Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om FDJ.frs Tour-trup

Rundt om FDJ.frs Tour-trup

03. juli 2014 08:00Foto: Sirotti

Før dette års Tour de France var der stor spænding om, hvilken af de to største franske sprintertalenter, der skulle med. FDJ.fr besidder begge, og de valgte Arnaud Demare, som skal sikre holdet succes, mens også unge Thibaut Pinot får chancen for at sikre et godt samlet resultat.

Artiklen fortsætter efter videoen.

FDJ.fr, eller Française des Jeux som holdet tidligere hed, opstod tilbage i 1997, da Marc Madiot ønskede at skabe et fransk storhold. Det er aldrig rigtigt for alvor lykkedes for den karismatiske Madiot. I stedet har han skabt et af verdens største talentfabrikker, hvor tillid og tålmodig er blandt nøgleordene. Med tidligere ryttere på holdet som Gianni Meersman, Philipe Gilbert, Thomas Löfkvist og Bradley Wiggins, så har de vist, at deres model altså virker.

 

Hvor holdet tidligere satsede på succes via de lange morgenudbrud, så har holdet de senere år skiftet stil. Holdet satser stadig på de unge talenter, endda i større grad de franske, men i stedet for at jagte udbrud, så blander holdet sig nu både i massespurterne og det samlede klassement. Faktisk besidder holdet to af de største sprintertalenter overhovedet, i det både Arnaud Demare og Nacer Bouhanni er en del af Madiots tropper. Han har dog set forbi Bouhanni, der trods et glimrende Giro d’Italia må blive hjemme.

 

Den unge kaptajn - Thibaut Pinot
19 år gammel. Ældre var Thibaut Pinot ikke da han tog springet og blev professionel. Ikke mange cykelryttere kan bære det pres, der følger med en så tidlig overgang, men Pinots talent var og er i en sådan klasse, at det aldrig rigtig kunne gå galt. Mens første sæson i 2010 ”blot” bød på sejr i bjergkonkurrencen i Romandiet Rundt, så blev sæsonen 2011 et rent succesår for den unge klatrer. Ni sejre blev det til, herunder to samlede sejrer i mindre etapeløb. Franskmændene var ikke i tvivl, deres nye helt var født.

 

Læs også
Giro d'Italia: Hovedudfordrerne (****)

 

2012 stod på Tour de France-debut for unge Pinot, og det blev en ganske god en af slagsen. Efter at være røget en smule ud af klassementet tidligt, så tog Thibaut Pinot sagen i egen hånd og tog en flot, flot sejr på ottende etape. Med et flot angreb på etapens sidste stigning kørte han i ensom majestæt ned mod målstregen i Porrentrury, alt imens Marc Madiot hang med sit ildrøde hoved ude af vinduet og motiverede sin unge komet. Derfra var Pinot blandt de bedste i bjergene og endte på en flot samlet niendeplads i sit første Tour de France.

 

2013 blev så ikke året hvor Pinot skulle tage endnu et skridt op i hierarkiet i Tour de France. En skuffende indsats endte med at han stod af på 15. etape, men Pinot tog revanche i Vuelta Espana, hvor han endte på en fornem syvendeplads. Selvom 2014 ikke helt, resultatmæssigt, har flasket sig for Pinot, så har holdet alligevel tiltro til, at han i år igen kan være med helt i toppen. Selvom de helt store resultater er udeblevet i år, så er det dog værd at bide mærke i hans forbedrede egenskaber i kampen mod uret, og Pinot kommer til Tour de France som den helt store favorit til den hvide ungdomstrøje.

 

Foto: Sirotti

 

Den franske mester - Arnaud Demare
I ugerne op til offentliggørelsen af FDJ.frs Tour de France trup spekulerede mange i, om Marc Madiot kunne finde plads til både Nacer Bouhanni og Arnaud Demare. Der endte med kun at være plads til sidstnævnte, til trods for Bouhannis tre etapesejre i Giro d’Italia. Dermed er der lagt ekstra pres på den tidligere U23-verdensmester, for leverer han ikke varen, så vil kritikerne hurtigt stå klar.

 

Men alt tyder da også på, at han er klar. For mindre end en uge siden slog han selvsamme Bouhanni i spurten om det franske mesterskab og ligner dermed en mand i topform. Han har ni sejre i år, men som noget nyt er det ikke udelukkende sejre i massespurter. Eksempelvis vandt han den hårde anden etape i 4 Dage ved Dunkerque, mens han også tog den samlede sejr, blandt andet foran Michael Valgren.

