Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Brabantse Pijl 2016

Optakt: Brabantse Pijl 2016

12. april 2016 17:30Foto: Sirotti

Kun otte WorldTeams er til start i årets Brabantse Pijl, og det giver i sig selv godt cykelløb. De andre skal ud og opsøge lykken, og da Brabantse Pijl samtidig er så hårdt, at det kun er de stærkeste, der er tilbage, bliver det bare altid fantastisk underholdning. Som oftest langt bedre end søndagens Amstel Gold Race.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Brostensklassikerne er slut, og nu er det tid til Ardenner-klassikerne. Og så alligevel ikke, fordi Brabantse Pijl er lige blevet klemt ind imellem, og det er en formidabel blanding af Flandern Rundt og Amstel Gold Race - masser af bakker, godt med brosten og garanti for godt cykelløb.

 

Der er lidt færre WorldTeams end sidste år, da både Trek-Segafredo og AG2R La Mondiale har fravalgt deltagelse i semiklassikeren. Oplagte favoritbud som Fabio Felline og Giacomo Nizzolo er derfor ikke med, og det er ikke just til sprinternes fordel. Det giver i sig selv bedre cykelløb, fordi de professionelle kontinentalhold skal ud og prøve lykken, fordi de ved, de ikke kan slå de bedste sprintere.

 

Brabantse Pijl er en semiklassiker. Den ligger der midt mellem det episke franske monument i søndags og den nye frække - og hollandske - dreng i klassen den kommende søndag. Det belgiske løb midt imellem er ikke en rigtig klassiker, og det betyder, at der er mindre kontrol over løbet, og at en vis grad af tilfældighed spiller ind på resultatet. Men kaosset betyder også, at det som regel er de stærkeste på dagen, der står tilbage på podiet.

 

Læs også
Tobias Lund laver fænomenalt hattrick

 

Der gælder i virkeligheden de samme regler som for Dwars door Vlaanderen - manglen på mange tophold giver rigtig indianercykelløb. Kan man andet end at glæde sig?

 

Ruten

Det er den sidste flamske klassiker i denne omgang, og Brabantse Pijl afvikles i noget af det samme terræn som de andre løb startende i Leuven i Flandern og sluttende i Overijse i Wallonien. Der er ikke noget, der hedder fra A til B på disse kanter, for efter starten i Leuven føres rytterne 40 kilometer mod sydøst forbi Overijse og ned til Nivelles, hvorfra de kører nordpå for at tage en runde omkring Alsemberg, og så kører de tilbage af nøjagtig samme vej forbi Nivelles og tilbage Overijse, hvor de kører lidt rundt i terrænet, inden de rammer mål.

 

De første 115 kilometer på løbet er der bare for at få lidt distance på. Der er syv stigninger lagt ind for at trætte benene, men det er først efter nummer syv, Rue Francois Dubois (500 meter, 3,4 %), at løbet går i gang, når feltet bliver ledt ind på rundstrækningen. På de resterende 90 kilometer venter 19 markerede stigninger, og målstregen krydses tre gange, inden det hele bliver afgjort fjerde gang, de rammer opløbsstrækningen.

 

Hagaard (230 meter, 15,2 %), Hertstraat (730 meter, 3,6 %), Holstheide (990 meter, 5,1 %), IJskelderlaan (400 meter, 8 %) og Schavei (710 meter, 5,6 %) er de fem stigninger, der er tilbage, og de gentages fire gange hver undtagen Hagaard, der køres tre gange. Så snart feltet rammer terrænet, eksploderer det i angreb fra de hold, som ikke ønsker en spurt, og dem er der mange af i år. Der er ikke et punkt, hvor finalen reelt begynder, for det er rent kaos på omgangene omkring Overijse. Det gælder om at holde sig fremme helt til sidste stigning, hvor det hele bliver afgjort.

 

Det er Schavei, der afslutter hele showet, da den topper blot 200 meter fra målstregen, og det er altid et vidunderligt syn at iagttage, hvordan hele feltet forsøger at spurte på de sidste flade meter med syre op over ørerne. Det er lige meget med vind og holdkammerater her. Hvis der er mere i benene, så kan man vinde; hvis man har kørt over evne på Schavei, så er man færdig.

 

Favoritterne

Der er helt overordnet to mulige udfald. Det ene er, at en rytter angriber og vinder alene eller fra en lille gruppe. Det var det, der skete, da Ben Hermans (BMC Racing Team) vandt sidste år, hvor han havde et trumfkort i Philippe Gilbert siddende bagved, der blev nummer tre. Det udfald er det, som rigtig mange hold satser på i år, inklusiv BMC, der ikke har Gilbert med denne gang. Hermans er på papiret det bedste bud på holdet, men BMCs unge ryttere har kørt fremragende i år, og Tom Bohli, Silvan Dillier, Floris Gerts, Dylan Teuns og Loïc Vliegen er alle faretruende ryttere for de andre hold, hvis de kommer af sted i udbrud. Floris Gerts viste det seneste i Volta Limburg Classic, hvor BMC sad i totalt overtal og snød Sonny Colbrelli.

 

Sidste års podie. Fra venstre Michael Matthews, Ben Hermans og Philippe Gilbert. To af dem er på favoritlisten igen i år. Foto: Sirotti

 

Lotto Soudal bør også gå efter den type afslutning, selvom både Tony Gallopin og Tim Wellens er hurtige i en afslutning. De kan ikke slå de mere rene sprintere, og derfor skal de i angreb. De to spydspidser er dårlige til at samarbejde, men begge ryttere har vist god form af flere omgange dette forår. Thomas De Gendt og Jelle Vanendert har også vist, at angrebsiveren er intakt, hvilket faktisk er det vigtigste i det her løb.

