Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt til 14. etape

Optakt til 14. etape

15. juli 2011 22:55Foto: Letour.fr

Tour-feltet kører den sidste og nok også hårdeste etape i Pyrenæerne, og vi har set på nærmere, hvad man kan forvente.

Artiklen fortsætter efter videoen.

14. etape: Saint-Gaudens - Plateau de Beille, 168,5 km

 

Med omkring 4800 højdemeter på etapen, så kommer Tour-rytterne meget op og ned på 14. etape. Starten går i Saint-Gaudens, og herfra kører rytterne mod syd i omkring 22 km, inden de drejer mod sydøst og op ad Col de Portet-d'Aspet (4,3 km, 9,7%), der er i kategori 2, hvor toppen ligger efter 26,5 km. Rytterne når kun lige at komme ned, før dagens indlagte spurt ligger i Orgibet efter 36,5 km. Vejen dertil er meget snoet og går lidt op og ned, men de sidste 700 meter ser ud til at gå forholdsvis ligeud.

 

Efter dette går det stadig en smule nedad, inden opstigning til Col de la Core (14,1 km, 5,7%). Denne stigning er ikke så hård i bunden, men det bliver ganske stejlt mod toppen med 7-8% de sidste 6 km. Toppen nås efter 62,5 km og udgør en kategori 1-bjergspurt. Herfra går det nedad i 11 km, inden et lidt fladt stykke frem til forplejningszonen, hvorfra det så småt begynder at stige igen de næste 18 kilometer. Det er dog først de sidste 5,6 km af dem, der officielt udgør kategori 2-stigningen Col de Latrape, som er i kategori 2 og stiger 7,2% i gennemsnit. Dette dækker dog over en stigning, som varierer meget i stigningsprocent. Med omkring 4 km til toppen rammer man 400 m med knap 14%. Herefter er det fladt i cirka 700 m inden 600 m med næsten 15% og 300 m med lidt over 10%. De sidste 2 km til toppen er noget mere konstante med omkring 8%. Fra toppen er der 74,5 km til mål.

 

Læs også
Lidl-Trek-stjerne mirakuløst Giro-klar: 21. april var en slags D-dag

 

Nedkørslen fra denne stigning er kun på 5 km, inden de næste 10,0 km stiger med 8,2% i snit på Col d'Agnes, som (noget overraskende efter min mening kun) er i kategori 1. Stigningen rammer nærmest feltet som en hammer med 10% de første 2 km, inden omkring 5 km med 8-9%. Herefter kommer der 800 m med små 4%, inden der kommer 1 km med 10% og et kort ”fladt” stykke inden toppen. Der er 59,5 km til mål, når toppen af denne stigning er rundet.

 

Nedkørslen fra Agnes afbrydes efter 5 km med en passage af kategori 3-stigningen Port de Lers (3,8 km, 5,5%), inden det igen går nedad i 10 km, så der resterer 40 km fra byen Vicdessos. Her drejer ruten mod nordøst og går lidt op og ned (mest ned) i 15 km, hvor man så drejer mod sydøst og fortsætter i den retning i 10 km over fladt terræn, inden de sidste 15,8 km op ad Plateau de Beille primært går mod syd og stiger med 7,9%. Denne stigning er uden for kategori, og toppen udgør også målstregen på etapen. Stigningen ligger nogenlunde konstant på 7-9% hele vejen men flader en lille ud ved toppen. Med 13 km til toppen kommer der et stykke på omkring 2,5 km med lige knap 10%. Omkring 2 km fra toppen kommer 650 m med små 11%. Det er de to stejleste længere stykker på stigningen.

 

Profil af Col de Portet-d'Aspet

Profil af Col de la Core

Profil af Col de Latrape

Profil af Col de Agnes

Profil af Plateau de Beille

 

Vejret byder på sol og omkring 25 grader i lavlandet, mens det bliver mere skyet, efterhånden som rytterne kører opad med temperaturer på 15 grader på Col de Agnes og 12 grader på Plateau de Beille. Vinden bliver frisk til hård og vil primært komme fra sydvest og give rytterne medvind. Retning og styrke kan dog variere meget lokalt i bjergene.

 

Hvad kan vi forvente af 14. etape?

 

Etapen tigger om angreb, men med den lange distance fra Col de Agnes til Plateau de Beille, så tror jeg ikke, at favoritterne vil angribe før Plateau de Beille, hvor det lange stejle stykke i bunden dog også vil være et glimrende afsæt til angreb, som kan give store tidsforskelle. Ryttere, der er langt tilbage i klassementet, herunder hjælperyttere til favoritterne, kan spilles ud på Agnes og sågar allerede på Latrape.

 

Fra etapens start vil der formentlig blive sat højt tempo. Jeg tror, at Omega Pharma-Lotto vil være meget synlige i starten af etapen med to formål. At sikre Mark Cavendish (og meget gerne også Rojas) bliver sat på Portet d'Aspet, så Gilbert kan tage en masse point i den indlagte spurt. Som en sidegevinst til det vil de sikkert også gerne have Jelle Vanendert først over Portet d'Aspet og så i udbrud for at hente bjergpoint. Der er 52 point at hente ved at passere alle bjergtoppene inden Plateau de Beille som første mand, og det vil give belgieren et godt udgangspunkt til at forsøge at snuppe bjergtrøjen, som han burde kunne forsvare i Alperne, hvis han kan holde niveauet, som han viste på 12. etape.

