Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Par nummer syv sikrer storsejr i Ballerup

Par nummer syv sikrer storsejr i Ballerup

12. november 2023 09:55Foto: Feltet.dk

Michael Mørkøv og Niklas Larsen vandt DBC’s 3-dagesløb. Hos kvinderne blev det ligeledes til samlet sejr til par nummer syv.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Publikumsfavoritterne fra par nummer syv (Michael Mørkøv og Niklas Larsen) vandt en herlig udgave af DBC’s 3-dagesløb.

 

Finaledagen bød på medrivende cykelløb og god stemning. Det blev en suveræn sejr til Larsen og Mørkøv, på trods af at de var på andenpladsen inden finaledagen, men de beviste over hele aftenen, at de var stærkeste par i feltet. Du kan her læse Feltet.dk's interview med sejrherrerne.

 

Andenpladsen gik til par nummer ni (Lasse Norman Leth og Theodor Storm), mens tredjepladsen pudsigt nok gik par nummer tre (Aaron Gate og Matias Malmberg).

 

Læs også
Endnu en dansk junior-sejr i udlandet

 

Hos kvinderne vandt par nummer syv (Amalie Dideriksen og Ellen Klinge) også, hvilket ikke gjorde stemningen i Ballerup Super Arena dårligere. Der var ikke den store spænding om sejren, da par nummer et (Marit Raaijmakers og Michelle Andres) intet kunne stille op mod parret i dannebrogstrikoten.

 

Tredjepladsen var en solstrålehistorie, da den var hårdt tilkæmpet og efter målfoto gik til det meget unge par nummer ni, der bestod af 15-årige Ida Fialla og 17-årige Anna Hansen.

 

Talentcuppen blev vundet af par nummer syv, der bestod af Anton Larsen og Peter Bheki. Andenpladsen blev besat af par nummer fire med Magnus Åhman og Noah Andersen, mens par nummer ni med Aksel Storm og Gustav Johansen stod på podiets nederste trin.

 

Miniløbet bød ligeledes på sejr til par nummer syv (Valdemar Wagner og Johan Andersen).

 

Løbsreferat. Herrer elite

Inden sidste aften var verdensmestrene i parløb fra par nummer et (Yoeri Havik og Jan-Willem van Schip) i front af 3-dagesløbet med en enkelt omgang. Derfor var det påkrævet for hjemmebanefavoritterne i par nummer syv at hente mindst en omgang på par nummer et for at tage den samlede sejr.

 

Den mulighed fik de fra start, da finaleaftenen blev indledt med en jagt over 100 omgange. Matias Malmberg, fra par nummer tre, angreb efter blot syv kørte omgange, og han fik hurtigt en halv omgangs forspring til feltet. Derfor måtte par nummer syv sætte efter, og de fik hurtigt det førende par nummer et med i hjulet.

 

Med 84 omgange tilbage nåede par nummer tre bagenden af feltet og kunne dermed notere en vunden omgang. Mørkøv og Larsen holdt kæden stram og sammen med par nummer et og 14 (Frederik Bjørn Sørensen og Mads Andersen), vandt de en omgang med 78 omgange igen.

 

Theodor Storm og Lasse Norman Leth (par nummer ni) samt Julius Johansen og Conrad Haugsted (par nummer 13) var kommet på bagkant. Derfor måtte de tage sagen i egen hånd og angribe. Det gjorde Johansen med 68 omgange tilbage af jagten. Par nummer 13 fik lukket det sidste stykke op til feltet med 60 omgange resterende.

 

Med 35 omgange igen var det nierne, der angreb med Theodor Storm, som kort efter kunne skifte sin olympiske mester af en makker ind. Par nummer ni gjorde kort proces og allerede efter seks omgange i angreb, kunne Storm notere sig en vunden omgang og samtidig tage de fem point i spurten med 30 omgange igen.

 

Læs også
Ineos-profil reagerer på samlet sejr og ser frem mod Tour de France

 

Med 19 omgange resterende angreb Mørkøv, og derefter gjaldede ’Rock Around the Clock’ ud af højtalerne, et stykke musik, der næsten må være Mørkøvs yndlingsnummer.

 

Mørkøv skiftede Larsen ind og med 13 omgange tilbage var hullet op til feltet lukket og par nummer syv lagde sig i spidsen for DBC’s 3-dagesløb, da de nu havde udlignet den omgangsfordel, som par nummer et gik ind til finaleaftenen med.

 

Gennemsnitshastighed, på 57,7 kilometer i timen for den 25 kilometer lange åbningsjagt, bevidnede om det rasende tempo syverne åbnede aftenen med.

 

Aparte UCI udskilningsløb

Herrernes UCI udskilningsløb startede noget aparte, da Niklas Larsen blev udskilt som første rytter, hvilket, med stor sandsynlighed, var bevidst med henblik på at spare værdifulde kræfter til senere på aftenen.

