali

30. marts 2019 20:00Foto: Sirotti

Efter dagens overraskende udbrudssejr er der lagt op til et sidste klassementsslag, når løbet ligesom i 2017 slutter på en vanskelig rundstrækning i Sassuolo. Her venter en ganske stejl stigning, hvor Lucas Hamilton kan se frem til at komme under angreb fra ikke mindst Mikel Landa i det, der vil blive en benhård kamp om den samlede sejr i årets udgave af det lille italienske etapeløb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Ruten

Løbet er som regel blevet afsluttet med en meget svær etape, der er varieret meget fra år til år, og som har givet klatrerne endnu en chance for at gøre en forskel. Sidste år brød man traditionen ved i stedet at indlægge en afsluttende enkeltstart, men denne gang vender man tilbage til det klassiske format, idet man vil bruge en næsten tro kopi af den etape, der afsluttede løbet for to år siden. Her så vi, at en lille gruppe på bare 10 mand spurtede om sejren, og der er derfor mulighed for også på sidste etape at forsøge at vende op og ned på klassementet.

 

I alt skal der tilbagelægges 160,0 km mellem Fiorano Modenese og Sassuolo, der i 2017 vendte tilbage som målby efter en længere pause. De to byer er naboer og hænger næsten sammen, og etapen består derfor af to forskellige rundstrækninger. Den første af disse er 26,4 km lang og byder efter en flad indledning, der fører mod nordvest og vest, på den ikke-kategoriserede Montebabbio (2,9 km, 7,8%), der over de første 2 km er modbydeligt stejl med stigningsprocenter på 8-10, inden den flader ud på den sidste del.  Derefter går det mod syd via en nedkørsel og derefter mod øst og nordøst gennem fladt terræn.

 

Efter anden omgang kører man ind til Sassuolo, hvor målstregen krydses efter 62,2 km. Etapen afsluttes nu med fire omgang på en 22,8 km lang rundstrækning. Den fører først mod øst og sydvest gennem fladt terræn, inden det gælder Valico de Fazzano (1,9 km, 9,4%), der er en kort, men ubehageligt stejl sag. Fra toppen resterer blot 9,9 km, der består af en teknisk nedkørsel, som fører mod nordøst ned til Sassuolo, hvor de sidste 3 km er flade. Der er er skarpt sving ved den røde flamme og igen et bare 50 m fra stregen.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Etapen byder på i alt 2006 højdemeter.

 

Sassuolo var målby mellem 2003 og 2011 og igen i 2017 og 2018. I 2017 vandt Lilian Calmejane en spurt i en lille gruppe på en dag, hvor Toms Skujins efter en defekt tabte løbet til franskmanden, mens man i 2018 sluttede enkeltstarten på toppen af den nærliggende Montegibbio-stigning, hvor Jan Tratnik sejrede. I 2011 vandt Giovanni Visconti en spurt i en relativt store gruppe, i 2010 tog Bartosz Huzarski en solosejr, Cadel Evans vandt en spurt i en gruppe på en håndfuld ryttere i 2009, og Emanuele Sella holdt akkurat 14 klatrere bag sig i 2008. Riccardo Ricco slog Michele Scarponi i en tomandsspurt i 2007, og i 2006 var han hurtigere end tre rivaler. Elio Aggiano tog en solosejr i 2005, Ruggero Marzoli vandt en spurt i 2004, og det samme gjorde Ruslan Ivanov i 2003.

 

 

 

 

 

 

 

Vejret

Det forrygende forårsvejr varer ved helt frem til slutningen. Søndag kan rytterne nemlig se frem til den smukkeste forårsdag, hvor en skyfri himmel og temperaturer på 22 grad vil være dagens menu. Der vil blot være en let vind fra nordøst, hvilket giver vind fra alle retninger på de to rundstrækninger. Til slut vil der være sidemedvind på stigningen og sidevind på nedkørslen, indtil man inde i Sassuolo først får sidemedvind, dernæst sidemodvind og endelig sidevind på den sidste kilometer.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Favoritterne

Dagens etape gav en uventet udbrudssejr og kostede dermed sprinterne deres sidste mulighed i det italienske løb, men som forventet betød det gode vejr, at etapen ingen rolle spillede i klassementet. Dermed er der status quo inden løbets sidste klassementsslag, hvor der er lagt op til, at Sky og Movistar vil sætte alt ind på at få skovlen under Lucas Hamilton.