 

I hvert fald vil et udbrud med en del gode klatrere nok slippe væk på et tidspunkt, men jeg tror, at Leopard-Trek og/eller Saxo Bank-SunGard ville lægge et hårdt pres på feltet allerede fra Latrape, da de gerne skal vinde tid på især Evans og også hinanden.

 

Dermed vil vi formentlig se en masse angreb på Plateau de Beille. For at være ærlig har jeg svært ved at vurdere, hvem der vil få succes. Det er vitalt for Contador, at hans knæ holder til denne etape, ellers vil han formentlig blive sat et stykke tilbage. Evans skal forsvare sig. Han ligger ganske fint i forhold til klassementet og ser meget stærk ud. Han er ikke den mest eksplosive rytter, og det vil gøre det svært for ham at sætte folk som Contador og Schelck-brødrene. På de sidste kilometer kan man måske rykke og vinde noget tid, men ellers har han måske styrken til at slide dem op med en lang føring, hvilket dog virker som en risikabel taktik

 

Læs også
Emma Norsgaard udgår af Vueltaen

 

Schleck-brødrene, tror jeg, igen vil bruge ”to hovede-monster”-taktikken og angribe på skift. Jeg forstår ikke, at mange stadig fokuserer på Andy som holdets primære kort. Indtil videre har Fränk da om ikke andet vist sig mindst lige så god, og på enkeltstarten er de umiddelbart lige dårlige. Det vil være suverænt for dem, hvis Fräk kan vinde et minut mere, men lige så vigtigt for dem, hvis Andy kan gøre det. Så længe der stadig er nogle hårde etaper i Alperne tilbage, behøver de efter min mening ikke at vælge, hvem de vil satse på, endnu. Der er truslen fra ”det tohovede-Schleck-monster” stadig meget nyttig.

 

Ivan Basso er en rytter, som også skal tage tid. Problemet er bare, at han er nødt til at køre u-Basso'sk for at gøre det. Det nytter ikke at lade Sylwester Szmyd føre an i 5 km. Han skal komme med noget eksplosivt for at sætte folk som Evans, Contador og Schleck-brødrene.

 

Så er der Samuel Sanchez. Han var måske den stærkeste af favoritterne på 12. etape, i hvert fald var han den klogeste. Jeg tror meget vel, at han igen kan blive den første til at åbne ballet med et angribe fra bunden af stigningen. Der ligger stadig en mulighed for en alliance mellem ham og Contador. De har stadig samme interesser, da de ligger et stykke efter, og kan hver især forsøge at sætte hinanden i Alperne, hvis de får vunde en del af den tabte tid tilbage i denne omgang.

 

Damiano Cunego hang også flot med på 12. etape, men jeg tror dog, at han vil køre mere defensivt. Han havde flere gange problemer med at hænge på og er måske heller ikke den mest eksplosive rytter. Hans mulighed for at vinde tid er nok højest ved at forsøge et angreb 1-2 km fra toppen, som han vil kunne gøre færdig. For at komme på podiet (som nok er det bedste han kan håbe på, vinde er for stor en mundfuld, det er min vurdering) skal han dog mest af alt håbe på, at de andre får en dårlig dag, mens han skal være konstant hele vejen.

 

Nåh ja, så er de Voeckler. Han viste stor klasse på 14. etape, hvor der dog også blev kørt forholdsvis passivt. Hvis favoritterne åbner, så tidligt, som jeg forventer, så får han nok svært ved at holde Schleck-brødrene og Evans bag sig i klassementet, men man skal ikke afskrive ham på forhånd i forhold til at bevare førertrøjen. Jeg vil mene, at han har omkring 30% chance for at forsvare den.

 

Fik jeg sagt, at jeg glæder mig meget til etapen?

 

Spilforslag:

 

Cadel Evans vinder etapen – Odds 10 hos Betsson

 

Hvis nogle få favoritter kommer sammen til mål, så er det nok rimelig sandsynligt, at han sidder med. Lige præcis evnen til at afslutte har han. Cunego og Contador er måske bedre end ham, men de har virket svagere, og det virker over 10% sandsynligt, at australieren kan vinde og dermed gøre dette spil godt.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

Cadel Evans slår Ivan Basso – Odds 1,80 hos Betsson

 

Jeg går all-in på Evans i dag og tror, at han i hvert fald vil slå Ivan Basso. Ganske vist virker Basso stærkt kørende, men igen har Evans evnen til at rykke væk lidt væk fra de andre til sidst, mens Basso er mindre glad for sådanne accelerationer. Dette er spilbart, hvis Evans har over 55,6% chance for at slå Basso, og det, synes jeg, virker ganske rimeligt. 

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Etapeanalyser
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?