 

Niklas Larsens makker, Michael Mørkøv, beviste, hvorfor han er olympisk mester og mangedobbelt verdensmester på banen, da han hele løbet igennem gjorde tilskuerne nervøse ved at befinde sig bagerst i feltet, men gang på gang formåede han at finde plads til at gå forbi sine modstandere og dermed undgå udskilning.

 

De sidste tre ryttere tilbage på banen var van Schip, Mørkøv og Aaron Gate (par nummer tre). Det blev til en duel mellem Gate og Mørkøv, som førstnævnte vandt efter målfoto.

 

Tæt på anden banerekord i træk

Den hurtigste omgang på tid var en af aftenens mest imødesete discipliner blandt publikum, efter Frederik Rodenberg (par nummer seks) i går smadrede banerekorden. Rodenberg havde adviseret Feltet.dk’s udsendte om, at han ikke forventede, at det ville være muligt at gentage bedriften på finaleaftenen.

 

Rodenberg havde dog underspillet sig egne muligheder, da det var et mulehår fra, at han endnu en gang kunne høvle tid af rekorden. Rodenberg kørte de 250 meter rundt på 12,160 sekunder, hvilket var 26 tusindedele af et sekund fra den banerekord (12,134), han satte fredag.

 

Andenpladsen gik til par nummer syv, da Niklas Larsen kørte omgangen på 12,460 sekunder. Tredjepladsen tog unge Theodor Storm (par nummer ni) sig af med tiden 12,660 sekunder.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

Artiklen fortsætter under billedet...

Frederik Rodenberg (par nummer seks) på vej på podiet som vinder af hurtigste omgang på tid. Foto: Feltet.dk.

 

Første Dernyheat bød på mere succes for par nummer seks, da Carl-Frederik Bévort og pacer Rene Kos vandt klart.

 

Andet Dernyheat blev tættere. Med 12 omgange tilbage tog Julius Johansen spidsen med ambitionen om at gentage sin sejr i Derny-disciplinen fra i torsdags. Mørkøv ville dog også være med, og han tog spidsen med otte omgange igen.

 

Det reagerede Havik, fra par nummer et, straks på, da han satte jagten ind på Michael Mørkøvs hjul. Han havde dog fået Lasse Norman Leth (par nummer ni) med på hjul, og de overhalede Mørkøv med fire omgange igen.

 

Så ville danmarksmestrene i disciplinen, Matias Malmberg (par nummer tre) og pacer Rene Dupont, være med, og på sidste omgang gik de forbi og tog sejren. Malmberg havde også denne aften lånt en dannebrogstrikot af sin gode ven, Mattias Skjelmose, og var derfor iklædt en trøje fra Lidl-Trek på podiet.

 

Artiklen fortsætter under billedet...

Matias Malmberg (par nummer tre) på podiet i DM-trikot fra Lidl-Trek. Foto: Feltet.dk.

 

Fynske Arne Birkemose (par nummer 2) vandt længste omgang foran Phillip Mathiesen (par nummer otte).

 

Endnu en gang stod Robin Skivild for underholdningen under gigantspurten, da han, mens han førte den lange hale af ryttere rundt på banen, smed trøjen og gejlede publikum op. Det sikrede ham publikums gunst, men ikke sejren. Den tog Conrad Haugsted (par nummer 13).

 

Finalejagten domineres af suveræne syvere

Umiddelbart efter gigantspurten skulle DBC’s 3-dagesløb afgøres. Inden finalejagten var par nummer syv i spidsen, men par nummer et var på omgangshøjde. Pointforskellen var dog så stor, at syverne ikke kunne hentes, medmindre par nummer et formåede at hente en omgang på Mørkøv og Larsen.

 

Læs også
Lidl-Trek trodser styrt og vinder i dramatisk Vuelta-åbning

 

Den oprindeligt 200 omgange lange finalejagt blev forkortet til 160 omgange, men det blev alligevel et hæsblæsende løb.

 

Matias Malmberg (par nummer tre) åbnede ballet med 145 omgange til mål, hvor han angreb og fik hul til feltet. De fik kontakt med bagenden af feltet med 137 omgange igen. Også par nummer ni (Storm og Norman Leth) og par nummer 13 (Johansen og Haugsted) fik taget en omgang, og kort efter gjorde par nummer et (Havik og van Schip), seks (Bévort og Rodenberg) og syv dem kunsten efter.

 

Herefter resterede 127 omgange, og par nummer tre fortsatte den aggressive stil, da de angreb nok en gang. De fik lov at arbejde for det, da de måtte tilbringe 14 omgange i angreb, før de fik hentet feltet med en omgang.