 

Det er resultater som disse, der ikke blot lover godt for de flade massespurter, men også for en etape som brostensbelagte femte etape til Arenberg. Flasker alt sig for den franske mester, så kan han også gå hen og blive en kandidat til den grønne trøje.

 

Altmuligmanden - William Bonnet
William Bonnet er sådan en rytter, de fleste sportsdirektører gerne vil have på deres hold. Uanset hvad han bliver sat til, så kan han løse opgaven. Han kører nogenlunde i kuperet terræn, mens hans egentlige forcer er på det flade terræn. Tidligere gjorde han sig mest som enkeltstartsrytter, mens han senere i karrieren har udviklet sig til en ganske habil sprinter. Specielt i de kaotiske spurter, hvor ingen sprintertog rigtig bliver sat op.

 

Bonnet er dog ikke med i Tour de France for at jagte egne resultater. Franskmanden er med sine 32 år en af de mere erfarne i FDJ.frs trup, og han skal guide det tog, som det franske hold sætter foran Arnaud Demare. Her bliver han en vigtig brik, mens han også bliver en vigtig støtte for både Pinot og Demare på femte etapes brosten.

 

Lead-out manden - Mickaël Delage
Mickaël Delage. Det navn siger næppe mange danskere ret meget, men det er heller ikke fordi han har gjort meget væsen af sig i sin professionelle karriere. En sejr, så sent som i 2013, er det blevet til for Delage, som egentlig er en halvhurtig herre, men aldrig rigtig har fået det store ud af det. Hans positionering er simpelthen ikke god nok, hvilket også er derfor han har fået tjansen som lead-out mand med William Bonnet til at finde den rigtige vej.

 

Læs også
Giro d’Italia: Ruten, etaper og etapeprofiler

 

Tidligere i karrieren gjorde Mickaël Delage sig også som banerytter, blandt andet sammen med den nuværende holdkammerat Matthieu Ladagnous. Disse egenskaber er også essentielle for hans formåen i forberedelsen af Arnaud Demares spurter.

 

Talentet der aldrig brød igennem - Arnold Jeannesson
Arnold Jeannesson led samme skæbne som så mange andre unge franske ryttere. I 2008 vandt han 8. etape samt bjergkonkurrencen i Tour de l’Avenir og sprang i øjnene som endnu en ny Bernhard Hinault. Men som så mange andre blev presset for stort for unge Jeannesson, der forsøgte at sætte fut i karrieren med et skifte til Caisse d’Epargne. Hans to sæsoner på det spanske hold forløb dog ikke videre positivt, hvilket medførte et skifte til FDJ.fr i 2011. Her kom der dog en smule mere vind i sejlene, da Jeannesson midtvejs under det års Tour bar den hvide ungdomstrøje.

 

Selvom franskmændene var hurtige til at give ham tilnavnet ”Arnold Blanche” (Hvide Arnold), så blev succesen aldrig rigtigt større end som så, og Jeannesson faldt stille og roligt ind i en mere tilbagetrukken rolle. Her befinder han sig således stadig, og her har han fået skabt sig noget respekt i hjælperens rolle. Den rolle vil han også skulle opfylde under dette års Tour de France, hvor det primært er i bjergene, at han står til rådighed for holdet.

 

Foto: Sirotti

 

Banespecialisten - Matthieu Ladagnous
Ja egentlig er banespecialist ikke den rigtige beskrivelse af Ladagnous - i hvert fald ikke længere. Men det var primært franskmandens resultater, der skabte hans karriere, da han helt tilbage til juniorårene viste exceptionel kørsel på de skrå brædder. Op gennem U23-årene fortsatte han med at imponere, og Ladagnous har således adskillige nationale og internationale mesterskaber på samvittigheden, hvilket fik FDJ.fr til at satse på ham i 2006.

 

I hans første sæson som professionel fik den unge Ladagnous lov at fortsætte sin banekarriere ved siden af landevejen, da det gav en lettere overgang til den professionelle verden. Hans mange år på banen har givet ham nogle kvaliteter, som han stadig nyder godt af på landevejen. Således har han en fortrinlig teknik samt en fin hurtighed, som han tidligere har brugt til at vinde spurter i decimerede felter efter hårde cykelløb. I alt har Ladagnous otte sejre på CV’et, hvilket i bund og grund er flot, da hans rolle oftest er at hjælpe holdets kaptajner.

