Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: Fredagens etaper i Provence, Murcia og Colombia

Optakt: Fredagens etaper i Provence, Murcia og Colombia

15. februar 2019 14:08Foto: Sirotti

Cykelsæsonen er for alvor ved at komme op i fart, og det bliver kun endnu mere intenst i denne uge, hvor der afvikles hele fire etapeløb samt to endagsløb på tre kontinenter. Et stjernebesat felt vil slås om hæder i Colombia 2.1, en spændende rute byder på uforudsigeligt fransk cykelløb i Tour La Provence, Tour of Oman skydes i Mellemøsten lørdag, i Spanien køres fra fredag etapeløbet Vuelta a Murcia og om søndagen den flade klassiker Clasica de Almeria, og den italienske sæson skydes søndag i gang med endagsløbet Trofeo Laigueglia. Hver dag vil du i en samlet artikel kunne læse optakter til den kommende dags etaper i ugens fire etapeløb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fredag gælder det 4. etape i Colombia 2.1, 2. etape i Tour La Provence samt 1. etape i Vuelta a Murcia. mens der tages hul på Tour of Oman lørdag.

 

Tour La Provence - 2. etape

Ruten

I tidligere udgaver har der været rig mulighed for sprinterne, men sådan er det ikke i år, hvor der er adskillige stigninger på programmet. Efter den indledende enkeltstart bliver der således ingen mulighed for at slikke eventuelle sår, for allerede fredag venter en af løbets to sværeste etaper. Her kastes rytterne ud på en kuperet rute med hele tre stigninger koncentreres i anden halvdel og med en stejl stigning kun godt 10 km fra mål, hvor klatrerne kan forsøge at sætte rivalerne til vægs.

 

I alt skal der tilbagelægges 191,6 km mellem Istres og La Ciotat. Starten går umiddelbart nord for kysten og torsdagens værtsby, hvorfra man kører mod nordøst og siden direkte mod øst igennem fladt terræn. Undervejs skal man efter 30,3 km over kategori 3-stigningen Montee d’Aurons (3 km 3,3%), men derudover er der ingen væsentlige udfordring på den kun let stigende vej, der også byder på dagens indlagte spurt efter 55,5 km. I byen Rians drejer man mod syd, hvorefter et fladt stykke efterfølges af en let faldende fase, der leder forbi forplejningen.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Derefter indledes uhyrlighederne, når man rammer stigningerne umiddelbart nord for middelhavskysten. Først skal man op over kategori 3-stigningen Le Petit Galibier (6,9 km, 3,9%), hvis top rundes efter 120,2 km. Derfra går det direkte ned til bunden af kategori 2-stigningen La Coutronne (7 km, 5%), der har top efter 135 km. Her drejer man mod sydvest for at fortsætte ud mod kysten, først via et plateau og siden en længere nedkørsel.

 

Der venter nu den ikke-kategoriserede Col d’Ange (3,6 km, 2,8%), inden det går ned til bunden af dagens væsentligste udfordring. Den indledes med den ikke-kategoriserede Pas de Julien, der over 5,0 km stiger med beskedne 3,5%, hvorefter en meget kort nedkørsel leder direkte ind på kategori 1-stigningen Les Cretes (2,8 km, 9,8%), der også kendes fra GP La Marseillaise, og som stiger med 11% over de sidste 1800 m. Efter toppen resterer bare 12,6 km, der fører mod sydøst direkte ud til målbyen ved kysten. Efter et kort fladt stykker falder det ned mod mål, hvor kun de sidste 3,5 km er relativt flade. Nedkørslen er teknisk, indtil vejen retter sig ud inde i byen, hvor man til slut har to skarpe sving, det sidste med bare 150 m til mål.

 

Etapen byder på i alt 4053 højdemeter.

 

La Ciotat var også målby i 2017, dog på en helt anden rute, hvor det med et sent angreb lykkedes Alexandre Geniez, Rohan Dennis, Nicolas Edet og Matej Mohoric at køre væk, hvorefter Geniez sejrede i spurten.

