Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Overraskende sejrherrer, da syverne blev overlistet

Overraskende sejrherrer, da syverne blev overlistet

29. december 2023 10:20Foto: Feltet.dk

Aftenens helt store attraktion, ved DBC Ballerups Nytårsstævne, var det 100 kilometer lange parløb over 400 omgange for eliten blandt herrerne. Løbet blev en seværdig affære med to overraskende vindere i en fyldt Ballerup Super Arena.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tobias Aagaard og Robin Skivild (par nummer to) tog en flot og overraskende sejr, da de torsdag aften vandt det 100 kilometer lange parløb ved DBC Ballerups Nytårsstævne.

 

De to danskere i par nummer to kørte løbet på forkant og viste sig som det stærkeste par blandt andre store navne som Elia Viviani, Roger Kluge, Michael Mørkøv og Yoeri Havik.

 

Andenpladsen blev indtaget af publikumsfavoritterne fra par nummer syv, der denne aften bestod af en kombination af rutine og ungdommeligt gåpåmod inkarneret af Michael Mørkøv og Theodor Storm.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

Tredjepladsen kørte et dansk/hollandsk par sig til, da Julius Johansen og Yoeri Havik stod på podiets nederste trin.

 

Løbet blev kørt i en rasende fart, der blot var fire sekunder fra rekorden i fjor.

 

Nedenfor kan du læse et fyldigt referat fra det spændende maratonløb på banen.

 

Husk, at Feltet.dk livestreamer fra Grand Prix Odense, der køres fredag aften, hvor en stor del af feltet fra Ballerup ligeledes er til start. 

 

Løbsreferat

’Cara Mia’ var knap færdigspillet, da det første angreb kom. Det var par nummer et (Yoeri Havik og Julius Johansen) og to (Robin Skivild og Tobias Aagaard), der angreb. Løbet blev derfor indledt i et hæsblæsende tempo, når man tager den lange distance i betragtning.

 

Par nummer syv (Theodor Storm og Michael Mørkøv) og ni (Lasse Norman Leth og Niklas Larsen) fik dog hurtigt lukket angrebsforsøget ned.

 

Par nummer otte (Matias Malmberg og Michele Scartezzini) tog hurtigt en omgang, da der resterede 363 omgange. Malmberg lukkede hullet til feltet, men kort efter fik han defekt, hvilket betød et cykelskift for danskeren. Det førende par tabte derfor terræn til feltet i forbindelse med cykelskiftet.

 

De fik dog en livline, da par nummer syv, par nummer seks (Frederik Rodenberg og Carl-Frederik Bévort), par nummer ti (Elia Viviani og Simone Consonni) og par nummer ni havde angrebet fra feltet. Par nummer otte kunne derfor lægge sig på hjul af dem, og med 344 omgange tilbage kom de op til bagenden af feltet.

 

I sulkyen af topparene tog også par nummer to (Skivild og Aagaard) en omgang.

 

Læs også
Giro d’Italia: Favoritten (*****)

 

Par nummer et og par nummer tre (Roger Kluge og Theo Reinhardt) havde derfor tabt terræn til de øvrige toppar. De reagerede og angreb de i fællesskab fra feltet, da der resterede 333 omgange. De fik lukket hullet med 323 omgange resterende.

 

Den første spurt, med 320 omgange igen, blev vundet af Viviani foran par nummer syv. De to par fortsatte efter spurten og fik derfor hul til feltet. De øvrige par opdagede dog hurtigt faren, og derfor blev forsøget neutraliseret.

 

Med 310 omgange tilbage af løbet skulle der igen spurtes, her kom Aagaard først over målstregen skarpt forfulgt af Storm.

 

Den næste spurt blev en dyst mellem en trio bestående af par nummer et, to og syv, der havde hul til feltet. Det var Robin Skivild, der gjorde sin makker kunsten efter og vandt spurten. Kort efter fik de tre par tilslutning til bagenden af feltet, og derfor var de selvsamme par mindst en omgang foran de resterende par.

 

I spidsen var dog par nummer to, der havde opbygget en spinkel føring på to point til par nummer syv.

 

Artiklen fortsætter under billedet...

De fokuserede ansigter inden starten går. Foto: Feltet.dk.

 

Med 242 omgange tilbage tog også firekilometer-parret med Lasse Norman Leth og Niklas Larsen en omgang, og dermed bragte de sig på omgangshøjde med de førende par.

 

Supersprinteren Viviani og makker, Consonni, fik lov til at stege ude foran feltet længe. De kom afsted solo.

 

Med 228 omgange igen ville Havik og Aagaard gøre dem selskab, da de angreb fra feltet. Storm viste sit antrit og taktiske sans, da han hurtigt lukkede hullet. Det ødelagde samarbejdet, og trioen blev derfor opslugt af feltet.

 

Læs også
Giro d’Italia: Ruten, etaper og etapeprofiler

 

Foran feltet sad par nummer 10 stadig, og de kunne derfor tage sig af de fem point med 220 omgange tilbage. Publikumsfavoritterne i par nummer syv tog sig af de tre point og bragte sig derfor i front for løbet. Feltet var blevet splittet i to, og par nummer 10 fik efter spurten hurtigt kontakt med det bagerste felt.