 

Modsat Forli-etapen, der viste sig at være lidt af en fuser, kender vi den sidste etape fra 2017, hvor vi så, at kun 10 mand overlevede stigningen, og at de holdt en ca. 20 mand stor gruppe væk med 22 sekunder. Samtidig så vi, at frontgruppen stort set udelukkende bestod af klatrere, og at selv ganske klatrestærke folk var blevet sat af undervejs. Det siger alt om, at rundstrækningens stigning bestemt ikke er nogen enkel sag.

 

Dataene snyder da heller ikke. 1900 m er måske ikke meget, men når de stiger med 9,4% i gennemsnit gør det ondt. Derfor er det bestemt ikke umuligt, at det kan lade sig gøre for en enkelt mand at køre alene hjem, ikke mindst fordi stigningen kommer tæt på mål, og fordi nedkørslen er så teknisk, at det ikke er let at organisere end jagt.

 

Efter sejren i torsdags må Mikel Landa lugte blod, og der er ingen tvivl om, at han vil sætte alt ind på at detronisere Lucas Hamilton. Han skal hente 22 sekunder, hvoraf de 10 potentielt kan hentes som bonus. Med andre ord skal han køre 12 sekunder fra australieren, forudsat at denne ikke også ender i top 3, og det skal ske med et stort angreb på sidste stigning.

 

Bonussekunderne er vigtige, og derfor ligger det i kortene, at Movistar vil lægge fra land og sikre, at et udbrud ingen chance har. Med tanke på, at de havde hele tre mand med hjem i favoritgruppen i torsdags og to mand lige efter, er der ingen tvivl om, at spanierne har et fremragende mandskab, der i den grad kan lægge tryk på. Mens Mitchelton gerne vil lade et udbrud køre hjem, regner vi med, at spanierne vil styre begivenhederne og sætte alle under pres, når vi rammer rundstrækningen.

 

Her kan vi forvente, at de får hjælp af Sky. Briterne har fået ødelagt deres løb af defekter til kaptajnerne David De La Cruz og Diego Rosa i torsdags, og derfor har de alt at vinde ved at gå i offensiven og lægge pres på. Reelt ved vi ikke, hvor gode de to kaptajner er, for den hårde jagt betød, at de aldrig fik mulighed for at konkurrere på lige vilkår. Derfor kan de sagtens være bedre, end resultaterne antyder, og vi forventer under alle omstændigheder at se et aggressivt Sky-mandskab.

 

I sidste ende skal det hele afgøres på stigningen til sidst, og her tror vi, at Mikel Landa kan køre alene hjem og sikre sig en solosejr. Baskeren er på papiret den i særklasse bedste klatrer, og han er kommet overraskende tidligt i god form efter sit kravebensbrud. Han var i hvert fald bedste mand i torsdags, og selvom det ikke bliver let, burde han have en bedre chance for at få bugt med Hamilton på denne etape. Stigningen er nemlig stejlere, og samtidig siger al logik, at Landa kun bliver bedre, efterhånden som han får indhentet de forsømte løbskilometer. En udfordring kan være at tage de nødvendige risici på nedkørslen - han har flere styrt i frisk erindring - men vi tror, at Movistar kan gøre løbet så hårdt, at Landa kan tage en solosejr.

 

Hvis ikke det lykkes, er chancerne for, at det ender i en spurt i en lille gruppe som i 2017 ganske store. I det tilfælde kunne det meget vel blive til dansk etapesejr. Alexander Kamp har nemlig i den grad fundet formen, og det var ganske imponerende, at han i torsdags trods en lang jagt efter en punktering kunne spurte sig til en 3. plads på brostensbakken op til mål. Det giver ham gode chancer for også at sidde i en favoritgruppe i morgen, og sker det, er det svært at se, at der vil være hurtigere folk end ham. Derfor står han med gode chancer for at sikre det, der må være den største sejr i Riwals historie.

 

En af de ryttere, han måske skal slå, er Dylan Van Baarle. Den store hollænder ser ud til at have genfundet de klatreben, han fandt i Australien, hvor han tog en stærkt overraskende samlet sejr i Herald Sun Tour. Han kan måske ikke køre med Landa og co. på stigningerne, men ender det i en spurt i en lille gruppe, må den store hollænder være blandt de hurtigste. Det kræver dog, at den sidste stigning ikke er en anelse for stejl, hvilket må være en risiko for en mand, der ikke før i år var kendt som en stor klatrer.

 

Læs også
UAE-komet vinder efter fænomenal nedkørsel

 

Blandt de hurtige klassementsryttere finder vi også Elie Gesbert . Han var ifølge eget udsagn ærgerlig over ikke at være gået med Landa i torsdags, og det må vidne om ganske gode ben. Dem havde han også i Oman og Paris-Nice, og generelt har han kørt fremragende gennem hele sæsonen. Ender det i en spurt i en lille gruppe, må han være en af favoritterne.