 

 

 

 

 

Vejret

Det flotte franske vintervejr fortsætter fredag. Her bydes atter på en skyfri himmel samt en temperatur på behagelige 16 grader. Det vil være for regionen nærmest uhørt stille med bare en svag til let vind fra vest, hvilket giver en blanding af side- og medvind hele dagen. I ifnalen vil der være sidemedvind på stigningen og nedkørslen, inden man får sidevind og sidemedvind på dets sidste flade stykke, indtil man drejer ind i sidevind på opløbsstrækningen.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Favoritterne

Efter en enkeltstart, hvor Filippo Ganna levede op til vores forventninger og i knusende overlegen stil satte alle rivalerne til vægs, er de første væsentlige tidsforskelle allerede skabt. Bedst står FDJ, hvis klatrere alle præsterede stærkt med Sebastien Reichenbach som nr. 12, Thibaut Pinot som nr. 15, Rudy Molard som nr. 25 og David Gaudu som nr. 37, og det er naturligvis et problem for alle rivalerne, at løbets stærjeste hold allerede er i pole position i klassementskampen. Særligt problematisk er det for Tony Gallopin og Gorka Izagirre, der havde håbet på at sikre sig et forspring, og derfor er det nu i den grad FDJs løb at tabe.

 

Førertrøjen har de imidlertid ikke endnu, men med mindre Remi Cavagna eller Kasper Asgreen virkelig har fundet klatrebenene, er Reichenbach reelt at betragte som løbets virtuelle førstemand. Derfor ventes FDJ også at styre løjerne på store dele af 2. etape, der er løbets hårdeste. Terrænet indbyder til angreb, og vi vil derfor sikkert se en aggressiv start, inden et udbrud etableres. Sky vil kontrollere på den indledende flade del, men vi venter, at FDJ vil træde i karakter, så snart de rammer den kuperede del af ruten. Her vil de sikkert med et hårdt tempo skabe en del udskilning og sikre, at udbruddet køres ind og dermed er der lagt op til, at det skal afgøres på de tre små stigninger i finalen.

 

Vigtigst er Cretes-stigningen, der er en modbydeligt stejl sag, hvor de bedste klatrere med et godt punch nok burde kunne gøre en forskel. Den er i hvert fald så svært, at man kun begår sig her, hvis man er en fremragende klatrer, og det er derfor det lette kavaleri samt ardennerspecialisterne, der vil være fremme. Den efterfølgende tekniske nedkørsel er en chance for at holde sig fri, og selvom det mest sandsynlige er en spurt i en ganske lille gruppe af de bedste klatrere, er en solosejr på løbets sværeste etape bestemt ikke en umulighed.

 

Det får os til at pege på Thibaut Pinot som vores favorit. Med dagens enkeltstart fik franskmanden med det samme vist, at han er i glimrende form fra start, og han tillod sig endda efterfølgende at være lidt skuffet over resultatet. Det viser, at han er kommet til Provence med ambitioner, og han burde stå ganske stærkt inden denne etape. Ingen kan benægte, at Pinot er løbets bedste klatrer, og med den styrke, han vanligvis viser fra start, er han formentlig også bedste mand på Cretes-stigningen. Den er svær nok til at en formstærk Pinot kan sætte alle af, og selvom nedkørslen kan blive en udfordring, er en solosejr meget sandsynlig. Selv hvis han får en mand eller to med sig, kan han slå de fleste i spurten, og derfor tror vi, at en formstærk Pinot løber med sejren.

 

Tony Gallopin skuffede ganske meget på dagens etape, og det bliver nu op ad bakke at vinde løbet. Det var imidlertid også den allerførste løbsdag i år, og det har sikkert krævet lidt tilvænning. Det er klart, at han i morgen har en del at bevise, men skal man stole på de foregående sæsoner, er Gallopin frem mod Paris-Nice også i år velkørende. I sidste års Vuelta viste han helt nye klatreevner, og derfor burde han have gode chancer for at sidde med på Cretes, der med sin eksplosive karakter passer ham. I en spurt i en lille gruppe vil han være en af de hurtigste, og han er en god nedkører. Med andre ord er det en etape, der passer ham godt.

 

Det samme er tilfældet for Gorka Izagirre, der var en anden af løbets tabere i dag. For ham var det måske knap så uventet, da han ikke altid har præsteret alt for godt på korte, flade enkeltstarter, og der e derfor ingen grund til at tro, at han ikke er i form, selvom det er hans sæsondebut. Med de fremskridt, han gjorde i 2018, burde han være en af feltets bedste klatrere, og han er tillige en fabelagtig nedkører. Han foretrækker stigende spurter, men også en flad spurt som denne står han med pæne chancer.

 

Dette er ikke prototypen på en etape for Sebastien Reichenbach. Alligevel udelukker vi ikke, at han kan vinde. Dagens enkeltstart viste i hvert fald superform, og dermed kan man slet ikke udelukke, at han og Pinot sammen kan køre fra alt og alle. Sker det, vil Reichenbach sikkert få sejren af sin kaptajn, der også kan lade schweizeren angribe alene og køre til en solosejr, hvis han vitterligt har niveauet til det. Det er klart, at han ikke slår én eneste rytter i en spurt, men hans gode form og et stærkt hold kan bringe ham langt.