 

Foran den bagerste del sad de øvrige førende par, og de kunne derfor også notere sig en vunden omgang, da de ligeledes hentede det bagerste felt.

 

Med 210 omgange resterende indkasserede par nummer syv fem point i spurten, og publikumsfavoritterne udbyggede derfor føringen.

 

Halvvejs gennem løbet var status, at par nummer et (Johansen og Havik), to (Skivild og Aagaard), tre, syv og ni var på omgangshøjde. Par nummer syv var i front på point skarpt forfulgt af par nummer et og to. Der ventede derfor en dramatisk afslutning på løbet.

 

Artiklen fortsætter under billedet...

Rytterne modtager publikums hyldest for et fremragende løb. Foto: Feltet.dk.

 

Par nummer tre vandt en omgang med 175 omgange igen, og selvom de to tyskere ingen point havde, så var de nu en omgang foran de øvrige par.

 

Med 164 omgange tilbage reagerede par nummer et og to, da de angreb fra feltet. Med sig fik de Viviani fra par nummer 10. Nede i feltet måtte par nummer tre, syv og ni kontrollere for ikke at tabe for meget terræn til de tre par i angreb.

 

Det gik dog ikke hurtigt nok for syverne, der selv satte sig for at lukke hullet op til fronttrioen. Mørkøv og Storm blev tiljublet af publikum i parrets bestræbelser på at lukke hullet til fronten. Det formåede publikumsfavoritterne ikke, da par nummer et, to og 10 vandt en omgang, da der resterede 149 omgange.

 

Syverne fik dog oprejsning, da Mørkøv kort efter ligeledes lukkede op til feltet.   

 

Læs også
Brandvarm dansker officielt udtaget til Giroen

 

Par nummer et, to og 10 var indstillede på at få publikum på nakken, da de angreb fra feltet straks efter Mørkøv lukkede hullet til bagenden af feltet.

 

Til stor glæde for tilskuerne var der stadig kræfter i behold for syverne, da Theodor Storm, med kølergitteret foran åbent, leverede en pragtpræstation, og, i fællesskab med Mørkøv, lukkede hullet op til fronttrioen.

 

Med den fronttrio var det par nummer tre, der stadig førte løbet virtuelt med en omgang, som var kommet på bagkant. Parret satte tempo i feltet, men tyskerne tabte tovtrækningen, da par nummer et, to, syv og 10 vandt en omgang med 127 omgange tilbage.

 

Artiklen fortsætter under billedet...

Klapsalver til ære for vinderne. Foto: Feltet.dk.

 

Status med en fjerdedel tilbage af løbet var, at par nummer et, to, tre og syv var på omgangshøjde, men i front af løbet på point var par nummer to (Skivild og Aagaard), der havde et forspring til par nummer syv på blot et enkelt point.

 

Spændingen var derfor i den grad intakt efter 75 kørte kilometer, hvor rytterne blot havde kørt to sekunder langsommere end ved Nytårsstævnet i fjor, hvor der blev sat ny rekord for løbet.

 

Nierne (Larsen og Norman Leth) gik ind til løbets afgørende fase med stor angrebslyst. Første forsøg blev dog hurtigt neutraliseret, men nierne viste standhaftighed og angreb endnu en gang, hvor det lykkedes dem at få hul til feltet.

 

Norman Leth bragte derfor parret på omgangshøjde med de førende par, da han lukkede hullet til bagenden af feltet, da der resterede 75 omgange.

 

Herefter ventede en mere rolig periode, hvor der blev samlet kræfter til de sidste fire spurter, hvoraf den første kom med 30 omgange tilbage. Her fik par nummer to overrumplet par nummer syv. Skivild og Aagaard tog fem vigtige point, mens syverne måtte nøjes med to point.

 

Læs også
Tidligere Tour de France-vinder vender tilbage

 

Syverne havde stadig fire point op til par nummer to med 15 omgange tilbage, og det tegnede sig derfor til, at de sidste to spurter ville blive afgørende.  

 

I den næstsidste spurt tog Tobias Aagaard fem point foran Theodor Storm, og dermed var det en svær opgave, der ventede syverne, da de ikke længere selv kunne afgøre det.

 

Par nummer to var dog banens stærkeste par, og de var opsatte på at sætte det hele på plads, da Skivild, som få før ham har gjort, farede forbi Michael Mørkøv på den næstsidste omgang. Skivild leverede en vild kraftudladning så sent i løbet, og han vandt spurten suverænt.

 

Han kunne fejre sejren ved at løfte hænderne fra styret og brøle sin glæde over sejren ud til publikum, idet han krydsede målstregen som vinder af det 100 kilometer lange parløb. Aagaard og Skivild modtog herefter en rørende hyldest fra de fulde lægter i Ballerup Super Arena, der blev varmet godt op, inden velodromen lægger brædder til næste års VM.

 

Sluttiden var blot fire sekunder langsommere end rekorden fra i fjor. 

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?