Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 6. etape af Paris-Nice

Optakt: 6. etape af Paris-Nice

08. marts 2024 12:56Foto: Sirotti

Olav Kooij fortsatte sin suveræne uge ved at knuse al modstand på løbets sidste sprinteretape, men hvis han vil vinde igen i fredag, skal han godt nok stramme sig an. Her venter nemlig en helt åben og uforudsigelig etape, der byder på næsten 3000 højdemeter og en stejl mur med top med små 3000 højdemeter, og dermed er der enten lagt op til udbrudsfest eller en spurt for de allermest hårdføre folk, der tillige kan spurte på den ganske pæne bakke op mod mål.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

I de senere år har det været helt fast, at weekenden har været reserveret klatrerne med en bjergfinale lørdag og den klassiske og kuperede Nice-etape søndag. Fredagsetapen har til gengæld haft varierende sværhedsgrad, for nu hvor rejsen til Middelhavet er tilendebragt, har man kunnet give både lettere og sværere ruter. I år har man også skabt en uforudsigelig sag, hvor der skal klatres mere end 2800 højdemeter og forceres en regulær mur med ca. 30 km igen, og det kunne i den grad lægge op til en dag for udbryderne. Kender vi den stadig mere holdbare Mads Pedersen ret, er det dog nok også en dag, hvor han tror på sin chance, men han har mistet nogle allierede i Arnaud De Lie og Michael Matthews, og dermed kan vi sagtens blive vidner til en hård kamp mellem udbrud og felt på en etape, der kan ende som udbryderfest eller gå i retning af de meget holdbare afsluttere, som skal spurte i et opløb, der med en stigningsprocent på 4 også kan give ideer til puncheurtyper - i øvrigt efter en finale, der var planlagt til 6. etape for et år siden, hvor kraftig vind dog kom i vejen.

 

Paris-Nice har ofte haft en lang etape om fredagen, og det er også tilfældet i år, selvom man holder sig under 200 km på den 198,2 km lange rejse mellem Sisteron og La Colle-sur-Loup. Etapen afslutter rejsen mod syd, hvorfor man kører mod sydøst stort set hele dagen. Starten er relativt let, idet man kører mod sydøst ad let faldende veje, inden det efter 15,5 km i stedet begynder at stige let, mens man forsætter mod sydøst. Sådan fortsætter det over adskillige kilometer, inden man slutteligt kører mod sydøst op ad kategori 2-stigningen Col des Lèques (6,6 km, 5,0%), der har 3 km med 6-7% på den nedre del, men derudover holder sig på ca. 2-5%.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Toppen rundes efter 69,8 km, hvorefter en uhyre teknisk nedkørsel leder videre mod sydøst, inden man med det samme fortsætter mod sydøst op ad kategori 2-stigningen Col de Luens (6,8 km, 4,7%), der stiger med 5-7% over de første 3 km, men derefter holder sig under 4%, dog med en kilometer med 6,5% undervejs. Toppen rundes efter 87,4 km, hvorefter en ultrakort nedkørsel fører videre mod sydøst, inden det med det samme går mod syd og øst op ad kategori 3-stigningen Cote de la Blachette (2,9 km, 5,5%), der er en helt jævn stigning med top efter 92,6 km.

 

Den leder op til et plateau, og nu går det mod sydøst og siden øst ad først let faldende og siden let stigende veje. Vejen er ganske snoede, og terrænet afbrydes af en bakke, der har top efter 125,6 km, inden man drejer mod sydøst for at køre det sidste stykke af nedkørslen. Herefter tager etapen fat igen, når man kører mod syd op ad kategori 2-stigningen Col de Gourdon (6,3 km, 4,3%), der er en ganske jævn stigning med top efter 140,5 km.

 

En ganske teknisk nedkørsel leder nu mod syd og nord, idet man undervejs rammer den rute, der var planlagt til sidste års etape, og den leder ned til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 155,3 km. Nu kører man de sidste 12,4 km af denne, som går mod sydøst og til sidst nordøst ad let faldende veje frem til den sidste kilometer, der stiger med 4,0%.

