Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Følg os Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: 6. etape af Tour of Croatia
21. april 2018 17:45 af Emil AxelgaardFoto: Unipublic

Den tredje uge af april er altid en todelt affære, hvor der på én gang er klassikere i Holland og Belgien samt vigtige forbedelsesløb til Giro d’Italia i det sydlige Europa. Det er således også tilfældet i år, hvor mange af de største favoritter varmer op til den italienske grand tour i Tour of the Alps (indtil 2016  kendt som Giro del Trentino), der afvikles fra mandag til fredag med blandt andre Chris Froome, Thibaut Pinot, Fabio Aru og Miguel Angel Lopez i feltet, samt Tour of Croatia, der køres fra tirsdag til søndag og har bl.a. Gianluca Brambilla, Giacomo Nizzolo og Andrea Guardini til start. Hver dag vil vi bringe optakter til etaperne i begge løb.

Søndag gælder det 6. etape af Tour of Croatia, mens Tour of the Alps er slut.

 

Du kan læse overordnede optakter til Tour of the Alps og senere også til Tour of Croatia.

 

Husk, at du hver dag hele ugen kan følge løbene på www.feltet.dk/live , hvor du også kan stille spørgsmål til vores ekspert, Emil Axelgaard.

 

Tour of Croatia - 6. etape

Ruten

De fleste nationale etapeløb slutter i landets hovedstad, og den tradition har det relativt nye Tour of Croatia holdt i hævd. For fjerde år i træk ender det hele med en stor finale i Zagreb efter en relativt flad etape, der er stort set identisk med den, der blev benyttet sidste år. Der er dog ingenlunde tale om en klassisk sprinterfinale i landets største by. I stedet venter en svær rundstrækning med en lille bakke op mod mål, hvor historien viser, at der sagtens kan opstå huller og skabes små forskydninger i klassementet, mens de eksplosive puncheurs og hårdføre sprintere slås om sejren

 

Etapen er bare 151,5 km lang, starter i Samobor og slutter i Zagreb. Startbyen ligger bare få kilometer vest for Zagreb, og fra starten kører man faktisk mod vest helt hen til udkanten af hovedstaden, idet man undervejs allerede efter 3,0 km slås om point og bonussekunder i den første spurt. I udkanten af Zagreb slår man en lille sløjfe mod syd for at komme frem til den anden spurt, der er placeret efter 36,0 km. Herefter kører man mod nord til den østlige udkant. Denne indledende del er helt flad.

 

Den følgende del af etapen består af en omgang på en rundstrækning i det hovedsageligt flade område nordøst for Zagreb. Først kører man mod nordøst forbi den sidste spurt, der kommer efter 66,5 km, indtil man etapens østligste punkt. Herfra kører man mod nordvest op til toppen af dagens eneste stigning, kategori 3-stigningen Ivan Zelina (1,2 km, 5,2%), der har top efter 102,5 km. Herfra går det mod sydvest gennem helt fladt terræn tilbage mod Zagreb, inden man kører mod vest ind gennem forstæderne frem mod centrum.

 

Efter 138,5 km passerer man målstregen for første gang og etapen afsluttes nu med to omgange på en 6,5 km lang rundstrækning i den nordlige udkant af byen. Den er langt fra nogen enkel sag. Fra start kører man mod nord op til et vendepunkt, hvor man vender rundt og herefter følger en anden, let faldende vej tilbage mod syd. Med 2 km igen flader det ud efter en, og herefter venter et skarpe sving med 1800 og 1000 m igen. Med 600 m følger to sving lige i træk, og de leder ind på den afsluttende brostensbelagte bakke, der fører op til mål og har yderligere et sving bare 100 m fra stregen.

