Russer er juniorverdensmester i enkeltstart efter at have kørt forkert

23. september 2019 12:56Foto: Sirotti

Russiske Aigul Gareeva blev i dag juniorverdensmester i enkeltstart ved VM i Yorkshire, mens hollandske Shirin van Anrooij og britiske Elynor Backstedt tog henholdsvis sølv- og bronzemedaljen.

18-årige Aigul Gareeva var i dag kortvarigt på afveje under de kvindelige juniorers VM-enkeltstart.

Russeren kørte forkert i opløbssvinget i finalen, men i sidste ende var det ikke nok til, at hun glippede VM-titlen. Dermed kunne hun trække regnbuestriberne over hovedet og kalde sig juniorverdensmester i enkeltstart.

Bedst placeret dansker på VM-enkeltstarten blev Mette Egtoft Jensen, der kørte sig til en 41. plads - to minutter og 40 sekunder efter den russiske vinder.

13,7 kilometer med start og mål i Harrogate var i dag på programmet, da de kvindelige juniorer tog hul på deres enkeltstart ved VM i Yorkshire. Det danske landshold var repræsenteret med to ryttere i form af Mette Egtoft Jensen og Maria Bertelsen, som skulle forsøge at køre et godt resultat hjem.

Første interessante tid i mål blev sat af italienske Sofia Collinelli. Italieneren kørte ind i tiden 22 minutter og 51 sekunder, hvilket var ni sekunder hurtigere end amerikanske Megan Jastrab.

Collinelli fik dog ikke lang tid i hot seat, da hollandske Leonie Bos senere krydsede målstregen i ny bedste tid - 14 sekunder hurtigere end italieneren. Men favoritterne til VM-titlen manglede stadig at lægge vejen forbi målområdet.

Det skulle vise sig, at Bos skulle vippes af tronen først af landsmandinden Shirin van Anrooij, inden russiske Aigul Gareeva med bare fire sekunder kørte ind i ny bedste tid. Russeren kørte forkert i opløbssvinget, men hun lykkedes alligevel med at køre sig til en plads i hot seat.

Sidste rytter på ruten var britiske Elynor Backstedt. Storfavoritten formåede ikke at køre sig til VM-titlen, men måtte ligesom sidste år nøjes med bronzemedaljen.