 

Efter 167,7 km krydser man stregen for første gang, og etapen afsluttes nu med en hel omgang på den 30,5 km lange rundstrækning, der er henlagt til området nordvest for byen. Den indledes brutalt, idet man med det samme kører mod nordvest op ad kategori 2-stignijngen Cote de la Colle-sur-Loup (1,8 km, 10,0%, max. 19%), der stiger med 12-13% over den første kilometer og derefter med 6-8% frem mod toppen, som rundes efter 169,8 km, hvorefter de sidste 28,4 km indledes med en let stigende vej, der leder mod nordøst, nordvest, sydvest og igen nordvest frem til dagens spurt, der kommer på toppen af en bakke (500 m, 8,8%, max. 19%) efter 177,2 km.

 

Derefter er de sidste 21,0 km lette. En snoet og let faldende vej leder mod sydvest og nordvest, hvorefter man rammer den del af rundstrækningen, man allerede har kørt én gang. Den faldende vej retter sig ud, når man kører mod sydøst, indtil den mod slutningen igen bliver en anelse mere snoet. Slutteligt kører man mod nordøst ind til stregen, idet det falder hele vejen ned til den sidste kilometer, der stiger med 4,0% - dog ganske ujævnt, da det næsten er fladt frem til de sidste 550 m, der stiger med 6,5% i snit. Det sidste skarpe sving kommer med 12,6 km til mål, men vejen snor sig ganske meget, indtil den retter sig ud med 800 m igen, dog med en blød kurve med 100 m igen på den 7 m brede vej.

 

Etapen byder på i alt 2866 højdemeter mod 2665 højdemeter på sidste års rute.

 

La Colle-sur-Loup har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Det ser mere og mere kritisk ud i forhold til kongeetapen, og allerede fredag får rytterne omslaget i vejret at mærke. Det vil være tørt og overskyet fra start med en temperatur på 11 grader, men ret hurtigt ventes det at begynde at regne, og de sidste par timer vil der være en nedbørsrisiko på 80-85% samt en temperatur på 9-10 grader. Det vil også være blæsende med en frisk vind (16-25 km/t), der vil start i østsydøst, kortvarigt være i sydøst, men slutte i øst. Det giver mod- og sidemodvind hele vejen frem til Goudon-stigningen, hvor der vil være sidevind. På rundstrækningen vil der være sidevind på muren og derefter med- og sidemedvind, indtil man får mod- og sidemodvind på den anden halvdel hele vejen frem til stregen.

 

Analyse af 5. etape

Her kan du læse min analyse af, hvordan Olav Kooijs suveræne sejr på 5. etape var en stor succes, der samtidig udstillede Visma-mandskabets store dilemma.

 

Favoritterne

I de seneste år har Paris-Nice fundet et ret fast format med kongeetapen lørdag og den klassiske Nice-etape søndag, men også med en kuperet og uforudsigelig fredagsetape. Her har man nået stigningerne i den sydlige del af landet, men man sørger altid for at designe en etape, der har mere klassikerpræg end at lægge op til noget stort opgør i klassementet.

 

Sådan er det bestemt også i år. Den sidste mur er ganske svær, men den kommer meget tidligt. Inden løbet kunne man have forventet, at Primoz Roglic og Remco Evenepoel bare kunne køre væk, hvis de ville, men det står nu klart, at det i hvert fald ikke er tilfældet. Tværtimod så vi i går, at der er ret stor jævnbyrdighed, og det virker usandsynligt, at man kan få så lille en gruppe, at de kan samarbejde om at holde hele vejen hjem.

 

Det betyder dog ikke, at der ikke vil blive forsøgt. Særligt med den udvandede kongeetape, skal der angribes hver eneste gang, muligheden byder sig, og jeg vil blive forundret, hvis ikke Evenepoel og Roglic prøver - hvis de altså har benene. Der skal dog være sket noget ret dramatisk, hvis det skal ende med, at en lille gruppe kan køre væk og holde hele vejen hjem over den lange distance.

 

Det er også en spøjs etape, fordi der er mange, der kan gå efter den. Mads Pedersen har den som et mål og sin sidste chance for at vinde, men desværre har han mistet sine to vigtigste allierede, nemlig Michael Matthews og Arnaud De Lie. Inden løbet var jeg ret sikker på, at det var en etape, deres tre hold ville kontrollere, men nu er Jayco, der har al interesse i en udbrudssejr, og Lotto helt ude af ligningen. Ja, Lotto er nu et af de hold, der vil gå allermest aktivt efter et udbrud.