 

Sidste år holdt Vincenzo Nibali sig fremragende til og sikrede sig den samlede sejr ved at spurte sig til en fjerdeplads 2 sekunder bag vinderen Sacha Modolo, der var helt suveræn og sejrede foran Jan Polanc og Boy Van Poppel, mens feltet bagude eksplodere i mange grupper. I 2016 var det Sondre Holst Enger, der med en fantastisk spurt slog Edward Theuns, som ellers havde lignet en sejrherre. Timothy Dupont var 2 sekunder efter på tredjepladsen, mens der var hele 9 sekunder ned til den første større gruppe med de mest opmærksomme klassementsryttere. Året forinden kørte en lille gruppe hjem, og her vandt Maciej Paterski foran Felix Grossschartner, Roman Maikin og Olivier Pardini, mens feltet ankom 17 sekunder for sent.

 

 

Vejret

Den tidlige kroatiske sommer varer ved helt til slut. Søndag vil kun byde på få skyer og en temperatur på hele 27 grader. Det vil være næsten helt vindstille med en svag vind fra sydvest. Det giver sidemedvind og medvind på først del af etapen og dernæst mod- og sidemodvind på turne tilbage til Zagreb. På rundstrækningen vil der være medvind på første del, sidemodvind på anden del og sidemedvind på den sidste kilometer.

 

Favoritterne

Trods utallige angreb lykkedes det akkurat ikke for Pieter Weening at slå et hul til en hårdt kæmpende Kanstantsin Siutsou, og dermed har den erfarne hviderusser direkte kurs mod en samlet sejr i et af sponsorgrunde meget vigtigt løb for Bahrain-Merida. Araberne har i det hele taget haft en fantastisk uge og står efter tre dage med to mand i top 10 og hele tre etapesejre. Som I kan læse nedenfor, er der endda meget gode chancer for, at de også tager sejr nr. 4.

 

Sidste år skiftede førertrøjen ejermand på sidste etape, men det skyldtes alene snilde fra Vincenzo Nibali. Det er meget svært at se, hvordan Weening skal kunne ændre situationen. Han er ikke hurtig nok til at gå efter bonussekunder - her vil Siutsou kunne sætte Arashiro, Bonifazio og Mohoric til at spurte fra ham - og selvom der altid opstår huller i den tekniske finale, vil Weening, der ikke just er et teknisk eller eksplosivt vidunder, næppe kunne lukrere på det til at gøre forskellen. Siutsou skal med andre ord bare holde sig til hollænderens baghjul for at sikre sig den samlede sejr.

 

Dermed ser det ud til, at sidste etape vil handle om etapesejten. Der er tale om næsten samme rundstrækning, som i de tre foregående udgaver, men denne gang har man forlænget den relativt lette midterste del, så den nu er 6,5 og ikke 3,3 km lang. Historien taler imidlertid uanset denne ændring sit tydelige sprog. Dette er bestemt ikke en dag for de rene sprintere, og de er altid kommet til kort. I stedet er det en perfekt etape for puncheurs og mere holdbare sprintertyper, der samtidig skal kunne håndtere den meget tekniske finale. For klassementsrytterne handler det om at være opmærksom, da der med sikkerhed opstår huller i feltet i en finale som denne.

 

Spørgsmålet er, om et udbrud for tredje dag i træk kan løbe med sejren. Det vil blive svært, selvom vi helt sikkert vi se endnu en aggressiv indledning. Bahrains førsteprioritet er naturligvis Siutsou, men det vil være dumt ikke at gå efter sejren med en formstærk Matej Mohoric. Nippo må øjne muligheder med Juan Jose Lobato, Astana med Yevgeniy Gidich og CCC med Jan Tratnik. Derfor burde der være stor interesse i at jagte. Den sidste rundstrækning er ikke let at kontrollere, men i det nye format er den længere og med flere flade strækninger. Derfor burde det kunne lade sig gøre, og vi tror derfor, at det for tredje år i træk skal afgøres i en dyst mellem de bedste puncheurs og de hårdføre sprintere.

