Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Sådan skal Niklas Larsen sikre sin Tour-billet

Sådan skal Niklas Larsen sikre sin Tour-billet

07. januar 2023 18:53Foto: Uno-X Pro Cycling Team

Uno-X er i spil til at få det sidste Wildcard til Tour de France 2023, hvilket kan betyde Grand Tour-debut for mange danske og norske ryttere. Selvom Niklas Larsen godt ved, at han ikke står i første række til en Tour-billet, har han øjnet, hvordan hans vej ind på Uno-X’ Tour-hold kan være.

Artiklen fortsætter efter videoen.

*Interviewet er lavet, før Uno-X officielt blev inviteret til Tour de France.

 

Efter et turbulent 2022 for Niklas Larsen har danskeren blikket stift rettet mod et forhåbentlig bedre og mere succesrigt 2023.

 

På 2023-menuen for hans hold Uno-X Pro Cycling Team kan der potentielt være en billet til Tour de France, idet det franske mandskab B&B Hotels-KTM lukkede tidligere i december.

 

Læs også
Oversigten over en travl cykellørdag

 

Med kun fem ryttere i truppen, der tidligere har kørt en Grand Tour, kan der derfor være en Grand Tour-debut i sigte for størstedelen af holdets ryttere, heriblandt Niklas Larsen.

 

Danskeren afviser dog i et interview med Feltet.dk, at det er hans målsætning at komme med til Touren, selvom det er en stor drøm.

 

”Ikke for mig. Min målsætning her fra starten af sæsonen bliver bare at blive så godt klar som muligt til sæsonstart og så tage det løb for løb. Så tror jeg lidt, jeg må tage resten, som det kommer. Så det er ikke noget, jeg planlægger at gå efter som sådan,” slår han klart fast.

 

Selv vurderer han heller ikke chancerne til at være alt for store til en Tour-debut:

 

”Jeg har jo stadigvæk ikke den allerbedste udholdenhed i verden, og på det sidste har jeg ikke lavet de store resultater. Så på den måde er det ikke noget, jeg regner med. I Touren tænker jeg ikke, at jeg står først i køen. Det er i hvert fald ikke noget, jeg selv har tænkt så meget over. Men det kunne da være fedt.”

 

Læs også: Eksperten vurderer: Så stor er Uno-X' chance for at køre Tour de France.


Alligevel er der dog en smutvej ind på Tour-holdet for Larsen, der blandt andet har sine forcer på landevejen, når det går rigtig stærkt på flad vej.

 

Dette er nemlig nyttigt for Uno-X’ store nyindkøb Alexander Kristoff, der har brug for et godt leadout i Frankrig, hvis Tour de France bliver en realitet for det dansk-norske hold.

 

Og det kan Larsen godt se sig selv i, hvis alt går mere end vel.

 

”Det er da helt sikkert, at hvis jeg kører nogle af de samme løb (som Kristoff, red.) på et tidspunkt, så håber jeg da, at jeg kan være med til at bidrage til at køre leadout for ham,” fortæller han, men kan dog ikke bekræfte, at det er planen endnu.

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

”Hvis jeg kører godt og kører nogle gode leadouts, så er det klart, det er nogle store løb, som det nok vil være, hvis jeg kører sammen med Kristoff og gør et godt arbejde, så er det jo klart, at jeg vil ryge op i hierarkiet. Så tror jeg højst sandsynligt, jeg vil blive udtaget på den baggrund,” vurderer rytteren fra Slagelse.

 

Dog har den 25-årige et forbehold i forhold til Uno-X’ potentielle Tour-hold:

 

”Men det kommer jo an på, hvis nu holdet skal til Touren, hvordan de så har tænkt sig at sammensætte holdet. Det ved jeg jo ikke. Det har jeg ikke lige snakket med dem om. Men det er jo klart, hvis man kører stærkt og laver nogle gode leadouts, så har man jo en større sandsynlighed for at komme med til Touren, end hvis man ikke gør det.”

 

Artiklen fortsætter under billedet.

Niklas Larsen vendte tilbage til Danmark Rundt i år efter det skrækkelige styrt i 2021, hvor han pådrog sig en hjernerystelse. Foto: Dorthe Adelfred.

 

2022 til glemmebogen? Ikke helt…

Hvis man bruger 2022-sæsonen som målestok for, hvorvidt man er inde i billedet til Touren, er Larsens chancer nok ikke så gode igen, hvilket han også selv erkender.

 

”Det er ikke den sæson, jeg kigger tilbage på og tænker, at jeg har kørt de allerbedste resultater hjem i hvert fald,” konstaterer han ærligt.

 

For 2022 har langt fra været et år med lutter topresultater for den tidligere Danmark Rundt-vinder.

 

En 12.-plads på en etape i Cro Race står som årets bedste resultat, imens han kun formåede seks yderligere top-30-placeringer.