 

Det er nemlig også perfekt udbrudsterræn, og med de store afstande er chancen for en udbrudssejr uhyre stor. Derfor kan vi også være stensikre på, at vi får en stor kamp om at ramme udbruddet, som vi fik det i går. Starten er måske ikke rasende svær, men den let stigende vej taler for, at vi får et stærkt udbrud, og herefter skal Lidl kigge sig om efter nye allierede.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

De kan godt blive svære at finde. På egen hånd tror jeg ikke på amerikanerne. De hjælpes ganske vist af, at vi får en dag med brutal modvind hele vejen frem til Gourdon-stigningen, men holdet er tungt. De burde få meget svært ved at hente en gruppe på en dag med små 3000 højdemeter. De skal bruge hjælp, og kan de få den?

 

En oplagt kandidat er FDJ med Laurence Pithie, David Gaudu og Quentin Pacher. De har dog sagt, at de vil gøre alt for ikke at skulle jagte, og Gaudu og Pacher er blandt de bedste udbrudsbud. Til gengæld tror jeg også, at de vil hjælpe, hvis de misser udbruddet, og derfor gør Lidl klogt i at lukke alle FDJ-ryttere ned. Gør de det, har vi formentlig to hold til at jagte - hvis ikke Pedersen selv går i udbrud. Det er nemlig også en mulighed, hvis han fornemmer, at det eksploderer, og at Lidl kan få svært ved at få hjælp.

 

En anden potentiel og sandsynlig allieret er Cofidis. De har også et par udbrudsbud, men misser de udbruddet, vil jeg tro, at de vil jagte for Bryan Coquard. Derefter tror jeg dog ikke, at der er hjælp at hente fra andre end klassementsholdene, og her peger pilen på Soudal og Bora. Selvom de ikke kan køre væk på muren, er det stadig en god spurt for både Remco Evenepoel og Primoz Roglic, men vil de bruge deres hold til at jagte de få bonussekunder, når weekenden er vigtigere?

 

Var kongeetapen intakt, ville jeg tro, at de ville spare sig, men nu er det nok mere sandsynligt, at de vil gå i aktion. Det nye målbjerg til kongeetapen er så blødt, at de får brug for alle de sekunder, de kan finde. Derudover ved vi, at Evenepoel meget gerne vil vinde en etape, og jeg tror, at han vil tro meget på sig selv i denne spurt.

 

Det kan vitterligt gå begge veje. Hvis Lidl er stærke nok til at lukke FDJ og Cofidis ned, bør vi dog have tre hold til at jagte. Den brutale modvind, vil også tale imod udbruddet, men de kan til gengæld drage fordel af de våde veje, der altid favoriserer et udbrud på en rute med tekniske veje og nedkørsler. Hvis Soudal og måske endda også Bora kaster en mand ind, hælder jeg alligevel til, at vi får samling - men det er langt fra givet.

 

Vinden er som sagt et tema, men den skaber næppe splittelse. Den har styrken, men aldrig for alvor retningen, og derudover er vi i et område, hvor der typisk er for meget læ. Derfor skal vi nok frem til muren, inden vi kan forvente os anden action end den benhårde kamp mellem felt og udbrud. Her vil jeg som sagt forvente angreb på stigningen fra Evenepoel og/eller Roglic, men jeg vil forvente, at de er ude af stand til at køre væk. Til gengæld kan vi vente os en benhård kamp i den indlagte spurt, der ligger på toppen af en ret hård bakke.

 

I sidste ende vil jeg forvente, at det bliver en spurt i et reduceret felt, hvis ikke et udbrud holder. Der vil igen være benhård modvind på det sidste lange stykke ind mod mål, og det gør det vanskeligt at holde, hvis en lille gruppe vitterligt skulle køre væk. Spørgsmålet er bare, hvor stort feltet bliver. For et stort felt taler modvinden, der vil gøre det langsommere. For et lille felt taler til gengæld kulden og regnen og den hårde jagt på et stærkt udbrud. Jeg vil tro, at kulde og regn trumfer vind og giver et ret selektivt løb, men det er bare nogle andre folk, der har glæde af kulde og regn end hårdt tempo i medvind. Førstnævnte passer Pedersen-typerne godt og klatrerne dårligt, mens det er lige omvendt med sidstnævnte.