 

Mauro Finetto har pludselig fundet formen og ligner igen den rytter, der for år tilbage altid var med fremme i de italienske endagsløb. Med de ben, han har vist, burde han have en god chance for igen at sidde med de bedste på stigningen. Han er ikke helt så hurtig som i gamle dage, men han bør stadig være blandt de hurtigste klatrere i dette felt.

 

Det vil Evgeny Shalunov også være. Russeren har efter nogle tamme år endelig vist det potentiale, der gav ham flere flotte sejre i 2015. Han har i hvert fald været en af de klart stærkeste på stigningerne i dette løb, og selvom brostensfinalen i torsdags passede ham bedre, vil han ikke være helt uden muligheder, hvis der skal spurtes i en lille gruppe.

 

Kan Lucas Hamilton krone det hele med en etapesejr? Det er bestemt ikke umuligt. Sandsynligt er det nemlig, at han og Landa igen vil vise sig som de stærkeste, og i så fald kan de måske holde forfølgerne bag sig. Ingen af dem er kendt for deres spurtstyrke, men umiddelbart er australieren den hurtigste af de to på flad vej.

 

Kan Simone Velasco klare stigningen? Det bliver ikke let, men umuligt er det ikke. I torsdags var han nemlig længe i udbrud i finalen, og alligevel var han ikke langt efter de bedste. I går viste han med sin etapesejr, at han er en fyr, alle skal frygte i en spurt, og derfor er det ikke umuligt, at han kommer hjem med to sejre.

 

Den forsvarende vinder Diego Rosa var slemt uheldig med sin punktering i torsdags, og derfor ved vi reelt ikke, hvor han står. Han så dog stærk ud i Strade Bianche, og det er derfor langt fra umuligt, at han vil være i stand til at køre med Landa på den sidste stigning. Lykkes det, står han med gode kort på hånden, da han ikke er helt langsom i en spurt. Også i en mindre gruppe vil han kunne forsøge sig.

 

Det samme kan Jonathan Lastra. Den unge spanier bliver ved med at imponere, og han viste så sent som i går, at han også har en glimrende spurt på flad vej. Han kommer til løbet med en frisk sejr i bagagen, og han kan fordoble høsten, hvis det samles til en spurt mellem de bedste klatrere.

 

Ligesom Rosa blev David De La Cruz ramt af en punktering i torsdags, men alligevel sad han med de bedste. Derfor kan også han vise sig bedre, end resultaterne antyder. På papiret er han vel løbets næstbedste klatrer, og kører han med Landa til sidst, er han ikke uden chancer mod sin landsmand i en spurt.

 

En spændende kandidat er Dayer Quintana , der efter en flyvende sæsonstart aldrig har været bedre end netop nu. I torsdags var han meget tæt på at følge Landa og Hamilton, og det kan han måske gøre i morgen. Han viste i går, at han tillige besidder en hæderlig spurt.

 

Læs også
UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

 

To andre hurtige folk er Eliot Lietaer og den meget lovende Davide Gabburo. Vi har en lille frygt for, at stigningen kan vise sig at være for svært, men sidder de med, er de blandt favoritterne i den flade finale. Det vil lynhurtige Robert Stannard og halvhurtige Nick Schultz normalt også være, men de vil formentlig skulle arbejde for meget for Hamilton, der er Mitcheltons prioriter.

 

Endelig er der Matteo Montaguti. Den italienske veteran overraskede ved at sidde med de bedste i torsdags, mens hans sidsteplads i spurten på brostensbakken viser, at han var på grænsen. Vi tror ikke, at han klarer ærterne denne gang, men skulle det lykkes har han med etapesejren i Tour of the Alps vist,at han kan slå alle på stregen.

 

Etapen bør være for hård for de hurtige folk som Francesco Gavazzi, Giovanni Visconti, Marco Tizza, Nicola Bagioli, Johnatan Canaveral, Alessandro Fedeli, Matteo Sobrero og Marco Canola Folk som Lawson Craddock, Mattia Cattaneo, Ruben Fernandez og Ben Hermans vil måske kunne blande sig i en spurt i en lille gruppe, men de får svært ved at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Mikel Landa

Øvrige vinderkandidater: Alexander Kamp, Dylan Van Baarle

Outsidere: Elie Gesbert, Mauro Finetto, Evgeny Shalunov, Lucas Hamilton, Simone Velasco

Jokers: Diego Rosa, Jonathan Lastra, David De La Cruz, Dayer Quintana, Eliot Lietaer, Matteo Montaguti, Robert Stannard, Davide Gabburo

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?