 

Dagens etape gav i hvert fald ikke tegn på, at Lilian Calmejane er ved at rejse sig efter et skuffende 2018. Alligevel skal man ikke afskrive ham på denne etape, for enkeltstarter har aldrig været hans speciale. Denne etape passer ham langt bedre, og han er som regel altid allerbedst i sæsonens allerførste løb. Den sidste stigning kan være en anelse for svær for Calmejane, der ikke er ren klatrer, men kan han sidde med i en lille gruppe til sidst, vil han være en af de hurtigste.

 

Det samme gælder for Arthur Vichot. Han gjorde det som forventet på dagens enkeltstart og er dermed sikkert i den vanligt gode form fra start af året. Også for ham gælder, at den sidste stigning nok er en anelse for stejl, men heldigvis vil der være tid til at komme tilbage. Blandt de hidtil nævnte er han i en flad spurt den måske allerhurtigste, og derfor er det i høj grad tvivlen om stigningens stejlhed, der bestemmer chancerne for en første sejr i Vital Concept-trøjen.

 

Læs også
Se Lotto-stjernes knusende sejr

 

Efter en meget overbevisende præstation på Mallorca er det meget tænkeligt, at Guillaume Martin vil være den stærkeste på stigningerne sammen med folkene fra FDJ. Franskmanden burde i hvert fald være i sit es på en stejl stigning som denne. Han bør derfor som minimum være med helt fremme, men han kan få svært ved at vinde. Selvom han ikke er langsom, er i hvert fald Pinot hurtigere, og derfor skal han af med løbets bedste klatrer eller udnytte et taktisk spil for faktisk at sikre sig sejren.

 

Sejrene i Tour of Norway og Tour of Turkey vidner om det niveau, Eduard Prades har nået. Hos Movistar får han ikke mange chancer, men dette er en af de få. Desværre var han ikke just flyvende i Australien og har heller ikke tradition for at starte specielt stærkt. Derfor frygter vi, at han ikke helt kan sidde med de bedste, men samles det til en spurt i en gruppe, har han med sin gode spurt en fin chance.

 

Warren Barguil minder meget om Martin. De er begge gode klatrere, har vist god form på Mallorca og er halvhurtige, men uden de store chancer i en spurt mod Pinot. Derfor kan det også for Arkea-kaptajnen blive svært at vinde, og han skal nok lukrere på det taktiske spil. Heldigvis viste han så god form på Mallorca, at han som minimum burde være med helt fremme i finalen.

 

FDJ-duoen Rudy Molard og David Gaudu er efter i dag vel nederst i FDJ-hierarkiet. Alligevel kan de måske få deres chance, hvis FDJ havner i en situation, hvor de taktisk kan udnytte et overtal. Det kan åbne døren for et angreb, som måske kan gøre det muligt at tage en solosejr, mens resten af holdet bakker af.

 

I en spurt i en lille gruppe står også Julien Simon og den forsvarende vinder Jonathan Hivert stærkt, men de kan få det svært. Ingen af dem har nemlig vist storform, og i forvejen kan man have sin tvivl om, hvorvidt stigningen er for hård. Sidder de med hjem, er de imidlertid hurtige nok til at slå de fleste.

 

Simon Clarke kørte en pæn enkeltstart i dag, og det bør give optimisme. Formentlig er stigningen for hård for australieren, men kan han begrænse tabet, har han måske en chance for at komme tilbage. Lykkes det, er der ikke nogen her, han ikke kan slå i en spurt. Det samme kan siges om Philippe Gilbert, men efter dagens meget sløje enkeltstart er det svært at være meget optimistisk på en etape, hvor stigningen i forvejen er til den stejle side for den ikke længere så klatrestærke belgier. Det kunne være en god etape for hurtige Xandro Meurisse, men hans form har ikke været prangende, og han skal først og fremmest støtte Martin.

 

Endelig har Sky en formstærk Diego Rosa og talentfuæde Eddie Dunbar, men det er svært at se dem vinde et eksplosivt løb som dette. Ligeledes kan folk som Hugh Carthy, Anthony Turgis, Nicolas Edet, Jimmy Janssens, Fausto Masnada, Pierre Rolland, Maxime Bouet og Mauro Finetto tænkes at være med fremme, men de får alle svært ved at vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Thibaut Pinot

Øvrige vinderkandidater: Tony Gallopin, Gorka Izagirre

Outsidere: Sebastien Reichenbach, Lilian Calemejane, Arthur Vichot, Guillaume Martin, Eduard Prades

Jokers: Warren Barguil, Rudy Molard, David Gaudu, Julien Simon, Jonathan Hivert, Simon Clarke, Philippe Gilbert.