 

Får vi en spurt, er den teknisk helt ukompliceret, og vejen er tillige ret bred. I et mindre felt bør positionering derfor ikke blive alt for vigtig. Til gengæld er det en tricky spurt på en 550 m lang bakke med 6,5%. Det er ganske stejlt, hvilket tiltaler klassementsrytterne. Til gengæld taler bakkens korte længde for de tungere folk, der også vil have stor glæde af den benhårde modvind, der gør, at det også bliver et tricky spørgsmål om timing.

 

Jeg synes, at det er en ret åben spurt, men efter moden overvejelse går jeg med Mattias Skjelmose. Forud for løbet havde jeg ikke givet ham mange chancer for at slå Roglic og Evenepoel i denne stigende spurt, men nu hvor de begge er helt menneskelige, ligner det bestemt ikke en umulighed. I forvejen så vi med sidste års 2. plads i Fleche, at vi skal regne danskeren som en af verdens allerbedste puncheurs, og selvom dette er en betydeligt lettere finale, vil jeg forvente, at den åbenlyst nu ret velkørende Skjelmose, kan matche de to forhåndsfavoritter på denne blødere og mere eksplosive afslutning. Samtidig kører han formentlig finalen klogere end Evenepoel, der næsten med sikkerhed åbner en lang spurt i den hårde modvind, og det gør det perfekt at komme bagfra. Benene synes bedre hos ham end hos Roglic, og dermed står han ikke dumt i forhold til hverken den ene eller den anden.

 

Læs også
Formstærk franskmand sejrer efter dansk fremstød - Ineos-profil vinder samlet

 

Det er klart, at han og Pedersen begge kan sidde der, men jeg vil forvente, at de begge vil spurte, når de begge har en reel chance for at vinde, og her hælder jeg til, at Skjelmose vil have en lille overhånd. Vejret er selvfølgelig en joker, men hvor han tidligere har brokket sig over varme betingelser, synes han mere komfortabel i dette danskervejr. Han har nu én gang vist, at han kan overspurte Evenepoel og Roglic, og selvom dette er en finale, der handler mere om punch og spurtstyrke end om gode klatreben, tror jeg på, at den formstærke dansker kan få sin store sejr.

 

Det kan dog også meget vel blive Primoz Roglic. Spurten passer ham ganske glimrende, for den er stejl nok til at give ham en fordel i forhold til de tungere folk. Til gengæld er det ret åbenlyst, at han er et stykke fra sit bedste. Det behøver ikke at betyde alverden i en afslutning, der mest handler om punch, men det er efter en hård dag med små 3000 højdemeter og dårligt vejr ikke uden betydning. Roglic kan sagtens klare regnvejr, men han har haft nogle af sine dårligste dage i netop regn - eksempelvis Nice-etapen i 2022 eller Formigal-etapen i Vueltaen i 2020 - og jeg vil forvente, at vejret er endnu en faktor, der arbejder imod ham. Det ændrer dog ikke på, at Roglic på papiret vel nok er den bedste afslutter på en bakke som denne, og når den ikke er vanskeligere, end den er, og når modvinden endda gør det hele endnu mere eksplosivt, kan det sagtens være, at han rejser sig med en sejr. Helt elendige var hans ben trods alt heller ikke i går. Det er klart, at det også er en perfekt afslutning for Aleksandr Vlasov, Matteo Sobrero og Danny van Poppel, der dog nok ryger af undervejs, men de får næppe lov at agere andet end hjælpere.

 

Den rytter, der naturligvis er sværest at vurdere, er Mads Pedersen. Modsat de andre må han leve med en risiko for, at han ikke kommer med hjem, og han kan meget have noget at indhente efter muren. Til gengæld er vejret en gave for ham. Vi ved, at han er bedst i dårligt vejr, og nu hjælpes han af modvind på alle andre end de to sidste stigninger samt en brutal modvind på stykket ind til mål. Spørgsmålet er bare stadig, om det er nok, for vi kender ikke hans klatreben. Med den klatring, han har vist i Vueltaen, vil han have en fair chance for at overleve, men garantier er der bestemt ikke, for selvom han burde være meget tæt på 100% en uge inden Sanremo, har vi endnu ikke set ham på en stigning af denne sværhedsgrad.

