Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt til 12. etape

Optakt til 12. etape

13. juli 2011 22:51Foto: Letour.fr

Så går det løs med Tourens første bjergetape. Vi har set nærmere på, hvad man kan forvente af etapen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

12. etape: Cugnaux - Luz-Ardiden, 211 km

 

Etapen starter i Cugnaux lidt uden for Toulouse og går herfra 100 km stort set ligeud og mod sydvest til Lannemezan, hvor forplejningszonen ligger. Det går ikke så meget opad på denne strækning. Herfra går det 30 km mod syd, hvor man undervejs passerer etapens pointspurt, der ligger i Sarrancolin efter 119 km. Spurten er ganske simpel. Det går lidt opad men næsten ligeud de sidste 3 km inden spurten.

 

Fra byen Guchen kører rytterne i nordøstlig retning op ad årets første kategori 1-stigning, Hourquette d'Ancizan. Stigningen er 9,9 km lang og stiger med et snit på 7,5%. Toppen nås efter 141,5 km. Det er, såvidt jeg kan se, første gang, at denne stigning indgå i Touren. Stigningen er forholdsvis stejlt i bunden varierer lidt i procenter opad, mens nedkørslen snyder lidt, da man først kører lidt ned for så at nå op på den ny top, inden den rigtig nedkørsel starter.

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Efter at være kommet ned ad denne stigning, når rytterne byen Sainte-Marie-de-Campan, hvor de drejer mod sydvest og begynder opstigningen af Col du Tourmalet. Denne opkørsel af 17,1 km lang og har et gennemsnit på 7,3%, som dog dækker over en forholdsvis flad start efterfulgt af 8-10% de sidste 12 km. Stigningen er uden for kategori. Undervejs på opkørslen drejer rytterne i mere vestlig retning, og denne retning holder de også efter toppen, der ligger med 35,5 km til mål.

 

Når nedkørslen fra Tourmalet er slut, drejer rytterne mod nordvest og begynder på den afsluttende opkørsel til Luz-Ardiden, der også er en stigning uden for kategori. De sidste kilometer går mere imod vest. Etapens sidste 13,3 km stiger med et snit på 7,4%. Det værste stykke begynder med cirka 11 km til mål, hvor der kommer 4 km med 8%, 8%, 10% og 8,5% som stigning for hver kilometer. Det er dog småt med stykker, der ikke er særlig stejle.

 

Profil af Hourquette d'Ancizan

 

Profil af Col du Tourmalet

 

Profil af Luz-Ardiden

 

Det bliver skyet med lidt sol og mulighed for regn sidst på etapen. Temperaturen vil ligge på omkring 20 grader i lavlandet, mens den er forventet at være omkring 10 grader på toppen af Hourquette d'Ancizan og Luz-Ardiden og blot 6 grader på Tourmalet i 2115 meters højde. Vinden starter med at være næsten stille men vil tiltage en lille smule i løbet af dagen og til slut være let fra nord og nordvest.

 

Hvad kan vi forvente af 12. etape?

 

Der er blevet tolket og overfortolket meget på favoritternes kørsel på de første etaper, men det er først nu, at der reelt vil komme svar på, hvem der har noget at skyde med. Flere favoritter har ganske vist været styrtet, og især Robert Gesink (Rabobank) virker hæmmet af dette.

 

Cadel Evans (BMC Racing Team) er måske den eneste af favoritterne, der har kørt lidt bedre end forventet. En ting er, hvad han har gjort på de små stigninger til sidst. Det har været flot, men egentlig heller ikke så overraskende. Manden vandt trods alt Fleche Wallonne sidste år. Jeg mener faktisk, at han og resten af holdets indsats på holdtidskørslen fortæller mere om, at styrken er der. Tilmed har han måske den bedste enkeltstart af de tilbageværende favoritter, så formentlig vil han vælge en noget passiv rolle på etapen og blot følge med.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Alberto Contador (Saxo Bank-Sungard) virker stadig som manden, der skal slås. Han og holdets dårlige placeringsevner på 1. etape har kostet ham lidt tid, men hvis han er kørende, som han har været de seneste år, bliver han svær at gøre noget ved. Tidstabet betyder dog, at han skal angribe på et eller andet tidspunkt, og det kan meget vel allerede blive på Luz-Ardiden for at lukke munden på kritikkerne. Det kan godt være, at han ikke tager tid på alle sine konkurrenter, men det er også vigtigt at virke moralsk stærk og klar til at kæmpe. Et lille spørgsmålstegn kan sættes ved hans knæ, men problemerne med det er talt ned, så det gør nok ikke væsentlig mere ondt, end så meget andet gør efter halvanden uge i Touren.