 

Vuelta a Murcia - 1. etape

Ruten

Efter årene som endagsløb kan Vuelta a Murcia med udvidelsen atter give muligheder til nye ryttertyper. Det ventes sprinterne at kunne nyde godt af, når løbet skydes i gang fredag med en relativt flad åbningsetape. Der venter ganske vist en kategori 3-stigning i finalen, men et faldende og fladt indløb til mål peger i retning af, at de hurtige folk skal slås om løbets første førertrøje siden 2012.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Etapen byder på i alt 188,8 km, der fører feltet fra Yecla til San Javier. Starten går i højderne, mens målbyen ligger langs kysten, og derfor er terrænet generelt faldende. Efter en indledende del, der fører mod syd via en lille bakke, venter et meget langt faldende stykke, der først fører mod vest og sydvest og siden sydvest. Undervejs venter der en indlagt spurt efter 76,8 km, inden det flader ud, mens man fortsætter forbi den anden spurt, der kommer efter 111 km. Herefter kører man nordøst udenom hovedbyen Murcia frem til den sidste spurt efter 134,9 km.

 

Efter spurten sætter man kursen mod sydøst, syd og siden atter sydøst med retning mål målbyen. Her bydes der på dagens eneste udfordring, kategori 3-stigningen Alto Cabezo de la Plata (4,2 km, 4,9%). Fra toppen resterer fortsat 34,3 km, der fører mod sydøst og stort set alle er let faldende. Man fortsætter syd om målbyen, indtil man når kysten, hvorefter man til slut kører langs kystvejen mod nordøst ind til centrum, hvormed det flader ud over de sidste knap 10 km. Den lige kystvej efterfølges af et venstresving i en rundkørsel bare 500 m fra stregen.

 

Etapen byder på i alt 1099 højdemeter.

 

San Javier blev senest benyttet som målby i 2002, hvor Fabio Sacchi vandt en massespurt. Vueltaen kom forbi sidste år, hvor Nacer Bouhanni vandt en spurt efter en hård dag i sidevinden.

 

 

 

 

 

Vejret

Som vi så i Vueltaen sidste år er området frygtet for sin sidevind, og den vil også kunne komme i spil fredag. Her ventes kun enkelte skyer samt en temperatur på 17 grader, men det vil være blæsende med en hård vind fra nordøst. Efter et indledende medvindsstykke giver det sidevind stort set hele dagen, indtil man drejer ind i modvind på de sidste km langs kysten og ind i modvind på den korte opløbsstrækning.

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

Favoritterne

Mange - især Wilco Kelderman og Thibaut Pinot - vil helt sikkert huske, hvordan vinden flåede feltet i stykker, da Vueltaen sidste aflagde San Javier et visit. Det, der på papiret kunne ligne en helt tilfordladelig sprinteretape, kan derfor meget vel blive mere dramatisk end som så. Murcia-regionen er i forvejen kendt for sine blæsende vintre, og med en vejrudsigt, hvor både styrken og retningen er den helt rigtige, er der lagt op til en hård og opslidende dag i sadlen.

 

Efter den indledende strækning vil ryttere have en knaldhård sidevind stort set hele dagen, og det er færst til allersidst, at man ved kysten drejer ind i modvind. I disse spanske løb, hvor der er ret stort niveauspredning burde det være nok til at skabe en eller anden form for splittelse, og uanset hvad bliver det hurtigt og nervøst gennem hele dagen. Ikke mindst stykket efter den i forvejen ikke helt nemme stigning kan vise sig farligt, for her vil mange sprintere naturligt falde tilbage og dermed blive sårbare, hvis feltet splitter umiddelbart efter toppen.

 

Den høje fart vil også reelt eliminere alle udbrud. Der vil sikkert tidligt blive etableret en gruppe, men med Bora og Mitchelton som de toneangivende i jagten, vil de formentlig næsten komme tilbage af sig selv. Om feltet splittes i sidevinden, er herefter spændende, ligesom det er meget sandsynligt, at Mitchelton vil bruge bakke til at lægge pres på. Det vil bidrage til yderligere selektion, og vi forventer, at det hele skal afgøres i en reduceret massespurt i en teknisk finale, hvor positioneringen inden den sidste rundkørsel vil være vital.

