Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Gå til forsiden af feltet.dki samarbejde medGå til forsiden af feltet.dk
Log ind Nyhedsbrev VELOMIO

Optakt: Boucles de l’Aulne
27. maj 2017 22:37Foto: Unipublic

Mens Giro d’Italia går ind i sin afgørende weekend, går en anden vigtig konkurrence også ind i en vigtig fase. Både lørdag og søndag byder på store løb i den prestigefulde Coupe de France, og GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne markerer ofte en tilbagevenden til konkurrence for mange af Frankrigs bedste ryttere. Efter lørdagens løb i Plumelec, hvis afslutning var skabt til puncheurs, gælder det søndages Boucles de l’Aulne, der har været langt mere åbent for aggressive ryttere

Løbets rolle og historie

Det er blevet en tradition, at de bedste franske ryttere drager til Bretagne i den sidste weekend i maj for at tage de næste skridt i forberedelsen til Tour de France og de franske mesterskaber ved Coupe de France-løbene GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne. Mens Giro-rytterne udkæmper de sidste slag, slås en kombination af ryttere, der opbygger form frem mod La Grande Boucle med rytter, der går efter den samlede sejr i Coupe de France, i to af de hårdeste løb i den franske løbsserie.

 

Coupe de France havde en ganske travl periode i april, hvor ikke færre en seks løb blev afviklet på bare tre uger. Siden da har der været en længere pause, mens fokus i Frankrig har været på etapeløbet 3 Dage ved Dunkerque. Sidste uges GP de la Somme var en mulighed for at komme i gang med endagsløb igen, og i denne weekend er al opmærksomhed rettet mod Bretagne, hvor GP de Plumelec og Boucles de l’Aulne markerer afslutningen på det travle første halvår af den nationale serie.

 

Mens lørdagens løb i Plumelec er ganske ungt, er Boucles de l’Aulne et historisk løb, som er blevet afviklet i byen Chateaulin i de fleste år siden den første udgave i 1931. I 30erne var det som regel et to etaper langt løb, men det blev hurtigt et endagsløb. Indtil 1998 var det et gadeløb under navnet Circuit de l’Aulne, men i 1999 kom det på UCI-kalenderen som et rigtigt landevejsløb, der fik sit nuværende navn i 2002. Det var en del af Coupe de France-serien fra 2000 til 2005 og blev igen tilføjet kalenderen i 2011. Siden nuværende UCI-system blev indført i 2005, har det været et 1.1-løb.

 

Grundet dets ikoniske afslutning på Cote de Cadoudal er GP de Plumelec i dag det mest berømte af de to løb, men Boucles de l’Aulne har en imponerende historie og har altid været et stort løb på den franske kalender. Listen over vinder inkluderer navne som Eddy Merckx, Bernard Hinault, Francesco Moser, Marc Madiot, Laurent Fignon, Luis Ocana, Joop Zoetemelk, Jacques Anquetil, Raymond Poulidor, Rik van Looy, Luison Bobet, Gilbert Duclos-Lassalle, Migul Indurain, Richard Virenque, Laurent Jalabert, Abraham Olano og Marco Pantani, hvilket siger meget om den prestige, det engang havde. Nu om dage er det et mere anonymt løb hovedsageligt for franske ryttere, men som en del af Coupe de France er det meget vigtigt for de franske hold.

 

Mens GP de Plumelec typisk er ganske kontrolleret og afgøres af puncheurs i en spurt op ad bakke, er Boucles de l’Aulne meget mere uforudsigeligt. Den kuperede rute gør det ganske selektivt og ikke specielt velegnet til sprintere, men afslutningen er ikke så ikonisk eller skabt til specialister. Derfor kan mange forskellige ryttertyper vinde her, og det er oftest et stærkt udbrud, der er blevet etableret tidligt, som er gået hele vejen, senest i 2015, hvor 11 mand afgjorde løbet. De stærke sprintere kan imidlertid også afgøre det, hvilket eksempelvis skete i 2007, 2010 og 2016.

 

Sidst år lavede Samuel Dumoulin the double ved dagen efter sin sejr i Plumelec at slå Athur Vichot og Clement Venturini i en reduceret massespurt. Dumoulin vender tilbage for at forsvare titlen og kan igen imødese konkurrence fra både Venturini, mens Vichot har valgt at skippe årets udgave.

 

Ruten

Som mange andre Coupe de France-løb er Boucles de l’Aulne et rundstrækningløb, der afvikles omkring byen Chateaulin. Med sine bare 171,2 km er det et af de kortere løb i serien, og det kan inddeles i tre dele. Først gælder det fem omgange på en stor 17,2 km lang rundstrækning. Den har en småkuperet første del, hvorefter den hårdeste stigning kommer efter ca. 10 km. Derfra leder en lang nedkørsel til et kort fladt stykke og de sidste 500 m, der stiger.

 

Dernæst gælder det én omgang på en forlænget 20,4 km lang rundstrækning, der er stort set identisk med den første. Løbet afsluttes med 8 omgange på en anden 8,1 km rundstrækning. Den er i alt væsentligt bare den første halvdel af den første rundstrækning, og derfor er den småkuperet uden store stigninger. Igen er den vanskeligste udfordring de sidste 500 m, der stiger. Det sidste sving kommer med ca. 1 km til mål, men inden da er det ganske teknisk.

 

I forhold til sidste år er én omgang på den første rundstrækning erstattet af omgangen på den lange rundstrækning, og der er derfor i alt væsentligt tale om samme rute.