 

Derudover er der selve spurten. Den er så stejl, at han ikke kan være sikker på at slå klassementsrytterne. Til gengæld er den kort nok til, at han vil have en fordel, for som vi senest så i Besseges på 2. etape kan han sagtens spurte på en kort mur, der er endog længere og stejlere end denne. Modvinden må også regnes som en fordel, og vi skal ikke glemme, at han i Vueltaen blev nr. 2 bag Primoz Roglic på en 900 m lang rampe, der steg med ca. 9%. Hvis han blot er i nærheden af de ben her, bør han blive svær at slå på denne bakke, men det var trods alt også netop Roglic, der slog ham dengang. Det er nogle voldsomt gode puncheurs, han skal slå efter et hav af højdemeter, der trods alt hjælper dem mere end ham.

 

Blandt de fire oplagte favoritter tror jeg mindst på Remco Evenepoel, men det betyder ikke, at han ikke kan vinde. Som han viste med sin sejr på 3. etape i Vueltaen sidste år og senest også med sine 2. pladser i Algarve og i går, er han i dag en af de allerbedste puncheurs. Som udgangspunkt har Roglic dog været en anelse stærkere, og i går blev han slået af Skjelmose, mens Daniel Martinez slog ham to gang i Algarve. Som sagt har jeg også en grum mistanke om, at han åbner for tidligt i modvinden, og at den kloge igen vil narre den mindre kloge. Omvendt var det også ham, der var mest aktiv i går og dermed nok trods alt havde de bedste ben blandt favoritterne, og vi har talrige gange set, at han er ganske god i dårligt vejr. Naturligvis kan han sagtens få sin sejr, men blandt de fire åbenlyse favoritter ligner han i mine øjne den mindst sandsynlige vinder. Det er en god spurt også for Ilan Van Wilder, men han er ren hjælper.

 

En stor joker er Finn Fisher-Black. Vi vidste godt, at han var eksplosiv, men hans kørsel i Oman tog det helt nye højder. Her kørte han jo nærmest fra rivalerne på de eksplosive bakker efter forgodtbefindende, og vi så også, hvordan han spurtede op ad bakken på holdløbet. Han skuffede i går, men vi så jo allerede i Oman, at han havde det svært på lange stigninger. Det forhindrede ham ikke i at flyve de eksplosive afslutninger, og som den stadig ret uprøvede rytter, han er, kan han måske slå favoritterne. I gamle dage havde man også nævnt Joao Almeida, men selvom han i Polen viste, at han stadig godt kan spurte, er det svært at se ham vinde - særligt i det vejr, han hader. Også Brandon McNulty kan være ret eksplosiv, men han har skuffet i sine spurter i år. Endelig har holdet Felix Grossschartner, der også er meget stærk på en bakke som denne, men akkurat som Jay Vine og Nils Politt er han ren hjælper.

 

 

Etapens anden joker er vel Laurence Pithie. Vi er stadig ved at lære ham at kende, men dette burde være en god spurt for ham. Han har imponeret stort med sin holdbarhed i Australien og senest i Kuurne, men det er også klart, at denne mur er noget andet end tidligere. Heldigvis kommer den tidligt, og han vil have en god chance for at komme tilbage. Som Pedersen hjælpes han af den generelle modvind, og meget taler også for, at han vil have fordel af det dårlige vejr, der appellerer mere til robuste typer. Modvinden i selve spurten vil også hjælpe ham yderligere, men vi så til gengæld også på 1. etape, at han ikke var tæt på at slå Pedersen. Heldigvis for ham var det også en anden type spurt, og han kan måske overraske på denne stejlere bakke.