 

Det får os til at pege på Pascal Ackermann som vores favorit. Efter jubelåret 2018 er der ingen tvivl om, at den tyske mester er feltets hurtigste, men der hersker en del usikkerhed om formen i det, der er hans sæsondebut. Derfor er der bestemt heller ingen garanti for, at han klarer udfordringerne, hvor særligt bakken kan blive svær. Ackermann klatrede dog i 2018 så eminent, at han normalt ikke burde kunne bringes i vanskeligheder, og i sidevinden er han bakket op af et fremragende hold, der næppe fanges. I finalen kan han endda se frem til støtte fra Jempy Drucker samt ikke mindst Rudiger Selig, der er en af verdens bedste lead-out men (hvis han da klarer bakken). Det er vigtigt i en teknisk finale, og Ackermann bliver derfor meget svær at slå, hvis han kommer med feltet hjem.

 

Modsat Ackermann har Matteo Trentin dokumenteret en næsten skræmmende god form. Det viste han med forrygende kørsel i Valencia, hvor han klatrede eminent og med sit store overskud manøvrerede fremragende i positionskampen. Det er klart, at han i en flad spurt slet ikke har Ackermanns fart, men efter en hård dag med sidevind og en sen stigning, vil han stå fremragende. Han er denne gang uden Luka Mezgec og har ikke samme tog som Ackermann, men folk som Dion Smith, Michael Albasini, Robert Stannard og Jack Bauer er faktisk ganske stærke og hurtige efter en hård dag. Om de også kan matche Bora er nok tvivlsomt, men med sin gode form kan Trentin måske alligevel slå til efter en hård dag - og da især hvis Ackermann slet ikke kommer med hjem.

 

Løbets tredje topsprinter er Timothy Dupont, der med en 2. plads i sprinterløbet på Mallora er kommet godt fra start. Belgieren fik sig ganske vist en lektion af Marcel Kittel, men i dette felt er han alligevel en af de hurtigste. Han har stadig ikke nået niveauet fra superåret 2016, men der har dog været tegn på en vis fremgang. Sidevinden klarer han normalt fint, og han har fin støtte fra Yoann Offredo, Tom Devirnedt og Pieter Vanspeybrouck - i hvert fald hvis de klarer stigningen. Den kan også blive et problem for Dupont selv, men sidder han der til sidste burde han med sit fornuftige positionerinsevne og topfart stå ganske stærkt.

 

Movistar er her primært for at vinde løbet med Alejandro Valverde, men mon ikke Carlos Barbero kan få sin chance her? Spanieren er ikke nogen ren sprinter, men i de spanske løb vinder han med jævne mellemrum massespurter. Her er niveauet lidt højere, men han viste særligt mod slutningen af 2018 i Italien, at han efter hårde dage også kan gøre sig gældende på højt niveau. I Jose Joaquin Rojas har han endda en glimrende lead-out man, og skal de ikke arbejde for meget for Valverde i sidevinden, kan de være en farlig duo, hvis der har været hård udskilning.

 

Og netop Jose Joaquin Rojas og Alejandro Valverde kan måske selv komme i spil. Begge er nemlig ganske hurtige og i dokumenteret god form, og de er begge tillige fra Murcia. Netop tilhørsforholdet til hjemregionen kan betyde, at Rojas måske får chancen, og selvom han ingenlunde har spurtet godt i de senere år, kan han med støtte fra Barbero og Valverde efter en hård dag overraske. Valverde selv har endda så sent som i Catalonien vundet en regulær massespurt, og i et decimeret felt vil han måske tage chancen med hjælp fra Rojas og Barbero, da han alligevel skal holde sig fremme af hensyn til et klassement, der er uden bonussekunder. I en teknisk finale er det slet ikke umuligt, at han kan vinde.

 

Det er meget sjældent, at Marco Haller får lov at spurte i disse år. Marcel Kittel skipper imidlertid dette løb for at satse 100% på Clasica de Almeria, og det bør give østrigeren en chance. Efter sit grimme styrt i 2018 er han kommet stærkt igennem vinteren. I hvert fald klatrede han imponerende godt på 3. etape i Australien, og dermed står han stærkt i det, der kan blive et hårdt sidevindsløb. I Nils Politt og Dmitriy Strakhov, der måske begge også selv vil kunne spurte, hvis Haller falder fra, har han i hvert god støtte, og selvom farten ikke matcher de bedstes, har han i dette felt en reel chance for at sikre sig et topresultat.