 

Hos Etixx-QuickStep er Petr Vakoc den, der kan snyde feltet, hvis det skal lade sig gøre. Tjekken har været rigtig godt kørende her i foråret med to sejre, og han er holdets kaptajn. Der er andre stærke ryttere på holdkortet, hvor Gianni Meersman og Julian Alaphilippe stikker ud, men ud over Vakoc er der ikke de store vinderbud med, hvis man tænker på holdkammeraternes formkurver.

 

Længere nede af favoritlisten ser Cannondale Pro Cycling Team også ud til at have et rigtig aggressivt hold med. Ramunas Navardauskas og Tom Jelte-Slagter skal begge ud og opsøge heldet inden finalestigningen. De besidder en rigtig god afslutning i en mindre gruppe, og de har styrken til at holde feltet bag sig op ad Schavei.

 

Læs også
Carapaz sniger sig til etapesejr - Ayuso knækker

 

Det andet mulige udfald er selvfølgelig en eller anden form for samlet spurt i feltet. Historien viser, at angreb fra feltet på sidste opkørsel af Schavei sjældent har gode overlevelsesmuligheder på de sidste 200 meter, så hvis et samlet felt rammer kilometerporten, så bliver det en spurt blandt de hurtigste på de sidste meter - hvis de kommer over bakken vel at mærke!

 

Den suveræne favorit er derfor Michael Matthews (ORICA-GreenEDGE). Australieren kom blæsende fra start, da han højst overraskende vandt sit allerførste cykelløb, prologen i Paris-Nice. Derfra er det blevet til en skrivebordssejr på 2. etape og en sejr i Vuelta Ciclista a La Rioja for halvanden uge siden. Formkurven og hans andenpladser i Brabantse Pijl de sidste to år gør ham til overvældende favorit. Holdet er ikke fremragende og meget lig holdet fra sidste år, som ikke formåede at hente Ben Hermans. En - åbenbart - særdeles formstærk Mathew Hayman skal derfor sammen med altid stabile Daryl Impey, Christian Meier og Jens Keukeleire forsøge at holde det hele samlet i den kaotiske afslutning.

 

Det største problem for Matthews og ORICA er, at de ikke kan forvente meget hjælp. De kommer til at knokle benhårdt, indtil holdet er brugt op, og så bliver det spændende at se, om andre har tænkt sig at køre udbruddene ind og forsøge at slå Matthews. Kun to ryttere kan reelt set forventes at have en chance for det.

 

Bardiani-CSF kører stenhårdt for Sonny Colbrelli, og det er de blevet gode til. På flad vej vil han ikke have en chance mod Matthews, men på sådan en bakket afslutning som den i Overijse er oddsene anderledes. Han var rigtig godt kørende i Volta Limburg Classic, hvor kun et enormt BMC-overtal afholdt ham fra sejren, og hvis holdet tror på ham, så kan det også være, han hiver det ekstra op af hatten.

 

Den anden interessante sprinter i feltet er Bryan Coquard (Direct Energie), som på papiret burde kunne slå dem begge på flad vej. Efter sådan et løb er favoritfordelingen lidt anderledes, men Coquard har givet tegn de seneste sæsoner, til at han kan være konkurrencedygtig i de her kuperede finaler. Han har allerede fire sejre i hus denne sæson og var meget, meget tæt på en triumf i Dwars door Vlaanderen, hvilket tydeligt viser potentialet. Han kan komme med over bakken, men spørgsmålet er, om poweren stadig er der til at slå Matthews. Direct Energi vil sikkert hjælpe til med at holde udbruddene i kort snor, men i finalen kan de ikke forventes at kunne organisere holdet til en jagt.

 

Enrico Gasparotto (Wanty-Groupe Gobert), Simon Geschke (Team Giant-Alpecin) og Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) er andre spændende bud. De kan alle lidt af hvert, men selvom de er næsten sikre kandidater til en top ti-placering i en samlet spurt, så skal de ud og angribe, hvis de vil vinde.

 

Ifølge den foreløbige startliste er der seks danskere til start. Chris Anker Sørensen skal sammen med resten af Fortuneo-Vital Concept ud og angribe terrænet hele finalen. Martin Mortensen og Sebastian Lander får sandsynligvis lignende frie roller på ONE Pro Cycling. Til gengæld fremstår Gerald Ciolek og Fabian Wegmann som oplagte kaptajner på Stölting Service Group, hvor Lasse Norman Hansen, Michael Reihs og Mads Pedersen er med. Mads Pedersen kan måske få lidt frihed, mens de andre ligner låste hjælpere, hvis ikke de rammer et tidligt udbrud.

 

Favoritvurdering

*****: Michael Matthews

****: Tony Gallopin, Petr Vakoc

***: Sonny Colbrelli, Ben Hermans, Tim Wellens

**: Bryan Coquard, Enrico Gasparotto, Simon Geschke, Gianni Meersman

*: Ramunas Navardauskas, Tom Jelte-Slagter, Nathan Haas, Julian Alaphilippe, Davide Rebellin, David Tanner

 

Husk, at du følge løbet live på feltet.dk/live og spille på det på Fanpicks.

 

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Brabantse Pijl
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?