 

Syverne besluttede, at det bedste forsvar for førstepladsen var et angreb. Det tiltvang en reaktion fra par nummer et, der satte efter. Theodor Storm (par nummer ni) fulgte efter og kom op på hjul af van Schip. De kunne dog ikke få fat i par nummer syv, der med 104 omgange resterende hentede bagenden af feltet med en omgang.

 

Med 98 omgange til mål kunne par nummer ni og et noteres for en vunden omgang. Dermed indtog nierne en virtuel tredjeplads i den samlede stilling. Par nummer tre (Gate og Malmberg) og 13 (Johansen og Haugsted) formåede dog at tage en omgang, hvilket betød at førstnævnte kom på omgangshøjde med par nummer et og syv. Straks derefter angreb par nummer ni, som fik hul til feltet i et forsøg på at komme på omgangshøjde med de førende par.

 

I feltet reagerede Larsen, fra par nummer syv. Der fulgte derfor en voldsom jagt, hvor par nummer syv formåede at lukke holdet op til par nummer ni. Duoen kunne derefter lukke hullet op til feltet, hvilket betød, at par nummer syv bragte sig i front. Mørkøv (par nummer syv) var dog ikke færdig, han strøg direkte i angreb, endnu en gang, og formåede at få hul til feltet.

 

Artiklen fortsætter under billedet...

Par nummer syv tiljubles. Foto: Feltet.dk. 

 

Mørkøv og Larsen viste feltet, hvor skabet skulle stå, da de evnede at tage endnu omgang til stor jubel fra lægterne. Herefter gjorde par nummer ni og tre det samme. Derfor var par nummer et, der ellers førte løbet inden finaledagen, kommer på bagkant.

 

Finalen af løbet bød på flere angreb, hvor Matias Malmberg (par nummer tre) stak afsted med 38 omgange tilbage. Storm (par nummer ni) og Johansen (par nmmer 13) angreb også med 35 omgange til mål. Par nummer tre fik noteret en omgang med 29 omgange til mål, dermed kom de på omgangshøjde med par nummer syv.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Overraskelsernes schweiziske holdeplads

 

Havik og van Schip (par nummer et) havde travlt og forsøgte sig med 27 omgange til mål. Par nummer ni og par nummer 13 fik noteret deres vundne omgang lige efter spurten med 20 omgange til mål. Den vandt Norman Leth foran Johansen.

 

Dermed var par nummer tre, syv og ni på omgangshøjde, det betød at syverne måtte i aktion igen, og de angreb med 18 omgange til mål. Ingen kunne følge Mørkøv og Larsen, der hentede feltet med 10 omgange tilbage, netop som ’Rock Around the Clock’ sluttede.

 

Selvom par nummer syv førte suverænt, kunne Michael Mørkøv ikke dy sig, han måtte give publikum en sejr at gå hjem på, da han, med begge hænder over hovedet, vandt den sidste spurt foran Gate (par nummer tre).

 

Par nummer syv vandt af den grund DBC’s 3-dagesløb stort, andenpladsen gik til Mørkøvs vanlige makker Lasse Norman Leth og unge Theodor Storm, der fik vist sig godt frem alle tre dage i Ballerup. Tredjepladsen blev dansk/new zealandsk, da Aaron Gate og Matias Malmberg stod på podiets nederste trin.

 

Samlede resultat for DBC’s 3-dagesløb. Par nummer i parentes

1 Michael Mørkøv/Niklas Larsen (7) 155 point


1 omgang efter

2 Lasse Norman Leth/Theodor Storm (9) 118 point

3 Aaron Gate/Matias Malmberg (3) 110 point

4 Yoeri Havik/Jan-Willem van Schip (1) 71 point

 

2 omgange efter

5 Julius Johansen/Conrad Haugsted (13) 67 point

 

10 omgange efter

6 Oskar Winkler/Anders Fynbo (11) 47 point

7 Frederik Rodenberg/Carl-Frederik Bévort (6) 42 point

8 Frederik Bjørn Sørensen/Mads Andersen (14) 32 point

9 Robin Skivild/Wojciech Psczolarski (12) 22 point

10 Matias E. Larsen/Gustav Wang (4) 16 point

11 Yanne Dorenbos/Marcus Njor (5) 13 point

 

12 omgange efter

12 Phillip Mathisen/Tobias Mørch Kongsted (8) 20 point

13 Sebastian Juul/Arne Birkemose (2) 17 point

 

34 omgange efter

14 Jonatan Aagaard/August Birk Hundt (10) 11 point

 

Læs også
Formstærk franskmand sejrer efter dansk fremstød - Ineos-profil vinder samlet

 

Løbsreferat. Kvinder elite

Kvindernes 100 omgange lange jagt forløb roligt de første 40 omgange uden nogen angrebsforsøg, men med 60 omgange tilbage angreb par nummer et (Raaijmakers og Andres), og det var par nummer syv (Dideriksen og Klinge) nødt til at reagere på.