 

Det får os til at pege på Matej Mohoric som vores favorit. Det tog sin tid for det slovenske at slå igennem som professionel, men i det seneste års tid har han endelig fået sit gennembrud. Det startede med Vuelta-etapesejren sidste år, og siden da er det gået slag i slag for Mohoric. I år har han været næsten ustyrlig siden sin drømmeweekend i starten af marts, hvor han blev nr. 11 i Strade Bianche og vandt GP Industria. Det var dog i Catalonien, at han for alvor viste sit kolossale potentiale, idet han sluttede i top 10 på samtlige etaper med undtagelse af løbets store bjergetape. Den gode form har han taget med sig til Kroatien, hvor han med et smart angreb var tæt på at vinde 2. etape, og nu kommer den etape, han formentlig har set allermest frem til. Mohoric har en fremragende spurt på en lille bakke og er samtidig et teknisk unikum, der som ingen anden kan holde sig fremme i en teknisk finale som denne. Med andre ord står hans navn skrevet med fed på denne afslutning, og derfor tror vi, at han fortsætter Bahrain-dominansen ved at vinde etapen.

 

Vi glæder os meget til at se Yevngeniy Gidich på denne etape. Den unge kasak har længe været betragtet som et stortalent, men det er først i denne uge, at han har fået sit gennembrud. Paradoksalt er det kommet i de høje bjerge for en mand, der ellers er kendt som hårdfør sprinter. Hans kørsel i denne uge vidner om, at han er i fremragende form, og som hurtig afslutter med forrygende klatreben burde han være fremragende i en finale som denne. Positionskampen kan blive et problem, men hans præstation på den meget tekniske 2. etape indikerer, at han også mestrer den ædle kunst at holde sig fremme i en kringlet afslutning.

 

Jan Tratnik har længe været en solid rytter, men det er først i år, at han for alvor er slået igennem. Efter at have vundet enkeltstarten i Coppi e Bartali i suveræn stil var han totalt dominerende i Volta Limburg Classic, som han vandt på overlegen maner trods et styrt i finalen. En femteplads i Brabantse Pijl vidner ikke bare om god form, men også fabelagtige evner som afslutter på en lille bakke, og han har også altid været teknisk stærk. Med andre ord bliver en formstærk Tratnik livsfarlig i denne afslutning.

 

For et par år siden var Juan Jose Lobato måske verdens bedste til at spurte op ad bakke, men siden da er det kun gået tilbage for spanieren, hvis karriere endda blev truet efter ”sovemedicin-sagen” i december. Nu er han imidlertid tilbage hos Nippo, hvor han efter en lidt tøvende start langsomt har fundet formen. Der er ingen tvivl om, at han ikke er på samme niveau som tidligere, men han nærmer sig stille og roligt. En stigende spurt som denne burde passe ham perfekt, men desværre er han kendt for sine elendige positioneringsevne, der kan sætte ham ud af spillet i en teknisk afslutning som denne.

 

Caja Rural har en meget spændende kandidat i Nick Schultz. Den unge australier har fået sit gennembrud i år, særligt med 3. pladsen i GP Miguel Indurain, men også med flot kørsel i Klasika Primavera. Han er en meget klatrestærk type med en god spurt på en bakke, hvilket ikke mindst 4. pladsen på 2. etape af Tour of the Alps sidste år vidner om. Derfor burde han have udset sig denne etape som en oplagt mulighed for at kapitalisere på den gode form, hvis han kan holde sig fremme i den tekniske afslutning.

 

Israel Cycling Academy har en stærk afslutter i Guillaume Boivin. Efter bronzemedaljen ved U23-VM i 2010 gik karrieren lidt i stå, men langsomt har han fået gang i benene igen. Særligt i det sidste års tid har han været stærkt kørende, ikke mindst i efteråret, hvor han blev nr. 2 i Coppa Bernocchi og nr. 8 i Memorial Marco Pantani samt kørte et flot VM. I teorien burde han være en stærk afslutter på en bakke som denne, og han synes langsomt at være ved at finde formen frem mod Giroen, hvor han allerede nu har sikret sig en plads.