 

FDJ har dog generelt et fremragende hold til denne spurt. De har nemlig også den uhyre formstærke Quentin Pacher, der klatrer som en drøm lige nu. Jeg kan stadig huske, hvordan han for to år siden kom i meget høj fart i puncheurspurten på 1. etape i Catalonien, hvor bakken kunne minde om denne. Med sin nuværende form tror jeg, at han kommer meget langt, selvom det er svært at slå favoritterne. Et sidste bud er David Gaudu, der tog sin første WorldTour-sejr i en kun lidt vanskeligere spurt i Romandiet for efterhånden mange år siden. Nok er han ikke på toppen, men han kan formentlig køre en god spurt her. Jeg vil dog tro, at de kører for Pithie, hvis han er med hjem. Det er en god spurt også for Kevin Geniets, men han må være hjælper.

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

Ag2r har en ret spændende outsider i Dorian Godon . Denne finale kan godt minde om den, der gav ham sejren i Veneto i et ret skrapt selskab, og vi ved, at han er notorisk fremragende i dårligt vejr. Muren kan være for svær, men som vi så i går, klatrer han ganske glimrende i øjeblikket, og som de øvrige tunge folk hjælpes han af vejret. Det er måske svært at se ham vinde, men Veneto-spurten vidner om et potentiale. Falder han fra, har Ag2r dog også et godt alternativ i Aurelien Paret-Peintre, der senest i Alpes-Maritimes viste, at han har fundet en helt ny fart. Vi har også tidligere set, at formstærke Felix Gall godt kan spurte, men  her er finalen nok en anelse for let.

 

En joker er Sandy Dujardin. Efter en svær sæsonstart er formen der nu. Det så vi i udbruddet i dag, og det så vi med gårsdagens top 40 på en bjergetape. Han nåede et uhørt niveau sidste efterår og er et talent i stadig udvikling. Han viste også i Finistere sidste år, at denne spurt passer ham ganske perfekt. Han er en tungere type, der ikke har garanti for at overleve, men gårsdagen viste, at det bestemt kan lade sig gøre. Det er også en god spurt for Pierre Latour og Jordan Jegat, der ikke synes at have formen, og Mathieu Burgaudeau, der dog nok har fuldt fokus på bjergtrøjen. Anthony Turgis og Dries Van Gestel kommer næppe med hjem.

 

På vinderpotentiale er jeg også nødt til at rangere Bryan Coquard ret højt. Denne stigende spurt kunne næppe passe ham bedre, og vi så så sent som i AlUla Tour, at han stadig er en fremragende bakkesprinter. Han slog som bekendt Pedersen på den mur, de brugte på 2. etape i Besseges, men det var tilbage i 2022. I år har han skuffet meget med sin holdbarhed, og jeg vil tro, at han i dag får svært ved at overleve. Det kan dog ikke helt udelukkes, når muren ligger så langt fra mål, og modvinden vil hjælpe til en lettere dag, og skulle det lykkes, er han vel med modvind stadig en af de ryttere, der har en reel chance for at vinde. Falder han fra kan Anthony Perez og Benjamin Thomas godt spurte på en bakke som denne, men de har ikke vist skræmmende form på det sidste - slet ikke Thomas.

 

Naturligvis er der også Olav Kooij. Al logik tilsiger, at dette er for voldsomt, og jeg bliver meget overrasket, hvis han overlever. Til gengæld ved vi også, at han ved EM havde forbedret sin holdbarhed enormt. Det var på en kort bakke i et ellers fladt løb, og derfor siger det næppe det store om hans chancer på en dag med så mange højdemeter, men lad os se, hvor langt han kommer. Selv hvis det lykkes, vil jeg dog tro, at han får svært ved at vinde i en finale, der stiger så meget som denne, selvom EM også her giver håb. Et mere sikkert kort er Wilco Kelderman , der er en fremragende puncheur, som han blandt andet viste på 10. etape i Giroen i 2022, men om han med sit nuværende niveau kan blande sig helt fremme, er måske mere tvivlsomt. Vi så også på 1. etape, at Matteo Jorgenson vandt den indlagte spurt på en bakke, men intet tyder på, at han er eksplosiv nok, hvis en etapesejr er på spil, og han skal slås med dem alle. Holdets bedste vinderbud kunne være Koen Bouwman, men jeg bliver overrasket, hvis ikke han er hjælper.