 

Herefter fulgte en tovtrækning de to top-par imellem. Den kamp vandt syverne, da de fik neutraliseret angrebsforsøget, så favoritterne var samlet med 45 omgange igen. Herefter fulgte der ikke nogen angrebsforsøg, og jagten skulle derfor afgøres i spurterne. Her fik par nummer syv samlet flest point sammen, og derfor tog de sejren i den indledende jagt foran par nummer to (Aintila og Burlova).

 

Aftenens anden disciplin for kvinderne var et udskilningsløb, der samtidig var et UCI-løb. Her bød løbet på en tidlig overraskelse, da Michelle Andres (par nummer et) blev udskilt allerede som anden rytter.

 

De tre sidste ryttere, der var tilbage på banen, i udskilningsløbet, var Dideriksen (par nummer syv), Raaijmakers (par nummer et) og Tveit (par nummer seks).

 

Af de tre trak Raaijmakers det korteste strå. Derfor blev det til en sprintermatch mellem Tveit og Dideriksen, men førstnævnte havde ikke en chance mod publikumsfavoritten, der kørte alene hjem og tog sejren i udskilningsløbet.

 

Det 30 omgange lange pointløb blev vundet af Tessa Dijkman (par nummer 12) foran norske Nora Tveit (par nummer seks). Tredjepladsen tog Lily Plante (par nummer fire) sig af.

 

Finalejagt med stor spænding om tredjepladsen

Derfor var status inden finalejagten, at par nummer syv lå i spidsen for den samlede stilling, men stadig på omgangshøjde med par nummer et. Syverne havde imidlertid samlet 104 point sammen, mens etterne blot havde 55 point. Det var derfor påkrævet for par nummer et at tage en omgang på par nummer syv, hvis de ønskede at fravriste publikumsfavoritterne sejren.

 

De første 45 omgange bød på sporadiske angrebsforsøg, men ingen havde held med for alvor at få hul til feltet. Par nummer et og par nummer syv fulgtes ad, og det var tydeligt, at de holdte et skarpt øje på hinanden.

 

Med 63 omgange til mål angreb Ellen Klinge (par nummer syv), men i hjulet havde hun Andres (par nummer et). De fik hurtigt hul til feltet og med 56 omgange til mål, var omgangen vundet for de to førende par.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Par nummer 10 angreb derefter, og det betød, at par nummer ni, der virtuelt befandt sig på den samlede tredjeplads, måtte føre nede i feltet i et forsvar for deres podieplacering.

 

Par nummer 10 fik derfor lov til at stege ude foran, og mælkesyren begyndte at ophobe sig benene. Feltet halede af den grund stille og roligt par nummer 10 ind, efter nierne fik hjælp til føringsarbejdet af syverne.

 

Artiklen fortsætter under billedet...

Podiet hos kvinderne ved DBC's 3-dagesløb. Par nummer ni yderst til højre. Foto: Feltet.dk.

 

Med 30 omgange igen var der spurt om point, og den tog Amalie Dideriksen sig af, men hun ville have mere, og derfor fortsatte hun og fik hul til feltet. Etterne opdagede dog straks faren og fulgte efter Dideriksen. Dermed var duoen endnu en gang i front af løbet.

 

På de sidste 15 gange var der stor spænding om tredjepladsen, der fortsat tilhørte par nummer ni, men føringen var på sølle to point ned til par nummer to. Den sidste podieplads skulle derfor afgøres i sidste spurt.

 

Her kaldte kommissærerne først, at par nummer to havde fået to point og dermed gik forbi nierne, men efter målfoto blev det klart, at ingen af parrene fik point. Derfor endte den nederste podieplads med at gå til det unge par nummer ni med 15-årige Ida Fialla og 17-årige Anna Hansen.

 

Sejren var der dog ikke spænding om, den gik suverænt til publikumsfavoritterne i par nummer syv, Amalie Dideriksen og Ellen Klinge. Andenpladsen tog Marit Raaijmaker og Michelle Andres i par nummer et.

 

Den samlede top-5 ved DBC’s 3-dagesløb 2023. Par nummer i parentes

1 Ellen Klinge/Amalie Dideriksen (7) 120 point

2 Marit Raaijmakers/Michelle Andres (1) 58 point

 

3 omgange efter

3. Ida Fialla/Anna Hansen (9) 38 point

4. Wilma Aintila/Kristýna Burlova (2) 37 point

5. Nora Tveit/Tusnelda Svanholmer (6) 34 point

DEL
INFO
DBCs 3-dagesløb
Nyheder
Amalie Dideriksen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Niklas Larsen
Nyheder
Lasse Norman Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?