 

 

 

Vejret

Efter det flotte vejr i dag venter en grim dag i Bretagne. Med 25 grader bliver det varmt, men det bliver vådt. Det vil regne om formiddagen, og om eftermiddagen vil der være en konstant risiko for regn på ca. 50%. Der vil være en let til jævn vind fra sydøst. Det giver modvind på første del og medvind på anden del af de store rundstrækninger samt sidevind på den lille. Der vil være sidevind på opløbsstrækningen.

 

Favoritterne

Historien viser, at Boucles de l’Aulne ofte vindes af et udbrud, men at de stærke sprintere har en chance for at komme til fadet og afgøre det i en hård spurt på den stigende opløbsstrækning. Som regel har udbruddet haft overtaget, men meget afhænger af, hvor mange hold, der har interesse i at holde det samlet.

 

I år peger meget på, at vi skal have en dyst mellem de hurtige folk. Således stiller Ag2r med et fremragende mandskab bygget op om Samuel Dumoulin, og de vil være ivrige efter at forsvare titlen med deres lille kaptajn. Også Cofidis har fuld tillid til formstærke Clement Venturini, og de har et om muligt endnu stærkere mandskab. Med to af de stærkeste hold fuldt opsatte på en spurt regner vi med, at det kan holdes samlet, specielt fordi det ikke vil være specielt blæsende.

 

Det får os til at pege på Clement Venturini som vores favorit. Franskmanden har i år fået et stort gennembrud med den samlede sejr i 4 Dage ved Dunkerque, hvor han pludselig viste, at han er langt mere end bare en sprinter. Tværtimod er han også ganske stærk i kuperet terræn, og det gør dette løb nærmest perfekt for ham. Formen kan ingen betvivle, og han er bakket op af det måske stærkeste hold med Julien Simon og Hugo Hofstetter til at køre lead-out. Det får os til at tro på, at han kan tage endnu en sejr.

 

Hans værste rival må være Samuel Dumoulin. Den lille franskmand vandt sidste år både i Plumelec og dette løb, hvormed han lavede the double. Tredjepladsen i dagens løb viser, at formen er tæt på at være lige så god som sidste år, og det går ham naturligvis livsfarlig i en spurt som denne. Normalt er han ikke helt så hurtig som Venturini, men på et stigende opløb er det meget jævnbyrdige,

 

Efter en lang skadespause er Kevin Reza langt om længe tilbage i topform, hvilket han viste md en 7. plads i dagens løb i Plumelec, som egentlig burde have været alt for hårdt for ham. Det vidner om, at han er tæt på 100%, og det gør ham til en farlig herre i dette løb, der passer ham langt, langt bedre. Heller ikke han er ren sprinter, men efter en lang, hård dag er han stærk, specielt i et stigende opløb som dette.

 

Det er interessant at se, hvordan Fortuneo griber det an. Maxime Daniel har ikke gået mange chancer for at spurte i år, men han viste med en 6. plads på den meget hård 1. etape af Tour of Norway, at han er i sit livs form. Også dette løb slutter med en spurt op ad bakke, og baseret på resultatet i Norge, må han kunne gøre det godt her. Holdet har også Armindo Fonseca, der er specialist i at spurte op ad bakken, men ikke er helt så hurtig som sin holdkammerat. Også Laurent Pichon kan gøre det godt, ikke mindst fordi han jagter Coupe de France-point, men finalen er nok ikke helt hård nok.

 

Gazprom-Rusvelo stiller med både Roman Maikin og Alexander Porsev. Sidstnævnte er blandt løbets hurtigste i en flad spurt, men han kan næppe begå sig i denne hårde finale. Det kan til gengæld Maikin, der er specialist i at spurte op ad bakke. Sidste år vandt han i en tilsvarende finale i Tour du Limousin, og det gør ham til en stor konkurrent i denne afslutning.

 

Romain Feillu har haft et sandt rædselsår, og han har været milevidt fra sin bedste form. Nu har han imidlertid haft en længere pause, og derfor kan der være håb om, at han endelig har fundet formen. Er det tilfældet er han specialist i spurter som disse, og han har vist, at han stadig er hurtig nok til at vinde dem. Auber har også David Menut og Anthony Maldonado, der er gode efter et hårdt løb, men ikke helt så hurtige som deres holdkammerat.

 

Endelig vil vi pege på Tony Hurel og Julien Simon. Førstnævnte er i år endelig begyndt at spurte igen og har nogle fine resultater i Yorkshire og Castilla y Leon. Det stigende opløb burde passe ham fint. Simon skal nok køre for Venturini, men det kan ikke udelukkes, at han tager sin egen chance i en stigende spurt, der bestemt ikke passer ham dårligt.

 

***** Clement Venturini

**** Samuel Dumoulin, Kevin Reza

*** Maxime Daniel, Roman Maikin, Romain Feillu

** David Menut, Alexander Porsev, Armindo Fonseca, Tony Hurel, Julien Simon

* Anthony Maldonado, Steven Tronet, Laurent Pichon, Mauro Finetto, Ryan Anderson, ulien Loubet, David Gaudu, Hugo Hofstetter, Quentin Pacher, Anthony Delaplace, Benjamin Thomas,

 

Danskerne

Der er desværre ikke dansk deltagelse i årets løb.

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:
/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

World Cup Tabor(CDM) 16/11

AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Pro Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain-Merida

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

CCC Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Deceuninck - Quick-Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lotto Soudal

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Mitchelton-Scott

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Dimension Data

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team EF Education First

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jumbo-Visma

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Katusha Alpecin

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sky

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Sunweb

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Trek-Segafredo

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

CYKELHJELM? BLIV INSPIRERET, FIND FORHANDLER OG MANGE SPAR PENGE