 

Jeg er også ret spændt på Santiago Buitrago. Den lille colombianer viste storform i går, og mens han ikke er kendt for sin spurtstyrke på flad vej, er han en god puncheur. Det viste han med sin suveræne sejr på 1. etape i Burgos for nogle år siden, og selvom bakken der var en anelse vanskeligere, vidner det om, at han godt kan køre denne spurt. Han må dog nok også sande, at denne kortere bakke bliver en anelse for eksplosiv, særligt med den hårde modvind. Bahrain har også Pello Bilbao, men som vi senest så på Jebel Jais, er han kun god til at spurte på flad vej, mens han slet ikke er en stor puncheur. Sidste bud er Fred Wright, men med den form, han har vist, virker det usandsynligt, at han skulle overleve så svær en mur - og farten rækker næppe heller.

 

Astana har en meget spændende kandidat i Christian Scaroni. Han vil forsøge at komme i udbrud, men kikser det, vil han kunne deltage i en spurt. Han har vist fornem form på det sidste og sine puncheurevner på Malhao i Portugal. Formen er måske ikke helt så god lige nu, men den burde række til et resultat, hvis han ikke brænder kræfterne af på andet eller sparer sig til udbrud senere. Holdets kaptajn, Harold Tejada, viste også så sent som i Colombia, at han er blevet ganske eksplosiv, men han vinder ikke i dette selskab. Det er også en god spurt for både Alexey Lutsenko, Samuele Battistella og Anthon Charmig , men jeg forventer, at de kører for de to mest formstærke ryttere, selvom det i går endelig så bedre ud for Battistella.

 

Hos Movistar har man et godt kort i Ruben Guerreiro. Nej, han er bestemt ikke på toppen, men han klarede sig hæderligt i går og i Galicien. I sin storhedstid havde han været en af favoritterne til denne spurt, men det kan hans nuværende niveau dog ikke helt trække. Med god timing i modvinden  burde han dog dagtens kunne lave et ganske godt resultat med en stigende formkurve.

 

Ineos har en joker i Omar Fraile. Som bekendt er han en storartet puncheur, og selvom han ikke har vundet i så stejl en finale som denne, taler meget for, at det vil passe ham. Det samme gør det baskiske vejr, men rækker formen? Han har ikke imponeret hverken her eller i Galicien, og han ligner heller ikke en mand med personlige ambitioner overhovedet. Det er også en god spurt for Ben Turner, der jo vandt puncheurspurten i Murcia sidste år, men selvom han i går viste bedre form og hjælpes af vejret, taler alt også for, at han også bare skal hjælpe Egan Bernal. Colombianeren selv er så eksplosiv, at han kan gå i top 10, men vinde kan han ikke.

 

Det er heller ikke nogen ringe spurt for Georg Zimmermann. Tyskeren viste i går, at han er ved at finde noget form, og han sidder i hvert fald med hjem. Jeg er overrasket over, hvor sjældent han spurter, og det kan sagtens være, at han skipper den, men hvorfor skulle han ikke jagte et resultat? Lad os se, hvor langt farten rækker i dette selskab. Jeg vil forvente, at den er for hård for Madis Mihkels.

 

Læs også
To dobbelt-sejre til ColoQuick i weekenden

 

Kan Matteo Trentin overleve? Både åbningsweekenden og Algarve viste vel, at han i dag er for tung, men helt uden chance vil han ikke være i dette vejr, som han elsker. Problemet er, at han ikke er så hurtig som tidligere, og selv da han var bedst, var han faktisk ikke særligt god til at spurte på en bakke. Derfor ligner han ikke en vinder, men måske kan han gå i top 10. Etapen er nok for hård for hurtige Rick Pluimers, der ellers godt kan klatre.

 

Hvad så med manden i førertrøjen? Luke Plapp er bestemt ikke eksplosiv, men vi så sidste år i UAE Tour, at han faktisk godt kan spurte. Han viste jo i går, at han endelig har fundet god form i et europæisk løb, og hvis den holder hele vejen, hvad man aldrig ved, når det gælder ham, bør han i så hård en finale måske kunne komme i spil til en top 10. Til gengæld synes Luka Mezgec ikke længere at have den fornødne holdbarhed.