 

Det er også planen i årets Tour de France, hvor han, som så mange gange før, bliver en vigtig del af det tog der skal forberede Arnaud Demare til spurterne, mens han også kan være en flot støtte for ham på femte etapes brosten.

 

Den loyale hjælper - Cedric Pineau
Cedric Pineau er den type rytter, som sjældent får meget tv-tid. Sker det alligevel, så er det højst sandsynligt fordi han har forvildet sig ud i et morgenudbrud, hvor han dog heller ikke rigtigt har sin spidskompetencer. Med en baggrund fra cykelcross kan han lidt af det hele, bare ikke i en sådan grad at han kan vinde cykelløb. Han er god på bakker, afslutter fornuftigt, kan håndtere brosten og kan tage en hård føring i sidevinden.

 

Selvom han tidligere har været rundt omkring et par andre franske hold, så ser han nu ud til at have fundet sig godt til rette på et FDJ.fr-mandskab, der tror på hans kvaliteter. Ydermere er hans far og tidligere professionel cykelrytter Franck Pineau en del af sportsdirektørteamet på holdet. Derudover har Pineau efterhånden accepteret, at han ikke er typen der vinder 10 cykelløb om året og har specialiseret sig i altid at være der for sine kaptajner.

 

Læs også
Giro d’Italia: Favoritten (*****)

 

Den evigt angribende - Jeremy Roy
Der er dem, som har det bedst nede bag i feltet, i læ for vind og vejr og uden rigtigt at bruge kræfter, og så er der dem, som absolut skal ud og hænge foran feltet, opsøge muligheden for evig hæder gennem et selvmorderisk morgenudbrud. Sådan er Jeremy Roy. Det er dét han kan. Han er en slider og en fighter ud over alle grænser, han stopper ikke før målstregen er passeret, og man kan være helt sikker på, at han nok skal forsøge at tage det hele, på et eller andet tidspunkt.

 

Udover en etapesejr i Paris-Nice har det dog ikke medført de store sejre. Det var dog forfærdeligt tæt på at lykkedes for ham, da han på 13. etape i Tour de France 2011, for gud ved hvilken gang, deltog i det lange morgenudbrud. Herfra var han kørt solo, og med fem kilometer til mål så det hele ud til at ende lykkeligt for den franske puncheur. Men med blot to kilometer igen blev han indhentet af en stærkt kørende Thor Hushovd, som også tog etapesejren.

 

Forhåbentlig for Roy bliver i år året, hvor den store sejr kommer. Han har for vane at præstere bedst på de hjemlige landeveje, og i både Tour de Suisse og ved de franske mesterskaber viste han god form, så nogle af de mellemhårde etaper i starten kan ende ud med en sejr til Jeremy Roy.

 

Foto: Sirotti

Endnu et talent - Arthur Vichot
Arthur Vichot - en mand der stille og anonymt, men stabilt og progressivt, udvikler sig til det bedre i takt med at erfaringen bliver større. Uden at gøre meget væsen af sig, så har unge Vichot allerede hentet store sejre i både Paris-Nice og Criterium du Dauphiné, mens han også sikrede sig det franske mesterskab i 2013. I år har Vichot taget endnu et skridt i den rigtige retning, og med et hav af top-10 placeringer har han vist, at han nu er en mand, der kan levere andet end blot flot arbejdsindsats for holdet.

 

Sæsonens hidtidige højdepunkt kom på ottende etape af Paris-Nice, hvor han vandt spurten i et decimeret favoritfelt. Og det er sådan, Vichots fremtid ser ud. Han er en let, men powerfuld rytter, der gør det glimrende i både bakket og bjergrigt terræn. Hans fremtid ligger nok primært i Ardennerklassikerne, men også et løb som Milano-Sanremo ligger godt til Vichot, da han også behersker både længden og hårdheden.

 

Til trods for at FDJ.fr kommer med to kaptajner, så får Vichot også en fri rolle, da han kan slå til på etaper der er for hårde til Demare, men samtidig ikke hårde nok til Pinot. Han har tidligere vist at han trods sin relativt unge alder ikke er bange for at tage de store chancer, og han vil derfor være et godt bud på nogle topplaceringer under Tour de France.

 

Foto: Sirotti

 

 

KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?