 

Alex Kirsch har været yderst svingende i den første del af sæsonen, og han synes ikke helt at være på toppen i øjeblikket. Afslutningen her burde dog være god for den eksplosive puncheur, der ikke mindst i Tour de Luxembourg har viste sine evner som afslutter på en bakke. Måske er denne afslutning ikke helt hård nok for en fyr som ham, men til gengæld burde han kunne glæde sig over den tekniske afslutning.

 

Bahrain satser formentlig på Mohoric, men vi vil ikke helt udelukke, at Niccolo Bonifazio kan få sin chance. Italieneren synes endelig at have fundet formen og virkede ganske stærk på den afsluttende stigning på 4. etape. Han er en lille holdbar fyr med en fremragende spurt, og selvom han ikke har sine bedste resultater i stigende spurter, burde en teknisk afslutning som denne i teorien passe ham.

 

Israel Cycling Academy kan også satse på Kristian Sbaragli, der efter en katastrofestart på sæsonen i de seneste løb har vist, at han er på rette vej frem mod Giroen. Han er som bekendt en af de mest holdbare sprintere og ganske positioneringsstærk, så derfor har han fine muligheder i denne afslutning, også selvom hans bedste resultater ikke er kommet i stigende spurte.

 

Uden den knæskadede Giacomo Nizzolo kunne Trek tænkes at køre for Gianluca Brambilla. Den lille italiener har ikke haft den Giro-generalprøve, han havde ønsket sig, og kunne derfor sagtens bruge lidt selvtillid i sin sidste start inden årets store mål. Det er klart, at der er hurtigere folk end ham, men han er teknisk stærk og meget eksplosiv på korte stigninger som denne.

 

Hvor har vi Sergey Shilov? Russeren er en voldsomt holdbar sprinter, der har opnået sine bedste resultater i hårde endagsløb med en flad finale. Det er imidlertid uklart, hvor god han er til at spurte op ad bakke. Det bliver vi klogere på i morgen, hvor han dog kan få problemer med at positionere sig i den tekniske afslutning.

 

Endelig vil vi pege på de to kroatiske stortalenter Tadej Pogacar og Ziga Jerman. Førstnævnte har i år virkelig bekræftet sin evner som afslutter efter hårde løb efter en ganske lovende 2017-sæson, mens sidstnævnte med sejren i U23-udgaven af Gent-Wevelgem har dokumenteret, at en afslutning som denne i hvert fald i teorien burde passe ham. Begge har de derfor gode muligheder for at overraske, hvis de kan holde sig fremme i den tekniske finale.

 

Også Fabian Lienhard, Enrico Barbin, Jonathan Lastra, Vincenzo Albanese, Federico Zurlo og Michel Kreder vil kunne blande sig, men næppe vinde etapen.

 

OPDATERING: Shilov og Schultz udgik på dagens etape.

 

Feltet.dks vinderbud: Matej Mohoric

Øvrige vinderkandidater: Yevgeniy Gidich, Jan Tratnik

Outsidere: Juan Jose Lobato, Guillaume Boivin, Alex Kirsch, Niccolo Bonifazio

Jokers: Kristian Sbaragli, Gianluca Brambilla, Tadej Pogacar, Ziga Jerman

 

Tidligere udgaver af etapen

Du kan gense Sacha Modolos sejr fra 2017, Sondre Holst Engers sejr fra 2016 og Maciej Paterskis sejr fra 2015.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

Volta ao Algarve em Bicic...(2.HC) 20/02-24/02

Vuelta a Andalucia Ruta C...(2.HC) 20/02-24/02

51ème tour cycliste inte...(2.1) 22/02-24/02

UAE Tour(2.UWT) 24/02-02/03

Tour du Rwanda(2.1) 24/02-03/03

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig.

Glemt kodeord?

Opret bruger