 

Læs også
To dobbelt-sejre til ColoQuick i weekenden

 

Jon Aberasturi er egentlig en af feltets topsprintere, men hans sæsonstart har ikke været god. Han kiksede på Mallorca og blev fanget bag styrtet på 5. etape i Valencia, hvor han endda på 2. etape modsat mange andre sprintere undervejs var sat af. Formen synes derfor ikke at være i top, og han kan derfor få det svært på en etape, der vil blive hård. Omvendt viste han sig sidste år som en af Spaniens klart bedste sprintere, og kommer han med hjem, burde han - hvis han kan klare sin positionering bedre end vanligt - stå stærkt.

 

Sport Vlaanderen har den unge Edward Planckaert , der egentlig er kendt som en ren sprinter. Han overraskede imidlertid meget positivt i Besseges, hvor han vandt bjergtrøjen og blandt andet i en vanvidsstart vandt den allersværeste bjergspurt i hele løbet. Det vidner om en overraskende god form, men til gengæld så vi ikke meget til ham i spurterne. Han hr ikke mange resultater fra 2018, men har dog med jævne mellemrum vist sig frem. Der er ingen garanti for, at han kommer med hjem, men formen kan bringe ham langt.

 

Zico Wayetens skal primært agere lead-out hos Cofidis, men her får han sin chance. En 5. plads i Mareseille vidner om en god form, og han burde derfor stå stærkt i et sidevindsløb som dette. Til gengæld har han ikke spurtet i mange år, og vi har stadig til gode at se, om han kan gøre det så godt som tidligere, hvor han for Sunweb blandt andet vandt en massespurt i Belgium Tour. Holdkammeraten Filippo Fortin kommer næppe med hjem, men er ellers den hurtigste af de to.

 

Også de holdbare Jonas Koch, Enrique Sanz og Nick van der Lijke kan måske blande sig, men uden at have den helt store chance for at vinde. Og så skal det blive interessant at se de halvhurtige Luis Leon Sanchez og Omar Fraile måske forsøge sig enten i spurten eller med et sent angreb, hvis sidevinden for alvor skaber kaos.

 

OPDATERING: På den endelige startliste figurer formstærke Thomas Boudat som en ganske stærk kandidat for Direct Energie. Han er svag i positionskampen, men efter et hårdt løb står han ganske glimrende. Burgos har også bragt Manuel Penalver ind, men den unge spanier får det svært på stigningen. Det samme gør Alexander Porsev, som Gazprom sent har føjet til feltet..

 

Feltet.dks vinderbud: Pascal Ackermann

Øvrige vinderkandidater: Matteo Trentin, Timorhy Dupont

Outsidere: Carlos Barbero, Thomas Boudat, Jon Aberasturi, Jose Joaquin Rojas, Alejandro Valverde

Jokers: Marco Haller, Jon Aberasturi, Edward Planckaert, Zico Waeytens, Luis Leon Sanchez, Omar Fraile, Nils Politt

 

Colombia 2.1 - 4. etape

Ruten

I debutudgaven i 2017 var der tre relativt flade etaper på programmet, og det vil der også være i 2018. Efter torsdagens etape, der bød på en lidt længere stigning i finalen, vender feltet nemlig tilbage til næsten helt fladt terræn om fredagen, hvor sprinterne ventes at få årets sidste mulighed. Helt enkelt er det dog heller ikke på denne etape, hvor arrangørerne igen har fundet en lille stigning mod slutningen, og denne gang er der tale om en kortere og stejlere sag, der måske atter kan skabe en anelse udskilning.

 

Igen er der tale om et rundstrækningsløb, der fører feltet over bare 142,8 km, og de er atter henlagt til storbyen Medellin, der også var vært for det indledende holdløb. Etapen består af i alt seks omgange på en 23,5 km lang rundstrækning, der sender feltet fra start- og målområdet i byens centrum ud til en lille stigning i byens sydlige udkant og derefter tilbage igen.

 

Fra starten kører feltet mod vest ud til velodromen og stadionet, hvorefter det går mod syd og sydøst igennem fladt terræn via en lang, relativt lige vej. Helt ude i de sydligste forstæder drejer man mod øst for at køre op ad kategori 4-stigningen Carrera 73 (1,3 km, 6,4%), der byder på bjergpoint på 2. og 4. omgang, og hvis top rundes, når der resterer 13,5 km til mål. Derfra går det via en lang, lige, let faldende vej mod nord tilbage mod bycentrum, hvor man slår en lille sløjfe mod nord, inden man drejer mod vest, sydvest og nordvest for via et let stigende stykke at køre frem til mål. Her venter en teknisk finale med et meget sent sving bare få hundrede meter fra stregen. Der er indlagt pointspurter på målstregen efter 1., 3. og 5. omgang.