 

Lotto er uden De Lie, men de har stadig tre ret klatrestærke afsluttere. Bedste bud er nok Cedric Beullens, der viste fabelagtig form i Jaen. Han har i hvert fald en chance for at overleve, og denne spurt burde ikke passe ham helt ringe. Helt samme form har Jasper De Buyst ikke vist, men er han kørende, burde han ikke være helt uden chance for at komme med hjem. Begge får de dog svært ved at vinde. Den sidste hurtige mand er Pascal Eenkhoorn, men han synes ikke at være helt flyvende endnu.

 

Jeg tror ikke rigtigt på de øvrige hold. Hos EF var Rigoberto Uran tidligere god i denne slags spurter, men jeg har ikke set ham spurte i en menneskealder, og jeg tror, at etapen bliver for svær for Michael Valgren og Owain Doull . Hos Arkea er det en god spurt for Clement Champoussin, men han synes for formsvag, og selvom den spændene Ewen Costiou har punch, er han ikke eksplosiv nok, mens Arnaud Demare i dag er for tung. Israel-PT, Alpecin og DSM har ingen afsluttere, der kan overleve.

 

Som sagt er et udbrud meget sandsynligt. Her er mit bedste bud Quentin Pacher efterfulgt af David Gaudu, Ruben Guerreiro, Christian Scaroni og Mads Pedersen, der som sagt måske kan finde på at gå i udbrud. Andre gode kandidater, der kan gøre det færdigt, er Georg Zimmermann, Kevin Geniets, Alexey Lutsenko, Finn Fisher-Black, Samuele Battistella, Sandy Dujardin, Clement Champoussin, Dorian Godon, Omar Fraile, Victor Campenaerts og Mathieu Burgaudeau.

 

Feltet.dks vinderbud: Mattias Skjelmose

Øvrige vinderkandidater: Primoz Roglic, Mads Pedersen

Outsidere: Remco Evenepoel, Finn Fisher-Black, Laurence Pithie, Quentin Pacher, Sandy Dujardin

Jokers: Bryan Coquard, Wilco Kelderman, Matteo Jorgenson, Olav Kooij, Santiago Buitrago, Joao Almeida, David Gaudu, Christian Scaroni, Rubenn Guerreiro, Omar Fraile, Aurelien Paret-Peintre, Felix Gall, Brandon McNulty, Georg Zimmermann, Ben Turner, Egan Bernal, Matteo Trentin

 

Kandidater til et udbrud: Quentin Pacher, David Gaudu, Ruben Guerreiro, Christian Scaroni, Mads Pedersen, Georg Zimmermann, Kevin Geniets, Alexey Lutsenko, Finn Fisher-Black, Samuele Battistella, Sandy Dujardin, Clement Champoussin, Dorian Godon, Omar Fraile, Victor Campenaerts, Mathieu Burgaudeau

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Mattias Skjelmose
Primoz Roglic, Mads Pedersen
Remco Evenepoel, Finn Fisher-Black, Laurence Pithie, Quentin Pacher, Sandy Dujardin
Bryan Coquard, Wilco Kelderman, Matteo Jorgenson, Olav Kooij, Santiago Buitrago, Joao Almeida, David Gaudu, Christian Scaroni, Rubenn Guerreiro, Omar Fraile, Aurelien Paret-Peintre, Felix Gall, Brandon McNulty, Georg Zimmermann, Ben Turner, Egan Bernal, Matteo Trentin
Luke Plapp, Harold Tejada, Pello Bilbao, Cedric Beullens, Koen Bouwman, Jasper De Buyst, Ewen Costiou, Pascal Eenkhoorn, Ilan Van Wilder, Aleksandr Vlasov, Clement Champoussin, Samuele Battistella, Alexey Lutsenko, Rigoberto Uran, Anthony Perez, Victor Campenaerts, Rick Pluimers, Steff Cras, Chris Harper, Ion Izagirre, Fred Wright, Jordan Jegat, Mathieu Burgaudeau, Pierre Latour, Carlos Rodriguez, Laurens De Plus, Jay Vine, Kevin Geniets, Michael Valgren, Benjamin Thomas, Matteo Sobrero, Felix Grossschartner, Anthony Turgis, Dries Van Gestel, Madis Mihkels
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Paris - Nice
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?