 

Schleck-brødrene (Team Leopard-Trek) har stadig ikke fået testet deres interne styrkeforhold i år. Snakken går naturligt på Andy, da han plejer at være bedst, men Fränk var uden tvivl bedst kørende i Schweiz Rundt og må slet ikke udelukkes. Ingen af dem er gode til at køre enkeltstart, og de skal i hvert fald vinde tid på Evans inden enkeltstarten og gerne også på Contador. Jeg synes, at det vil være klogt at udnytte den ”tohovedede monster”-effekt, så længe begge ligger til i klassementet og derfor lade dem angribe på skift. Eventuelt kan Jakob Fuglsang allerede spilles ud på Tourmalet og bruges til at lægge pres på konkurrenterne, som nok ikke helt vil slippe ham, selvom han reelt endnu ikke har bevist at kunne køre klassement i en Grand Tour. - Dermed ikke sagt at han ikke kan komme til at bevise dette i årets Tour, hvis han får chancen, men det er nok ikke ham, at Evans, Contador og co. spekulerer over, hvordan de skal slå.

 

Og så er der alle dem, som ikke er deciderede favoritter til sejren, men som måske alligevel kan vinde løbet og i hvert fald køre med om en plads på podiet. Jeg tager blot en hurtig opremsning i tilfældig rækkefølge: Samuel Sanchez (Euskaltel-Eukadi), Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), Tony Martin (HTC-Highroad), Andreas Klöden (Team RadioShack), Robert Gesink (Rabobank), Damiano Cunego (Lampre-ISD) og Christian Vandevelde (Garmin-Cervelo). Det er svært at sige meget om, hvordan de står formmæssigt lige nu. Klöden og Gesink har været plaget af styrt, men indtil videre har de ikke tabt mere tid på det, end at de stadig er med i podiekampen og måske sejrskampen. Set bort fra Martin skal alle bruge tid på Evans, som klassementet ser ud lige nu og givet muligheden for det på 12. etape, så skal de også gå efter den. Jeg tror dog, at de primært vil køre defensivt og se, hvordan de står i forhold til konkurrenterne. Måske vil de forsøge på noget med få kilometer til mål, hvis de føler, at benene er til det.

 

Terrænet er hårdt, og jeg tror, at vi allerede fra Hourquette d'Ancizan vil se favoritternes hold prøve at lægge pres på modstanderne. Deciderede angreb fra favoritterne har jeg dog svært ved at forestille mig før Luz-Ardiden. Jeg tror heller ikke, at de vil komme, før slutningen af stigningen. Alle vil stadig se hinanden an i lang tid, før de virkelig tør åbne. Traditionelt set bliver der kørt passivt på første bjergetape, men den lidt hårdere etape taler for, at der trods alt må blive forsøgt lidt.

 

Passiv kørsel kan dog give en stærk udbryder chancen for at tage etapesejren. Samtidig er det også Thomas Voecklers (Team Europcar) mulighed for at holde førertrøjen. I Criterium du Dauphine kunne han trods alt følge med de bedste i bjergene næsten til toppen.

 

Der er i hvert fald mange spørgsmål inden etapen, og forhåbentlig får vi nogle af svarene på etapen.

 

Spilforslag:

 

Tony Martin slår Peter Velits – Odds 2,30 hos Betsson

 

HTC-Highroad har to folk at spille på. Tony Martin er den mere erfarne, som dog indtil videre ikke har været i stand til at køre med de bedste opad i Touren. Velits har ikke som sådan noget erfaring med at køre klassement i Touren. Han er ganske vist blevet nummer tre i Vueltaen sidste år, hvor modstanden dog ikke langt fra var så stor, sm den er i Touren. Umiddelbart tror jeg mere på, at Martin kan følge med de bedste. I hvert fald bør han have over 43,5% chance for at slutte foran Velits, hvilket gør dette spil fordelagtigt.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Ivan Basso slår Robert Gesink – Odds 1,55 hos Betsson

 

Mens Ivan Basso er kommet igennem starten på Touren uden problemer, så har Gesink været styrtet og havde det svært på etapen til Super Besse. Uden skader havde duellen måske i forvejen være med en lille fordel til Basso, men hvis Gesink stadig har ondt, så bør han få svært ved at følge italieneren.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Etapeanalyser
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?