 

Læs også
Formstærk franskmand sejrer efter dansk fremstød - Ineos-profil vinder samlet

 

Etapen byder på i alt 1241 højdemeter.

 

Medellin blev ikke besøgt i forbindelse med den første udgave af løbet, men er ofte blevet besøgt af Vuelta a Colombia. Sidste år lagde byen tillige asfalt til de nationale mesterskaber, hvor Egan Bernal vandt enkeltstarten og Sergio Henao linjeløbet.

 

 

 

 

 

Vejret

Efter nogle halvskyede dage venter en flot fredag, der kun byder på enkelte skyer og en temperatur på 30 grader. Risikoen for en byge er denne gang kun 20%, og der vil atter blot være en let vind fra øst. Det giver sidevind det meste af dagen samt modvind på bakken. Derefter er der atter sidevind, indtil man får medvind i finalen og sidevind på den ultrakorte opløbsstrækning.

Favoritterne

Forud for løbet var det en almindelig antagelse, at de tre første linjeløbsetaper alle ville være for sprinterne, men sådan gik det langt fra. 3. etape viste sig at blive et festfyrværkeri, hvor også de store hold med navne som Ivan Sosa, Richard Carapaz, Marc Soler og Miguel Angel Lopez alle var aktive. Som forudsagt i gårsdagens optakt blev det for meget for Alvaro Hodeg, der måtte aflevere trøjen, og i det hele taget blev der skabt en udskilning, der nok kom bag på mange af sprinterne. I sidste ende fik etapen også en lille indflydelse på klassementet, da der undervejs var bonussekunder til Egan Bernal og ikke mindst til Julian Alaphilippe i finalen.

 

Det øger blot spændingen frem mod fredagens etape, der nu heller ikke ser helt så enkel ud, som mange har antaget. Også her er der en lille stigning på rundstrækningen, men denne gang er der tale om en betydeligt kortere og lettere sag. Samlet set er der således tale om en lettere etape, men stigningen kommer stadig så tæt på mål og er så stejl, at der absolut ingen garanti er for, at alle sprinterne vil komme med hjem.

 

Der er lagt op til endnu et festfyrværkeri af tidlige angreb, og vi kan sagtens igen ende med at se klassementsfolk teste benene og måske endda som Bernal gå efter bonussekunder i den første indlagte spurt. Efter nogen tid vil et udbrud naturligvis blive etableret, og med de forskelle, der nu er skabt, kan de faktisk have en reel chance. Torsdag var det kun de store klassementsholds frygt for at dumme sig, der betød, at feltet blev kontrolleret, men det er nu ikke nødvendigvis påkrævet længere, hvis blot udbruddety ingen trussel udgør.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Omvendt er det sidste chance for sprinterne, og særligt UAE og Deceuninck må være interesserede i at jagte. Derfor tror vi da også, at der bliver skabt samling, men en udbrudssejr til en række ufarlige ryttere er ikke helt umulig.

 

Ender det som formodet i en spurt, bliver det interessant at se, hvem der kommer med hjem. Der bør i hvert fald være mange af de lokale hold, ikke mindst Manzana Postobon, der har en interesse i at udnytte stigningen. Det vil formentlig atter gøre det for hårdt for mange sprintere, herunder særligt den ikke specielt klatrestærke Hodeg, og selvom feltet vil være større end på 3. etape, vil det næppe være fuldt. Det burde således ende i en reduceret massespurt i en denne gang meget teknisk finale, men et sent sving, hvor positionering er afgørende.

 

Det får os til at pege på Juan Sebastian Molano som vores favorit. Colombianeren overgik manges forventninger ved som den eneste sprinter at klare torsdagens strabadser, og derefter var det barnemad for ham at overspurte Julian Alaphilippe på stregen. Dermed har han vist, at han er klar til at følge op på sin stærke anden del af 2018, hvor han i Asien vandt et hav af løb. Ganske vist så vi på 2. etape, at han mod Alvaro Hodeg ikke har mange chancer, men modsat sin landsmand bør han med sikkerhed komme med hjem. Det er klart, at han på det klatresvage UAE-mandskab meget vel kan være uden megen støtte i en teknisk finale, hvor det kan blive et problem, men heldigvis vil positionskampen i et sprinterfattigt felt være begrænset. Kommer han af med Hodeg og Maximilano Richeze, er han manden, der skal slås, og derfor tror vi på endnu en sejr til Molano.