 

Ikke desto mindre er danskeren ikke komplet sortseer, når han kigger tilbage på sin sæson.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

”Den er gået sådan lidt op og ned, vil jeg sige. Jeg synes, jeg har holdt mig rimelig stabil, og det synes jeg er ret positivt. Jeg har undgået skader, og det ser jeg egentlig tilbage på som en god ting. Selvfølgelig håber jeg jo på at køre stærkere til den sæson, der kommer,” udleder Uno-X-danskeren af positive ting fra 2022.

 

Og det med at undgå uheld har ikke været Larsens hofdisciplin. Hans grimme styrt i Danmark Rundt i 2021, hvor han pådrog sig en slem hjernerystelse, er et eksempel på, hvor galt det kan gå.

 

Heldigvis kan den 25-årige berette, at han ikke længere døjer med mén efter hjernerystelsen.

 

Derudover fremhæver han særligt én periode i løbet af sæsonen, hvor tingene endelig begyndte at spille:

 

”Jeg synes egentlig, det er gået ret godt efter Danmark Rundt. Det er ligesom om, der kom lidt mere hul igennem til sidst. Men der har nok ikke være så mange resultater efterfølgende, men jeg følte mig i hvert fald bare stærk og godt kørende, og det synes jeg er positivt,” pointerer danskeren, der hentede sine to bedste placeringer i 2022 efter Danmark Rundt.

 

Den primære årsag til, at tendensen og følelsen blev mere opadgående efter det danske etapeløb, er, at han har justeret sin træning, hvilket han uddybede, da Feltet.dk sidst snakkede med ham.

 

Og det har virket.

 

”Jeg synes, vi fandt en god måde at komme igennem efteråret på. Det synes jeg fungerede ret godt,” bekræfter han og henviser til, at det er blevet lettere for ham at finde en balance mellem alt hård træning og færre træningstimer.

 

Artiklen fortsætter under billedet.


Forventingerne var høje til Mørkøv og Larsen før VM i parløb, men det danske par skuffede fælt. Foto: Sirotti.

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Op- og nedture i Paris
Et af årets største mål for Larsen var VM på banen i Paris, hvor han foruden at være Danmarks repræsentant i omnium, også skulle danne par med Michael Mørkøv til parløbet med ambitionen om VM-guld.

 

De to discipliner fik dog vidt forskellige udfald set med danskerens briller, idet han kæmpede med om medaljerne i omnium, men var langt fra det i parløbet.

 

Derfor kan han ikke helt beslutte sig for, om han skal være skuffet eller ej, når han kigger tilbage på årets højdepunkt.

 

”Både ja og nej synes jeg. Omnium synes jeg egentlig var rigtig positivt, for der lægger jeg tæt på en medalje. Og så tror jeg egentlig, jeg er skuffet over parløbet,” vurderer den 25-årige om sit VM i Paris.

 

”Det var ikke det, vi kom efter, det var ikke det, vi håbede på. I hvert fald for mig selv havde jeg egentlig håbet på at have haft lidt bedre ben dér dagen efter, men det spillede bare ikke lige helt. Jeg gjorde ligesom, hvad jeg kunne, men det var bare et skuffende resultat,” uddyber han om det skuffende parløb, som danskerne sluttede som nummer 11.

 

Ikke overraskende er det derfor særligt parløbet, hvor Larsen ser plads til forbedringer.

 

Årsagen til, at det gik så galt med Mørkøv, mener svanen fra banens makker at have fundet efter at have efterrationaliseret.

 

”Det er jo klart, at for eksempel havde vi ikke kørt så mange gange sammen, og det havde nok også hjulpet, hvis vi havde kørt lidt mere sammen og kørt nogle flere parløb inden havde hjulpet lidt,” tænker Uno-X-danskeren og tilføjer, hvad der ellers gik galt:

 

”I bund og grund tror jeg bare også, at det handler om at blive lidt mere robust og arbejde på styrke og udholdenhed, så jeg også kan være bedre flere dage i træk. For jeg følte virkelig, jeg kørte stærkt dagen før, men den styrke synes jeg ikke helt, jeg havde dagen efter.”

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Til trods for at VM-debuten med Mørkøv som makker ikke gik som håbet og forventet, regner Larsen bestemt ikke med, at de er færdige med at danne makkerpar på velodromen.

 

”Det har vi snakket om, og det er planen, at det forhåbentlig kan lade sig gøre. Men det er lidt begrænset, når man har et landevejsprogram, og hvordan det lige passer ind i hans og mit program,” bekræfter han, men fortsætter dog med et lille forbehold:

 

”Også i forhold til at køre med Lasse (Norman, red.), så er der lige pludselig mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men det er da helt klart, at håbet er da, at det kan lykkes at køre nogle flere store parløb sammen. Det ville helt klart være fedt.”

 

På banen har Larsen også leveret store præstationer i andre henseende, da han var med til at få OL-sølv og -bronze i holdforfølgelse i henholdsvis 2020 og 2016.

DEL
INFO
Niklas Larsen
Nyheder
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?