 

Vores forventninger til Maximiliano Richeze viste sig at være ubegrundede. Argentineren måtte tidligt indse, at formen ikke rakte på 3. etape, og dermed står det klart, at den ellers ret holdbare Richeze ikke er på toppen. Omvendt burde han stå betydeligt bedre på denne lidt lettere etape, hvor han i hvert fald har en bedre chance end Hodeg for at komme med over stigningen. I Tour of Turkey sidste år viste han, at han i dette felt bør være en af de hurtigste, og særligt i en teknisk finale, hvor han vil være støttet af Bob Jungels og Julian Alaphilippe, vil han stå stærkt. Der er ingen garanti for, at han klarer ærterne, men sidder han med, bliver han svær at slå.

 

Torsdag var Mihkel Raim meget tæt på at komme med de bedste hjem, men den sidste stigning blev akkurat for meget. Det viser imidlertid, at esteren er i glimrende form, og han bør derfor med meget stor sandsynlighed komme med feltet hjem fredag. Sker det, vil han utvivlsomt være en af de hurtigste, og der er ingen grund til at tro, at han ikke kan matche Molano på ren topfart. Han har endda i Edwin Avila en god lead-out man, og dermed er det slet ikke umuligt, at han tager sæsonens første sejr for Israel Cycling Academy.

 

Kommer Alvaro Hodeg med hjem, bør etapens udfald være givet. Efter Gavirias exit er colombianeren feltets klart hurtigste, og han har endda det i særklasse bedste tog, hvor Richeze vil gøre ham praktisk talt umulig at besejre i en finale med et så sent sving. Desværre er Hodeg alt andet end en bjergrytter, og vi tror, at han også på denne etape kommer til kort på stigningen. Omvendt er hans chancer naturligvis større på denne betydeligt lettere etape, og derfor er det reelt på bakken, at etapen afgøres. Kommer Hodeg hjem med de bedste, vinder han med meget stor sandsynlighed, men det er langt fra sikkert.

 

Falder Richeze og Hodeg begge fra, vil Julian Alaphilippe igen forsøge sig. Torsdag blev han klart sat til vægs af Molano, der da også utvivlsomt er hurtigere, men i denne tekniske finale står han bedre. I dag styrede Bob Jungels nemlig suverænt finalen, og kan han gentage det nummer fredag, vil Alaphilippe formentlig atter få et perfekt lead-out. Det kan være nøglen til at slå Molano og de andre på papiret hurtigere ryttere.

 

Også Luca Pacioni gjorde det ganske hæderligt torsdag, hvor han sad med ganske længe. Det viser igen, at han er kommet fornemt gennem vinteren, og han bør som Raim, Richeze og Molano have en rimelig chance for at klare disse strabadser. Heller ikke for ham er der nogen garanti, men chanceløs er han i hvert fald ikke. Hans topfart rækker til at vinde, men desværre har vi mange gange set, at han er for alene i finalerne, og det kan blive et problem på en etape med et sent sving.

 

Falder Raim fra, har Istael Cycling Academy en glimrende plan B. Edwin Avila har ingen problemer med stigninger som disse og sad da også fint med hjem på 3. etape. Her sad han perfekt placeret på Molanos hjul, men måtte til sidst se sig skubbet væk af et par andre ryttere. Det kostede ham muligheden for et topresultat, men det har vist, at formen er god. Han har slet ikke Molanos fart og får svært ved på egen hånd at slå de større hold, men han har gode chancer for et topresultat, hvis hans estiske kaptajn ikke kommer med hjem.

 

De øvrige sprintere får alle meget svært ved at komme med hjem. Jairo Cano står med en fin mulighed men han er ikke hurtig nok til at vinde. Halvhurtige folk som Diego Ochoa, Enrico Barbin, Weimar Roldan, Johnatan Canaveral, Jaime Castaneda, Juan Esteban Arango og Miguel Angel Rubiano kan alle forsøge sig, men står heller ikke med store chander. Endelig kan klassementsryttere som Egan Bernal, Jhonatan Narvaez og Miguel Angel Lopez måske gå efter bonussekunder, men heller ikke de kan vinde.

 

Feltet.dks vinderbud: Juan Sebastian Molano

Øvrige vinderkandidater: Maximilano Richeze, Mihkel Raim

Outsidere: Alvaro Hodeg, Julian Alaphilippe, Luca Pacioni, Edwin Avila

Jokers: Jairo Cano, Diego Ochoa, Egan Bernal, Enrico Barbin, Juan Esteban Arango, Weimar Roldan

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a Murcia
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?